Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Presa și opinia publică ar trebui să-i mulțumească lui Alexandru Cumpănașu care a smuls informații despre caz pe care, altfel, autoritățile nu le-ar fi dat

Pe parcursul zilei de vineri, 2 august 2019, am avut mai mai multe intervenții Tv, de la participarea la emisiunea Gîndurile lui Cristoiu, la Mediafax, pînă la intervenția la România tv de la ora 20, intervenție în care am continuat să susține rolul diversionist al DIICOT în Afacerea Monstrul cu butoiul de la Caracal.

Unele site-uri au făcut știri din spusele mele. Pentru că – sînt sigur – mulți cititori nu mă vor fi urmărit în direct, redau mai jos textele apărute în presă despre declarațiile mele.


Mediafax

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Cazul crimelor de la Caracal a dus la îngroparea PSD, iar premierul Viorica Dăncilă ar trebui să se retragă din cursa prezidențială în care ar putea apărea un nou candidat, Alexandru Cumpănașu, spune Ion Cristoiu.

Analistul politic a afirmat joi, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că amânarea congresului PSD, de validare a candidaturii Vioricăi Dăncilă la Președinție, de pe 3 august pe 24 august este un semn că liderul PSD nu va mai candida și sunt căutate ale soluții.

“Eu cred că e vorba de un caz dramatic care a dus la crearea unei adânciri a imaginii că România e un stat putred și atunci acest fapt a dus la îngroparea definitivă a PSD-ului și după părerea mea la îngroparea candidatului PSD, deci după părerea mea doamna Dăncilă trebuie să renunțe rapid, la candidatură, nu are nici măcar șansa să intre într-un tur, cred că e deja pe locul șapte. Din câte îmi dau eu seama așa ca informație amânarea până pe 24 este și expresia faptului că ea nu va mai candida și probabil se caută soluții, fie Tăriceanu, fie altcineva, dar după părerea mea acum în acest moment partidul cel mai lovit este PSD-ul, nu pentru că ce a zis Klaus Iohannis, ci pentru că e la guvernare. Totul – Poliție, toate alea până și STS-ul, asta e o chestie tipică”, a susținut jurnalistul.

În opinia sa, Guvernul a făcut o mare greșeală că nu a demisionat după alegerile europarlamentare din 26 mai, deoarece orice lună rămasă la guvernare presupune încă un an în Opoziție.

“Dar cel mai lovit este candidatul PSD care orice ar face și mă întorc încă o dată la eroarea de a nu demisiona pe 26 mai. Există un punct de vedere al multor oameni, culmea baroni din PSD care spune că fiecare lună de stat la guvernare după 26 înseamnă încă un an în opoziție. Deci greșeala este enormă. Spre stupoarea mea PNL nu a existat, normal era ca partid de opoziție să vină, nu să discute să deplângă cazul, ci să spună cazul înseamnă vom lua următoarele măsuri când vom ajunge la putere pentru că sigur că Viorica Dăncilă a încercat într-un fel să facă față acestei campanii, dar nu te mai ascultă nimeni. Klaus Iohannis a revenit, și-a dat seama că una din ținte este el, după părerea mea un al treilea câștigă din această bătălie”, a afirmat analistul politic.

Ion Cristoiu crede că Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, ar putea ieși câștigător din această bătălie declanșată de cazul Caracal. Jurnalistul este de părere că presa și opinia publică ar trebui să-i mulțumească lui Cumpănașu care a oferit informații despre caz pe care, altfel, autoritățile nu le-ar fi dat.

“Eu am zis, eu nu cred că e Dan Barna, eu cred că e Alexandru Cumpănașu. Gândiți-vă încă o dată că în timp ce Dan Barna tace și e normal că tace, pentru că el nu are nimic în cap (…) Eu nu-l cunosc pe Cumpănașu, dar omul care… noi trebuie să-i mulțumim lui Alexandru Cumpănașu, noi gazetarii și opinia publică, dacă nu era el, noi nu știam nici măcar un sfert din această poveste. Nu dădeau ăia nimic. S-a bătut să obțină informația”, a afirmat Ion Cristoiu.

Analistul politic a mai spus că apariția unui al treilea candidat nu ar avea nimic diversionist deoarece actuala clasă politică nu poate reforma statul și este nevoie de cineva nou, așa cum s-a întâmplat în Ucraina.

“E foarte important ce spun cu toată responsabilitatea. Nu ar fi o manevră nici internă, nici externă diversionistă venirea unui al treilea. Nu se va putea reforma structural statul român de către actuala clasă politică. Nu are cum. Cine s-o reformeze? Dăncilă nu, Tăriceanu e din clasa politică, Orban e din clasa politică, domnul Iohannis e din clasa politică. Și Barna și Cioloș tot…Cum a fost în Ucraina, în Ucraina mai ales, nu la… că dincolo Macron era din establishment, cineva care să dea încredere poporului român că el poate să facă indiferent cine ar veni acum el va face, Iohannis sau Dăncilă, nu credem nimic, chiar dacă ei au dreptate. Trebuie să vină unul nou. Nu întâmplător a venit ăla în Ucraina, exact pe același val. În Ucraina au spus îl cred pe ăsta pentru că nu a făcut parte din gașcă, adică indiferent dacă ar veni Orban, dacă ar veni Iohannis nu crede nimeni pentru că sunt tot din gașcă. Ar veni unul, unul pe care îl știm călare pe un cal alb și că el nu a făcut niciodată compromisuri.

CEx a decis, luni, Congresul PSD se va desfășura pe 24 august. Viorica Dăncilă le-a transmis, sâmbătă, o scrisoare liderilor de filiale în care le-a propus să amâne Congresul din 3 august, în contextul crimelor din Caracal.


Evenimentul zilei

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat, vineri, la Antena3, că în cazul Caracal au ieşit la iveală lucruri care dau altă formă anchetei și care vizează oameni și instituții de la vîrful statului.

„Este o campanie în care statul român trebuie resetat, dar trebuie să vină cineva să-l reseteze. PSD nu poate face asta. O situaţie asemănătoare a fost şi în Franţa. Care a funcționat la Paris, cu Macron, care a zis: A venit, trebuie să dărîmăm, apoi vedem. În Ucraina, președintele care are și parlamentul a avut un serial un profesor de istorie, care devine președinte și schimbă tot. Asta e imaginiea publică.

Imaginea publică, mai mult decât la ce a fost la Colectiv, arată un stat neputincios, corupt. După ce a avut loc bîlbîiala autorităţilor, am avut şi bîlbîiala anchetei. Asta nu s-a mai văzut nicăieri în lume. Tot ce există acum este fals. Nu se doreşte să se ajungă la adevăr. Avem în acest sens mai multe posibilităţi. Doamna Stănoiu a spus că este imposibil să fie atîţia proşti în acelaşi loc. Duminică se vorbea despre un monstru singuratic. Apoi s-a spus că el le-a omorît pe toate. Dacă s-ar accepta asta s-a rezolvat totul şi se închide cazul. Dacă ancheta încearcă să tragă de timp se schimbă ceva. DIICOT spune teza monstrul singuratic, care a recunoscut. De ce a preluat DIICOT cazul? Că exista riscul ca bieții ăia de polițiști să afle adevărul.”


Știri pe surse

Ion Cristoiu dezvăluie o discuție delicată cu un lider PSD: Mi-a zis că fiecare lună la guvernare costă PSD un an de opoziție

Ion Cristoiu a relatat vineri la Antena 3 o discuție cu un „lider PSD” căruia nu i-a dat numele și a spus că social-democratul a făcut o apreciare „genială” anume că fiecare lună în care PSD mai stă la guvernare înseamnă un an de opoziție.

„Dăncilă în sondajul din 25 iulie are 7%. Nu e făcut de dl Pieleanu. Barna are 12%, Tăriceanu are 16%. Un lider PSD mi-a zis ceva genial, că fiecare lună în care rămînem la putere după 26 mai înseamnă încă un an de opoziție. Principala victimă este PSD. Dacă din ambițiile dnei Dăncilă ei nu pleacă, PSD va sta 20 de ani în opoziție, devine partid minor ca social-democrații din Germania care nu mai există.

Ce-a făcut azi Dăncilă e incalificabil, dna Andronescu a zis ceva de bun simț. Știu că o vîna de mult și dorea să o dea afară. Dar imaginea este a unei politiciene care se scufundă că are 7%, nu are nicio șansă și nu intră în turul 2. Acum și ea și partidul s-au dus și mai jos. Ea și-a dat seama că se scufundă, că e ținta acestui val. Cînd simți că te scufunzi, dai din mîini și te scufunzi și mai rău. Povestea o va costa enorm chiar în PSD. Principala lovitură e împotriva PSD”, a declarat Ion Cristoiu la Antena 3.


Evenimentul zilei

„Eu nu cred nici în IML. Asta cu asasinul singuratic închide cazul. Apoi, dacă omul a făcut parte dintr-o reţea de trafic de minore deschide alte situaţii. Atunci, statul român are nişte probleme. Una este Iohannis. O să fie întrebat unde sunt fetele pentru că este vorba de trafic internaţional de minori.

O altă ipoteză este că Dincă era un proxenet mărunt pentru unii de la Deveselu.

Eu miros că toate aceste bîlbîieli au scopul de a ascunde ceva. Pe parcursul anchetei se evită orice ieşire din teritoriul lui Dincă. Este o anchetă aberantă. Trebuie nişte detalii omeneşti, iar noi nu ştim nimic despre Alexandra. Multe lucruri se evită. Dar unde este SRI? Să nu-mi spuneţi mie că nu ştie nimic SRI-ul. De ce nu intervine? De ce a preluat ancheta domnul Bănilă? Marea problemă este cu presa dar o ţin cu intoxicări. O să descoperim pe parcursul anchetei că multe lucruri sînt fabricate”, a spus Cristoiu.


Evenimentul zilei

Mișcări de trupe în culisele țării. Iohannis, în corzi. Alertă în politică

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat, vineri, la Antena3, că în cursa pentru alegerile prezidenţiale, Iohannis va face totul ca s-o ţină pe Dăncilă în turul doi.

Principala lovitură va fi la Iohannis. Klaus Iohannis și băieții au nevoie să o țină în fereastră, vie, pe doamna Dăncilă, ca să ajungă în turul al doilea. Ea se scufundă. Despre Cumpănaşu…. Este de departe modelul din Ucraina. Trebuie să vină unul nou.

PSD a decis, în cele două foruri de conducere, BPN şi Comitetul Executiv Naţional, că Viorica Dăncilă este candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Urmează o validare, formală, în cadrul unui Congres, pe 24 august, când se va lansa, oficial, candidatura liderei PSD pentru Palatul Cotroceni

Viorica Dăncilă a spus că ea crede că are șanșe în fața lui Klaus Iohannis, că are încredere în ea și în colegii săi și că „cetățenii pot avea încredere că este timpul unui președinte al României femeie”.


Evenimentul zilei

Declarație șoc. În cazul Caracal se încearcă „o aburire a presei”

Analistul Ion Cristoiu a declarat la un post de televiziune că se merge spre o intoxicare a presei iar realitatea este ascunsă cu abilitate. El spune că cineva minte.

„Toată lumea susține că vineri Gheorghe Dincă a fost dus la casa sa din Caracal unde s-au continuat cercetările. În comunicatul DIICOT, pe care îl am acum în față, nu se specifică că inculpatul a fost dus în Casa Grozei. Există un interes de aburire, poate și de aceea ancheta a fost preluată de domnul Bănilă (n.r. Felix Bănilă șeful DIICOT). Este o tehnică de aburire a opiniei publice pe surse. Nimeni nu-și asumă o declarație”, a afirmat Ion Cristoiu la România Tv.

Jurnalistul a mai spus că presa a fost intoxicată cu știrea că oasele găsite în casa din Caracal ar aparține unei tinere cu vîrsta între 15-17 ani. El mai afirmă că este clară o tergiversare în aces caz, corelată și cu o lipsă de profesionalism a anchetatorilor.

„Este o presiune mare și pe președintele Klaus Iohannis dacă se va dovedi că Dincă făcea parte dintr-un grup de trafic de persoane”, a conchis Ion Cristoiu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Presa și opinia publică ar trebui să-i mulțumească lui Alexandru Cumpănașu care a smuls informații despre caz pe care, altfel, autoritățile nu le-ar fi dat”

  • Dick buddy, ai văzut că „serviciile” lucrează !
    Văd că ți s-au șters câteva postări, că, … deh, ce să-i faci … AȘA-I ÎN TENIS !!!

  • Cernate, te-ai cretinizat de tot! Singurele tale postari au ajuns sa fie copy paste din comisarul.ro si Oreste (??!!)
    Nici nu stiu ce e mai trist, ca pui botul la toate tâmpeniile sau ca esti raspândacul lor.

  • @victor Nagy
    Dar dacă vopseaua va fi … LOVITURA DE CIOCAN ?!?

  • Astazi se implinesc 100 de ani de cand armata romana a intrat in Budapesta . Presa romana ( cu exceptia ziarului Patriarhiei , „Lumina „) a pastrat un mucles lugubru .

  • Corectare: 6 Noiembrie!

  • D-le Cristoiu cautati Romania Libera din 2 Noiembrie 1995. Acum, retrospectiv, o sa vedeti ca un articol din acel ziar a fost adevarat. Nu-l descriu si nici nu-l voi numi, dar il veti repera imediat.

  • Pt Dick cel gramatik & serban
    Bou ești tu buddy, fiindcă n-ai înțeles ce-am vrut sa spun, dar nici n-ai citit postarea in care am explicat că me refeream la TIMPUL DE TOPIRE !

  • Măi M V P C, nu cumva ăsta-i … „anonimul” despre care vorbeai, la fiecare postare ? Sper să … nu !!!

    • E Cumpănașu din Caracal. E groasă. Dacă din capitala prostiei vom avea presedinte, Caragiale va face toate demersurile la Sf Petru sa revină in presa scrisă din Romania după o binemeritată vacantă in rai. Cumpănașu dă Caracal nu e de Arghezi, care nu știe să râdă, Arghezi e cu sarcasmul national.Cumpanasu dă Caracal e dă Caragiale mișto subțire . Cumpănașu din Caracal resetează Romania, jnebun? :))

      • razbunare după ani de umilinte. Americanii au fost atrasi nu atat de elementul geografic sau de frumusetile locale cat de Caracalul ca simbol national. Proximitatea sefilor lumii a contagiat dă valoare tot orașul, retelele mafiote procurorii politia si pe cumpănasu. E cev magnetic si inevitabil Cumpanasu s-a magnetizat de valoare. Prin el trece curent electric. Tună si fulgeră. Resetează. Nu vă lasati prostiti! Votati Caracal votati Cumpanasu.

    • Am auzit, azi, una „bună”, la B1 tv, referitor la o posibilă ardere rapidă a trupurilor :
      Le-o mai fi rămas ceva din substanța de la Colectiv !?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *