Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Primul trofeu al anului fotbalistic merge la Cluj-Napoca, spre disperarea sclavului Gigi Becali

După atâtea tensiuni în coaliția de guvernare, vă propun să schimbăm puțin registrul, oricum suntem la sfârșit de săptămână, când știrile politice iau o pauză, să se mai relaxeze omul alături de masca lui. Mergem deci la fotbaliadă.

CFR Cluj a câştigat ediţia Supercupa României la fotbal, după ce a învins-o pe FCSB cu scorul de 4-1 la loviturile de departajare, joi seara, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti.
La finalul celor 90 de minute regulamentare scorul a fost egal, 0-0.
Campioana CFR a cucerit pentru a patra oară trofeul, după cele din 2009, 2010 şi 2018.
Rondon, Păun, Chipciu şi Camora au transformat pentru ardeleni, în timp ce Radunovic a punctat pentru deţinătoarea Cupei României, adică FCSB. Perianu (bară) şi Şut (a apărat Arlauskis) au ratat de la „roş-albaştri”.

FCSB rămâne cu şase trofee în palmares (1994, 1995, 1998, 2001, 2006, 2013), pierzând alte şase dispute pentru Supercupă.
Ce a spus finanțatorul bucureștenilor, Gigi Becali, care nu pierde ocazia de a se da în spectacol? „Nu mă interesează! Nu sunt supărat! Ce trofeu? Sunt supărat când pierdem bani. Trofeu e când există înţelegere între oameni, când te întreabă şi pe tine, nu când faci ceva pentru că aşa ţi se spune! Dar dacă ei sunt stăpâni şi noi sclavi… Când unii organizează şi nu îţi dau niciun ban ţie, iau ei banii şi îţi spun «Vino, mă, să joci aici!». Nici măcar bun simţ… Puteau să întrebe «Bă, jucăm la Ploieşti. Vă convine?». Ei au zis «Uite, noi, ca nişte stăpâni, am stabilit să jucaţi aici. Veniţi voi ca nişte sclavi». Băi stăpânilor, e adevărat că suntem nişte sclavi, că aşa e în România. Îi pui pe funcţie şi după sunt stăpâni! Atunci, eu ce să fac? Eu, sclavul… Până şi ăia de munceau în cariera de piatră primeau mâncare, nişte bani. Aici e «Sclavule, nu primeşti niciun ban! Sclavule, plăteşti şi transportul. Tu joci, sclavule!». Ce-i asta, mă? Ce să fac?”
Acum, atenția se duce la campionatul intern. Acolo unde sclavul Becali va suporta noi umilințe. Întrebarea este până când?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog