Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin tribunale ca prin viață | Un colţ din litoralul românesc primește ceea ce merită

România mea este o țară frumoasă. Are tot ce și-ar putea dori o țară: munți bogați, dealuri, câmpii, odată foarte mănoase, din păcate acum lăsate de izbeliște tot mai mult. Avem marea noastră, acea mare care odată era în top în Europa, marea cu plajele și cu nisipul fin… Ce se întâmplă acum te doare sufletul.

Da, în anii trecuți, stațiunea Mamaia era plină cu turiști și multă voie bună. Acum, după lărgirea plajelor, foarte multe șezlonguri sunt goale, aș spune că pe alocuri sunt zone pustii. Oare acum primesc ce merită? Să ne amintim, cu ani în urmă Mamaia era stațiunea bogaților unde aceștia își etalau avuțiile, acum parcă nu mai există interes pentru ei, așa că proprietarii de apartamente, cei care au pus în umbră hotelierii din stațiunea Mamaia primesc exact ceea ce merită.

Clar, politica păguboasă a administrației locale din ultimii ani a reușit să transforme stațiunea într-un cartier cu proprietari de apartamente de lux. Acum, la orice pas vezi clădiri pustii sau cu afișe de vânzare.

Însă, de-ar fi doar asta, din păcate, turiştii se confruntă și cu costuri ridicate la parcare. O zi de parcare în Mamaia costa aproape 100 de lei şi astfel turiștii se văd nevoiți să ocolească Mamaia și să se orienteze spre alte stațiuni, unde costul unei zile de parcare este mult mai redus sau deloc. De ieri lucrurile s-au schimbat, plata parcării în Constanța și Mamaia se suspendă între orele 19:00-09:00, până la 31 decembrie, inclusiv, conform proiectului de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din Constanța aprobat marți de consilierii locali. Chiar și așa, litoralul românesc, nu mai este ce a fost odată.

Cât despre prețuri, acestea au depășit bunul simț, sunt extrem de mari, până și șezlongurile au devenit un impediment pentru mulți turiști. Apoi, vine partea cu „ia porumbul si gogoașa”, este o nebunie. Îți vine să fugi și apoi te întrebi: asta este România mea, România pe care mi-o doresc? Să sperăm că se va schimba ceva și Mamaia, un colţ de litoral românesc, se va dezvolta frumos.

Aș vrea să închei totuși într-o notă optimistă, pentru că am avut şi surprize frumoase, mă refer la locația unde vin de doi ani, la eleganța, curățenia şi liniștea de care ne-am bucurat, de amabilitatea personalului și frumusețea împrejurimilor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Prin tribunale ca prin viață | Un colţ din litoralul românesc primește ceea ce merită”

  • Foarte frumos articolul dumneavoastră ,doamnă și superbe imaginile expuse ! Anul acesta s-au împlinit 10 ani de când nu am mai fost la mare, iar în ultimii trei ani nici nu am avut voie să o fac din cauza unei afecțiuni a pielii care îmi interzice expunerea mare la soare !Sper totuși – ca în porții moderate – să o pot face în viitorul apropiat, (nu am mai avut probleme de sănătate prea mari din această cauză )pentru că Mamaia era stațiunea mea de vacanță preferată din toate
    locațiile itoralulului românesc ,grație biletelor de odihnă oferite cu reducere de Automobile Dacia, compania de renume internațional la care am lucrat ! Dar ,- după cum bine spuneți – ,Mamaia ar trebui să redevină ce a fost odată cu succes și anume ” Perla litoralului românesc ” și să sperăm la acest lucru și să luptăm pentru reabilitarea imaginii ei și a reputației întregului litoral românesc ! Vă mulțumim și vă așteptăm în continuare cu astfel de articole interesante !

  • Se va schimba litoralul când se vor implica primăriile locale,dar pentru asta trebuie sa fie acolo primari nu comisionari,când se vor reînființa școlile de meserii,care au ca obiect ospitalitatea in turism,când patronii romani ce au investit in litoral vor accepta ca investiția e pe termen lung și amortizarea se face in 10-15 ani,cam multe de făcut,cu ce ma încălzește dacă hotelul e bun,prețuri decente și când ies din hotel sunt spații verzi praf,borduri,trotuare ca după bombardament,câini,iluminat de pe vremuri,muzici manelo-indiene la maxim,și pe plaja,nu mai auzi marea ,valurile ci muzica și iar muzica ,unde ești Radio vacanța de pe vremuri?

  • da’ poza cu maimutza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *