Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

PSD, în faza de telenovelă. Mielul de la Agricultură și țăranul de operată

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a început săptămâna cu declarații bulversante pentru scena politică. La o întâlnire cu fermierii din Mureș, care sunt nemulțumiți atât de politica agricolă a Uniunii, cât și de invadarea pieței cu cereale ucrainene, ministrul a spus că va merge la Bruxelles și va cere imperativ respectarea angajamentelor și chiar demisia comisarului pe agricultură.

Luni seara, Ion Cristoiu, în emisiunea de la Aleph News se declara sceptic în legătură cu faptul că un politician român are curaj să pună piciorul în prag la Bruxelles.

Marți, după ce Florin Barbu a ajuns la Bruxelles, Ion Cristoiu a revenit asupra subiectului în Jurnalul meu video și a arătat cum ministrul, din cocoșul care era în țară s-a transformat în puiuț.

La reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, Florin Barbu, adresându-se comisarului  european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a spus:
„Domnule comisar, vă atrag atenţia că au trecut 6 luni de când am solicitat un răspuns al Comisiei. Acest răspuns nu a venit, în pofida unui vot pozitiv exprimat de 15 state membre. Nemulţumirea fermierilor noştri este reală şi se manifestă deja în stradă, în toată Uniunea Europeană. Dacă nu înţelegem că fermierii noştri au nevoie de sprijin real, nu de piedici suplimentare în obţinerea producţiei, putem să plecăm cu toţii din funcţiile pe care le deţinem. Inclusiv dumneavoastră, domnule comisar! Acesta este mandatul pe care îl am de la fermierii mei şi pe care nu îl pot ignora!”.

Ion Cristoiu a analizat comportamentul lui și a recurs la o comparație legată de „vitejia” ministrului: „La Scânteia Tineretului, era un tip mai intelectual la secția mea, Cultură, mai subțirel așa, și el era hărțuit mereu, aproape bătut, de unul de la propagandă, care era solid. Și omul meu, hărțuitul, făcea așa: deschidea ușa biroului unde era ăla și-i spunea: Fii atent aici, o să vezi ce o săți fac eu! Și, pac, închidea ușa și o lua la fugă. Așa a făcut și domnul Barbu.

Cum să vii să spui că vei cere demisia, să vină șeful tău, premierul, să spună că nu se cere nicio demisie și tu să te duci acolo și să miauni!”

A doua scenă caraghioasă s-a petrecut la București, chiar la guvern.

Ion Cristoiu a arătat cât de ridicolă a fost postarea lui Marcel Ciolacu cu țăranul din Vrancea.

„Vă prezint niște fotografii, despre care premierul României a scris pe Facebook, „întâlnirea istorică” dintre el și Constantin Crăciun. Care, îmbrăcat tradițional a fost aseară și la Gâdea. Gâdea este imbatabil atunci când vine vorba de pișat ochii pentru cineva. Treaba lui, e telenovelist, e mai sentimental. Dar premierul României să facă așa ceva…”, a spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a demontat cu argumente tot scenariul lacrimogen conceput de consilierii premierului și a arătat cine este țăranul căruia îi plânge de milă Ciolacu.

Constantin Crăciun, în vârstă de 83 de ani, a devenit cunoscut în 2007, după ce la poarta casei sale din Cîmpineanca şi-a montat o firmă pe care a scris „Microferma Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană”. Constantin Crăciun are zeci de hectare de teren, atât vie, cât şi teren arabil, dar şi o moară ecologică. Cu toate acestea, spune că pământul nu i-a adus niciun câştig.

„Tăranul sărac” bogat a fost protagonismul mai multor proteste în ultimii 15 ani. Luni seara, îmbrăcat în ie și opinci, a fost invitat la Antena 3 CNN.

Despre Constantin Crăciun presa locală a scris anul trecut că s-a autointitulat ”țăranul sărac al Uniunii Europene”, dar că deține 31 ha de teren arabil, zece de vaci, 14 porci, 200 de păsări, două mori şi un cazan de făcut ţuică, şi un tractor cu fonduri europene.  În plus faţă de pensie, acesta are şi o indemnizaţie de revoluţionar. Susţine că a apărat gara din Focşani de ”teroriştii” din decembrie 1989.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *