Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

S-a terminat și cu iluzia „Klaus Iohannis la Bruxelles”

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat, vineri seara, că renunță la intenția de a candida la alegerile europarlamentare. 

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu a comentat consecințele acestui gest, dată fiind speranța liberalilor că Iohannis va ocupa funcția de președinte a Consiliului European.

„Cu ceva timp în urmă, Charles Michel, președintele Consiliului European, a anunțat că va renunța la acest post pentru a candida la europarlamentare.

Eu am spus că dacă e așa, Klaus Iohannis are șanse să meargă la Uniunea Europeană și Ciucă să devină președinte interimar. Ca o ipoteză.

A doua zi s-a pornit o operațiune a PNL: Klaus Iohannis la Bruxelles, Nicolae Ciucă, președinte interimar, va candida la prezidențiale și va câștiga.

Eu am revenit și am spus că sunt prea mulți „dacă”. Aveam doar un anunț. Am zis că dacă nu renunță, să-l vedem pe lista de candidați. Doi. Poate să candideze și să nu câștige.

Dacă și cu parcă s-au urcat în barcă.

Acum avem o lovitură năprasnică dată PNL, s-a terminat și cu iluzia Klaus Iohannis la Bruxelles”, a spus Jurnalistul.

Potrivit, Agerpres, preşedintele Consiliului European deplânge faptul că „atacurile personale tind să prevaleze în defavoarea argumentelor factuale” şi asigură că, deşi nu va candida la alegerile europene, intenţionează să-şi ducă „la bun sfârşit cu determinare actualele responsabilităţi”.

Vă redăm în continuare un fragment textul, postat pe Facebook, prin care Charles Michel anunță că renunță:

„Alegerea mea a dus la speculații intense și la o atenție mare din partea presei. Am anticipat o parte din ce s-a întâmplat, având în vedere abordarea mea – ar spune unii îndrăzneață. Asta a dus și la unele reacții extreme – nu în interiorul Consiliului European, ci în afara lui. Nu îmi doresc ca decizia mea să ne distragă de la misiune sau să submineze această instituție și proiectul nostru european, sau să fie folosită greșit în orice alt fel pentru a diviza Consiliul European, despre care cred că trebuie să muncească neobosit pentru unitatea europeană.
Din toate aceste motive, nu voi mai fi candidat în alegerile europene”.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *