Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Rodica Scarlat a oferit câte un tablou tuturor oamenilor prezenți la vernisajul său

Marți am făcut un drum la Sinaia, să respir și eu aerul unde se lucrează, uneori, pentru cristoiublog.ro.
Ocazia a fost oferită de vernisajul expoziției de picură „Emoție și culoare”.

Am prezentat recent un interviu cu realizatoarea expoziției, doamna Rodica Avram.
După ce am văzut cuvintele sale, iată și cuvintele mele despre artistă.

Filonul sensibilității sale se trage din arborele genealogic, acolo pe mai multe ramuri se simte fiorul culorilor.
Nivelul unu: bunica desena flori superbe, iar apoi le nemurea cu acul și ața colorată pe pânză subțire.
Nivelul doi: o verișoară, dar și fata ei au avut perioade consistente dedicate artei armoniilor cromatice.
Nivelul trei: Rodica Scarlat.
Nivelul patru: nepoata sa de numai patru ani pe nume Lia-Maria se dă în vânt după desenele colorate. În plus, colorează mereu.

Doamna Scarlat a început să picteze în anul 2014, iar o balerină din Germania încurajat-o mereu să meargă pe calea artei. Iată cum a reușit cu tenacitate pe drumul picturii.
Expoziția deschisă ieri la Sinaia cuprinde o valoroasă colecție de 24 de lucrări reprezentând flori și peisaje, în manieră realistă. Au fost folosite culori de ulei și acrilice, executate și pensula și cuțitul.

Pentru prima dată în cariera mea de comentator al artelor vizuale, lungă de peste patru decenii, am văzut un artist care a oferit câte o lucrare tuturor celor celor prezenți la vernisaj. Și au fost cam 30.
Asta este ceva. Trebuie să recunoaștem.
Dacă doriți să vedeți expoziția, este deschisă în această perioadă la Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia, Strada „Mihail Kogălniceanu”, numărul 80.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *