Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Refugiații ucraineni ar trebui să se încoloneze la graniță și să meargă pe front

Încercarea președintelui Zelensky de a întări trupele de pe front a eșuat.

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu se declară mirat de modul în care reacționează refugiații ucraineni.

„Zelensky a înaintat Parlamentului, Radei, o lege privind mobilizarea a 500 de mii de ucraineni, să meargă pe front. Surprinzător, această lege a fost dur criticată de partidul lui și a fost retrasă.

„Este o întrebare pe care o pun. Imaginea, de după 22 sau 24 februarie, 2022, despre poporul ucrainean este aceasta: poporul ucrainean eroic, cu mic cu mare, cu bătrâni, cu tineri, cu femei, cu bărbați, cu copii, cu cățel, cu purcel luptă împotriva invadatorului. Momentul în care se ridică întreaga țară. Puteți să-mi spuneți și mie un băiat al unui nomenclaturist de la Kiev care e pe front? Potrivit propagandei occidentale, poporul ucrainean apără teritoriul până la ultimul om și ne apără și pe noi. În acel moment vine Volodîmîr Zelensky și le spune: Noi nu mai avem oameni pe front, e nevoie de noi oameni și facem mobilizare”, a explicat Ion Cristoiu.

Jurnalistul consideră că nici nu era nevoie de o lege, că patriotismul ucrainenilor ar fi trebuit să-i determine să meargă la o simplă chemare: „Normal era ca nici să nu fie lege. Zelensky să zică ce a zis și în acel moment să avem de-a face cu un flux invers al refugiaților. La toate granițele cu Ucraina, să vină cu steag și să spună: Noi am plecat, dar acum venim să apărăm patria.

Cum să plece patru milioane de oameni, chiar și femei, și să stea în străinătate când patria lor e în pericol?

Poate că până acum au considerat că se bat alții pentru ei, dar acum e altceva. Nu am mai auzit, război de apărare a patriei în care nomenclaturiștii și fii lor nu au nicio treabă cu frontul, Zelensky e tot timpul prin străinătate”.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, ucrainenii se înghesuiau la birourile de recrutare, dar după aproape doi ani de război aparent de uzură armata ucraineană vrea să ușureze procesul de recrutare. Potrivit proiectului de lege, vârsta de recrutare a fost redusă de la 27 la 25 de ani, iar pedepsele s-au înăsprit pentru cei care încearcă să evite să fie încorporaţi. Parlamentarii ucraineni, însă, susţin că legislaţia ar putea încălca drepturile omului şi ar putea deschide calea spre corupţie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Refugiații ucraineni ar trebui să se încoloneze la graniță și să meargă pe front”

  • Potrivit aritmeticii elementare, 4 din 48 inseamna 8.3% Refugiati Ucrainieni, „cu-totului-tot” (inclusiv copii si femei) din totalul populatiei. Cunoaste Autorul vreun caz de Razboi in care sa nu fi existat refugiati sau, inca mai bine, refugiati care sa se reintoarca pentru inregimentare? Cunoaste Autorul vreun Razboi in care cei din clasa „de sus” luptau in prima linie? Este drept, in aceeasi masura, ca NU „denazificarea” Ucrainei este problema ci deRusificarea, exprimata prin coruptie. In rest, narativ Kremlin-ist cu ironii de tipul Revistei Krokodil…

    • „Cunoaste Autorul vreun Razboi in care cei din clasa „de sus” luptau in prima linie?” – da, prin Grecia antica mai sunt cateva exemple, si in timpul Republicii Romane, unde era o cerinta a carierei politice, dupa aceea, ceva mai putin.

    • Ref: Sergiu – Petre Carp, unul din cei trei fii ai lui P.P.Carp, fost prim-ministru al României, a căzut pe front în primul război mondial, în 1916, la vârsta de 26 de ani. În acele vremuri, când analfabetismul atingea nivele de 80-85%, mai ales la țară, de unde erau recrutați soldații, marea majoritate a știutorilor de carte erau cei proveniți din ,,lumea bună”. Lume bună pentru care patriotismul avea semnificație, poziția lor socială, bunăstarea lor depinzând de stabilitatea politică și de stat. Evident, au existat și excepții, ca oriunde.
      Asa s-a construit și imperiul britanic. Nu puteai intra în corpul ofițerilor dacă nu erai nobil ( lord sau din familie de lorzi). Politica și conducerea armatei era în mâinile nobilimii britanice. Statul era condus de oameni care aveau ce pierde în caz de dezastru.
      De afaceri se putea ocupa oricine era capabil.

  • Cristoiu spune adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *