La PSD a fost, miercuri, o mare adunare, un Consiliu Politic Național, pentru prima oară împreună și cu grupurile reunite, cu toți parlamentarii.
După care, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a participat la o șezătoare jurnalistică, presărată cu binecunoscutele sintagme ale liderului social-democrat.
În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu a comentat câteva declarații.
A fost lansată pe piață o nouă temă de discuție, o diversiune: rotația prezidențială. „Aș putea să-i spun năstrușnicia posdecembristă numărul unu. În această perioadă, presei de partid și de stat i se livrează tot felul de tromboane, să se ocupe de ele, nu de altceva”, a spus Cristoiu.
Iată care a fost discuția:
Întrebare: Cum vedeți ideea de rocadă la alegerile prezidențiale după modelul aplicat anul trecut în cazul rotației premierilor?
Marcel Ciolacu: O idee foarte bună. Dar să fie pe mandat complet. Totuși, nu ne jucăm. Cred că e suficient, că am avut zece premieri în zece ani.
Întrebare: O idee foarte bună doar în ipoteza în care PSD ar fi primul partid care ar da candidatul la prezidențiale.
Marcel Ciolacu: M-ați întrebat dacă este o idee bună. Eu am zis că este o idee bună. Restul ține de negocieri, dacă ele există sau duc discuțiile, nu au dus discuțiile, nu s-a vorbit așa ceva.
„Ce propun bandiții? Va fi în felul următor, ei spun așa: anul acesta, la alegeri, stabilim 5 ani că unul de la PSD e președintele și unul de la PNL, premierul. Apoi, fac așa un simulacru de alegeri și schimbă: președintele e de la PNL și premierul de la PSD. Nesimțiți mai sunt. Este o comedie a democrației”, a comentat Ion Cristoiu.
A doua temă este comasarea alegerilor. „Care este șmecheria PSD, care este mai avantajat dacă au loc europarlamentarele cu localele, deoarece au o structură în teritoriu mai puternică și au și șefia guvernului. Ăia de la PNL, asupra cărora s-au năpustit toți, că încalcă democrația fac jocul PSD, care e genial la joc de glezne. Proștii ăștia de la PNL, blegomanii ăștia, nătângii ăștia au nevoie de comasare, doar că în loc să joace și ei inteligent, intră la înaintare și se compromit. Eu cred că e o indicație discretă de la Bruxelles să se comaseze. La Bruxelles e panică mare, toți birocrații sunt speriați că vine, ceea ce ei numesc, extrema dreaptă, fascistă”, a explicat jurnalistul.
Ion Cristoiu a mai comentat declarațiile referitoare la teama lui Marcel Ciolacu față de Gabriela Firea și s-a amuzat pe seama atacului cibernetic de la Camera Deputaților, pe care președintele PSD l-a încadrat la războiul hibrid dus de Rusia.
e vorba despre o optimizare…
Lumea Politicienilor isi optimizeaza ecuatia de miscare. mai simplu: daca inainte de ‘optimizare’ intre Lumea Politicienilor si lumea in care misuna cetatenii nu prea exista intersectie, dupa ‘optimizare’ lipsa intersectiei e si mai adinca.
si mai simplu: bineineteles ca alegerile sint ‘la ordin’, insa pina acum se mai pastra ‘viu’ …misterul, emotia. ‘optimizarea’ inlatura orice mister, pentru ca in cazul ‘optimizarii’ deja se stie ce va fi…nu doar in urmatorii patru cinci ani, ci in urmatorii zece.
si mai si mai simplu: Lumea Politicienilor, devenind din ce in ce mai potenta, isi securizeaza ‘viitorul’ …pentru ca poate.
–
totusi, singurul mister mai poate fi …chiar ‘ordinul’.
adica ….bineinteles ca ordinul va fi indeplinit pocnind din bocanci!, aici totul e clar-cristal, insa …oare cum o arata ‘ordinul’ ?!
de unde stiu unele partide ca ‘ordinul’ nu se va schimba …chiar brusc, la un moment dat?!, caz in care ‘planul pe zece ani’ bineinteles ca va fi indeplinit, insa cine zice ca in planul ala nu se schimba actorii …sau chiar regizorii, …ba chiar si ‘piesa’, cu totul?!
slugile pot fi sigure de un lucru, ca vor exista slugi si pe viitor. insa nu e musai ca tot ele sa fie cele care slugaresc si peste cinci ani. sau un an. sau chiar mai putin.
atunci cind polarizarea tinde sa fie plenara chiar si slugarnicia se polarizeaza.
ce i drept o slugarnicie de tip ‘stanga dreapta, cald rece, umed uscat’, gen psdpnl, ar putea fi o solutie buna de folosit indiferent care e stapanul.
patriotism?
cum sa nu!
..daca e ordin, cum sa nu