Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Rușii l-au dat jos pe Putin

Azi am fost la Casa Rusă. Aoleu și vai de mine, ce frisoane de indignare îi trec pe unii. Dar cum ai putut? Vezi, ești putinistă! M-am dus și mă duc unde sunt evenimente, că de-aia fac meseria asta.
Așadar, la Casa Rusă a fost o discuție a istoricilor despre bătălia de la Stalingrad, că se împlinesc 80 de ani. Cum a fost și anul trecut, pe 1 februarie. Bine, cred că rușii au o plăcere perversă să ne povestească cum ne-au făcut praf. Și noi să răspundem spășiți: Da, dar apoi am întors armele. În fine, chiar nu sunt în măsură să fac analize pertinente, de-aia mă și duc, să-i ascult pe alții. Americanilor le este mai ușor: după ce pierd războaiele fac duzine de filme despre cum își imaginează regizorii de la Hollywood că ar fi trebuit să fie.

Mă îmbrac și mă uit în oglindă: bluză gălbuie, pulover albastru. Aoleu! De-odată am văzut-o pe frau Ursula înveșmântată, cred că și închiloțată, în culorile Slavei cea fără de sfârșit. Mă schimb urgent, doar că iar greșit, că mi-am pus bluză roșie și pulovăr albastru. Prea rusește, or crede ăia că mă căciulesc. Am optat pentru alb. Desigur, și asta e interpretabilă. Alb înseamnă pace, pace înseamnă că ești cu Putin. Negru iar nu e bine, că-i de doliu. Stalingrad, bătaie, doliu.

Nu-s fițe, să știți. Păi, la Bruxelles s-a făcut o ședință numai pentru a se stabili cum trebuie să se îmbrace birocrații la summit-ul UE-Ucraina, care are loc vineri. Și au stabilit că orice, dar nu kaki, în încercarea „de a rezerva aspectul militar gazdelor şi preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a făcut din tricoul verde militar uniforma sa omniprezentă în timpul războiului”. Să zicem mersi că Volodîmîr nu a spus că are drept de proprietate pe podcasturi și că, în toată lumea asta mare, doar el are dreptul să facă. Și dacă vrea să mai facă și alții să-i plătească taxă. Oricum, kaki este o culoare oribilă.

Când am ajuns pe Lascăr Catargiu, unde e Casa Rusă, am zis să fac o analiză a locului. Și am zărit un jaf de mașină parcată în fața clădirii. Doar nu or fi ăștia de la servicii, dă-i naibii, mi-am zis. Puteau găsi altă metodă. Să se urce pe stâlpi, de exemplu, ca electricienii, și de-acolo să-i pozeze pe ăia care intră. Hai, că am văzut prea multe filme proaste. În mașină erau el și ea. De se pupă când trec, sigur sunt de la servicii, mi-am zis. Nu se pupau, nici măcar nu se uitau unul la altul. Poarta era ușor deschisă. Am dat să împing, nu se clintea. I-am dat un brânci și s-a deschis larg. Cred că era făcută dintr-un tanc rusesc, așa grea era. Era să vină peste mine și, decât să mă zdrobească, am lăsat-o să se închidă singură. Doamne, ce lovitură, de au zdrăngănit geamurile cojii ăleia de mașină. Noroc că nu a căzut de pe roți. Noroc că nu m-a prins. Și vedeam titlurile: „Poarta ucigașă a rușilor. Victime au fost doi nevinovați, dar și o putinistă”. Și băgau ceva și cu karma is a bitch. Se ducea naibii tot Stalingradul și euforia rușilor. Ah, putea să intervină și NATO, era chiar un motiv. Pentru cei doi, nu pentru mine. Vedeți ce filme se pot face, păcat că nu mă caută producătorii.

Intru în clădire și primul lucru pe care-l fac este să mă uit pe peretele din stânga. Anul trecut, acolo, este adevărat că sub un rollup, era un tablou cu Putin. Mi-am făcut și poză. Acum nu mai era nici rollup, nici Putin. Doamna care întâmpina invitații mi-a ieșit în cale. „Ce-ați făcut cu Putin?”, întreb eu și-i arăt peretele. Și se lasă momentul acela jenant, ca atunci când te întâlnești la nudiști cu popa la care te spovedești. Nu e cazul meu, că eu nu mă spovedesc, mi-a povestit o prietenă. Doamna a spus ceva și nu am înțeles, dar nici nu am insistat.

Am întrebat de cafea, au zis că nu au. Cred că de teamă să nu se dea vreunul otrăvit, au renunțat la protocol. Bine că te omoară cu poarta.
M-am așezat pe un scaun, a venit și colegul Nikolai Morozov. Nu campionul la patinaj, ci fostul corespondent al agenției Tass, un om deosebit de agreabil. Noroc cu el, că nu cunoșteam pe nimeni. Evenimentul s-a transmis și online și mulți au preferat să participe de acasă sau de unde or fi fost.

Eu urăsc aceste formate, online, de-aia prefer să mă duc peste tot. Păi, dacă ședeam acasă în fotoliu, cum mai scriam eu de poartă, de Putin?

În fine, a venit și ambasadorul Valery Kuzmin, cu aceeași mutră acră, de parcă l-ar fi întâlnit pe Aurescu. Bine, într-o țară care nu și-a trimis niciodată reprezentanți la Ambasada Rusiei la evenimente nici pe timp de pace e cam greu să arborezi o față jovială. Și a început dezbaterea. Kuzmin a cuvântat de deschidere și, evident, a făcut trimiteri și la Ucraina. Istoricii ruși au intervenit online și au făcut expuneri generoase explicând, fără emfază, dar cu o oarecare mândrie, cum a armata sovietică i-a bătut pe nemți și aliații lor. Am remarcat că au dat multe amănunte despre români. Bine, și noi am participat cu tot ce am avut, de am rupt pământul.
Cine este interesat de aceste expuneri, le poate urmări, că Ambasada Rusiei a transmis live. Deci, le găsiți acolo.
La plecare, am ieșit pe poarta din spate, că era larg deschisă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Rușii l-au dat jos pe Putin”

  • Putin, spre deosebire de altii, a reusit ceva uimitor, sa fie ca altii ramanad …rus,
    adica ramanand la acelasi nivel cu poporul rus.
    prin urmare rusii nu-l pot da jos pe Putin, pentru ca Putin nu e…sus :)))))))))))

    • doamna Cora, pesemne ca prin definitie intro ambasada rusa haiosenia lipseste din peisaj,
      insa, din cite se vede, reusiti sa indesati zambetul cu japca in ambasada rusa de fiecare data cind ii treceti pragul :)))))))
      poate chiar de asta va si invita!, sa mai zambeasca si ei, barim o data pe an :)))

  • Sarut mana Doamna Cora Muntean
    Toata Stima pentru articolele,materialele video pe care le realizati si cartea Dvs despre „pandemie”.
    Toata Stima!!!
    Valentin Constantinescu

  • Mă bucur că existați! Eu datorită dumneavoastră Domnule Ion Cristoiu și Doamnei Cora Munteanu îmi fac propria mea imagine asupra realității.O imagine mult mai adevărată!

  • Pacat ca au renuntat la protocolul cu papa. Cand am fost ultima data acolo, pe 1 martie 2020, am gustat toate bunatalile culinare ale tarilor din Federatie. Si poarta era tot acolo, dar binevoitoare.Habar n-aveam ca eram putinista 🙂 Dar, nu ma pot ascunde , din bucataria ruseasca cel mai mult imi place casa.Incercati-o !

  • in ambasada rusa intotdeauna sa intrati prin fata!, chiar daca e incuiat!:)))
    daca, …cumva, poarta din spate e …larg deschisa,…faceti va ca n o vedeti! :))))))

  • daca aunci cind intri, prin fata, …intr o ambasada:)), iesi prin spate,
    …oare pe unde mai iesi daca intri prin spate?!:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *