România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Robert Turcescu, un gest de fair-play mai rar întâlnit în politică

Pe Claudiu Târziu il cunosc de ani mulți. Nu ne-am intersectat prea des fata in fata, dar l-am citit adeseori si am baut si o cafea odată. Lumea presei nu e chiar asa de mare, iar Claudiu are ceva ani de experienta in domeniu. Nu faceti greșeala de a-l baga in malaxorul denigrarii care tureaza la maximum in aceste zile! Eu nu-l stiu pe Claudiu Tarziu sa fie ticalos, șpăgar sau prost. Din contra, intotdeauna mi-a facut impresia unui om educat, civilizat, cu frica de Dumnezeu. Pina mai ieri, cind Claudiu a devenit senator, ORICARE politician, comentator politic sau ziarist din Romania l-ar fi salutat cu respect. Nu stiu ce va face ca politician de acum incolo, dar nu l-as baga in aceeasi oala cu alții. Aceste rinduri nu sint un cec in alb, dar mi se pare nedrept sa-l vad acum batjocorit de niste neica nimeni care in afara de glumite pe FB n-au produs mare lucru in viata lor. Sau sa va aduc aminte ca unii membri PPDD, pe care multi ii luau in balon acum citiva ani, sint azi membri de vaza ai partidelor „respectabile” din Parlamentul Romaniei? Unii chiar cu sanse de ajunge ministri!

Si-as mai adauga ceva pentru ziaristii care au descoperit ca in AUR au fost multe familii pe liste, sot-sotie, tata-fiu samd: aveti idee ce greu e sa gasesti candidati pentru alegeri locale sau parlamentare atunci cind esti partid mic sau abia infiintat? Va spun eu, ca m-am chinuit in vara sa completez listele cu candidatii PMP in Dambovita, dadeai cu tunul si nu găseai! Si eu, ca presedinte de filiala de partid, as fi pus pe liste sot, sotie, soacră, cumnati, doar-doar sa am lista de candidați in unele localități. N-am gasit, n-am pus, n-am avut voturi. Alteori am gasit, am pus si mi i-a luat PSD sau PNL peste noapte pe lista lor…

Ce voiam sa zic: sa nu judecam la grămadă, mai sint si exceptii. Si stiti ceva? Pina una-alta, n-ar fi mai bine sa avem putintica rabdare? Ca uite – acus se alege griul de neghina, nu dureaza mult…

L.E. Asa cum era de asteptat, citiva prostovani au interpretat aceste rinduri ca pe o intentie a subsemnatului de a se pune „bine” cu AUR. Fiti pe pace, prostovanilor, nu despre asta e vorba, ci exact despre ceea ce am scris! Nu e nimic ascuns in spatele acestor rinduri. E doar un punct de vedere. Nu va place, scrieți asta. Pot admite ca avem pareri diferite, dar scutiti-ma de analiza voastra contextuala, pe text si in subtext, incercind sa anticipati viitoarea mea traiectorie politica sau profesionala. Va spun eu din start ca habar n-aveti, nu va mai chinuiti!
Apreciez infinit faptul ca la aceasta postare butonul de like a fost apasat de oameni a caror parere conteaza cu adevarat pentru mine, ceea ce ma face sa cred ca n-am gresit in cele scrise.

(Text de Robert Turcescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *