Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

România ca o salată. Baba de România

Aveam 12 ani când profesorul de latină, un admirabil domn Emil Ursu, Dumnezeu să-l odihnească, ne-a spus că harta României e frumoasă ca un buchet de flori. Harta României Mari, însă, e o salată. Și nu am spus-o eu, ci Ion Creangă în Povestea lui Harap Alb. La sfatul Sfintei Duminici și cu ajutorul ei, Harap Alb se îmbracă în pielea de urs pe care o avea de la tată-său și ia salata din grădina ursului. Îl lasă pe Spân să creadă că era mâna lui. Rusia nu e inamicul României, Rusia a făcut loc României să-și vadă visul de veacuri împlinit. Lupta care se dă la nord nu e pentru Ucraina, ci pentru România. Cei care au avut ochi și nu au văzut, măcar să audă. Niște americani iubitori de horoscop și de profeții au încercat să simuleze un nou conflict Israel – Palestina, chiar în coasta României. Chiar nu v-ați mirat de ce puternicii de ieri, care s-au grăbit să viseze la mâine, s-au apucat să-și cumpere proprietăți în România? De dragul României? Nu. Au investit pentru că viitorul râde din România. Bogații, de altfel, chiar și atunci când s-au lăudat cu opere de caritate, tot investiții au făcut de fapt.

(hartă de pe deștepți.ro)

României, însă, vântul i-a sculptat un sfinx fără nazuri și niște babe. Ne-au păcălit, ne-au furat, ne-au târât în războaie, ni l-au lăsat doar pe ciobănașul Mioriței și o predilecție pentru iertare. Au crezut că dacă și-au făcut din bănci cal troian, pentru cloșca noastră cu pui de aur, o să le facă lor ouă. Nu s-a întâmplat. Dar ce e România? România e o redută de necucerit și de neînvins. Au adus și au plantat toate mizeriile de care au fost în stare, poporul însă nu s-a vaccinat, nu s-a speriat, mănâncă tot din ce are prin curte și grădină și nu e interesat de globalizare, de aberații și de holograma struțului care s-a crezut împărat. La noi până și fantomele își iubesc țara, umbra lui Mircea încă mai veghează de la Cozia. Veșnicia s-a născut la sat, miliardarilor fără Dumnezeu li s-a chircit, însă, timpul pe picioare.

Au încercat să schimbe omul, mâncarea, credința. Ion, Gheorghe, Maria, Ileana, Vasile, Alexandrina își văd în continuare de brânză, de slană, de ceapă și de turta de pe plită. Vestului i s-a urcat la cap că ar fi locuit numai de zei. Au încercat să facă un rai de plastic, ca să se asorteze. Până și știința, lătratul tentației, spune că nu există decât bărbați și femei. Soros și sclerozații lui au finanțat ierbare, insectare, circ. Așa au apărut veganii. Vegani care mănâncă tot felul de prăjeli, nesănătoase, multe chiar necomestibile. Într-o zi o profesoară de-a mea a venit bulversată la școală pentru că socrii, de câte ori îi veneau în vizită, își aduceau de acasă jambon și costiță la pachet, ca să le priască dejunul. Cireada de bivoli și de bivolițe rumegătoare de orice aberație a dat din cap a consternare. Primul lucru de care s-au plâns imigranții români când au invadat Marea Britanie a fost umplutura cârnaților. Nu cred să fi existat vaiete mai sincere în fața ambasadei din Londra! Noii funcționari consumă probabil poame. De telefoane ce să spun, mai cumpără unii când pleacă în străinătate ca să-și audă părinții. Părinții, însă, preferă să se asculte cu oile.

Și totuși, care e cea mai mare bogăție a României? Care e tezaurul cel mai de preț, pe care nu ni-l poate nimeni lua?

Scutul care ține tâmpiții la hotarele spiritului și sufletului românesc. Inima țării. Babele. Baba de România a ținut dintotdeauna sufletul țării departe de păcat. Baba de România i-a dat până și celui care a ucis, în drum spre pușcărie și iad, un pumn de anafură, o sticluță de agheasmă și o carte de rugăciuni. Baba de România și-a ros genunchii, rugându-se pentru iertarea păcatelor din neam. Și pentru sănătatea tuturor nevolnicilor. Baba de România și-a dat pensia la biserică. Baba de România a scuipat pe rețelele sociale, scârbită de atâta curvăsăreală și ticăloșie. Babei de România nu i-a fost frică să dea ochii nici cu dracu. L-a ascultat, pentru că cânta frumos, după care i-a dat de pomană o lumânare, ca să-și nimerească pustiii. Baba de România crește pătrunjel, morcov, mărar, salată, barabule, în jurul casei, și o vedeți uneori vânzând în piață, la grămăjoară. Baba de România face borș și dă de mâncare săracilor. Baba de România ține biserică și pe unde marii preoți nu ajung. Baba de România nu poate fi cumpărată cu un telefon mobil, cu o rețea de socializare, cu o mașină electrică sau cu operații estetice. Baba de România e păstrătoarea lumii așa cum a fost creată de Dumnezeu. Priviți câte nații se bat să schimbe lumea! Și totuși, cu toate armele lor sofisticate și cu toată voracitatea de care dispun nu pot înfrânge Baba de România. Baba aceea ținută săracă, care și-a făcut din timp preș și care se-nțelege la vorbă numai cu Dumnezeu.

Notă: O să vă întrebați, cu sarcasm, de ce consider, totuși, România a fi o salată. Pentru că veganii salivează de dragul ei și pentru că, ca orice salată care se respectă, înnobilează spaima de cărbune medicinal a fripturiștilor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „România ca o salată. Baba de România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *