Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin votul de duminică, 6 decembrie 2020, românii au scos limba la Marele Reformator Klaus Iohannis

De mai mulți ani, de cînd s-a dat liber (pe șeșt) publicării pe Internet a exit-poll-urilor din timpul zilei de vot, am fost atent la dinamica înfruntării dintre PSD și celelalte partide.
De exemplu știu deja pe de rost teoria foarfecelui.
Pînă la prînz, ies alegătorii PSD, mai ales cei din rural, pentru a se putea întoarce acasă și să dea la vacă, iar după ies cei de Dreapta din orașe care, domni fiind (cum spune zicala, Domnu-i domn și-n șanț) se scoală tîrziu și merg la vot după ce-și taie firele din nas (ei) și se depilează (ele) și-și beau cafeluța, evident pigulind între tip pe Facebook. De aia, de alegeri întregi, dacă n-a reușit o deschizătură mare la foarfece, PSD se trezea seara, pe măsură ce deschizătura se închidea, învins fără discuție.

Anul acesta PSD n-a mai avut în prima parte a zilei o deschizătură a foarfecelui. Prin urmare n-a avut de-a face cu fenomenul dezumflării de la o oră la alta. Ba mai mult, a cîștigat în fața PNL, mai precis a Partidului Meu, printr-un val de alegători spre seară.

Alegeri de alegeri, PSD a cîștigat prin prezența celor din rural într-un număr mai mare decît cei din urban. Anul acesta, deși participarea în rural a fost mai mică, PSD a cîștigat alegerile.
Alegeri de alegeri, PSD a cîștigat prin prezența conștiincioasă a pensionarilor la vot. Anul acesta pensionarii au fost într-un număr mai mic decît oamenii activi. Cu toate acestea, PSD a întrecut PNL.

De-a lungul zilei de 6 decembrie 2020 am primit și eu, ca tot omul, rezultatele pe o anume perioadă (perioadă nu peroadă, în atenția președintelui României pe care Constituția îl obligă, printre altele, să nu stîlcească mutra Gramaticii) de la exit-pool-uri.

Pentru prima dată, nu m-au interesat. Sau, mai bine zis, nu m-au interesat în mod deosebit. Deși printre alte motive ale acestei schimbări la față s-a numărat și faptul că în materie de formare a Guvernului, n-am nici cea mai mică îndoială că PSD n-are cum să facă majoritatea. Și chiar dacă ar avea cum, preluarea Guvernului acum ar fi pentru PSD începutul procesului de dispariție ca partid. Pentru a avea un cuvînt de spus mai departe în România membră a UE, PSD are nevoie de ceea ce Brătienii (tatăl și fiul) numeau refacerea în Opoziție. Așadar, înainte de ziua votului știam că Guvernul va fi de Dreapta. Și va fi de Drepta chiar dacă PNL a suferit o înfrîngere, iar USRPLUS a cam zbîrcit-o.

Motivul trecerii în plan secund a rezultatelor e simplu. M-a preocupat prezența la vot. S-a spus că prezența va depinde de atmosfera de Pandemie. O nerozie. Localele au arătat că românii nu se tem de Pandemie. Românii se tem de milițienii care, veniți în București de la coada vacii, au orgasme de plăcere să se dea mari și cu bulan. Și forma de grandomanie a prostului e puterea de a sancționa. Românii se tem de sancțiuni. Cînd li se dă voie să zburde prin carantină, o fac. Așa s-a întîmplat în 6 decembrie 2020. Cei care au vrut să meargă la vot au mers. Prin urmare, prezența a fost anul acesta, ca și în 2016 anul celei mai proaste prezențe din postdecembrism, dependentă de voința de a merge la urne. O prezență mică a dat seama de o lipsă de entuziasm de mobilizare, de motiv de a merge la vot. Erau toate premisele pentru aceasta din punctul de vedere al tradițiilor postdecembriste. Oricît s-a străduit Klaus Iohannis să-i convingă pe români, aceștia din urmă n-au mai perceput PSD drept Monstrul, drept Ciuma Roșie. Ura față de PSD s-a consumat în trei rînduri de alegeri – europarlamentare, prezidențiale, locale. În plus, la Guvernare se află, de un an, alt partid decît PSD. PNL a guvernat catastrofal. Nu doar ca administrator, al țării, dar și ca pretendent la ipostaza de făcător de Altfel de Politică. Era greu de crezut că va stîrni entuziasmul care împinge lumea să iasă la vot. USRPLUS putea cere acest entuziasm. USRPLUS a căzut însă în capcana Fripturii duse pe la nas de Klaus Iohannis. După ce președintele i-a anunțat pe Dacian Cioloș și Dan Barna că PNL va împărți cu USRPLUS puterea, Alianța a tras pe dreapta și a pus de un somn de ghiftuit în vis. Reducerea motoarelor anti-PNL a făcut ca antipatia față de PNL să nu mai meargă masiv în voturile USRPLUS. Că prezența slabă, cea mai slabă din postdecembrism, se explică prin absența imboldului de a merge la vot, ne-o arată incredibila victorie a AUR. Partid necunoscut pînă mai ieri, AUR a devenit, după aceste alegeri, cea de a patra forță politică a țării. Explicația e dată de imboldul dat de AUR alegătorilor săi de a merge la vot. Iată că alegătorii AUR nu s-au temut de Pandemie.

Anul acesta era însă un motiv temeinic, un motiv uriaș de prezență la vot.
Așa cum am scris de nenumărate ori pînă acum, Klaus Iohannis a transformat alegerile parlamentare în altceva decît un simplu exercițiu democratic, în zeci de rînduri în ultima vreme el a prezentat 6 decembrie 2020 ca o piatră de hotar în Istoria Patriei. Scriam în comentariul Alegerile din 6 decembrie 2020 – un referendum prin care Klaus Iohannis va deveni primul președinte monarh absolut din Istoria Lumii de pe cristoiublog.ro din 24 noiembrie 2020:

„Pentru Klaus Iohannis, alegerile din 6 decembrie 2020 vor rămîne în destinul Patriei de importanța crucială a lui 24 ianuarie 1859, a lui 1 decembrie 1918, a lui 23 august 1944 și mai ales a lui 22 decembrie 1989. Asta deoarece, în viziunea lui Klaus Iohannis, expusă în seria de conferințe de presă de la Cotroceni, România va fi alta după 6 decembrie 2020.

N-a fost conferință de presă la Cotroceni, în hotarele căreia Klaus Iohannis, pe lîngă atacarea PSD, umăr la umăr în această chibițăreală electorală cu Adrian Zuckerman, ambasadorul lui Donald Trump în România, să nu înfățișeze perioada de după 6 decembrie 2020 ca una a Marilor Reforme, toate inițiate și conduse de El.

Așa cum am mai scris, alegerile parlamentare de anul acesta sînt extrase de Klaus Iohannis din seria confruntărilor între partide, ba chiar și din cea a alternanței la Putere, pentru a fi plasate în seria marilor evenimente care au marcat Istoria României. Într-un eseu mai vechi al meu am semnalat existența clișeului O nouă eră în retorica politicienilor din istoria modernă a României. La o Eră nouă se gîndește Klaus Iohannis ca deschizîndu-se după 6 decembrie 2020, deși n-o spune (încă n-o spune deschis). Această Eră nouă va fi una a Marilor Reforme în toate domeniile: de la cel al Siguranței naționale pînă la cel de Sănătate. Ca să nu credem că e vorba doar de o visare cu ochii deschiși, Klaus Iohannis ne-a mărturisit în mai multe rînduri că în multe domenii miniștrii Guvernului Orban care sînt, evident, Miniștrii Mei, lucrează de zor la diferite Reforme. Cătălin Predoiu, la Reforma în domeniul Justiției. Nelu Tătaru la cea în domeniul Sănătății, Marcel Vela, la cea din domeniul Poliției. N-am nici o îndoială că toți Miniștrii Mei lucrează la Reformele care vor fi aplicate după 6 decembrie 2020. Și cel al Educației, și cel al Culturii și cel al Muncii. Se înțelege deci – nu mai e nevoie de nicio precizare – că Miniștrii Mei lucrează la Reforme sub conducerea lui Klaus Iohannis. Evident, România are nevoie de reforme în multe domenii. Nu la aceste reforme cu m mic se referă Klaus Iohannis în discursurile sale, ci la Reformele cu m mare. Și ele, aceste Reforme, vor deschide o Eră Nouă în Istoria Patriei, care vor schimba România din temelii, astfel încît manualul de Istorie din viitor se vor împărți în două:

O parte, dedicată Istoriei de pînă la 6 decembrie 2020.
Cealaltă parte, dedicată Istoriei de după 6 decembrie 2020.
Prima parte va fi tipărită cu litere cenușii. A doua, cu litere colorate. Iar capitolul dedicat anilor 2020-2024, celor patru ani (rămași) de mandat al lui Klaus Iohannis, vor fi tipărite pe hîrtie velină. Pentru a face atractiv acest capitol foile veline vor fi unse cu miere, cine le va citi se va linge pe degete de plăcerea lecturii.”

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să iasă la vot și să-i dea lui Klaus Iohannis majoritatea zdrobitoare pentru că el urma să reseteze România.
La o asemenea miză, prezența ar fi trebuit să fie uriașă. Cum să nu mergi la vot cînd Președintele îți spune că astfel dai temeiuri pentru Marile Reforme, pentru Resetarea României?

Prezența la vot a fost de 31,84 %, cea mai mică din postdecembrism. Românii au scos limba la Marele Reformator. Au arătat că nu-i interesează chestiunea. Cu o asemenea prezență, legitimitatea Reformelor e minimă. Cum să resetezi România cînd majoritatea românilor nu ți-au dat mandat pentru asta?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Prin votul de duminică, 6 decembrie 2020, românii au scos limba la Marele Reformator Klaus Iohannis”

  • Supararea pe care o simt in timp ce va scriu, este adinca si justificata. Ma doare sa vad in ce hal a ajuns Romania in care m-am nascut, am crescut si pe care nu o pot uita nici daca m-ar bate mar cineva. Am crescut si am primit o educatie PLATITA DE CATRE GUVERN, in timpul asa zisei „dictaturi”. Ce vad azi, e mai dictatura decit orice as gasi ca definitie prin DEX. Mi-e sila,vars numai la gindul ca niste neghiobi cu coate ascutite au ajuns sa-si bata joc de o tara intreaga, de la oameni si pina la resurse naturale(pamint,ape,paduri,delta,munti, minereuri etc.). Romania era independenta inainte de ’89, azi e praf si pulbere. Lipsa educatiei, distrugerea sistematica a invatamintului romanesc,isi spune cuvintul azi. Turmele sint mai usor de prostit si manevrat,o turma analfabeta e carne de tun si scut pt tilharii nenorociti (locali sau straini). O turma educata e periculoasa si asta e ceva cu care „maritii conducatori” din ultimii 30 de ani nu vor sa aiba de-a face.Nu m-au interesat niciodata partidele, nici inainte de ’89 cu PCR, nici dupa ’89 cind au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Nici un partid azi nu are ceva clar de oferit, doar latra inainte de alegeri,dupa care, imediat ce se fac oficiale rezultatele, ‘mnealor intra din nou in campanie si tiganeala de ti se intorc matele pe dos.Nu stiu cum e posibil sa fie atit de multi politicieni si aproape toti vinduti strainatatii,ca daca n-ar fi vinduti strainilor, nu s-ar mai putea nenoroci ditamai tara care in ’89 avea TOATE DATORIILE PLATITE.Una e sa n-ai datorii la nimeni si poti sa te dezvolti atita cit te duce capul,sau ai datorii si traiesti la cheremul aluia care cica ti-a facut „favorul” sa te imprumute ca sa te „dezvolti”. E de mintea cucului cine e mai avantajat: ala cu datorii sau ala fara datorii?Nu am incredere in nici macar un politician care s-a perindat pe la Cotroceni, credibilitatea lor e pe minus infinit pe axa numerelor reale,numai prosti,ingimfati, lasi si lacomi au trecut prin jilt si,culmea,nici unul nu ajunge nici la talpa shlapului lui nea Nicu.Sper sa-mi intelegeti supararea si sa-i torpilati,fir-ar mama,mamelor,mamiticilor lor de neghiobi cu pretentii de conducatori,pina ii ingropati in propria lor prostie. Daca prostia ar durea, cred ca toti politicienii ar umbla legati la cap. Nu-i lasati sa-si faca mendrele cu privatizatu’ lu’Manda si Tanda, listari la bursa,instrainare de pamint,distrus invatamint, cultura, sanatate,NU-I LASATI. Prin ce scrieti si cum scrieti, amintiti-le idiotilor ca nu-s stapinii tarii si ai populatiei, sint ALESI fir-ar mama lor de alesi, snt alesi cica, de catre popor ca sa administreze o tara nu s-o faca zob dupa mintea lor lipsa.In plus, scoateti in evidenta, in articolele pe care le scrieti, ca nu numarul de partide conteaza, ci calitatea lor, daca e neaparat nevoie sa avem partide si partidulete, conteaza cit se construieste in tara,pt tara si nicidecum citi „investitori” vin de aiurea, ca strainul nu vine sa-ti dea, vine ca te crede prost,ia ce poate si dispare. Ca am ajuns acum la subiectul”straini”, marcati va rog ce spun: noul partidulet AUR cu un succes la care se spune ca nu spera nimeni, facatura asta banditeasca, pariez si cistig, ca este o alta „manareala” huneasca. Pun pariu ca AUR si UDMR si-au dat cumva mina pe sub masa, si-n viitor hunii, care de zeci de ani fac pasi mici si siguri, vor reusi sa futa tara asta pe la spate. Nu scriu mai mult, tinind cont de cite analize ati facut la viata dvs, veti descoperi si mai multe matrapazlicuri decit ma duce pe mine capu’, cind vine vorba de partide minune si huni. Cred ca AUR e cu bataie lunga,pasi mici si siguri.Nu cred ca-i doare, pe mai marii AUR-ului, nici in cocostirc de tara asta, e altceva,mascat pt prezent dar care va lovi ca un traznet cind va fi prea tirziu sa mai faci ceva. N-am incredere in partide, asa cum am spus, doar ca AUR ma pune pe ginduri cu „politica”lor. Inca ceva, am vazut un clip cu un grup de la AUR care tot dadeau interviuri. Ala nasos care e marele „sef”, zicea ca si-a vindut casa ca sa poata candida. Nu va ridica semne de intrebare o astfel de abordare a „candidaturii”?Ce om in toate doagele, are o casa, ca doar muncesti din greu sa ai o casa (nu?), o vinzi fara sa stii daca ai sorti de izbinda????Sau stiai ca vei cistiga si mergi pe principiul, sacrific acum totul, sau nimic!!!!!!!!Membrii acestui partid, asa zisii oameni obisnuiti, sint o acoperire excelenmta pt indivizi care vor de la viata „totul sau nimic”. Ma mai uit la Marius Tuca show si va aud acolo (Tuca asta ma enerveaza uneori, face oltenii de ris, fir-ar el de oltean orgolios ce e,da-l ignor si dau atentie la analizele pe care le faceti dvs.).Sper sa va mai pot auzi la show-ul asta, dar Mediafax a bagat rahatu’l ala de blocaj cu „cookie-urile” lor stupide si cu nu stiu ce rahat de acord vor de la cititor, asa ca daca nu vor scoate blocajul asta idiot, nu mai intru nici pe mediafax, o sa incerc sa ba citesc doar aici pe blog. Va rog analizati la singe AUR-ul asta si hunii astia care iar se baga la guvernare. Apropos, sa nu uit,deci nea caisa 7-8 case, von Ciolhanis, nu mai are rigiieli si sughituri la adresa UDMR-ului? Nu se scremea el cu „io no pot chivanoc PeeeeSeeeeDeee, de ziceai ca behaie la stele???????Ce se intimpla?Nu-i mai pasa de Ardeal?Trocul guvernarii e mai important decit tara si locuitorii ei???

  • Bai texane, degeaba chilotezi avioane. Se vede ca te-ai molipsit de la vacari, in materie de comportament si limbaj. Ce, vroiai sa-i stabilesti agenda editoriala gazdei noastre? E blogul sau si invita pe cine vrea si crede de cuviinta. Nu-ti place, treci pe CNN! Jet!

    • Si zici ca ai luat testele alea? Dupa cum te exprimi, cred ca doar visezi avioane. Se presupune ca un om care are un astfel de job, e mai echilibrat. Esti praf, un frustrat ca nu te baga nici vacarii din Texas in seama. Am gresit si eu si geo ca ti-am dat replici. Jet!

  • Andrei Muresan toata stima,asa e,va dau dreptate,spuneti lucruri pe care si eu as vrea sa le spun si imi stau pe limba,aveti dreptate.Ce a reusit Iohannis(felicitari domnu Iohannis) in alegerile astea este faptul ca a bagat KGB ul Rusesc in Parlamentul Romaniei(prin prostia sa si a guvernului SAU).Dupa ce Trump si a furat o in SUA,baietii lui Putin s au reorientat strategic pe teritoriul Romaniei,folosind ca oficina o tara anexa sovietica de la Est(vopsitoria care transforma putinistii deghizati in mega occidentali).Da la tara asta de prosti ce pretentii sa ai.

    • Bine domnu Andrei Muresan,in ce l priveste pe Maestru nu va dau dreptate,Maestrul gandeste cu capul lui,hai sa nu l criticam pe Maestru asa,iar Plesoianu era un miciman a lui Dragnea(care Dragnea? Idiotul util a Iohanistilor care l au folosit sa i scape pe iohanisti de Coldea si Codruta apoi l au aruncat pe Dragnea ca pe prezervativul pe care unu il arunca dupa ce l a folosit la dame de consumatie,ca sa nu se zborseasca la ei coana Europa,a platit Dragnea toate oalele sparte,fiind desemnat sa fie boul de serviciu in toata afacerea asta).Asa ca nici Plesoianu asta nu e vre o lumina.In ce i priveste pe romani in general si pe amerloci aveti perfecta dreptate.Asta ca sa scriu si eu o Erata.

  • Daca îti face impresia ca tu esti sanatos la cap, te înseli amarnic. Mi-a spus sotia mea, care este medic.

    • Am folosit vocabularul tau ca sa-ti dai seama cât esti de „inteligent” si „bine-crescut”!
      Dar, pardon, scuza-ma, felul în care ti-ai permis tu sa i te adresezi lui Ion Cristoiu demonstreaza ca esti un tip inteligent si educat!
      Mare-i gradina…

    • Domnule Mureșan, după vocabularul utilizat, nu sunteți cu nimic mai presus decât texanii în mijlocul cărora afirmați că trăiți ca un spirit luminat între brute. Laudă-mă gură că de-aia îți dau de mâncare. Sunteți în locul binemeritat. Chiar credeți că sunteți mai curat decât românii „nespălați” din mijlocul cărora afirmați că ați plecat? Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul. Vă cred însă că nu aveți cu cine discuta. Cine s-ar coborâ la nivelul dumneavoastră din alt motiv decât pentru a vă arunca o flegmă binemeritată?

  • Traiasca Romania!
    Multumim Tara Romaneasca, Oltenia, Muntenia, Moldova pentru voturile voastre salvatoare!
    Pregatiti heliportul din Coceni, faceti plinul la elicopter, cap compas Targoviste, vom scapa noi de el.

  • As a wise Man said, Christmas is coming…stay tuned.
    P.S. As spune ceva de dulce „presei” romanesti – rauri de fake news si informatii contradictorii legate de rezultatul alegerilor. Reamintesc ca singura sursa care conteaza este cea oferita de BEC, link-ul mai jos: https://parlamentare2020.bec.ro/rezultate/

  • cib,t’es content? Ai votat AUR, j’en suis sûr!

    • Doare, nu-i asa? Dar nu-i nimic, tot voi o sa fiti la butoane. Dar asta doar ca ultimul tango!

      • Care noi? Iar ma confunzi, товарищ! Zi-mi mai bine daca AUR-ul tau este pro-rus sau rus?

        • Geo,rus de a dreptul,cred eu,ce naiba,dupa ce aia au plantat un idiot direct la Casa Alba,le o fi greu sa planteze un commando strategic in parlamentul Romaniei(mai ales dupa conducerea „excelenta” a lui Iohannis Orban,si a blatului cu PSD vizibil si de pe Himalaya).

        • Si tu ai o problema de logica. Niste baieti care militeaza in favoarea natiunii lor si vor repararea unui rapt istoric, sunt pro-rusi, n-asa? Deci aia care au luptat pentru independenta Algeriei, spre ex, erau filo-francezi? Bai, ma doare capu’!

          • cib, se pare ca ai citit doar o parte din informatiile care circula despre George Simion si AUR-ul sau.

          • Vii cu texte anonime? Si ce e rau daca nu intram in zona Euro? Ce, in afara de nemti (euro e marca germana cu alt nume), a mai avut cineva de castigat din afacerea asta? Franta? Ha,ha! Italia? Ha, ha! Bai, nu vrei sa pricepi ca UE nu e decat visul Germaniei de a domina Europa, visul celui de-al trelea Reich implinit de cel de-al IV-lea? Britanicii crezi ca sunt tampiti?

          • Si acum o alta intrebare: ghici cine sunt cei mai buni prieteni din Oiropa ai rusilor? Premiul intai cu coronita pentru raspunsul corect!

      • Da ca dupa ia vine ursu ala de la rasarit si ne papa pe toti(amerlocii si chinezii sunt ocupati unii cu altii mult timp de acum incolo,ca a avut grija Vlady cu Trump sa le organizeze un meci planetar la astia prin Pacific) asa ca jocurile le vor face ursul si craiasa pe aici pe la noi pe Kociok(si in Europa) cum spune marele bufon Badea ,iar cat despre noi,vai de steaua noastra.

        • Mai Tudy, tu ai o mare problema. Vezi rusi peste tot. Daca baietii astia de la AUR militeaza pentru unirea Romaniei cu Basarabia, clar sunt rusi. Ma doare capu’! Bai, rusii nici nu ne baga in seama,nici n-au nevoie sa vina peste noi ca e suficient ce treaba buna facem singuri! Unde s-a mai vazut popor care sa-si darame casa doar ca sa fie batut pe umeri de smecherii de afara? Si spune-i lu’ geo ca nu m-am dus la vot si imi pare rau pentru ca daca stiam mai multe despre astia de la AUR, sigur ii votam! Si daca traiam in Micul Maghreb, sigur o votam pe Marine Le Pen. Globalism, globalism dar totul are o limita. Ca nu poti sa amesteci oamenii cum amesteci legumele in ciorba!

  • CE E JENANT AICI ?

  • George Simion,…doar o vorba sa-si mai spun:
    nu poti proteja natia…direct. ca reactiunile pe care le vei naste in Civilizatie te vor demola.
    singura cale prin care poti proteja natia e…sa te-nsori cu Natura! daca va fi iubire mare-ntre voi, natia va fi protejata indirect!, pentru ca inclusiv Civilizatia e obligata sa-ti respecte nevasta!
    rezumat:
    George Simion, …nu faci doua parale, daca iti propui sa te lupti cu Civilizatia. doar insurat cu Natura iti vei putea metamorfoza Actiunile in Nonactiuni!
    insistind sa calaresti Actiuni, vei fi rapus. negresit!

    daca tu si nevasta-ta, Natura, n-aveti nasi, va nasesc io!:))))

    • de azi-nainte sa zici asa:
      Nevasta mea este Natura!
      dupa care i te poti inchina cu tot dragul pe care il porti in inima!
      astfel, te va urma si neamul, in mod natural…, nu tre sa faci nimic!, vine singur!
      :))

  • psd aur
    usr pnl
    udmr
    !tare.

    potentialele sint cam asa:
    usrplus-tinde spre 50%
    aur tinde spre 50%
    psd tinde catre neant
    pnl tinde catre neant
    adica…mermelitul s-a cam epuizat.
    ori intr o barca ori in ailalta.

    usr…n-are nevoie de ajutor, se misca…ca-n povesti!
    aur, in schimb, ar fi in regula daca ar pricepe ca tre sa se-nsoare!

    aur tre sa-si ia de nevasta Natura!
    bai natie!, hai!, la treaba!:)), tre sa-nsuram aur-ul! are nevoie de nevasta! :)))

    iata pilonii pe care se poate reforma sistemul politic, din temelii:
    aur si usrplus
    aur…tre ajutat sa se-nsoare cu Natura,
    usr plus…deja e prins rau in relatia cu Civilizatia.

    potentialul care ‘se’ manifesta…pe planeta!:)) are, abia astfel, reprezentanti si in natie,
    povestea Civilizatie VS Natura putindu-se desfasura…dupa dorinta! si in natia noastra.

  • astea au fost primele alegeri libere de dupa ’89.

    prin modul plenar in care presedintele s-a implicat in sustinerea ‘puterii’ si bumbacirea ‘opozitiei’ el si-a transformat actiunea intr o nonactiune, aratandu-si inca o data intelepciunea,
    actiunea, cizelata prin manifestarea plenara a presedintelui
    fiind transferata in bratele poporului.

    prezenta la vot ar fi fost mai mare daca mortii ar fi catadicsit sa mearga la vot.
    de data asta creca au cam refuzat!
    deci din vina lor am avut cea mai mica prezenta la vot din postdecembrism.
    sa le fie rusine!

    una peste alta astea au fost cele mai sanatoase alegeri de…muuulta vreme!
    frumos!

  • Gata cu marile reforme ale lui Klauss von Cismark!
    Probabil le implementa Bisisica tzurcana si Desis BatisTuta Number One – marii oameni politici ai zilei!

    Ma bucura faptul ca boborul nu-i asa slab la minte!

    Ramane o mare problema implicarea securitatii masiv in politica!

    Poate o fi o mica sansa cu AUR!

    Vom vedea!

    Dulapule noci nu sti cat de comoda incepi sa fii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *