Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Românii sunt cei mai mascați și cei mai încordați dintre turiști, îi recunoști imediat

Prima impresie din Egipt: test la intrare în țară, 30 $. O dată testat masca e obligatorie (și se și poartă) la intrarea în obiectivele turistice din interiorul clădirilor. Cam formal însă, intri și apoi o dai jos discret.

Atitudinea egiptenilor e clară: poartă masca pentru a nu-și pierde turiștii, altfel li se pare aiurea, mai ales bărbaților – și înțelegeți de ce, acoperirea feței e doar pentru femeile musulmane, e ceva nemasculin. Mai e ceva: fără zâmbetul lor cu dinții hliziți egiptenii își pierd puterea de negociere când te tocmești cu ei. Eu am purtat o bandana pe meclă doar în aeroport și apoi pas…

Afară nu poartă aproape nimeni mască, pe principiul că dacă lumea a intrat testată negativ n-are sens să te îmbotnițezi. Doar personalul hotelurilor poartă, ca să nu sperie turiștii mai fricoși (deși paznicii nu prea poartă nici ei – la aeroport am văzut tipii de la securitate fără mască).

În rest nimeni nu-ți cere aici mască sau distanțare, chiar dacă există indicatoare de distanțare. Lumea se poartă extrem de lejer. Nici în magazine, vânzătorii n-au așa ceva. Nici nu le trece prin cap.
Cei cu mască sunt doar turiștii mai temători. Românii sunt fruntași la mască, am văzut deja nemți, ruși și nordici care se plimbă fără măști. Aseară a fost o petrecere de ruși, cu dans și halimai mare. Ca în vremurile normale.

Ai noștri compatrioți sunt printre cei mai speriați de bombe. Se vede efectul campaniilor isterice din presa de la noi. Românii sunt cei mai mascați și cei mai încordați dintre turiști, îi recunoști imediat.

Egiptul pare o destinație preferabilă demenței care va fi cu Grecia și țările UE care vor cere Covid pass. Egiptenilor nici nu le trece prin cap să instituie Covid pass, interesul lor e să atragă turiștii care mergeau înainte în Grecia, Croația sau alte spații UE unde va fi nevoie de Covid pass.
Pentru oamenii liberi Egiptul va fi o fugă din universul covido-concentraționar.

(Text și foto: Cristian Niculescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *