Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

România are în fine un proiect de țară: Tranzitul cerealelor ucrainene

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „România are în fine un proiect de țară: Tranzitul cerealelor ucrainene”

  • Redau un coment pe care l-am facut in Cotidianul: Daca Romania era o tara normala, avea un avion pentru delegatii oficiale la nivel inalt. Iar daca Romania era o tara si mai normala, era republica parlamentara. Si daca Romania era macar cat decat normala, procurorii nu erau magistrati. V-am dat mura-n gura trei proiecte de tara. Hai pa!

    • Asta apropo de vizita lui Werner la ONU si de proiect de tara.

    • Acum spune-ne si ce crezi ca ar rezolva republica parlamentara.

      • Ar pune ordine in cratiti. Sau cratite, nu stiu sigur cum se scrie. Ori republica parlamentara si presul e de decor si atunci magareata cade toata pe guvern, ori republica prezidentiala cu presedintele si sef al executivului ca la cowboys si atunci cade magareata pe el. La noi e lucru amestecat care miroase cum s-a stabilit. In Europa, sistemul parlamentar e cel uzual, d-aia am zis republica parlamentara. In afara de noi, doar Francezii si mai nou Maia „noastra” calaresc un catar, nici cal, nici magar. Poate or mai fi si altii da’ ma-ndoiesc. Pana la urma e chestie de management. Daca intr-o armata conduc doi, „victoria” e sigura. Stii de ce aliatii au avut succes pe frontul de vest? Fiindca conducea ostilitatile doar Ike. Daca aveau conducere bicefala sau tricefala (USA+UK+CDN), Stalin si-ar fi fumat pipa pe malul Atlanticului.

        • De altfel se vede cu ochiul liber cat de performanta e republica noastra semi prezidentiala. Daca vom continua sa incercam sa obtinem alte rezultate folosind aceleasi metode…mai bine tac!

        • mai intai despletire in superpozitii
          mai apoi reformă administrativ-teritorială armonizata cu vremurile
          dupa care e nevoie de reazem, care sa mentina in echilibru balanta Artificial-Natural

          or …in cazul asta e nevoie de ‘un’ produs Ntural pe post de reazem, prin urmare tot la ‘seful statului’ ajungi, atata tot ca el e un Intelept.
          ––-
          mai e o varianta, cum sa nu mai fie. insa ea e exclusiv Artificiala.

          in ambele luntrii nu se poate, or un Intelept, ori un …Antiintelept. oricum o dai tot acolo ajungi. Noua Lume, Noul Imperiu se naste dupa cum ii e felul …indiferent daca noi avem o republica parlamentara sau una prezidentiala.

          in rezumat …e nevoie de un alt sistem politic. e nevoie pentru ca Noua Lume e …Nou-Nouta

          Daca vom continua sa incercam sa obtinem alte rezultate folosind aceleasi metode…mai bine tac! :))

          • cui ii pasa daca tu ai republica parlamentra sau republica prezidentiala sau …orice altceva, daca ce ai e …expirat, nu e pe masura Vremurilor?! :))
            mai intai tre sa fii pe masura Vremurilor si dupaia …inunzi si ‘golul’ :))

            conducatorii se nasc. mai cu seama pe vremurile astea:), adica …pica din Cer:))))
            faza e ca ‘picatul’ e …cu egala consideratie, asa ca Lumea nu va duce lipsa de conducatori Naturali si nici de conducatori Artificiali nu va duce lipsa:)), sa ai de unde alege …dupa dorinta 🙂

        • Stiu, dar doua ezitari: 1: sa aleaga cei care sunt in parlament acum presedintele? ma tem sa nu avem surprize senzationale. 2:ma gandesc ca pentru moment e bine ca puterea sa fie ceva mai distribuita si sa se controleze intre ei (- altfel riscam ca abuzurile sa fie si mai mari, o sa ne calce in picioare si o sa stam drepti in fata politicianului oricare ar fi el. chiar constitutia este si ar fi interpretata dupa interese si mai abitir, iar asta nu va deranja un popor de cultura politica cu nicio asemanare cu alti europeni si cu politicieni cu tupeu maxim fata de popor, fata de cine trebuie, nu,…, -practic,as vedea o pace si prietenie intre partidele parlamentare ca si cand ar fi unul singur cu aceleasi interese de furaciune si alte nazbatii, -precum si altele pe care parca nu le-as prea scrie pe aici.)
          In normalitate, e ok cum zici (mai putin comparatia cu armata, la militarie e doar militarie, o tara e un sistem mult mai complex). Aici nu e normalitate.

          • E @cib.

          • Acum, sistem perfect nu exista. Cine si-ar fi inchipuit acum cativa ani ca Australia, Noua Zeelanda sau Canada sa devina niste dictaturi crancene in timpul si mai ales cu ocazia atat de dorita (de conducatori) a p(l)andemiei? Pana la urma omul e doar un biet animal social care functioneaza dupa legea junglei in care cel mai tare il mananca pe cel mai slab. Dar macar sa incercam. Daca nu functioneaza, asta e. Inapoi in pestera in jurul focului, cu pene in fund si bate in mana. Anyways, life sucks, big!

          • Depinde doar de noi.
            Putem continua sa dorim disparitia europei occidentale (chiar, de ce si ce sa punem in loc? daca e pentru suveranitate e suficient un roexit). La ce suntem mai buni ca ei: la suflet, la civilizatie, etica, la cultura, la vreo stiinta, tehnologie?… nu cred, ei au dezvoltat in toata istoria pe verticala, noi pe orizontala adica doar facand copy-paste-uri de la ei in vremuri mai bune printre razboaie.
            Si mai putem continua si sa privim ca telespectatori prezentari de tutoriale de ateism pe aici, no comment, marx st neomarx stiu de ce.
            (cam totuna, cele doua „putem continua” sunt echivalente. (

  • Guvernanții ăștia duc o politică păguboasă pentru țară. Ajutoarele fără număr pentru alții sfidează toți cetățenii acestei țări.
    Delta e istorie, iar în domeniul transporturilor e dezastru. Câteva sectoare din căile ferate sunt în proces de modernizare (RK+electrificare), restul sunt vai și amar.
    Cele câteva tronsoane din A1 făcute pe repede înainte au mari probleme de stabilitate a infrastructurii. Marea majoritate a podurilor necesită consolidare; mai nou viaductul de la Brăila se confruntă cu probleme structurale.
    Guverne de politicieni slugi formate din nespecialiști sadea, asta avem de aproape 34 de ani. Nivelul de trai este sub cota Mării Negre. Din partea mea îi asigur că nu le voi acorda niciun vot, iar ca mine vor fi mulți.
    Mass media, altă slugă, tratează neprofesionist orice chestiune de interes public. Stau și mă întreb dacă sigur asta-i România cea bogată multilateral dezvoltată de altă dată care nu avea în 89 nici măcar datorii externe. Era și libertatea de a gândi și de a vorbi pentru cârcotași.

  • 1. Nu se poate scrie nimic despre perioada din preajma celui de Al Doilea Razboi Mondial fara a consulta o bibliografie a lui Gheorghe Buzatu . O pierdere imensa pt noi . Dumnezeu sa-l odihneasca !
    2. Prabusirea Imperiului Roman a avut mai ales cauze interne . Barbarii doar au profitat de situatie. Caz similar : intinderea arabilor in dauna bizantinilor ; caderea statelor crestine din Balcani sub otomani.
    3. Declinul si caderea IR ( si a IByz) a durat secole . Tare mi-e teama ca noi nu vom prinde acest fericit eveniment al prabusirii Occidentului.
    4.Lumea se va imparti in 2 sfere , intrucat „administratia permanenta ” a SUA nefiind capabila sa conntroleze globul , se va limita la a controla Occ , care se va transforma in noul Barbaricum .
    Din cauze interne .

    • Aprob pozitiv 😀 . Ai exprimat mult mai concis ce am vrut sa spun.

    • ‘Tare mi-e teama ca noi nu vom prinde acest fericit eveniment al prabusirii Occidentului.’

      pe aceste Vremuri ‘pasii’ sint uriesesti, (…la un moment dat ei vor tinde catre infinit, acest moment fiind tot una cu cel in care se manifesta ‘revolutia perpetua’ )
      schimbari care pe vremuri aveau nevoie de mii de ani sint posibile astazi in …ani.
      deci …nu va fie teama :))

      • Mai draga, cateodata pari sa fii logic. In general insa esti online. Din punctul meu de vedere, propriu si personal. Nu stiu daca pe linie sau pe liniuta. Oricum, ma scuzi ca nu ma ridic la nivelul rarefiat al lu’ geniu’ lu’ matale si poate te deranjez ca nu am capacitatea necesara si suficienta pentru a patrunde in adancul filozofiei lu’ matale. Acum bag-o p-aia cu calculatoru’ cuantic si cu revolutia. Fiindca oricum nu urmaresc comicariile de la TV si e reconfortant sa te citesc (chiar daca sau poate tocmai fiindca nu inteleg nimic). Claba!

        • ‘Oricum, ma scuzi ca nu ma ridic la nivelul rarefiat al lu’ geniu’ lu’ matale si poate te deranjez ca nu am capacitatea necesara si suficienta pentru a patrunde in adancul filozofiei lu’ matale.’

          hei!, …chiar n ai de ce să te scuzi, …nu mă supăr 🙂
          ( :))) )

  • Tov.Cristoiu, cam devreme ați inceput campania electorală pro AUR!
    NU VEDETI CA ROMANII NU IES CU SUTELE DE MII IN STRADA PENTRU A PROTESTA IMPOTRIVA MASURILOR DE AJUTOR PENTRU UKRAINA, PENTRU ASTIA CARE NE INJURA DIN DOUA IN DOUA ZILE!.
    Romanii sunt de acord cu ăștia de la guvernare….

  • Pentru orice om cu minima spoiala de istorie in bagajul general de cunostinte, este evidenta comparatia dintre ultima faza a caderii imperiului roman si ceea ce traieste azi asa-numitul Vest colectiv. Pe ai nostri nu este cazul sa-i bagam in seama, rolul lor de scule-unelte-dispozitive in mana marilor si micilor licurici fiind cat se poate de vizibil. Criza emigrantilor din SUA si Europa, inadecvarea liderilor de toate genurile si de la toate nivelurile, aberatiile tehnico-stiitifico-fantastice si suprareglementarile din orice domeniu, restrangerea drepturilor si libertatilor civile in numele binelui colectiv, etc, nu fac decat sa demonstreze cat de bine seamana ceea ce traim azi cu ceea ce au trait cetatenii Romei antice in ultimele faze dinaintea prabusirii imperiului. Orice zbatere este inutila, istoria se repeta aproape la indigo.

    • globalizarea a facut din ‘imperiul roman’ un imperiu planetar.
      ‘caderea Romei’ devine pe vremurile astea, prin urmare, un proces mondial.

      actuala ‘cadere a Romei’ e plenara. globalizarea e vinovata de valenta plenara a acestei ‘caderi’.
      ce ‘cade’ pe vremurile astea e chiar ‘matricea; care a stat la baza imperiilor de tip ‘Roma’. aceasta matrice dispare plenar pe motiv ca si a consumat intreg potentialul.

      o ‘noua Roma’, un nou imperiu de acest tip …e imposibil, are din ce se mai naste, ii lipseste potentialul.

      singurul imperiu care se mai poate naste dupa caderea actualei ‘Rome’, care e un imperiu planetar, este ‘Imperiul Anti’.
      matricea acestuia fiind leita matricii de tip Roma, insa fix pe dos si cu capul in jos.( adica Anti )

      cel care moare e imperiu planetar. daca moare ‘Vestul colectiv’, atunci el se duce pe copca cu ‘Estul colectiv si/sau fragmentat’, pentru ca astazi Vestul si estul, colective sau fragmentate, sint pati ale aceluiasi unic imperiu …planetar.

      acest fenomen unic in dinamica civilizatiilor, ‘caderea civilizatiei globale’, se numeste Revolutie, ea e un proces plenar, …pina la ultima esenta, pina dincolo de prasele, el permite o nastere a unui alt imperiu ( ca un imperiu moare si altul se va naste ), insa acest imperiu nou-nout mai poate fi …fix cum nu au fost toate celelalte imperii, de a lungul tuturor civilizatiilor care s au manifestat pe planeta, adica mai poate fi doar Artificial ( pentru ca celelalte au fost Naturale )

      moartea ‘imperiului global’, ( e un non-sens sa vorbesti despre ‘caderea Romei’ referindu te la ‘Vestul colectiv’, pentru ca Globalizarea a tesut un singur imperiu, planetar, interconectat in mod fundamental ) vine la pachet cu iesirea din scena a Naturalului.
      practic se poate spune ca in ceea ce priveste conducerea civilizatiilor in stil Natural …potentialul a fost consumat in intregime.
      asta a fost tot.
      ura si la gara.

      dupa ce ‘Roma’ de azi o sa ‘cada’ …se va manifesta un nou imperiu, insa Esenta astuia nou-nout este, dincolo de orice dubiu ( fix pe motiv ca potentialul civilizatiilor Naturale s a consumat plenar ), Artificializarea.
      asta se putea sti si acum 1000 de ani. faptul ca intre timp a aparut pe piata ceea ce se numeste Inteligenta Artificiala …doar vine sa sustina o dinamica pe care o puteai dibui …chiar si cu miide ani in urma.

      bineinteles ca vom vorbi in cazul Noului Imperiu, caruia i se mai spune si Noua Lume, despre ‘lumea din Est’ si ‘lumea din Vest’, insa aceasta polarizare e ‘in sinele noii civilizatii’, prin urmare vorbim despre cei doi poli ai Civilizatiei Artificiale ( care e chiar Noua Lume, Noul Imperiu, Unicul Imperiu )

      tocmai de asta polarizarea care conteaza in mod absolut este asta si doar asta:
      Artificcial VS Natura

      ( odata cu nasterea Civilizatiei Anti, adica a Noii Lumi, adica a Noului Imperiu, Unic, referinta folosita mai poate fi doar una absoluta, oricare alta devenind impotenta prin definitie. pri urmare ori folosesti o referinta absoluta …ori din start concluziile la care ajungi sint impotente. insa oricare ar fi cazul …nu se va supara nimeni )

      • vremurile astea sint cu totul si cu totul speciale.
        in ele se concentreaza efecte ale unor cauze care s au nascut acum zeci de ani, acum sute de ani, acum mii de ani, acum mii si mii de ani, …ba chiar in Inceputuri ( mai ales )

      • cita vreme terenul era impartit de mai multe echipe una castiga, alta pierdea, etc
        insa atunci cind s a manifestat globalizarea pe teren a mai ramas o singura echipa, un singur imperiu. nasterea unui ‘alt imperiu’ in aceste conditii presupune faptul ca cel nou e ‘altfel’, singura varianta de ‘altfel’ fiind Anti, si cum cel care moare e natural, cel care se naste e artificial.
        Noua Lume, adica Noul Imperiu, mondial, e ..Anti, Artificial. ( faptul ca el e polarizat … tine de afacerile interne acestui Nou Imperiu, ale acestei Noi Lumi )
        Noua Lume va fi Artificiala pentru ca daca nu e asa …nu va fi deloc. ( singurul potential disponibil mai e doar cel Artificial, doar cel Anti( Natura ), adica …nu mai ai de unde sa scoti unul Natural )

    • cib, ca sa intelegi vremurile astea tre sa te cateri barim pe vreo trei patru mii de ani in urma, pe Vremea Babilonului, insa si mai bine e daca te ridici fix pe Inceputuri( de aici poti privi panoramic )
      aceste Vremui sint un Efect, Cauza se gasteste ‘in urma’, ,,,cu cit mai mult in urma cu atat mai consistenta va fi ea.

    • ‘Pentru orice om cu minima spoiala de istorie in bagajul general de cunostinte, este evidenta comparatia dintre ultima faza a caderii imperiului roman si ceea ce traieste azi asa-numitul Vest colectiv.’

      pentru mine nu e evidenta. de fapt …având în vedere că actuala ‘cadere’, in fapt Marea Revoluție, e un proces unic, irepetabil in istoria civilizațiilor, …pot spune că similitudinea mai degrabă nu exista
      🙂

      • de aici, pe lunga faptul că rezultă că n am nicio minima spoiala din tipul specificat, rezultă și faptul că unii așteaptă degeaba ca vreun imperiu sa ‘cada’, …nu e vb despre cădere, ci despre metamorfoza imperiilor care …mișună pe planeta. toate sunt vizate, pentru că globalizarea le a vârât pe toate în aceeași oală :))

  • AUR ar da lovitura de gratie in acest moment daca ar folosi lozinca : Schengen contra tranzit prin Romania

    • pesemne ca ar fi o lovitura de gratie, insa spre cine e indreptata lovitura asta, ca nu reisese din ceea ce spuneti.

    • Schengen e doar o tema politica pentru naivi. UE e tinuta in geam doar ca sa-i ia Unchiu’ pensia s-o cheltuie pe bomboane si ciunga, ca nici el nu prea mai are de-o friptura. Foaie verde si-o lopata, ce flacai eram odata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *