Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Renate Weber, Avocatul Poporului: „Cînd e vorba de contravenții și de sancțiunile contravenționale, sîntem în plin arbitrariu”

Primesc – evident și cu ajutorul colaboratorilor – semnale despre abuzurile comise de Poliție în sancționarea a ceea ce se numește oficial nerespectarea măsurilor privind distanțarea socială. În multe locuri din țară, agenții constatatori folosesc prevederile anticonstituționale ale OUG nr 34/2020 pentru a da curs nevoii milițienești de autoritate arogantă, pentru a se răfui cu dușmanii și mai ales pentru a obține un ciubuc.

Sînt și cazuri în care abuzurile își au temeiul în lipsa de rigoare a Ordonanțelor militare, dinadins confuze pentru a face din campania de respectare a distanței sociale un prilej de aducere a banilor la buget prin amenzi uriașe.

Această realitate dă interviului luat de mine Renatei Weber, Avocatul poporului, de la rubrica video cristoiuTv, o semnificație aparte. Bătălia angajată de Renate Weber împotriva OUG privind contravențiile apare ca o reacție a societății românești la încălcarea drepturilor omului sub pretextul luptei împotriva Coronavirus. N-ar strica dacă exemplul Renatei Weber ar fi urmat de puzderia de ONG-uri gureșe pînă nu demult, acum tăcute, pentru că Poliția nu mai e a lui Liviu Dragnea, ci a lui Klaus Iohannis, de presa așa zisă independentă, în realitate Miluită de Guvern. Reproduc mai jos în variantă scrisă partea din interviul video dedicată chestiunii grave a Contravențiilor.


Primim multe petiții despre creșterea infracțiunilor cu violență

Ion Cristoiu: Spuneți-mi, o să vă pun așa o întrebare, în condițiile Stării de Urgență ce rol mai are Avocatul Poporului, cînd, din cîte îmi dau seama, s-a creat o atmosferă de apocalipsă. Sigur, eu susțin că și în apocalipsă trebuie respectată democrația. Dumneavoastră ca Avocat al Poporului nu aveți la un moment dat sentimentul că pe viziunea apocaliptică de acum dumneavoastră nu mai puteți pune problema restrîngerii drepturilor omului?
Renate Weber: Ba putem să o punem, cum să nu. Și vreau să vă spun, știu că e un paradox, poate, dar sîntem mai ocupați acum față decît mai înainte. Nu doar că primim și multe telefoane de la oameni, că audiențe nu mai putem da, primim multe sesizări așa, dar și colegii mei se sesizează din oficiu pe foarte multe aspecte și la sediul central, dar noi avem și 14 birouri teritoriale. Deci care sînt foarte aproape de firul ierbii, ca să spun așa, și văd lucrurile care se întîmplă la nivel local, și nu numai. Aici chiar vă contrazic. Sigur că în continuare putem să cerem foarte clar, și cerem foarte clar respectarea drepturilor și libertăților. Să știți că orice restrîngere a exercițiului acestor drepturi trebuie să fie proporțional cu starea pe care…, cu celălalt drept pe care vrea să-l apare. N-o să putem spune, de exemplu, uite dacă-i omorîm pe oamenii cu ochelari o să-i protejăm pe cei care se infectează. Nu, trebuie să existe o proporționalitate în acțiunile pe care le fac autoritățile. Deocamdată am văzut că această proporționalitate nu există deloc cînd e vorba de contravenții și de sancțiunile contravenționale. Acolo sîntem în plin arbitrariu. Fiecare agent constatator poate să facă ce vrea el, ceea ce nu este deloc normal într-un stat de drept și avem multe decizii ale Curții Constituționale în sensul acesta.

Ion Cristoiu: Ați primit petiții în legătură cu contravențiile?
Renate Weber: Am avut nu doar cu contravențiile, ci și în legătură cu situația pe care o lumea o trăiește deja, mai ales în zona rurală. Să știți că a crescut numărul infracțiunilor, nu doar hoție, că le ia oamenilor din bătătură găina și kilogramul de mălai, dar inclusiv infracțiuni cu violență, tîlhărie. Sînt oameni la care s-a intrat în casă. Din punctul ăsta de vedere noi primim astfel de relatări și îngrijorări, am discutat deja, bine prin adrese, nu personal, cu ministru Vela de cîteva ori și i-am cerut să vină cu o strategie care să ne arate cum se gîndesc ei la protejarea siguranței cetățenilor, nu numai pe perioada stării de urgență, ci și după aceea, căci știți cum e, înfometarea… va duce la creșterea acestui număr de infracțiuni. Din păcate la asta nu am primit răspuns, dar asta este o îngrijorare destul de serioasă.

Ion Cristoiu: Ca să recapitulez, transformăm într-o știre, dumneavoastră ați sesizat, oficial, pe ministrul de Interne că primiți multe petiții care vizează o creștere a infracțiunilor cu violență. O creștere neobișnuită în perioada asta sau și după?
Renate Weber: Deja sînt multe. Ce-o să fie vom vedea pentru că multe lumea probabil multă lume s-a întors din străinătate cu încă ceva bani, care ăștia se vor termina repede, pe perioada asta lumea nu mai încasează alte venituri și veți vedea că fenomenul ăsta de sărăcire va duce, inclusiv, la creșterea numărului de infracțiuni. Deja se întîmplă. La un moment dat, știți în perioadele în care economia merge mai bine și lumea trăiește mai bine nu mai există nici tentația săvîrșirii atîtor fapte penale. Cînd lumea sărăcește, sau în perioadă de criză economică, și pe noi ne-așteaptă o perioadă de criză economică serioasă, fapte de genul acesta se înmulțesc. Și am făcut, să știți, mai multe adrese către ministrul Vela, inclusiv ne-am oferit noi, dacă putem să ajutăm într-un fel, pentru că noi am constat, de exemplu din practica noastră că în zonele rurale, șefii ăia de post, care aveau rostul lor, nu prea mai există. Poliția de acolo nu mai are continuitate. E un moment, dacă tot au pensionat oamenii la 40 de ani, 45 de ani, e un moment să aducă mai mulți oameni în toate aceste locații, să asigure o permanență, să ai la cine să apelezi cînd se întîmplă ceva. Știți noi am plecat cu constatările acestea și am solicitat date după ce s-a întîmplat tragedia de la Caracal. Atunci ne-am dus să vedem în ce măsură în zona rurală, în orașele mici, se asigură continuitatea în aceste posturi de poliție. Și rezultă că mai degrabă nu. E momentul acum să se intervină, că nu poți să scoți armata împotriva infractorilor. Asta categoric nu. Aici tot poliția este cea care are rolul de a proteja cetățenii.

Guvernul gîndește pe etape și nu pe termen lung

Ion Cristoiu: După dumneavoastră, din semnalele dumneavoastră, autoritățile sînt convinse că alături de criza economică, care va veni, va fi și o criză a ordinii publice provocate de criza economică?
Renate Weber: Nu mi s-a părut. Nu mi s-a părut și asta mă îngrijorează cel mai mult, să știți. Mi s-a părut că autoritățile nu gîndesc în perspectivă, ci gîndesc pe etape. Acum etapa e să combatem Coronavirusul, deci să ne luptăm cu epidemia asta. Da, dar numai că în același timp se întîmplă toate celelalte lucruri și eu cred că ele trebuie gîndite în ansamblu. Cînd gîndești măsurile economice, de exemplu, de relansare economică trebuie să te gîndești că prevenția cea mai bună, cînd e vorba de infracțiuni, este să-i dai omului un loc de muncă de unde să poată să cîștige corect o bucată de pîine. Ei, toate trebuie gîndite la un loc, dar nu am deloc impresia că există o abordare pe termen lung.

Ion Cristoiu: Dumneavoastră ați făcut o bună observație de analist politic și anume că se gîndește pe etape și nu pe termen lung. De exemplu asta sînt concentrați acum pe criza de sănătate dar nu se gîndesc că trebuie să iei măsuri și pentru criza economică.
Renate Weber: Stați un pic, că nu pe toată criza de sănătate, pentru că, și aici am avut alte multe intervenții acum către ministrul Sănătății, dar și către domnul Vela, că dînsul e acum șeful acestui grup, comitet pentru situațiile acestea speciale, de urgență, dar și către ministrul Sănătății. Faptul că toată atenția este acum pe combaterea acestui nou coronavirus a făcut ca serviciile medicale, pentru celelalte categorii de oameni suferinzi, care nu s-au terminat, ele continuă, celelalte servicii medicale să fie foarte, foarte scăzute, sau unele din ele să fie întrerupte. Poate că unora li se pare o glumă, dar să știți că neoferirea de servicii stomatologice, în sistemul public creează o uriașă problemă. Ce fac oamenii aceia. Știți că infecțiile alea se duc foarte ușor, îți afectează sănătatea și chiar viața. Deci nu este normal să vezi că sunt oameni, și avem cîteva cazuri care au decedat de alte afecțiuni din cauza unei alte afecțiuni în așteptarea unui rezultat neașteptat și nimeni nu s-a mai uitat la ei. Noi ne-am sesizat și pe cazurile individuale, dar ne-am sesizat și pe problema aceasta, în ansamblu. Vom avea, Doamne Ferește!, la final, mai multe victime colaterale pentru că sistemul de sănătate nu le-a asigură ceea ce este nevoie în perioada asta din cauza faptului că toată atenție este pe combaterea Coronavirusului.

Ion Cristoiu: Ca să recapitulăm, dumneavoastră trageți un alt semnal de alarmă că autoritățile sînt preocupate aproape exclusiv de cei bolnavi de coronavirus și în același timp ceilalți, că marea lor majoritate sînt bolnavi nu de coronavirus, sînt neglijați. Așa este?
Renate Weber: Așa este. Da, așa este, într-o măsură foarte mare sînt neglijați.
Criza de medicamente, să știți, vorbește despre acest lucru. Că nu mai sînt pe piață medicamentele de care alți bolnavi aveau nevoie și sunt unele boli care necesită acest tratament toată viața. Adică, nu poți să scape de el.

Ion Cristoiu: Ați primit în perioada aceasta petiții care cer o relaxare în legătură cu sărbătorile Paștelui?
Renate Weber: Care cer, nu. Nu, dimpotrivă, îmi vine să spun, am primit o petiție prin care ni se cere să intervenim în acordul dintre MAI și BOR. Nu intră în competențele noastre.

Ion Cristoiu: În ce sens era petiția, că sînt și eu curios?
Renate Weber: În sensul în care consideră că acordul dintre MAI și BOR reprezintă un atentat la sănătatea noastră, a tuturor. Ar pune între paranteze toată lupta asta cu epidemia.

E fundamental într-un stat de drept să vezi o normă clară ca să știi cum să te comporți

Ion Cristoiu: Pe 30 martie ați spus la Europa Liberă, pe site, că sunt foarte multe sesizări privind abuzurile în materie de contravenție. Ați trimis o scrisoare ministrului Vela.
Renate Weber: Așa este.

Ion Cristoiu: Sînt de acord cu ce ați spus dumneavoastră despre conținutul ambiguu, confuz, al ordonanțelor militare. De ce sesizați conținut ambiguu?
Renate Weber: Am să merg mai departe și o să vă spun că prin sesizarea pe care am făcut-o la Curtea Constituțională.

Ion Cristoiu: O avem aici. Nu, dar sesizarea domnului Vela.
Renate Weber: Da. da, și am cerut, dacă o dată cînd se elaborează acele forme să fie mai multă claritate. Vreți să vă dau un exemplu, foarte recent, tocmai astăzi am semnat o astfel de sesizare pe baza ordonanțelor militare ș.a.m.d. a venit un ordin al ministrului Agriculturii cu privire la cei care își pot lucra, mă rog, ce au.

Ion Cristoiu: Terenul agricol.
Renate Weber: Da, dar terenul agricol nu e în spatele curții. Adică multă lume are terenul ăla agricol la oarecare distanță, poate unii la capătul satului, dar poate unii îl au în altă localitate. Și i-am cerut lămuriri astăzi. Care este, de fapt, interpretarea corectă? Oamenii nu știu cum să se comporte. Ori este fundamental într-un stat de drept și o societate democratică să știi, să vezi o normă clară ca să știi cum să te comporți. De exemplu, spune aici că putem să ne ducem să ne procurăm produsele de primă necesitate pentru noi și animalele de companie ș.a.m.d. dar nu se precizează, de exemplu, pe lîngă casă. Chiar și pe lîngă casă, ce înseamnă pe lîngă casă? Nu găsesc aici mă duc la celălalt magazin. Dă-mi un perimetru să pot să știu ce comportament să am, pentru că altfel mă pot trezi, și am văzut cîteva astfel de situații cu oameni care au primit amenzi, și amenzile sînt uriașe, sînt uriașe, credeți-mă, sînt mult mai mari decît am văzut eu în alte state din Uniunea Europeană, la o populație care nu-și permite să le plătească. Și iarăși, lipsește gradualitate. Deci agentul constatator, el hotărește. Vreau să-ți dau 2.000, îți dau 2.000, vreau să-ți 20.000, îți dau 20.000 de lei, ba mai mult, prin Ordonanța asta 34 se spune că se poate confisca și vehiculul cu care te-ai deplasat. Păi dar unde în Constituția României ți se permite ca pe baza unui text care nu există, că nu știu care este acea contravenție, să îmi iei dreptul de proprietate. Pe ăsta nici nu-l restrîngi, pe ăsta îl iei cu totul. Deci, sigur că aici e vorba și de acele ordonanțe pe care le-am atacat la Curtea Constituțională, dar și de limbajul folosit în aceste ordonanțe militare și în ordinele de miniștri care au fost date ulterior pe baza acestor ordonanțe militare.

Ion Cristoiu: Sînt întru totul de acord. Declarația pe propria răspundere la francezi, cînd vorbește de în jurul casei, dă și distanța 500 m. Tot ce spuneți dumneavoastră e absolut corect, pentru că există, probabil că sînt unii români, care spun lasă că o să ajung în instanță și o să rezolv. Ei neavînd bani. Dar marea majoritatea a românilor, puși în fața unui abuz, da, sînteți de acord, leșină.
Renate Weber: Păi eu dacă mîine aș fi oprită și cineva mi-ar spune, nu știu, că repet eu nu știu care e textul pe care l-ar invoca, mi-ar spune nu, nu mi-ar spune amendă 20.000 de lei și eu aș fi șocată. E o sumă foarte mare. Ba să mă mai trezesc că îmi confiscă și automobilul, eventual. Adică nu, nu putem să acceptăm, sincer, să aruncăm toate principiile pe care noi le avem în legislația noastră numai pentru că e stare de urgență. Lucrurile trebuie făcute de o manieră echilibrată, rațională și să existe o proporționalitate între ce apăr și felul cum sancționez.

Ion Cristoiu: Da. Și acum am observat un lucru dau aceste ordonanțe confuze, cum spuneți dumneavoastră neriguroase și apoi vin cu explicații ale ministrului, care n-au valoare juridică.
Renate Weber: Da. Păi eu de ce vă spun. Fiecare e după ureche. Aduceți-vă aminte, vă rog frumos, că și declarațiile pe proprie răspundere au fost date în cîteva feluri. Avem informații că inclusiv din punctul acesta de vedere au fost agenți constatatori care au zis nu asta e declarația pe proprie răspundere care trebuia. Noi în situații dintr-astea ce putem să facem este totuși să îi îndrumăm pe oameni. Să le spunem că e firesc să se ducă și să conteste în proces verbal la instanță. Ăsta este primul pas pe care trebuie să-l facă. Că degeaba vin la noi, eu nu pot să mă substitui oamenilor în acest demers, ei trebuie să facă personal acest lucru. Dar dincolo de asta normal este să previi nu să acționezi post-factum.

Ion Cristoiu: Doamna Renate Weber încerc să mă pun în situația unui om simplu, chiar și în situația mea, pentru că ți-a dat ăla, că a vrut el, pentru că textul fiind confuz poate să-ți dea el orice sancțiune.
Renate Weber: Exact.

Ion Cristoiu: Stați un pic, și apoi prin proces, adică…, săracul…
Renate Weber: Alți bani, altă distracție, mers la instanță ș.a.m.d. Știți că nici măcar nu pot să spun că polițiștii sau cei care dau aceste amenzi abuzează. Ei nu fac un abuz neapărat pentru că legea este extrem de vagă. Legea în sensul mare, larg al cuvîntului. Adică el face ce-i trece lui prin cap că e corect să facă. De-aia i-am cerut ministrului Vela inițiativa de a veni cu niște texte riguroase și a doua oară să ne arate dacă au măcar un plan de instructare a celor care aplică aceste amenzi. Adică vii la televizor și ce? O să cred eu acum că toți polițiștii și jandarmii din țara asta trebuie să stea cu ochii la televizor să vadă ce-a spus ministrul MAI? Nu. Dacă e să se vină cu plan măcar de instruire a lor ca să știe și ei ce să facă. Dar iarăși nu e normal ca prin asta, iarăși să schimb o lege sau să mai adaug. Nu trebuie să avem o legislație clară.

Ion Cristoiu: Eu știu că dumneavoastră sunteți un distins avocat de pe acum v-aș angaja că eu trebuie să mă duc…
Renate Weber: Am ieșit la pensie din avocatură, de mult.
Ion Cristoiu: Vă dau cazul meu, deci eu trebuie să mă duc cu pisica la urgență. Unde mă încadrez?
Renate Weber: Nici nu vreau să mă gîndesc la așa ceva. Și știți de ce vă spun asta? Pentru că la vară împlinesc și eu 65 de ani. Mă duc la muncă, așa cum m-am dus și în perioada asta, în fiecare zi. Deci pot să mă duc la biroul meu, la Avocatul Poporului, dar nu pot să mă duc pentru cumpărături decît între 11 și 13, dacă se va repeta, poate nu se va repeta toată această nebunie cu starea de urgență. Dar, mă rog, nebunie dar în sensul în care e nebunie ce trăim, ca să fiu foarte sinceră, dar exact la asta mă gîndeam și eu și vorbeam și eu cu pisica mea „Să nu cumva să te îmbolnăvești în perioada asta, că nu-i de mers”. Unde mergem, cum mergem, ce facem?

Cei nemulțumiți trebuie să atace imediat contravențiile în instanță

Ion Cristoiu: În ce stadiu sînt aceste contravenții? Oamenii trebuie să dea banii sau să aștepte?
Renate Weber: Da, da, oamenii trebuie să plătească și dacă vor să plătească jumătate au la dispoziție, ca și pînă acum, 48 de ore. De aia vă spun sînt extrem de oneroase aceste sancțiuni. E mult.

Ion Cristoiu: Știu doamnă, știu, stați puțin 10.000 sînt o sută de milioane nu e de ici, de colo.
Renate Weber: Despre ce vorbim aici. Vă spun pînă la urmă oamenii trebuie totuși să le atace în instanță ca să nu se trezească peste nu știu, cîteva luni, că poate cineva zice a nu facem nimic acum, că nu contează, și peste cîteva luni se trezește că trebuie să plătească cuantumul în întregime, și Doamne Ferește, se mai pot trezi cu alte belele.

Ion Cristoiu: Deci sfatul dumneavoastră este ca imediat cum a fost amendat să le atace în instanță.
Renate Weber: Da. Dacă ei consideră că este nedrept să le atace în instanță. Și, de asemenea, cînd le atacă în instanță atunci au posibilitatea să invoce și neconstituționalitatea unor acte care să le folosească lor personal. Pentru că știți, noi ce facem noi aici nu-i folosește unui om într-un caz specific, e o chestiune de ansamblu, generală și pentru viitor. Dar ca fiecare om să poată să revizuiască după aceea o hotărîre judecătorească trebuie să facă singur toate aceste lucruri.

Ion Cristoiu: Aveți semnale că au fost atacate în instanță?
Renate Weber: Da, sigur. Au fost și situații, în care de exemplu, m-au surprins și pe mine așa, dar au cerut anularea Decretului președintelui în instanță, ceea ce se poate cere, și ne-au chemat și pe noi în judecată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

79 comentarii pentru articolul „Renate Weber, Avocatul Poporului: „Cînd e vorba de contravenții și de sancțiunile contravenționale, sîntem în plin arbitrariu””

  • Stimate domnule Cristoiu,
    De ce nu ați intrebat-o pe dna. Weber cine a dat-o in judecată și de ce?
    Eu sunt unul din reclamanții din dosarul nr. 1684/2/2020 Mr. (Rz.) dr. ing. Dan Băzăvan, iar unul din motive este faptul că nu și-a exercitat rolul activ prevăzut de art. 59 din Constituție si Legea 35/1997, iar acele O.M. si Decretul nr. 195/2020 sunt discriminatorii.
    Mai mult in acel dosar ce a fost înregistrat la Curtea de Apel București pe 06.04.2020 au fost invocate mai multe excepții de neconstituționalitate (din care s-a documentat temeinic Instituția AVP), printre care OUG 34/2020, OUG 36/2020, OUG 1/1999, Legea 453/2004 si art. 5 alin. (3) din Legea nr. 554/2004.
    Vreti sa stiti si raspunsul acestei surogat de instituții AVP? Se rezolva nu se poate. Urmează un nou proces impotriva Decretului 240/2020 in care ii am alaturi pe camarazii mei de arme si Asociația Civica Acvila.
    P.S. Chiar daca am pierdut in prima instanta, urmeaza recursul

    https://www.facebook.com/255729998695752/posts/539316407003775/

  • In octombrie 2019, cu vreo doua luni inainte de “razbunarea liliecilor” Trump a taiat finantarea unor laboratoare (inclusiv cel din Wuhan) care derulau un proiect de catalogarea virusilor periculosi pentru specia umana.

    In acest context, mai multi cercetatori americani, lasati fara paine, si-au manifestat nemultumirea, avertizand ca o pandemie globala ar putea izbunci in orice moment

    https://www.vox.com/future-perfect/2019/10/29/20936921/usaid-predict-pandemic-preparedness
    https://www.latimes.com/science/story/2020-04-02/coronavirus-trump-pandemic-program-viruses-detection

  • @ Serban
    Important este ca te-ai recunoscut în postarea mea. Caracterul tau era de subliniat, nu ca ai aparut, necrescutule! :mrgreen:

  • Bă , m-am uitat ieri la Once upon a time in Hollywood . Mamă , i-a tras o mamă de bătută Brad Pitt, cascadorul, lu Brus Li , caratistul , de i-a sunat ăluia apa-n cap și a îndoit rău cu capul mașina uneia . He , heeee , foarte tare Tarantino ăsta , cînd n-o ia razna ca-n From dusk to dawn

    • Esti și bâlbâit, prostac?! Ai mai scris asta o data. 😀 :mrgreen:

      • Na că și pretena ta , Cocălăreasa , a băgat dublu , ia fă-i și ei observație , toanto !

        • Este evident ca ea a postat de doua ori pentru ca nu-i aparea prima postare, dar tu ai dublat, cerșind atentia pe care nu o meriti, mitocane! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    • Am crezut ca nu vad bine, ai cobarat pritre muritorii de rand, iti este frica ca iti taie seful prima de maldives, va vedeti ca uleiul intr-o galeata cu apa.

    • Am crezut ca nu vad bine cand ai cobarat printre muritori, te gandesti la prima de maldives…

  • @Gabi Serban
    La modul figurativ, am scapat de dracu’ si am dat de ta-su. Cat despre UE, ale carei ordine, securistanul le indeplineste intocmai si la timp, nu e clar ce hram poarta? Pai, in afara de cativa carcotasi, gen nea Nicu, comunistii au fost internationalisti, recte globalisti. Ghici cu cine seamana?

  • In serialele acelea cu care ne-ati batut la cap maestre, cineva spunea despre o printesa asa ca mine, ca este dreapta ca un stalp, straluceste ca luna si este otravitoare ca un sarpe.
    O femeia frumoasa are intotdeauna spiritul critic in poseta, simpaticii mei cimpanzei, a aparut parul de maimuta pe cracul pantalonului vostru.
    Eu cand l-am prins pe urangutanul meu cu amanta si nu am fost proasta sa il las singur cu cascavalul, maestre mi-am luat un
    avocat bun, am pus cateva dosarele la pastrare, in depozite bancare normal, i-am luat cheile de la casa si masina. Am trimis urangutanul meu in casa de langa piscina.
    Am avut noroc, cel care a venit sa reseteze alarma a fost un frumusel, din ala care sta mai mult la sala decat la lucru, s-a
    facut urangutanul meu rosu maestre.
    Cand v-am vazut la televiziunea dvs cu duduia aia, stiti povestea cu Pacala in targul de animale, cand i-a laudat vaca amaratului ala, ca a zis ala ca daca vaca e asa de buna el nu o mai vinde, se sopteste ca s-au inrosit de nervi mogulasi de la noi, le-ati marit pretul si astia sunt lacomi, cica nu mai vor sa va invite pe la ei.
    Maestre presedinte nostru si-a pierdut el atata amar de vreme sa iasa ludovicul premier si chitaristul la primul vant urat mirositor care i-a venit pe cracul pantalonului, l-a mutat deja in casa de langa piscina.
    Maestre ma gandesc la catu asta, mi-am adus aminte de birlic in filmul doua lozuri, am ras cu lacrimi.
    A avut o zi sansa sa joace langa messi la Barcelona, putea avea el pixul ala cu care semneaza ludovicul contractele, ludovicul este ca un paunas din ala infoiat pe unde merge, nu mai are nimeni loc de el, celelalte vietuitoare se feresc din calea lui de frica sa nu ii lase fara mancare, carcotasii ca sunt si din astia, spun ca incepe sa ii fie costumul mic,
    Prietenul dvs Ertugrul spunea, daca esti corb nu poti sa traiesti ca un vultur.
    Maestre capitalistii cand au copii prosti, nu ii lasa sa le conduca afacerile, la noi este invers.
    Mai tine cineva minte ce frumoasa era doamna aia care a fost, eu nu am uitat ce bine arata ea in oglinda, ea si johannis pe afisele electorale erau doi frumusei si erau peste tot.
    Eu cred ca ea se se potriveste cu ludovicul, arata amandoi bine.
    Am inteles ca baietii, sunt foarte ocupati acuma, fac repetitie cu public la o piesa de teatru care are premierea in curand, se
    sopteste ca este sold out, cred ca dvs si doamnei v-au rezervat doua loucuri la premiera, nu pot sa fie ei asa badarani cu dvs.

  • A aparut prostacul prost-crescut! Ce placere! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  • La postul Digi24, tocmai au dat citire unui „program de relaxare a masurilor” efectiv apocaliptic, marca by Streinu Cercel, plin de adeverinte, interdictii, puscarie la domiciliu pe grupe de varsta, trebuie sa ceri voie cand iesi din casa, etc. o nebunie curata care va starni instant furia maselor. Sa vedeti ce tambalau iese..

    Asistam la instaurarea unui stat militar politienesc, ceva ce nici cartile lu Orwell n-au reusit sa creioneze.

    • S a saturat bietu Streinu Cercel de virusologie,si vrea sa incerce la psihiatrie,doar ca nu a nimerit rolu corect,asa ca poate sa se transfere la psihiatrie cu brio … ca pacient. 😆 😆 😆

      • Aici la faza cu securismu i dau dreptate lu gabi serban,la fel si la faza cu comunismu,nu e comunism,va fi nazism,noi vorbim de neocomunisti,si pe nesimtite ne vom trezi cu Martorii lui Adolf peste noi.

  • https://www.youtube.com/watch?v=UWyTuZcNyTY&list=PL66LaoBMHbOFWut4uLOhgxuQ6UODWc66w

    Jurnalistii cind vor scrie despre asemenea nenorociri provocate de unele bestii care, dupa cum vedem sint la fel ca cei din anii 50? Care este motivul acestei asemanari? Nu cumva taranimea ridicata de comunisti si urmasii lor, care pt bani si pozitii sint in stare de orice?

  • Maestre, despre asta ce mai ai de spus?
    https://youtu.be/aIyJYSQKxyYhttps://youtu.be/aIyJYSQKxyY

  • legendeze,ups

  • globalizarea…’ prin inundare’ nu mai avea suflu.
    acu s-a trecut la globalizarea…’ prin absorbtie’ .

    …globalizarea fiind un proces natural.

    dar, pe cind aia ‘ prin inundare’ nu se putea desavarsi, ca era pe calea ‘cu reactiuni’ , or Nivelul asta e cu ‘pace’,
    asta ‘ prin absorbtie’ se poate desavarsi, ca…e cu ‘liber arbitru’

    globalizarea…care conteaza nu e aia ‘cu japca’ , ci aia pe care ti-o doresti!
    desavarsire…cu forta!…nu exista asa ceva. Arbitrul e chiar Universul, la Nivelul asta.

    azi…pare a fi cam imposibil ca statele-natiuni sa-si doreasca…sincer! globalizarea!:)))
    totusi,…chiar si-o vor dori.

    • globalizarea ‘prin absorbtie’ lasa fara seva tot ce atinge.

    • globalizarea ‘prin inundare’ e proprie Naturii
      si ea e Desavarsita pentru ca in Natura nu exista ‘reactiuni’, asta spre fundamentala deosebire.
      si asta pentru ca Pluralul e definit in Natura astfel: 2 se naste in sanul lui 1. adica…din 1 rasare 2.

      dinamica Civilizatiei copiaza Natura, dar in Oglinda, daia isi defineste ea Pluralul fix pe dos,
      adica 2…nu se mai naste din sinele lui 1,ci prin multiplicarea lui 1, prin clonarea lui 1.

      de asta Natura foloseste globalizarea ‘ prin inundare’
      iar Civilizatia n-o poate folosi,
      folosind in schimb… inversul globalizarii ‘ prin inundare’ , adica globalizarea ‘prin absorbtie’ ,
      tot asa cum foloseste si…inversul Pluralului Naturii.

      • asa se poate intelege si balanta Iubire VS Matematica,
        pentru ca pe cind Iubirea defineste ecuatia de miscare a Naturii,
        Matematica defineste ecuatia de miscare a Civilizatiei.

        dar pe cind Natura si-a Definit prima Cifra3, nepretuind Oul Absolut,
        ( care e Zero, sau care e 3, atunci cind e Crapat in El Insusi…Cifra 3 asta zimbolizind, de fapt, Oul Crapat in El Insusi )
        Matematica a disecat in componente Oul Absolut, despartind in componente Sfinta Treime,
        ‘facind’ din Oul Absolut….Nimicul,’facind’ din Sfinta Treime ceva…fix pe dos decit E!, adica facind din Sfanta Treime…Cifre!

        de-asta Matematica e Seaca pina dincolo de maduva, pentru ca a ciopirtit Sfanta Treime disecind-o in trei ‘ definitii’, adica in trei Cifre…

        e adevarat ca Dinamica Naturii e rezultatul Daruirii si Acumularii, astea doua fiind dinamici de tip Fibonacci, progresiile aferente putind fi asimilate cu exprimari in stil Fibonacci pe numere negative si pozitive, dar pe cind Natura incepe Miscarea…incepind cu Cifra 3, Matematica ii defineste Civilizatiei ecuatia de miscare incepind cu …renumitele Cifre rezultate di hacuirea Sfintei Treimi, cu 0,1,2…

        • de unde rezulta ca, in Esenta, Civilizatia este o…’ punere la indoiala’ a Sfintei Treimi, a Oului Absolut,
          iar pentru ca ‘ punerea la indoiala’ vizeaza fix Unitatea Sfintei Treimi, adica vizeaza…Unitatea Oului Absolut,
          ‘punerea la indoiala’ avind ca Temelie ‘ hacuirea Matematica’ a Oului Absolut,
          ‘ punerea la indoiala’ devine ea insasi…Absoluta.

          de-asta dinamica Civilizatiei se va metamorfoza, la un moment dat, in „Binele SI Raul’ , devenind ‘ ultima lectie’ predata omului…spre Desavarsire.

    • globalizarea serviciilor de securitate o fi…’prin inundare’? …sau ‘prin absorbtie’ ?!

      • habar n avea poporu ce e aia comunism.
        …doctrine ii mai lipsea sa stie, in rest le stia pe toate.
        insa despre ecuatia de miscare de pe vremea comunistilor…stia destule.
        comunismul…s-a pitit, dar ecuatia de miscare de pe vremea lui…a urmat o dinamica de tip fibonacci, procesul fiind natural, deci nu e nicio mirare.

  • In serialele acelea cu care ne-ati batut la cap maestre, cineva spunea despre o printesa asa ca mine, ca este dreapta ca un stalp, straluceste ca luna si este otravitoare ca un sarpe.
    O femeia frumoasa are intotdeauna spiritul critic in poseta, simpaticii mei cimpanzei, a aparut parul de maimuta pe cracul pantalonului vostru.
    Eu cand l-am prins pe urangutanul meu cu amanta si nu am fost proasta sa il las singur cu cascavalul, maestre mi-am luat un
    avocat bun, am pus cateva dosarele la pastrare, in depozite bancare normal, i-am luat cheile de la casa si masina.
    Am trimis urangutanul meu in casa de langa piscina.
    Am avut noroc, cel care a venit sa reseteze alarma a fost un frumusel, din ala care sta mai mult la sala decat la lucru, s-a
    facut urangutanul meu rosu maestre.
    Eu il plimb pe cutu al meu in padurea de langa mine, ca nu vreau sa fiu ca alea care mananca frigiderul, sa stiti cu nu a venit nici o vulpita sau un bursucel sa imi spuna ceva, nici macar buna ziua, nu stiu cum va cauta pe dvs si pe duduia aia.
    Cand v-am vazut la televiziunea dvs cu duduia aia care v-a cazut cu tronc, ati recomandat-o cu asa foc maestre, ati fost ca Pacala in targul de animale, cand i-a laudat vaca amaratului ala, ca a zis ala ca daca vaca e asa de buna el nu o mai vinde, se sopteste ca s-au inrosit de nervi mogulasi de la noi, le-ati marit pretul si astia sunt lacomi, cica nu mai vor sa va invite pe la ei.
    Maestre presedinte nostru si-a pierdut el atata amar de vreme sa iasa ludovicul premier si chitaristul la primul vant urat mirositor care i-a venit pe cracul pantalonului, l-a mutat deja in casa de langa piscina.
    Am auzit ca a comandat deja alte containere, din alea de are urangutanul meu in fabrica pentru amanta lui, sa nu se plictiseasca seful singur in casa de langa piscina.
    Se soapteste pe internet, ca sunt cativa care s-au bucurat la firimiturii, dar nu au pupat inelul chitaristului si prostiile scoase acuma de ei pe gurita lor rujata roz cand il plimba cutu lor prin parc, nu ii mai ajuta deloc, este rosu de nervi chitaristul.
    Maestre ma gandesc la catu asta, a avut o zi sansa sa joace langa messi la Barcelona, putea avea el pixul ala cu care semneaza
    ludovicul contractele, cineva mi-a spus ca chitaristul este ca un paunas din ala infoiat pe unde merge, nu mai are nimeni loc de el, celelalte vietuitoare se feresc din calea lui de frica sa nu ii lase fara mancare, carcotasii ca sunt si din astia, spun ca incepe sa ii fie costumul mic.
    Poate il intrebati cand ii luati interviul lui catu, cum a reusit el sa piarda biletul castigator la loterie, ma gandesc la birlic in filmul doua lozuri, am ras cu lacrimi.
    Prietenul dvs Ertugrul spunea, daca esti corb nu poti sa traiesti ca un vultur.
    Maestre capitalistii cand au copii prosti, nu ii lasa sa le conduca afacerile, la noi este invers, pe tron prostul e împărat,
    ce frumoasa era doamna aia care a fost, eu nu am uitat ce bine arata ea in oglinda, ea si johannis pe afisele electorale erau doi frumusei si erau peste tot, i-am vazut la cineva la tara, pe usa de la…. din curte, stiti sa nu se vada inauntru,
    sa imi scuzati indrazneala.
    Eu cred ca ea se se potriveste cu chitaristul, arata amandoi bine, ca la noi la tara.
    Am inteles ca baietii, pe cativa ii siti si dvs, sunt foarte ocupati acuma, fac repetitie cu public la o piesa de teatru care are
    premierea in curand, se sopteste ca este sold out.
    Am inteles ca ati fost invitat la o piesa asemanatoare, dar eu nu eram nascuta atunci, cred ca dvs si doamnei v-au rezervat doua loucuri la premiera, nu pot sa fie ei asa badarani cu dvs.

  • Ursula e o tzeapa!
    Daca nu v-ati dat deja seama de asta, o sa intelegeti cu timpul. Ea nu propune oamenilor exclusi de pe piata muncii si batranilor de peste 65 de ani o varianta sustenabila de viata, cum ar o bucata de pamant undeva la tara, pe care sa-l cultive sustenabil, ea propune NUMAI puscarie la domiciliu pentru acesti oameni. Atat!
    In 2020 statele actuale nu au alt model de gandire, de interventie in societate decat Puscarie la domiciliu si mijloace electronice de supraveghere. Atat e in capul lor.
    Nu puneti botul la astfel de politici – sunt create de tampiti. Nicio societate nu poate functiona cu oameni inchisi in case, fie ei si batrani peste 65 de ani. Daca vrei sa-i izolezi pe acesti oameni, trebuie sa o faci intr-un mod sustenabil, dandu-le gratuit o suprafata de teren pe care sa poata cultiva ceva si creste niste gaini..

  • Spuneți un NU hotărât arestării bătrânilor peste 65 de ani la domiciliu. Ei sunt oameni liberi la fel ca și ceilalți oameni, așa că trebuie lăsați să hotărască singuri ce e mai bine pentru ei. Iar dacă se îmbolnăvesc trebuie sa aibă acces la spital ca orice om, că au plătit o viață la sistemul ticăloșit numit stat.

  • ‘calea catre statele-natiuni’ e cea mai adinca globalizare.

    cea mai adinca globalizare e calea cea mai scurta catre globalizarea de tip fibonacci.

    manifestarea ‘globalizarii de tip fibonacci’ e cea care povesteste si despre cei care…o implinesc.

    globalizarea e un proces natural.
    dinamicile, in timp, tind sa intre in armonie, sa se unifice, oriunde in Univers, deci si in civilizatia asta.
    iar dinamicile artificiale, tinzind in mod natural sa se unifice, tind in mod natural sa se armonizeze cu dinamicile Naturii, chiar daca fac asta…oglindindu-se, deci sint…pe dos.
    ‘fuga de globalizare’ e tot una cu ‘fuga de armonie’.

    unii oameni ar vrea ca si Armonia Naturii sa se manifeste, dar si Constructia Artificiala numita Civilizatie sa se manifesta. pai…logic vorbind asta e un conflict.
    or Artificial, or Natural, adica…ori ‘ Natura intoarsa pe dos’, on insasi Natura.

    a adevarat ca ‘ armonia Naturii’ si ‘ armonia Civilizatiei’ sint ca o Imagine si ‘ imaginea’ ei in oglinda,
    deci una e ‘ inversul’ celeilalte,
    dar asta doar pentru ca omul si-a dorit si inca isi doreste sa ‘ construiasca’ ceva…mai ‘ bun’ decit Natura.
    or…’ se stie’, Natura e Desavarsita.
    mai ‘ bun’ decit Natura…asta e o iluzie. e o ‘ dorinta’ care se va implini intr o ‘ iluzie’.

    • astea sint ‘ vremurile maestrilor’.
      cautind biserica in afara sa, omul va ramane in afara bisericii.
      Imparatia lui Dumnezeu este in noi, iar ‘ biserica’ in care omul isi afla Cuibul este…chiar omul.
      ‘vremurile maestrilor’ sint vremurile ‘omului’ si ale ‘altomului’.

      pentru ca ‘omul’ sa se manifesta ca omul, isi va manifesta ‘ Maiestria’.
      pentru ca ‘ omul’ sa se manifesta ca altomul isi va manifesta ‘ maiestria’ .
      e vremea desavarsirilor. daia astea sint ‘ vremurile maestrilor’

      • cita vreme omul ii apartine Civilizatiei, se va desavarsi dupa chipul si asemanarea ei.
        cita vreme omul ii apartine naturii se va desavarsi dupa chipul si asemanarea ei.
        privesti in oglinda si te recunosti dupa cum esti: iata infricosatoarea judecata.
        omul se va judeca singur, alegind intre om si altom.

        azi…pare o bagatela, alegerea.
        totusi, e bine de retinut ca astea sint ‘ vremurile maestrilor’,
        prin urmare niciodata n-a fost o bagatela ‘ punerea la indoiala plenara’ , adica Ispita Absoluta.
        daia va si fi coada la cumparat Nemurire,…ca la Vesnicie a fost coada pina acum cam 2000 de ani,…cind si ultima oaie a fost adusa in turma. ca ultima oaie ratacita a fost adusa in turma inca de acum cam 2000 de ani… )

        • omul si-a dorit…sa nu mai moara.
          dar…Darul, adica ‘ implinirea dorintei’ e daruit de insusi Universul!, asa ca…Darul este absolut!
          prin urmare atunci cind omul si-a desavarsit dorinta de Nemurire si-a definit si Darul, Nemurirea!
          dar…Nemurirea e o ‘ desavarsire’, prin urmare poate ca l-or astepta unii oameni pe Antihrist, dar…de ce or crede ei ca el va fi un om…pare a fi un mister.:)))
          are ‘ nume de om’, dar…

          Ispita Absoluta asa si e, Absoluta.

          oamenii il vor recunoaste pe Antihrist
          cam tot asa cum ii vor recunoaste pe Ilie si pe Enoh, care se vor intrupa…doi intr unul, ca asa au si fost, dintru inceput:)))

    • Din armonia naturii fac parte și virusurile, să știi… daca nu te apuci sa le modifici in laborator, ele își fac treaba după care dispar.
      Armonia naturii NU o asigură statul sau companiile farma.
      Omul NU este un produs al statului. Este chemat să respecte reguli sociale dar nu poți să-l pui in lanțuri, să-i condiționezi libertatea.

      • 🙂
        omul foloseste…tot felul de termeni, spre ex ‘ vis-visuri’
        dar…ce sint, de fapt ‘ visurile’ ?! :))))
        pai…’ visurile’ sint ‘dorinte’,
        iar pentru ‘dorinte’ exista Dinamica Dorintelor.

        Dinamica Dorintelor are o lege a ei, care rezumata suna asa: orice dorinta se implineste.
        ( peste 1000 de ani, peste 3000 de ani, peste o zi, poate azi, sau poate chiar in ‘ timpul lui Planck’ .
        ‘dorintele’ se implinesc, asta e faza, ca se implinesc.

        iar cele care raman neimplinite…se metamorfozeaza in Cenusa,
        si asa s-a si intimplat cu toat dorintele ramase neimplinite, dar dorite de oamenii care erau parte a unor civilizatii ( care intre timp au disparut, din ele mai ramanind doar Cenusa )

        ‘pasarea Phoenix’ renaste o Civilizatie din Cenusa alteia, daia civilizatia asta e suma tuturor civilizatiilor manifestate pe planeta asta, si daia si numai daia a ajuns aceasta civilizatie in pozitia care-i permite ‘ desavarsirea’, pentru ca cea care ‘ Misca’ e Dinamica Dorintelor’, chiar daca dorintele neimplinite de o civilizatie sint transferate, pentru a fi implinite, in circa urmatoarei civilizatii.
        mai simplu spus, daca ai scoate ‘ dorintele’ din ecuatia de miscare a lumii, …ce mai ramane e doar…Natura!:))))

        pina una alta…daia si stim care e dorinta pe care aceasta civilizatie, pentru ca se va desavarsi, o va implini.
        este dorinta dorita de cind e omul pe Pamant si ramasa neimplinita…tot de atunci:)))
        Nemurirea!
        deci iata Dorinta…care e ‘ mama tuturor dorintelor’: Nemurirea
        iar ea…uite acusica va fi implinita!:)))
        totusi, cu toate ca omul si-a dorit Nemurirea…s-ar putea sa n-o prea recnoasca la fata cind o s-o vada!:)))
        iar asta spre fundamentala cunoastere, ‘Bine SI Rau’, gen, pentru ca Nemurirea e una…iar Vesnicia e altceva.
        se va implini si Vesnicia,..de fapt s-a si implinit deja, acum cam 2000 de ani, dar…exista tot felul de ochi pe lumea asta, prin urmare fiecare dinte ei se vor lipi de…imaginea pe care o vor recunoaste:)
        -‘ dorinta’ s-a nascut din ‘ lipsa dorintei’ si in ea isi va gasi ‘ pacea’.
        deci exista doua feluri de ‘lipsa dorintei’, una e proprie Nemuririi, iar cealalta e proprie Vesniciei, una e proprie altomului, cealalta e proprie omului, una e pacea iar cealalta e Pacea:)

  • Prima duminica de Paști din viata mea în care nu am fost la biserica. Câta tristete! 😥
    Pâna ieri, nu am realizat în întregime cât de groaznica este perioada de izolare. 😥
    Ne-am ales doar cu masa copioasa de la amiaza, ca occidentalii care cred în sarbatoarea Paștilor doar pentru ouale de ciocolata aduse de iepuraș și care cred în sarbatoarea Craciunului numai pentru cadourile pe care le primesc sub brad. :mrgreen:

  • Doamna Renate Weber ar trebui sa se preocupe de statul militar, polițienesc care va permanentiza restrângeri și anulari de drepturi și libertăți sau care va condiționa in viitor ieșitul din casa de vaccinare, urmărire electronică, cip, etc.
    Văd că se discuta la nivelul UE de principiile urmăririi in masă de care ne temem cu toții, semn că băieții chiar sunt puși pe treabă și vor sa transforme Europa într-un sat electronic, biometric.
    Pericolul e cat se poate de real, statul opresiv se poate permanentiza.

    • Deja e prea tarziu. Problema e ca si rezolvata. Oile pasc linistite. Doar ca paza se efectueaza mai nou cu lupi. Corecti politic!

  • De la ordonante militare date de un minister civil la amenzi arbitrare era de asteptat sa nu fie mare distanta. Parerea mea personala este ca amenzile date nu se vor strange nici in vecii vecilor la bugetul statului.
    Pe de alta parte nu toti cei care parasesc domiciliul si chiar localitatea in intervalul orar alocat sunt amendati, iar exemplele prezentate de televiziuni au fost chiar si laudate. Daca o „batrana de 65 de ani” a fost amendata cu o suma record, o tanara vedeta de 81 de ani care mergea in vizita la copii a trecut ca omul invizibil pe sub nasul fortelor de ordine. Deranjeaza cumplit si faptul ca omul simplu este fortat sa stea singur in casa rupt complet de familie si societate, in timp ce actualii guvernanti si sefii acestora isi fac drum sa petreaca sarbatorile cu familiile, in teritoriu. Daca e ordonanta militara, atunci sa nu existe exceptii.

  • Trecand peste problema capetelor infierbantate de militieni a celor care conduc Romania, va propun o cheie pentru dezlegarea situatiei legata de pandemie. Piatra de borna va fi seara cand se va anunta cine va conduce SUA in viitorii patru sau mai multi ani. Daca va castiga Trump, nebunia va continua pentru ca democratii vor avea in continuare nevoie de munitie ptr a arata cat de „incompetent” e presedintele. Daca vor castiga democratii, pandemia se va stinge intr-un mod accelerat dar vom fi mancati de globalisti, pe paine si cu mirodenii asiatice. Asa ca avem in fata doua variante, ambele proaste. Dar sa fim optimisti, ieri a fost mai bine! Raman la concluzia ca Murphy a fost un tip destept si un mare vizionar.

    • „Politicienii exista pentru a rezolva problemele pe care nu le-am avea daca nu ar exista politicieni.” Partout.
      „Daca va câstiga Trump, nebunia va continua” pentru ca undividul este nebun. Dignosticat de un grup de psihiatri si psihologi, în uma unui irefutabil studiu de caz.

      • individul

        • si „diagnosticat”… tastatura, bat-o vina!

          • E irelevant daca e nebun sau nu. Oricum psihiatrii si psihologii sunt ultimii care se pot pronunta asupra nebuniei cuiva. Din motive evidente. Problema lui Trump e ca e suveranist si vrea sa aduca joburile inapoi in State. Dar asta inseamna pierderi enorme de profit pentru baietii cu bani pentru ca trebuie sa dea salarii americane si nici preturile nu le pot urca corespunzator, ca isi pierd clientii. Pe de alta parte, democratii, globalisti feroci, se pupa pe bot cu oricine sustine delocalizarea industriei in tari cu salarii de mizerie pentru ca pot castiga enorm. E adevarat ca si p-astia i-a suparat China, pentru ca salariile in China au inceput sa urce, plus ca economia chineza a cam depasit-o pe cea americana. Si nu sunt prea sigur daca si pe plan militar, SUA mai sunt motul de la basca. Totul are o inlantuire mai mult decat logica. Remember 9/11? Pe mine ma doare la bascheti, ca nu-i iubesc pe nici unii, doar ca imi place sa observ anumite lucruri.

          • Clujenii ar trebui să-i de-a lu Boc cu dronele in cap, iar oamenii ar trebui sa boicoteze orice mijloace tehnice ale statului militarizat, care s-a instalat în mod nedemocratic la butoane, fara să aibă acceptul poporului.
            Trebuie boicotate simultan – bănci, guverne, corporații, refuzând orice fel de cheltuială in afara celor de subzistență, astfel încât FIARA sa fie lovită direct în interesul financiar.

            Refuzați orice stropire cu substanțe dezinfectante că nu știți de unde provin, în ce laboratoare gen HexiPharma au fost create. Un stat ticălos, ajuns sluga la corporații, are interese contrare populației.

            Refuzați orice forma de control nedemocratic, lăsați telefoanele acasă ascunse sub o cratiță metalica, sa nu poată fi interceptate de bănci, guverne, corporații.

          • @Cristian
            He, he, esti glumetz. Pai clujenii sunt cei mai cei, sunt miezul la dodoasca in tara asta si se considera occidentali, de la al cu tzatza-n gura pan-la al cu barba sura, asadar n-ar renunta la alea de le enumeri matale nici de-ai dreaq. Plus ca, ardeleni vajnici fiind, nu-i scoti de pe linie, nici sa dai cu bomba. Ioi, mie-mi sunt atat de dragi, tulai Doamne!

          • cibule, daca nu mi-ai da replici de genul „Oricum psihiatrii si psihologii sunt ultimii care se pot pronunta asupra nebuniei cuiva.”, te-as lua mai în serios.
            Stii ce-mi place mie cel mai mult la tv., pe site-uri etc.? Ca toata lumea se pricepe la orice si-i critica pe economistii care nu stiu economie, pe juristii care nu cunosc legi… pe psihiatrii si psihologii care nu stiu sa puna diagnosticuri. Si asa mai departe.
            A+

          • Aha, cibule, deci nu esti ardelean. De-aia țî-s io atât de drag! No, bine!
            Despre clujeni si ardeleni, vorbesti din auzite, hélas, nu ma ateptam…

          • geo
            Scuza-ma ca te intreb: tu crezi, la modul cel mai serios, ca unul care lucreaza intr-un stabiliment pentru „furiosi”, fiind tot timpul in preajma lor, are toate tiglele pe casa? Si apropos de economisti, nu dau o ceapa degerata pe ei, toti bateau campii cu gratie inainte de criza LB si pe urma se dadeau cocosi ca ei prevazusera tot. Ai avut curiozitatea sa confrunti prognozele date de maxim trei economisti? Iti spun eu, nu bate nici una pe realitate. De ce i-as crede? Despre juristi, e suficient sa citesti ordonantele lu’ peste, ca banuiesc ca n-au fost scrise de Vela sau Sica, ci au „transpirat” la ele niste juristi. Sunt praf. Deci, ramane cum am stabilit!

          • geo
            Ardelenii mi-s dragi, ca si eu sunt juma’ de mocan din Marginime. Tocmai d-aia, ca-i stiu! Da’ tot n-am aflat daca au reusit sa prinda melcu’!

          • cib, vorbind despre psihiatri, este adevarat ca unii dintre ei împrumuta fara sa vrea ceva din comportamentul pacientilor pe care-i trateaza, dar de aici si pâna a fi diagnosticati si ei nebuni, este cale lunga. Dar este mai cool sa zicem ca nebunii sunt diagnosticati si tratati de catre alti nebuni, n’est-ce pas? Fii bun si cugeta, asa ceva ar fi imposibil.

          • geo
            Cel mai mult imi place aia cu interdictia de a iesi din case intre 22 si 06. De ce? E razboi? E covidu’ mai activ noaptea si risti sa dai nas in nas cu el? Bai, da’ paturi nu trebui sa punem in geamuri? Sa nu se vada lumina de afara? Serios? Noaptea ar fi cel mai bun prilej de o mica plimbare, dupa ce ai stat ca scrumbia la cutie toata ziua. Ca doar n-or iesi toti pe strada ca la slujba de inviere. Si batranii, toti sa se inghesuie in doua ore la cumparaturi. Pai asta e o invitatie la infectare. Restrangerea programelor magazinelor, restrangerea parcului de mijloace de transport in comun, la fel. Adica cat mai multi in spatii cat mai restranse. Meserie, tati! N-asa? Mai am dar deja mi-e sila.

          • No, pote ca țuțuienii tai, nu stiu… da’ mocanii mei de pe Valea Ariesului îs copii tare ghe treaba.

          • geo
            Ok, sa zicem ca am exagerat. Nu toti psiho, nu toti economisti, nu toti juristii sunt aiurea. Am ingrosat tusa de dragul conversatiei. Deh, licenta literara. Dar nu asta era discutia. Era vorba despre cheia problemei la pandemia de covid. Si dupa parerea mea, ea se afla in mana alegatorilor americani. Ca va fi nasol in ambele variante, n-am nici cea mai mica indoiala. Ramane cum am stabilit. Tot inainte! Era mai bine.

          • Masurile de izolare?! Sunt discriminatorii si în Franta. În sensul asta, eu am scris împotriva lor si aici, si pe site-uri franceze. Ieri, premierul Philippe a tinut o conferinta de presa pentru a spune nimic, am înteles doar ca nu ne sfatuieste sa ne cumparam bilete de avion pentru vacanta din iulie si august. Ce ti-e Philippe, ce ti-e Orban! Pe lânga faptul ca sunt nepregatiti, a dat beleaua asta peste capetele lor si sunt total depasiti. Noi, la mâna depasitilor. Nasol.

          • Ardelenii s-au luptat o viata cu ungurii, au facut ca trenu cand le vopsea Funar bancile in tricolor dar acu stau ca niste oi cand le zboara dronele lu Boc pe deasupra capetelor.. crezand ca asa e bine pentru ei.

            Ardeleni, treziti-va din somnu cel de moarte! Unde va e mandria nationala?

          • Cristian, zi-mi daca dronele zboara si în Zorilor, ca io-s plecat o țâră din Cluj, da’ am un amic pe deal care ar trebui pazit cu drona.

          • @Cristian
            Te cam contrazici. Ardelenilor le puteau bancile vopsite in tricolorul romanesc da’ se luptau cu ungurii. Parca asa ai zis, nu? Eu zic ca multi dintre ei s-au luptat atat de tare, ca si acum nu ii suporta pe miticii si regatenii care i-au eliberat in ‘918 si ’44. Unii, ma rog, nu toti. Deh, le cam put „sudistii”, poti sa zici ceva? Sange imperial taticu, nu alta! Iar pe Boc l-au votat la greu, asa ca, zboara drona, zboara!

          • Mei, cib, deja ma enervezi. Hai sa-ti povestesc ceva. Am ajutat doi medici sa vina si sa lucreze în Franta. Un ardelean si un regatean. Le-am dat la amândoi pe e-mail o gramada de sfaturi, i-am învatat cum sa-si faca actele, le-am compus texte în franceza etc.
            Amândoi s-au instalat cu bine si apoi…ghici?! Nu i-am cunoscut personal pe niciunul dintre ei, dar medicul din Ardeal m-a tinut la curent cu viata lui profesionala din Franta, îmi da din când câte un semn de viata… regateanul m-a uitat imediat dupa angajare, nu mai stiu absolut nimic despre el.
            Pe bune. Atât.

          • geo
            Evident, ai dreptate. Se vede superioritatea voastra. Asta e, noi suntem mai tarani si mai neciopliti. Deh, am tras din narghilele cu turcaletii cand voi va dadeati pe strasse la Viena. Iarta-ne, conasule, atat am putut noi, pacatili noastre!

          • Mda, m-ai dat pe spate cu „Balada lui cib.” („Deh, licenta literara.”)
            Sa nu-mi zici ca nu-i în versuri, ca degeaba.

          • D aia l a sustinut Putin,politica rusa nu a fost proasta,i punem pe amerloci sa se bata cu chinezii ,si i facem sa se distruga reciproc,si noi rusnacii castigam intaratandu i unii cu altii,sunt convins ca razboiul economic SUA China a fost gandit in laboratoarele de la Kremlin,si pus in opera de Trump.Asa cum creeaza disensiuni si in Europa,care este intesata de agenti rusi(oameni de „dreapta”).Ca rusii sunt suficient de destepti cand isi infiltreaza agentii,sa i legedeze pe astia ca si oameni ai”dreptei conservatoare” sau „de dreapta”,asa nici dracu nu i ar banui.

          • geo
            Wow, s-ar putea s-o traduc in spaniola. Cum ar suna „El Cib”? Moaama, o sa ajung faimos! I-am luat deja fata lui Tudy. Glop glop!

          • cib, ce ai patit azi, omule? Ti-au cazut greu bucatele de Pasti?
            Cristian nu s-a contrazis în postarea despre Funar si bancile vopsite tricolor în Cluj.
            Ardelenilor nu le-au puțit bancile vopsite de idiot, ci au considerat ca este un gest incalificabil sa pui drapelul românesc acolo unde oamenii se pot odihni, asezându-se cu fundul pe el.

          • geo
            Sunt doar surescitat. M-am gandit la o noua schema pentru cei care doresc sa iasa din casa. Deci, dosar cu sina care sa contina cate o copie legalizata dupa: CI, certificat de nastere, certificat de casatorie unde e cazul, dosar de pensie, cadastru, schema a locuintei si a traseului in sistem Stereo 70 cu evidentierea exacta a traseului cu distantele in cm, dosar de la medicul de familie cu inregistrarile pe ultimii 20 de ani, schemele de vaccin executate de la nastere si unde au fost facute si nu in ultimul rand o cerere aprobata de oamenii muncii vecini in care sa se specifice ca nu au nimic impotriva ca petentul sa paraseasca domiciliul daca are intretinerea platita la zi. Acest dosar se va intocmi in doua exemplare. Asa, de divertisment, ca sa nu zica omul ca se plictiseste in casa. Traiasca lupta pentru pace si comunizmul capitalist biruitor! Ah, merde, am uitat. Si doua poze, una A/N si una color, fata si spate. Care cum, la latitudinea petentului. Termen de procesare a cererii cca 30 de zile.

          • cib, l-ai uitat pe RIB!
            P.S. Lundi des Paques, surescitanta zi pentru toata lumea.

          • geo
            RIB? WTF? Ce-i aia? Azi nu-mi merg tiristoarele corect.

          • Relevé d’Identité Bancaire.

          • geo
            Da, da, buna asta, neaparat. Cum ma-sa nu m-am gandit? Doamne, multumesc ca m-ai facut prost, ca frumusetea-i trecatoare!

    • Cred totusi ca va ramane Trump,campania lui electorala bazata pe lupta impotriva hidrei aliate Soros+Gates+Democrati+Chinezi,va prinde bine la capetele seci americane,americanii voteaza ca si romanii,din ficati,nu rational,asa ca Trump va ramane,si ne va”delecta” in continuare cu show ul grotesc la care el se pricepe.Tot Occidentu va urla impotriva Chinei,in acelasi timp Occidentalii se vor bate si intre ei,pentru ca acest Coronavirus scoate la iveala si racile”istorice” ale Occidentalilor.In China oprobiul Occidentului va crea o miscare nationalista chineza antioccidentala,care il va ajuta probabil pe actualul lider Xi Jinping,se va spune ca de fapt China a fost prea deschisa cu Occidentul si ca va trebui sa se inchida la loc(asta va spune noul curent nationalist chinez).Putin va jubila de pe tronul tarului,pe care s a instalat pentru tot restul vietii,delectandu se cu dihonia aparuta intre SUA si Europa,SUA si China,Europa vs SUA vs China,Europa de sud vs Europa de nord,dihonie la care agenturili sale au contribuit din plin,vor fi si revolte,schimbari de guverne,crize economice violente in interiorul tarilor,proteste,politicieni populisti,si o exacerbare a xenofobiei,rasismului,a elementelor mai pro naziste in Occident.

      • Ma gadesc la filmuletu de campanie a lu Trump de toamna asta,intr un laborator tenebros din Wuhan,pazit de vampiri chinezi, Soros,Gates,Obama,seful institutului de virusologie din Wuhan,Presedintele Xi,prepara monstruosul virus UUUUUUUUU ❗ Imbracati in costume speciale UUUUUUUUUU ❗ Si Trump va spune „eu sunt supereroul care va scapa de acesti ticalosi hidosi” TA NA NAM,”Eu Trump sunt Superman al Americii”.Si ghici ce,amerlocii il vor vota din nou,asa ca sa stam toti linistiti,vom avea show pe paine. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Si nu e film,va fi campania lui Trump,si va fi castigatoare. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

        • Mai Tudy, de ce nu scrii mai tata o carte? Ca ai la scenarii in cap de aia de la Hollywood sunt copii de tzatza. Daca-l bagi si pe Bruce Lee si pe Vandamme in naratiune, iei Nobelu’ altoit cu Oscaru’, basca BAFTA pe langa ele. Saracu’ Putin, nici el nu crede ca e atat de puternic precum il zugravesti talica p-acilea. Hai ca ne mai inseninezi viata, zau asa.

          • Bă , m-am uitat ieri la Once upon a time in Hollywood . Mamă , i-a tras o mamă de bătută Brad Pitt, cascadorul, lu Brus Li , caratistul , de i-a sunat ăluia apa-n cap și a îndoit rău cu capul mașina uneia . He , heeee , foarte tare Tarantino ăsta , cînd n-o ia razna ca-n From dusk to dawn

          • Ala a stat pe tronul Rusiei de 20 de ani,si e posibil sa mai stea inca pe atata,pe cand altii in alte tari s au schimbat ca si sosetele,presedinti,prim ministrii,tot felu de smecheri in alte tari(cu exeptia lui Mutter Merkel,care are si ea anisori destui pe tronul Germaniei),daca rusul le a supravietuit la toti,evident ca e mai tare ca ei,si i mai si cunoaste pe toti,cate parale fac.Hai sa ne uitam la toti liderii Occidentali,de la marele Trump,la liderii Europeni,toti sunt niste rasuri de oameni,nu Putin e un superlider,astia din Vest sunt vai mama lor,si cand cineva e inconjurat de prosti sinistrii ,poate,si este si tentat sa faca misto de ei.By the way,gurile rele cu simpatii proDemocrate spun,ca in „filmoteca de aur a Rusiei” exista un film cu tenta ,asa mai pentru adulti,facut parca pe la Ritz Carlton din Moscova,in care „interpretul” principal,unul care semana foarte tare cu Trump,executa ,in compania unor frumoase „interprete” rusoaice,tehnica”de specialitate” numita”Golden Shower”(de fapt „interpretele” rusoaice executau tehnica,”interpretul”,care semana cu Trump avea un rol mai degraba pasiv ),celor carora le place acest gen de filme stiu despre ce este vorba, nu vreau sa detaliez. 😆 😆 😆

      • In octombrie 2019, cu vreo doua luni inainte de „razbunarea liliecilor” Trump a taiat finantarea unor laboratoare (inclusiv cel din Wuhan) care derulau un proiect de catalogarea virusilor periculosi pentru specia umana.

        In acest context, mai multi cercetatori americani, lasati fara paine, si-au manifestat nemultumirea, avertizand ca o pandemie globala ar putea izbunci in orice moment

        https://www.vox.com/future-perfect/2019/10/29/20936921/usaid-predict-pandemic-preparedness
        https://www.latimes.com/science/story/2020-04-02/coronavirus-trump-pandemic-program-viruses-detection

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *