Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Regimul lui Zelenski desființează sindicate cu ajutorul Ministerului britanic de Extern

29 august (EIRNS) – Sindicatele sunt în mare parte eliminate în această „democrație” pentru care țările NATO se sacrifică. Un proiect de lege care a trecut de parlamentul unicameral al Ucrainei va elimina drepturile de membru de sindicat și de negociere colectivă pentru aproximativ 70% din salariații ucraineni și va confisca proprietățile sindicatelor. Astfel se face un alt pas care ne amintește de acțiunile naziștilor de după martie 1933. Publicația britanică de stânga Morning Star, „openDemocracy”, Progressive International și altele au raportat la 23 august că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ratificat proiectul de lege 5371 după ce majoritatea guvernamentală l-a adoptat în Verkhovna Rada. Legea „Cu privire la modificarea anumitor acte legislative pentru simplificarea reglementării relațiilor de muncă în întreprinderile mici și mijlocii și reducerea sarcinilor administrative pentru întreprinderi” a fost contestată de Congresul Internațional și Congresul European al Sindicatelor (ITUC și ETUC), de Organizația Internațională a Muncii (ILO), precum și de Confederația Sindicatelor Libere din Ucraina.

ITUC și ETUC i-au scris lui Zelenski, fără succes, cerându-i să nu o semneze. Organizația Internațională a Muncii critică proiectul de lege 5371: Acestă lege interzice negocierea colectivă pentru angajații companiilor cu mai puțin de 250 de salariați, autorizând companiile să încheie contracte individuale cu fiecare salariat, pe baza a „zero ore”, care permite companiilor să modifice orele de lucru ale salariatilor la întâmplare, în funcție de nevoile conducerii. O lege complementară, proiectul de lege 5054, prevede ca „proprietatea sindicatului”, care ar putea fi birouri, clădiri, ziare, site-uri web și computere etc., să fie confiscată de către guvern. Această lege se referă în general la proprietatea care a fost proprietate publică în perioada sovietică, dar un președinte al unei comisii din Rada, Dmytro Natalukha, a declarat în mod explicit că ar trebui să fie folosită pentru a confisca proprietatea sindicală. Proiectul de lege încalcă constituția Ucrainei, supunând drepturile de muncă pe care constituția le protejează la negocieri individuale care pot fi dominate în totalitate de conducerea companiei, permite companiilor să modifice unilateral termenii contractelor de muncă sau să le rezilieze fără a oferi un motiv; oferă angajatorilor imunitate în fața controalelor privind condițiile de muncă, chiar și a celor prevăzute în contractele individuale de muncă. Secretarul general al ITUC, Sharan Burrow, a calificat drept „grotesc” faptul că Ucraina atacă muncitoriii care se luptă pentru a face economia să meargă în condiții de război. Burrow a declarat că prin confiscarea proprietății sindicatelor se urmărește împiedicarea unui protest eficient față de aceste legi și transmiterea acestei proprietăți către oligarhi: „Politica ucraineană … ca de obicei, doar că acum sub legea marțială”, scrie Morning Star. În noiembrie 2021, editorul șef al openDemocracy, Thomas Rowley, a făcut o amplă dezvăluire a implicării Ministerului britanic de Externe în „liberalizarea” legilor muncii din Ucraina, „Marea Britanie sponsorizează dereglementarea drepturilor muncii în Ucraina”, cu următoarea precizare: „Experții avertizează că reformele propuse în domeniul muncii, pentru care Ministerul britanic de Externe a fost consultat, ar putea reduce drepturile ucrainenilor la locul de muncă”. Mai recent, Rowley și-a actualizat prezentarea pentru Progressive International.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Regimul lui Zelenski desființează sindicate cu ajutorul Ministerului britanic de Extern”

  • Dl Cristoiu in acest articol, precizează doua surse: Mornig Star și EIRNS. Dar nu precizează nici o sursa ukrainiană. In acest caz, eu personal consider dubios conținutul articolului. Pina cind nu se va reveni cu precizări din alte surse demne de încredere, sa zicem AFP sau Euronews, sau vreun ziar tipărit din Ukraina, consider ca dl Cristoiu s-a lăsat manipulat și/sau excrocat cu toate bunele sale intenții.

  • Mda…se netezeste drumul multinationalelor occidentale ce urmeaza sa se năpusteasca in Ucraina. Niste jeguri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *