Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Punct și de la capăt | Testați populația! Testați ! Testați! Testați!

Este urgența nr.1 a României! Este unicul mare obiectiv pe care ar trebui să-l aibă Guvernul României în această perioadă căci testarea populației în masă este unica salvare pe care o pot avea cei care sunt depistați pozitiv de coronavirus! Nu sunt medic, dar am studiat în aceste zile, cu mare atenție, cazurile de îmbolnăviri și deces, provocate de acest virus ucigaș. În cele mai multe dintre cazuri, pacienții au fost confirmați pozitiv cu puțin timp înainte de a deceda, sau în anumite situații, chiar și după; postmortem.

Ceea ce înseamnă că dacă s-ar fi știut mai din timp, pacientul respectiv ar fi avut măcar o șansă la aplicarea pentru o perioadă mai îndelungată a protocolului de tratament, folosit în cazul bolnavilor de coronavirus.

La noi însă se pierde foarte mult timp! Timp în care oamenii pentru care tratamentul care întârzie deci să vină sunt în pericol mortal și timp în care mulți alții devin purtători de coronavirus fără ca ei măcar să știe.

Și o să vă dau un exemplu din experiența unor oameni dragi mie, alături de care, am mărturisit în aceste zile, spaima infestării cu coronavirus. Simptomele, dincolo de cele citite, în cazul formelor ușoare, sunt cumva similare la toți pacienții infestați cu Covid-19 cu care am vorbit sau de a căror stare de sănătate am întrebat până acum. Cei mai mulți acuză o senzație cumplită de oboseală, ca o stare de sfârșeală, durere în gât și pierderea gustului și a mirosului; aparent deci, coronavirus seamănă cu o răceală ciudată, combinată cu o stare de moleșeală nefirească, grea, o apatie extraordinară; în cazurile mai complicate, apare și febra; o febră care mocnește zile în șir; care se instalează culmea, doar serile, și care urcă chiar până la 39; o febră care te înnebunește si care te moleșește de așa natură încât nu mai știi de tine.

Ei bine, și Aici Începe CALVARUL. Pacientul sună, salvarea vine, însă nu imediat, ci după ore în șir de așteptare; medicii nu vin îmbrăcați în combinezoane pentru că nu au și pleacă, fără să-i facă testul de coronavirus pacientului. Îl suspectează de gripă. Și-i recomandă chiar să-și reia viața în comunitate cât mai repede cu putință.

În cazurile fericite doar, așa cum s-a întâmplat în cazul prietenilor mei, ambulanța a plecat cu pacientul la spital și, după mult timp de așteptare, după au cumpănit inițial în a-l transfera la un alt spital, au decis să-l interneze și să-i facă totuși și testul de coronavirus. Și, evident, pacientul era pozitiv Covid-19. Partea bună este că a răspuns imediat la tratament iar starea de sănătate i s-a îmbunătățit vizibil, de la o zi la alta. Dar câți dintre pacienții Covid-19 apucă să primească tratament la timp? Ei bine, aceasta este Întrebarea care pune de fapt România în genunchi în fața acestui ucigaș.

Și exact din acest motiv, ne cad unul după altul, medicii loviți de coronavirus. Avem deja oficial peste 200 de cadre medicale infestate, dintre care mulți deja în stare gravă!

IAR LUCRURILE NU POT CONTINUA AȘA! Același calvar se întâmplă și dacă ești contact direct al unui pozitiv de coronavirus. DSP-ul nu poate ajunge la timp. Toată lumea e foarte bine intenționată, dar oamenii nu mai fac față. În cazul prietenilor mei de exemplu, deci experiența mea vie din aceste ultime zile, nici până astăzi, soției, care a fost testată de asemenea, nu i-a sosit răspunsul de la DSP.

Și e doar o poveste din alte câteva mii. Poate chiar zeci de mii. Vă dați seamă ce lasă în jur un astfel de pacient, care nu știe că este purtător de coronavirus, în rândul zecilor de persoane, dintre care și personalul medical, cu care intră in contact? Iar povestea noastră e de aici, din inima Capitalei, cu un pacient cu mult bun simț, care în ciuda recomandărilor medicului de a se reîntoarce la serviciu, a ales să rămână acasă până ce avea să se simtă mai bine.

Și pornind de la acest mic exemplu, să ne închipuim cum arată situația în țară. UN COȘMAR care, culmea, încă nu a început!

Spuneau astăzi autoritățile române, în conferința în care ne-au anunțat ordonanța militară cu nr. 4, că din 22 februarie au intrat în țară 270 de mii de persoane. Dacă mergem pe cel mai rău scenariu și înmulțim cu 10 – ca număr minim de persoane din arealul fiecărui nou sosit în țară – ajungem cu lejeritate la un număr de 2,7 milioane de persoane contaminate cu COVID-19. Un scenariu care înseamnă colaps total pentru România!

Situația în România e critică. Și ascultând-l sâmbătă pe președintele Iohannis, îmi dau seama că autoritățile nu sunt nici astăzi pregătite pentru dezastrul ce va lovi România. Am reținut două lucruri din discursul președintelui. A spus că asamblarea spitalului de militari și personalul militar arată că suntem pregătiți și că România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii. A pronunțat președintele de două ori foarte apăsat că România ar fi pregătită.

Doamne ferește! România este cum am exemplificat eu mai sus și toți colegii mei de presă, care asta fac, zi de zi, de când relatează episoade din acest Coșmar care a invadat România.

Nu, nu, domnule Președinte, România nu e pregătită deloc, iar consilierul care v-a pregătit discursul, ar fi trebuit concediat imediat după această alocuțiune! ROMÂNIA NU E PREGĂTITĂ ȘI VOR MURI OAMENI NEVINOVAȚI din cauza degringoladei fără margini din sistemul medical!

Și mai e un motiv pentru care ar trebui concediat, de două ori chiar, consilierul cu discursul. Iohannis ne-a promis că „după ce se termină această criză, care, din păcate, va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații, și unei epidemii, și unui dezastru”.

Dar de ce nu s-a făcut această evaluare până acum, în ultimii cinci ani de exemplu? Dacă as fi fost maestrul Cristoiu, aș fi încheiat cu o replică celebră a domniei sale, „haideți domnule, ne luați peste picior?”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Punct și de la capăt | Testați populația! Testați ! Testați! Testați!”

  • Păi de unde atâtea teste, că Iohannis și Orban au avut treabă să forțeze anticipate și pice guvernele unul după altul în loc să cumpere echipamente și teste.
    Au tăiat bugetele de la sănătate și educație ca să-i mulțumească pe secu.

  • Decizia de a testa cât mai puţin pare asumată politic. Dacă cifrele contaminării sunt mici, guvernul român se poate lăuda că e mai eficient decât cele din Italia, Spania, Franţei şi alte ţări în care mai sunt români, iar comparaţiile astea nu vor fi uitate.

  • Am o admiratie pentru Domnia Voastra si v-am urmarit aproape toate emisiunile, in limita timpului, de la Realitatea tv, inainte ca Gusa sa schimbe macazul si sa o ia pe aratura. Emisiunile erau OBIECTIVE ! Din momentul schibarii de macaz, desi voiam sa va urmaresc nu am mai suportat ipocrizia emisiunilor „fortate”. Trebuie sa va intoarceti pe ecranele romanilor SI SA CONTINUATI SA INVESTIGATI SI SA SPUNETI ADEVARUL. Sunteti o persoana extrem de carismatica si idealista, curata. Jurnalismul are nevoie de asemenea persoane ! Am incredere in JURNALISMUL ADEVAT si nu in cel care serveste alte interese, contrare romanilor. Acum SUBIECTUL „MASCA SI MANUSA”: mastile si manusile vandute catre populatie sunt extrem de toxice pentru organism! Masca contine clor, oamenii poarta masca peste nas. Bacteriile din gura impreuna cu clorul inmuiat de respiratie se intoarce in plamani pe nas ! Va pare asta sanatos? Mie nu si nici medicilor, dar ei nu se pot pronunta public despre asta ! Manusile din cauciuc cauzeaza eczeme infioratoare pe maini ! Intrebati-i pe cei obligati de angajatori prin semnatura sa le poarte TOATA ZIUA! Inclusiv la posta ! Oamenii nu POT RESPIRA, AU ECZEME PE FATA SI PE MAINI ! ESTE O IDIOCRATIZARE GENERALA, TOATA LUMEA SE PLANGE PE ASCUNS CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU ! S-a creat o isterie prin sprijinul massmedia in cu totul alte scopuri, pe care cred ca le simtiti si Dvs. asa cum le simtim si noi, oamenii obisnuiti. Este o miscare mondiala de recesiune economica masiva pentru reasezarea economica a celor puternici in detrimentul tarilor mici si bogate, cum este Romania. Este un corporatism mondial al elitelor. Un neo-marxism sau cum doriti Dvs. sa-l numiti. Nu vorbesc de medicii care TREBUIE sa aiba echipament PROFESIONAL, ci de oamenii care cred ce spun cei de la tv cand ii indeamna acerb sa poarte masti si manusi…Ma intreb CINE FACE MILIARDE ACUM DIN VANZAREA CATRE POPULATIE A ACESTOR ACCESORII: MASTI, MANUSI, DEZINFECTANTI, folosindu-se de frica lor ??

  • Medicii asemni ziaristilor, au tacut, au ignorat ce se intampla in jurul locului lor de munca, s-au organizat ineficient…
    Au acceptat sitemul creat in 1990, au avut o viata comoda, au acceptat mediocritatea sefilor, politrucilor, ati trait intr-o bula de aer…
    Majoritatea au avut o remuneratie mare, nemeritat, au ascuns problemele, au tacut, in spitale cel putin 50% sunt medici mediocrii profesional…
    As dori ca si medicii si duduia ziarista sa invete ceva, din ce se petrece acuma si pe viitor sa nu repate greselile…

  • Lozinca potrivita este „Testeaza! Izoleaza! Testeaza! Izoleaza!…, nu „testeaza si trateaza!”
    Atunci când apar primele simptome, pacientul ramâne cuminte acasa si se trateaza ca pentru o gripa obisnuita, asa cum îl sfatuieste medicul de familie. Abia atunci când apar simptome foarte grave, senzatia de sufocare, în mod special, el trebuie internat, tratat în spital si tinut sub observatie.
    .
    În ceea ce priveste Sistemul Medical românesc. A fost si este la pamânt si din cauza voastra, a jurnalistilor. Treizeci de ani ati facut temenele de stânga sau de dreapta în fata politicienilor, în loc sa-i trageti de urechi si sa-i obligati sa faca lucruri bune în Sanatate.
    .
    În alta ordine de idei: Italia, Spania, Franta sunt într-o situatie disperata, va faceti iluzii, când credeti ca în România ar putea fi mai bine, daca în ceasul din urma politicienii ar deveni mai inteligenti si mai constienti. Acum, este prea târziu, Madame! Dumnezeu cu mila!

  • Cand Gripa porcina/Influenza/Gripa Spaniola/Moartea albastra a lovit lumea in 1918, a venit in 3 valuri. De fiecare data mutat, mult mai contagios si mult mai „eficient”. In ultimul val, se murea si in 12 ore de la contactarea virusului. Nu mai exista nici macar perioada de incubatie.
    Va bazati pe medici care isi dau demisia si pe buna dreptate. Si eu as face la fel. M-as kk pe el de juramant si de etica, daca nu imi ofera absolut toata protectia necesara pentru a nu contacta virusul. Va bazati pe politicieni, dar in agenda lor exista doar ciolanul, cum e si normal. Intr-o tara ca asta, probabil as lua si eu o felie de ciolan daca as intra in politica. Pana si „vegetarienii” iau din ciolan, doar pentru ca esti dat la o parte cand nu esti cu turma.

    Ideea e ca o sa murim de mana noastra. Ies de 2 ori pe zi cu catelul cate 20 de minute si strazile sunt pline de oameni si masini. Mai ales batrani! Va plictisiti in casa mai mult decat v-ati plictisit de viata, se pare. Sa ne fereasca Barbosul sa primeasca virusul de iepuras o mutatie mai „amuzanta”, cum a fost cea din 1918 cand varsta afectata era in principal 20-40 de ani. Au murit 90 de milioane de oameni atunci si voi luati totul in gluma. Doctorii si asistentele au murit printre primii, mortii erau lasati in strada sa putrezeasca. Asta va asteapta daca nu stati dracu` in casa.

  • Eliminarea virstnicilor din muribunda societate de la apus este o imensa utopie.
    Aceasta ar insemna DECIMAREA acestei societati, la modul propriu si, mai degraba, asta se urmareste fiindca Europa are cam 500 milioane de suflete si nu mai este lor pentru altii care trebuie sa vina aici pentru mixarea natiilor.
    Atingerea acestui obiectiv(de eliminare fizica a batrinilor) este imposibila, fiindca seniorii nu sint obiecte produse din aceleasi materiale, cu aceiasi parametri, de aceleasi fabrici etc.
    Seniorul de 101 ani care i-a ris in nas gripei e un exemplu edificator, iar ca el sint foarte multi !
    Lumea e condusa de scelerati dar si acestiaa isi traiesc ULTIMELE ZILE !!!

  • Doamna Rifai, inca nu va vad pe nici un post TV, imi este dor de dvs!!! Ce faceti???

  • Domnisoara Denise nu este consilierul de vina!
    Primul sanitar al tarii are dulapul gol! Are la dispozitie toate serviciile tarii! E cel mai informat om al tarii!Sa zicem ca nu a pus piciorul in spital ca o fi fost sanatos sau a fost la privat, dar situatia o stia!
    De ce nu esti tot asa de obiectiva asa cum esti cu psd-ii!
    Pentru mnealui Romania e pregatita ca doar e un simplu guturai!Daca il ia cumva ii trece cu un faringosept!
    Toata clasa politica e vai de mama ei! Nu neaparat stanga sau dreapta!
    Acum , ca jurnalist , depinde cui vrei sa te adresezi.Daca te adresezi unor oameni cu toate tiglele pe casa nu prestezi astfel de discursuri!
    Pai in conditiile date avea nevoie de un consilier sa-i faca discursul!Ce nu-l duce dulapul ala mare sa zica trei vorbe in asemenea momente! Ca doar nu e la Acadamie!
    Nu-l mai face de ras ca nu-ti mai da nici macar un autograf pe nuvele alea doua!
    S-a facut de ras oricum,ireversibil si iremediabil si numai fanaticii se mai uita in gura lui!

  • Pai bine duduie, nu era Boss-ul de la Cotroceni farul si calauzitorul lu’ matale? Ce facusi, o dadusi acum la intors? S-a terminat povestea de iubire?

  • Cine stie cati infectati au fost in realitate,cati infectati suntem de fapt,cati avem,sau am avut virusu asta,si habar nu am avut,eu m am ferit ca de dracu de el,da daca am uitat de pilda sa spal un aliment luat de la alimentara,daca nu m am spalat pe maini cum trebuie,daca unii l am avut si nu am stiut ??? Nu stiu,eu ma simt bine,de o luna nu am iesit din domiciliu decat pentru mancare la alimentara din colt,dar asta nu e o garantie ca pot scapa de Coronavirus??? Unii mi au zis ca prin Ianuarie februarie au avut gripa,daca gripa era Coronavirus,daca era gripa ❓ ❓ ❓ Nu se stie

    • Tot ce stiu este ca se minte,si se minte in prostie,toti spun ca Chinejii mint ca sunt comunisti,asa o fi,or minti aia,dar cata minciuna e la noi,nu e nicaeri in lume,iar Occidetu,minte si el la greu.Asa o fi,or fi Chinejii mincinosi sau comunisti secretosi,dar noi Occidentalii sa le reprosam asta??? Sa fim seriosi”rade ciob de oala sparta”,China este mic copil fata de Occident,unde ipocrizia si propaganda desantata e o arta,spunem ca China ascunde numarul mortilor,ca sa aflam ca in Romania,membra UE si NATO,vajnici proeuropeni,si proamericani,atasati profund valorilor transatlantice,mai proamericani decat Americanii insisi,si mai proeuropeni ca Bruxelezii,”dosim” mortii de la Suceava,ascundem numarul de morti,pana apare ca la un spital nenorocit s a ascuns faptul ca au murit zeci de morti,si nu s a spus nimic stiam ca avem 50 de morti,si aveam 70 dar unii au uitat sa ne zica,cine stie cati infectati,si morti avem de fapt.Si daca noi facem asa,cu metode pur staliniste,noi fiind niste pigmei,partenerii nostri Occidentali or fi mai transparenti,sau mai corecti??? Mira m as.

      • Chinezii au scuza ca sunt comunisti,nu le au cu democratia,si nici nu pretind a fi democrati,sunt cum sunt,si accepta ceea ce sunt,o tara autoritara,condusa de Partid cu mana de fier,i luam ca atare,cu bune si cu rele,dar noi,Occidentali,democrati,cu drepturile omului,capitalisti,liberali,asta ne dam pe toate drumurile,dar la o adica ne stergem la fund cu sloganele noastre,noi doar le predicam,nu le si aplicam,macar Chinejii sunt pe fata,se sterg la fund cu democratic Values,dar macar ei sunt sinceri in treaba asta,isi asuma ceea ce sunt.Noi,Occidentalii predicam democratic Values,facem parada cu ele,cream lozinci si slogane pe baza acestora,dar in realitate ne stergem cu ele la fund mai abitir decat Chinezii,ei sunt pe fata nedemocratici,noi clamam democratia,dar in realitate suntem la fel de nedemocratici ca si Chinezii,doar ca noi suntem mai ipocriti,asta e realitatea,doar jucam teatrul democratiei mai bine.

        • Păi de unde atâtea teste, că Iohannis și Orban au avut treabă să forțeze anticipate și pice guvernele unul după altul în loc să cumpere echipamente și teste.
          Au tăiat bugetele de la sănătate și educație ca să-i mulțumească pe secu.

  • Toata lumea zice ca este vorba de cretinism,asa se pare,la prima vedere,insa pe mine ma chinue o intrebare,o fi chiar cretinism,sau de fapt,aparentul cretinism,este cu buna intentie,s o fi vrand eliminarea batranilor,si chiar a unor tineri,cu boli cronice,cu ajutorul Coronavirusului ❓ ❓ :?:Ca sa se economiseasca bani la buget??? Pare o nebunie …Si sper ca e asa …Dar mai stii ❓ ❓ ❓ Conducatorii nostri nu pot??? Sau nu vor??? As vrea sa nu fie adevarat ❗ ❗ ❗ Dar ma tem de conducatorii nostri mai mult decat de Coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *