Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

PSD, conjuraţia castraţilor

Varianta inițială a titlului făcea referire la impotenți. L-am schimbat, pentru că termenul descrie o stare pe care nu o alege cineva, ci pur simplu i se întâmplă. La castrare, în schimb, mergi cu bună știință. Iar PSD a acceptat castrarea, fericit că scapă de închisoare.

Și suntem astăzi în situația ridicolă în care „marghioala leșinată” din fruntea partidului parcă definește cu prisosință zicala că „nimic nu durează mai mult decât provizoratul”. Iar pe lângă el toată lumea așteaptă. Nu știe nimeni ce, însă toți stau pe loc.
Sorin Grindeanu se mai gândește, vreo doi-trei ani… Bine că nu urmărește cu îngrijorare!
Gabi Firea e concentrată pe câștigarea primăriei, firesc de altfel, fiind cel mai important asset pe care îl are PSD și care trebuie conservat cu orice preț. (Numai la PNL se poartă președintele șomer!)
Și cam asta e tot. Altceva nu avem! Cum este posibil ca în „cel mai mare partid din România” să nu vrea nimeni să-și asume un leadership autentic care să scoată PSD din marasm?! Fiindcă partidul începe să fiarbă. Tot mai mulți militanți, PSD-iști adevărați, sesizează slugărnicia lui Marcel Ciolacu față de anumite structuri care-l gestionează pe Klaus Iohannis. Dar în spatele cui să se alinieze ei, dacă nu are nimeni curaj să ridice sabia. Că PSD nu mai are lideri, nu e o noutate. Nici România nu mai are lideri. Nici măcar unii mediocri precum Băsescu, Dragnea sau Tăriceanu. Acum am trecut la categoria sub-mediocrități.

Ce se va întâmpla? Probabil nimic, pe termen scurt. Se va merge pe pilotul automat de la Bruxelles, cu poporul român anesteziat de teama pandemiei si a crizei economice, care criză va reprezenta un moment de cotitură, un punct de inflexiune. Fie ne ridicăm și România începe să zboare, fie coborâm în abisul cenușiu al frontierei dintre Orient și Occident.

PS: Ziceam de castrarea PSD-ului de spaima mersului la închisoare, în primul paragraf. Este evident că s-a furat. La greu! Însă DNA nu a fugărit hoți. Binomul SRI-DNA a fost un instrument de putere. Iar hăituiala nu a urmărit altceva decât să ii scoată din joc pe unii, ca să facă loc altora. În politică, în business, în sport, în mediul academic, peste tot, i-au scos din joc pe oamenii cu inițiativă, pe lideri, făcând loc unor sub-mediocrități servile.

P.P.S. Să nu mă întrebați de PNL sau de USR, fiindcă acolo nici măcar nu poate fi vorba de castrare. Iar ca să mă raportez la titlu, fac următoarea metaforă: La PNL le-a căzut de mult, iar USR s-a născut fără.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „PSD, conjuraţia castraţilor”

  • In PSD singura persoana cu cojones e Olguta Vasilescu

    • Y 😎 Dl Cosmin ,sincer sa fiu tânărul are dreptate !.Iar castrarea PSD-ului a început din 2003-2004 cu Baronii locali ,când Toti din conducerea PSD au pus botul la tot ce a spus statul paralel!.Porcul de Basescu la 2 vorbe spunea ,,Baronii locali”,așa cum folosește JohaniPSD….PSD !.Azi vorbiți de Ciolacu ,Grindeanu etc si alți …ce sa facă acești oameni care nu știu cei cu ei?.Hai mai Cosmin ia aceasta problema in serios si caută o echipa de tinerii sa transformam prăpădul acesta !.Cu mult respect!.

  • USR, partidu de fetițe

  • Grindeanu acela care nu voia sa plece din guvern? Sper ca e o gluma
    Lasa sa stea la ANCOM pe 10000 euro plus inspe mii de „consiliere'”….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *