Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Să zicem că la Congres Marcel Ciolacu a predat PSD Statului paralel. Dar luptătorii din PSD împotriva acestei predări unde au fost?

Marcel Ciolacu a cîștigat șefia PSD supunînd la vot Moțiunea intitulată Reconstrucția PSD – o viziune politică de stînga pentru un partid european.
În ansamblu, Moțiunea e un program politic de schimbare la față a PSD, pentru a salva partidul pe cale de lichidare după dezastrul numit anul 2019. Nu numai eu, ci și alți cronicari ai clipei, au observat despărțirea brutală. Pentru că e bruscă și categorică, de trecutul întruchipat de domnia lui Liviu Dragnea. Unul dintre punctele noului program din Moțiune, prezent și în discursul din debutul Congresului, vizează poziția PSD de pînă nu demult față de Justiție. E musai să reamintim că insistența PSD pe abuzurile comise de Justiție împotriva liderilor PSD, încercarea de a schimba Legile Justiției, reacția promptă la anchetarea sau condamnarea unui PSD-ist, solidaritatea în Parlament cu deputatul sau senatorul căruia i se cerea ridicarea imunității pentru a putea fi investigat penal, au fost temeiurile pe care s-a ridicat imaginea internă și internațională a PSD de partid al penalilor. Indiscutabil, Statul paralel a fost mult mai îngăduitor cu penalii din partea Dreaptă a eșichierului politic. Lipsa oricărei reacții a DNA la jefuirea țării de către camarila regimului Iohannis în numele luptei împotriva Coronavirus apare ca o nouă dovadă că Justiția e folosită drept instrument de chelfăneală politică în România statului zis și de drept. Prin campania dusă doar împotriva abuzurilor, definită și printr-o comunicare de doi bani, PSD a intrat într-o fundătură. Liderii săi au continuat să fie ținta predilectă a Parchetului. Chiar dacă PSD a protestat pe toate canalele. În fața acestei situații fără ieșire (protestele nu ajută la nimic victimele, în schimb PSD apare ca un partid nefrecventabil în plan european și prin asta condamnat să stea în Opoziție mult și bine), Marcel Ciolacu a încercat o soluție de compromis. A scos din preocupările sale de esență întîmplările din Justiție, ținînd să menționeze lupta partidului împotriva abuzurilor. Astfel sub titlul Reconstrucția PSD Moțiunea face următorul enunț:

„Reconstrucția PSD – PSD se va desprinde de un trecut controversat și va comunica în mod prioritar schimbările pe care le face în structurile sale pentru a asigura un viitor promițător pentru partid și pentru țară. Controversele din domeniul justiției nu vor mai reprezenta un subiect prioritar pentru PSD, dar vom continua să milităm împotriva oricăror forme de abuzuri și pentru respectarea legii și a instituțiilor statului de drept. Se va pune accentul pe selecția unor oameni de calitate, integri, care pot oferi încredere cetățenilor atunci cînd ocupă anumite funcții publice în conducerea statului sau a comunităților locale.”

Discursul din deschidere a fost mai precis și mai radical, pentru că n-a menționat abuzurile:

„Dar au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la uşile justiţiei. Nu ei sunt PSD! Ei aparţin trecutului. Şi trebuie să ne rupem de acest trecut! Justiţia trebuie făcută în sala de judecată. Nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administraţiei prezidenţiale. Reforma justiţiei trebuie făcută de către profesionişti, de magistraţi, de CSM, de asociaţiile profesionale. O spun cu toată răspunderea, conştient că poate pierd voturile unora care văd lucrurile altfel. În mandatul meu, PSD va rămîne strict pe agenda românilor, iar justiţia acolo unde îi este locul, în sala de judecată”.

Acest punct a stîrnit o adevărată furtună pe Facebook, unde se exprimă mulți lideri PSD. Codrin Ștefănescu mai că n-a strigat:

„Lașilor! Ați aprobat toate aberațiile, v-ați călcat in picioare toate dezideratele, ați hulit foștii lideri curajoși ai acestui partid, v-ați delimitat de trecutul PSD și ați jignit iremediabil milioane de votanți! Ați anulat lupta noastră pentru drepturi si libertăți, ați aprobat abuzurile înfiorătoare ale anilor trecuți. L-ați pupat pe Grindeanu, l-ați pupat pe Ciolacu, deși pe la colțuri urlați în pumni de furie și jenă! Începînd de azi, Klaus are și PSD-ul lui! Cu voia voastră și cu votul vostru! Și cînd mă gândesc pe cîți dintre voi am apărat cînd nimeni nu îndrăznea să o facă! Îmi vine să urlu, nu alta!”

Adrian Severin a protestat și el:

„Congresul PSD a ales fuziunea prin absorbție cu «statul paralel». Mortua est! Electoratul stîngii nu mai are partid, dar nici dileme.”

Au mai scris în acest sens și alții. Ioan Mircea Pașcu, de exemplu. Îi stimez pe toți cei care au denunțat ceea ce ei numesc acapararea PSD de către statul paralel. De altfel, acuzația că Marcel Ciolacu e omul lui Klaus Iohannis și prin urmare Congresul a predat PSD cu sediu cu tot chiriașului de la Cotroceni, apare ca un leitmotiv al multor comentarii de după Congres.

Slavă Domnului! Multe acuzați îmi pot fi aduse. Nu cred că printre ele s-a număra cea de slujitor al Statului Paralel. E suficient să reamintesc adevărul că sintagma de uz obștesc Binomul SRI-DNA a fost lansată de mine în spațiul public.
Cred că am suficient credit moral pentru a le aduce în față celor care acuză Congresul de predare a PSD Statului paralel următoarea chestiune.

Să zicem că prin Marcel Ciolacu PSD a fost predat Statului paralel.
PSD e însă ditamai partidul. Cu lideri de marcă (primarul capitalei e PSD-ist), cu mii de primari, cu președinți de organizații județene, cu foști demnitari. Cum poate preda un singur om statului paralel ditamai hardughia? La Congres s-a votat pe Moțiuni. Moțiunea cîștigătoare a fost cea a lui Marcel Ciolacu. Documentul acuzat de mulți ca fiind cel care consfințește predarea PSD. Da, dar acest Document a fost semnat de echipa de conducere a PSD din care fac parte printre alții și Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu. Semnarea Moțiunii de către nu mai puțin de 16 lideri marcanți ai PSD ne avertizează că predarea, dacă predare a fost, aparține nu doar lui Marcel Ciolacu, dar și altor lideri ai PSD. Nu de alta, dar votul pe Moțiuni a fost un vot de acceptare a Programului propus de Marcel Ciolacu. La vot Moțiunea lui Marcel Ciolacu a obținut nu mai puțin de 1310 de voturi. Predarea, dacă predare a fost, a fost semnată de delegați.
Votul pe Moțiune e un vot pe Proiect politic.

S-a încheiat Congresul Extraordinar al PSD. Știrea dată de toate agențiile de presă sună așa:

„Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al PSD, la Congresul extraordinar desfăşurat astăzi online. El a promis o abordare nouă, atît în partid, cît şi faţă de cetăţeni. (…) Din echipa condusă de Marcel Ciolacu fac parte prim-vicepreședinții Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, secretar general Paul Stănescu, președintele Consiliului Național, Vasile Dâncu și 12 vicepreședinți, patru pe domenii de activitate și opt pe regiuni. Fostul ministru de finanțe Eugen Teodorovici a fost singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu.(…) Eugen Teodorovici a obţinut 91 de voturi, faţă de 1.310 ale lui Marcel Ciolacu. Au fost înregistrate şi 49 de voturi nule.”

Urmare a unui dezastru de comunicare din partea PSD, dar și a leneviei tipice presei noastre hrănite din alte surse decît cele ale concurenței de pe piață, nu s-a ținut cont că votul a fost pe Moțiuni. Știrea adevărată e că Moțiunea lui Marcel Ciolacu și nu Marcel Ciolacu a obținut 1310 voturi. Menționarea lui Eugen Teodorovici ține de înfățișarea Buletinului de vot. Acesta e halucinant din punctul de vedere al statutului, dar și al logicii. Congresul a acceptat propunerea CExN de a se vota pe Moțiuni. În aceste condiții, Eugen Teodorovici trebuia să depună o Moțiune. La Convenția FSN din martie 1992 s-au confruntat trei Moțiuni. Trei proiecte diferite și trei echipe diferite. La Convenția PD din 2001 s-au luptat trei Moțiuni. Trei proiecte diferite și trei echipe diferite. Dat fiind că organismele de conducere colectivă ale PSD au decis votul pe Moțiuni, normal ar fi fost ca Eugen Teodorovici să depună o Moțiune și o echipă proprie. Trecerea sa pe buletinul de vot e o glumă proastă. Marcel Ciolacu, definit prin împăciuitorism, a ezitat să ceară respingerea candidaturii, deși ea nu se înscria în votul pe Moțiuni.

De ce n-a depus Eugen Teodorovici Moțiune?
Răspunsul îl dă recapitularea activității mele pe cristoiuTv în pregătirea Congresului.

Pe 18 iunie 2020, la interviul de pe cristoiuTv, Codrin Ștefănescu a denunțat începutul procesului de predare a PSD regimului Iohannis de către conducerea interimară. Dacă ajunge conducere plină – a susținut fostul secretar general al PSD – termină de predat. Pentru a evita acest lucru, Codrin Ștefănescu a propus susținerea lui Eugen Teodorovici la președinția PSD. Cu acest prilej, Codrin Ștefănescu l-a ruga public pe Eugen Teodorovici să candideze. Din spusele interlocutorului rezulta că Eugen Teodorovici e cel mai nimerit să salveze PSD de la predare.

Pe 2 iulie 2020, a venit rîndul unui interviu cu Eugen Teodorovici. Un interviu care m-a convins că fostul ministru de finanțe e un politician solid, puternic, o adevărată personalitate. Domnia sa a făcut o critică amplă a conducerii PSD de către Marcel Ciolacu. Teza discursului său:
Marcel Ciolacu o e omul Sistemului, al Statului Paralel.
Dacă Marcel Ciolacu ajunge președinte plin al PSD, partidul va fi predat Statului Paralel.

Pe parcursul interviului Eugen Teodorovici a denunțat cele două formule de ținere a congresului on line și pe Moțiuni. Votul pe Moțiuni a fost crunt criticat:

„Se vorbește despre o moțiune. Și domnul președinte Adrian Năstase mi-a spus că această abordare, neprevăzută de statut, este un atac la democrația partidului. M-am gândit și eu și m-am întrebat de ce această abordare, pe moțiune. Încerci să le oferi funcții altor colegi, pe care-i atragi lîngă tine și îl lași pe contracandidat fără posibile nume. Și poate că în conducere intră persoane care, la un congres corect, nu ar obține niciun vot. Și culmea, îi legitimezi”.

L-am întrebat pe Eugen Teodorovici dacă va candida:

„V-am spus. Eu sînt un om politic, sînt obligat să o fac. Lumea îmi scrie, îmi spune pe stradă, pentru acești oameni, pentru a arăta că ce ține de mine, am făcut, mai departe ține de votul delegaților la congres.”

Deoarece denunțase cele două formule de ținere, l-am întrebat:

„Deci, indiferent de condiții, online, moțiune sau nu, candidați sau nu?”

Mi-a răspuns:

„Indiferent de ce se întîmplă, ce decide CEx-ul, da, o să-mi asum candidatura.”

Atît din spusele lui Codrin Ștefănescu și Eugen Teodorovici, cît și din alte interviuri ale altor lideri PSD la cristoiuTv rezulta că există în PSD o grupare însemnată care refuză politica lui Marcel Ciolacu, acuzată ca una de predare a partidului în brațele statului paralel și în cele ale Puterii întruchipate de Klaus Iohannis.

Marți, 21 iulie 2020, la emisiunea România 9 de la TVR, moderată de Ionuț Cristache, la intervenția mea, Eugen Teodorovici a abordat chestiunea votului pe Moțiuni. Ca și la interviu dat mie la cristoiuTv, el a fost hotărît împotriva votului pe Moțiuni:

„Ce spunea domnul Adrian Năstase? Că moțiunea reprezintă un atac la democrația în partid. De ce? Pentru că nu mai permite altuia din partid să candideze pe una dintre funcțiile din conducerea partidului. Tu ai ocupat cu una, două trei echipe care pot candida dar nimeni din partid nu mai poate candida la una dintre acel funcții.”

Cu toate acestea, dacă se decidea votul pe Moțiune, Eugen Teodorovici anunță în emisiune că are pregătită echipa și chiar și Moțiunea:

„Eu nu am problemă să gîndesc fie pe o funcție, fie într-o echipă. Dacă va fi pe moțiune am echipă. Vor fi oameni cu școală, cu școală făcută la timp, la stat. Nu mă feresc să spun, să nu mă înjure privații acum, dar asta este. Fără diplome la SRI sau în altă parte. Oameni care într-adevăr vor să ducă partidul, oameni care au rezultate. Și nu numai tineri. Ceilalți colegi mi-au zis: nu numai tineri! Tineri în ce sens? Dorința aceasta de schimbare, pofta de muncă. Vor fi colegi din partid cu experiență. Trebuie să îmbinăm cele două zone, cele două generații. Nu poți să dai colegi la o parte, cum sunt Șerban Nicolae sau alți colegi din partid. Dar și cu oameni care vor să schimbe partidul. Uitați-vă la tineret. Tineretul trebuie să zbîrnîie într-un partid ca PSD-ul.”

Oricît ar părea de ciudat, votul pe Moțiuni dădea posibilitatea ca la Congres partidul să fie salvat de la predare. Votul pe Moțiuni înseamnă vot pe program. Era de presupus că Eugen Teodorovici depune o Moțiune dedicată salvării PSD de la Predare.

Eugen Teodorovici n-a depus nici o Moțiune.
De ce?
Pentru că nimeni n-a vrut să se înscrie pe lista sa.
Nici măcar cei care-l îndemnau să candideze pentru a salva PSD de la Predare!
Păi dacă nimeni din PSD nu vrea să se angajeze în lupta pentru salvarea PSD din ghearele Statului Paralel ce rost are să mai bocim că partidul a fost predat?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Să zicem că la Congres Marcel Ciolacu a predat PSD Statului paralel. Dar luptătorii din PSD împotriva acestei predări unde au fost?”

  • Avem nevoie nu de PSD, ci de un nou partid sau grup de partide nationale, nationaliste, si anti-UE. Avem nevoie de partide care intr-adevar pun interesele nationale pe primul loc, iar nu interesele personale.

    Sa reinviem Garda de Fier, sa crestem noi legionari, sa educam noi generatii de adevarati patrioti. De ce reformele din Justitie, Sanatate, Cultura si Educatie, de-a lungul a 30 de ani au dus tzara la a fi o adevarata „colonie a neo-fascismului de stanga vest european”.

    Prevad o cadere libera a UE intr-o depresie si o criza economica profunda, iar la sfarsitul zilei nu ne vom alege decat cu datorii acumulate de guvernele de escroci ce s-au perindat la putere de 30 de ani.
    Avem nevoie de lideri de dreapta duri, sa aresteze lichelele, sa anuleze datoriile catre Babilonul satanist UE, sa re-nationalizeze toate obiectivele economice, cu exceptia micului intreprinzator, si sa reinvestim in armata, agricultura, industria usoara, farmaceutica si alimentara, energie, si industria de masini agricole si transport.
    Ne reorientam catre China pentru bunuri de consum ieftine, si catre rusi pentru gaze si petrol si metale ce nu se gansesc la noi.
    E ATAT DE SIMPLU !! Din pacate aceste lucruri nu set face decat cu pistolul pe masa, adica cu fortza !! Rugati-va sa se ridice dintre noi oameni capabili sa rastoarne acesta clica politica, de scursuri, lepre, jigodii, javre si jivine, si sa ne dea Dumnezeu 100 de lideri ca Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Maresalul Antonescu si Constantin Brancoveanu. Oameni care nu se tem de moarte si care sa fie gata cu pretzul vietii sa apere interesele tzarii. Astfel de oameni avem nevoie azi, nu marionete, labagii, si pedofili ca acesti „bravi” conducatori pe care ii avem azi.
    Avem nevoie de o a doua Revolutie 1989, din pacate!…si cred ca se va ajunge acolo cat de curand.

  • Nu conteaza ce se intimpla pe intern, deoarece respectivii sint niste simpli administratori a ceea ce se permite. Statul paralel, din intern, este asemenea celor de la vedere, niste indivizi care nu au habar in ce-au intrat si ce se va intimpla cind vor deveni inutili. Respectivii nici nu-si dau seama ca la asta “lucreaza”! Poate ca exemplul Rev Franceze este prea complicat pe ei, asa ca sa se gindeasca la caii “disponibilizati” odata cu aparitia tractoarelor. Banii si averile acumulate vor fi “pierdute”, sa nu se gindeasca ca le vor lasa ceva cei ce nu-i pot respecta, pentru ca nici n-au avut de gind s-o faca vreodata, lucru cit se poate de vizibil. Sa se mai gindeasca ca societatea romaneasca n-a fost fara motiv rasturnata in 1945, iar unei anume clase sociale, majoritare in acel moment, nu i s-a oferit posibilitatea de-a se ridica in deceniile care au urmat pentru ca gemea de indivizi mult prea destepti, ci datorita unor lacune care nu aveau cum sa dispara si de pe urma carora se profita din plin de catre cei care stiu bine ce-au facut si motivul. E greu de vazut ca Romania are un singur partid? Oricine vine la putere, indiferent de sigla, primeste o lista pe care trebuie s-o respecte. Rau este ca nu se uita sa vada unde sint dusi, inclusiv ei si nu doar cei de jos, dupa cum isi inchipuesc “elitili” locale! In concluzie, toate agitatia cu mai stiu eu ce partid sau “personalitate politica” este o pierdere de timp si o abatere a atentiei de la lucruri mult mai importante. Functiile si banii sint o momeala care le intuneca si simplifica “gindirea”, aia, cita este.
    https://www.weforum.org/agenda/2016/11/shopping-i-can-t-really-remember-what-that-is/

    https://www.opendemocracy.net/en/oureconomy/coronavirus-crisis-shows-its-time-abolish-family/

    https://www.kopp-verlag.de/a/staats-antifa?&6=9524277

    http://tapnewswire.com/2020/08/dr-ron-paul-the-case-for-lock-downs-masks-school-closures-distancing-has-just-collapsed/

    https://www.bluewin.ch/de/news/international/neue-panne-britische-behorde-ruft-740-000-coronavirus-tests-zuruck-424022.html

    https://futurezone.at/digital-life/bill-gates-die-meisten-corona-tests-sind-kompletter-muell/400994702

    https://justthenews.com/nation/culture/former-nyc-mayor-giuliani-suggest-black-lives-matter-could-potentially-be-designated

    https://www.focus.de/politik/deutschland/ermittlungen-zu-in-nrw-verhafteter-terror-gruppe-neue-anschlagsplaene-is-ruft-zu-gasexplosionen-in-mietwohnungen-auf_id_12349922.html

    https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/alexander-wallasch-heute/bigott-steinmeier-ermahnt-das-volk-waehrend-er-im-urlaub-fuenfe-gerade-sein-laesst/

    https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/warum-die-aktienpreise-trotz-katastrophaler-wirtschaftsdaten-steigen/

    • Nu s-a copiat fraza intreaga si adaug acum:

      Statul paralel, din intern, este asemenea celor de la vedere, alcatuit din niste indivizi care nu au habar in ce-au intrat si ce se va intimpla cind vor deveni inutili.

      • Ai fi cel mai tare daca ne-ai face rezumatele articolelor ale caror linkuri le-ai redat mai sus!
        Cine crezi ca are rabdarea si timpul necesar sa citeasca nu unul, nu doua, ci zece articole?
        Despre faptul ca sunt scrise în limba germana nici nu mai amintesc, limba asta o cunostem chiar toti.

        • Articolele respective nu sint pt tine, te depasesc total ca nivel intelectual, asa dupa cum singur recunosti, chiar daca nu-ti dai seama ce-ai scris, ceea ce nu constituie o surpriza pt mine, deoarece va cunosc f bine pe voi, cei parveniti din taranimea fudula. Baietii inteligenti stiu si pot sa citeasca din orice limba. Aprox 150 mil vorbesc germana in Europa, o limba aproape secreta, nu-i asa? Pretentia ca cineva sa-ti explice ceva este, deasemenea, tipica voua, care nu aveti masura in nimic, datorita lipsei de educatie si nu numai. Interesul meu este sa ramineti cu ce stiti voi, ca sa va luati plata bine meritata pt tot ce-ati distrus si batjocorit in ultimii 70+ ani!

          • O persoana inteligenta care îsi da aerele pe care ti le dai tu ar trebui sa stie sa scrie corect gramatical, sa formuleze fraze logice si sa posteze texte coerente.
            .
            O persoana inteligenta nu-si huleste niciodata întreaga natie, asa cum o faci tu.
            .
            Pai, la tine nu este cazul, vai de pretentiile tale de omniscient, când în scris, nu mai departe, ci aici pe acest blog, demonstrezi contrariul!
            .
            P.S. În nemarginita matale cultura mondiala, îti mai aduci aminte de proverbul românesc care ti se potriveste ca o manusa? Cel cu prostul si fudulul.

          • Provenienta ta dintr-o familie de joasa speta te apasa mult prea tare si-ti intuneca si putina minte de care dispui. Poate ca mai gresesc. Multi zeci de ani de nevorbit romaneste se pot cunoaste, dar ce sa mai spunem de tine, care stai acolo secunda de secunda?! Toate comentariile tale sint aberante, deci, dincolo de prostie. Asta ar trebui sa te ingrijoreze! Pina sa vorbesti tu cite limbi vorbesc eu, mai dureaza un secol, doua. Uiti o chestie: voi, taranimea, nu sinteti nici o natie, sinteti cei care ati distrus-o si compromis-o, total! Voi sinteti aia care urlati vrem o tara ca afara, printre multe alte timpenii si va este rusine sa spuneti ca sinteti romani. Nu mai faceti pe desteptii si nu mai jucati rolul de nationalisti pt ca sinteti exact opusul! Sinteti lipsiti de absolut orice! Cunostintzele tale in orice despre orice sint zero, adica ceea ce stiti si puteti voi sa fiti. Iti dau la dovezi cu gramada, culmea, scrise de voi. Fudulia voastra va impiedica sa ginditi rational.

          • Popescule, pâna la urma, esti un tip super-distractiv! Cel mai tare mi-a placut aia cu „fudulia”! Bine, mai neamtule, deci, tu nu esti nici fudul, nici prost, atunci trebuie sa gasim problema în alta parte! Îti recomand un control psy, îti dau si trimitere daca ma rogi frumos, dar o sa ti-o scriu în limba franceza, RPPS francez, cu ocazia asta vizitezi si tu Franta. Compris?
            Uite aici poliglotule, ca sa nu te obosesti prea mult cautând pe internet ce-i aia RPPS:
            https://www.ameli.fr/medecin/exercice-liberal/vie-cabinet/rpps/rpps

          • Voi, taranimea fudula, cind dati din colt in colt, fara argumente pt nimic, pt ca nimicul va caracterizeaza, atunci gasiti si voi tot felul de prostii, gindindu-va ca iesiti in fata. Sinteti exact dupa chipul si asemanarea tarii pe care ati distrus-o, lipsiti de educatie, fara constiinta, identitate si morala. Niste nulitati care se cred desteptii universului, desi sinteti sub nivelul marii. Vai de capul tau si al vostru, in general. Ceausescu a cheltuiet miliarde cu voi, ca sa scota ceva, dar a reusit sa dea lumii cel mai mare esec din domeniul social. Sa bagi atitia bani ca sa scoti nulitati desavirsite, care si-au distrus tara si natia, este ceva care depaseste orice inchipuire. N-am nevoie de la tine de nimic! Ar fi culmea ca un parvenit de ultima speta, provenit din familie de analfabeti, adusi in orase de Ceausescu sau Ghita, sa-mi spuna mie ce sa citesc!!! Vezi-ti lungul nasului si stai in banca ta! Nu vezi ce comentarii de om lipsit de minte faci? Capul plecat, tarane si adu-ti aminte de unde vii si munceste sa te ridici la nivel de om, daca roman n-ai fost in stare sa ajungi Germania zici?! La mintea ta….

  • Syriza-Grecia?!
    poate ati vrut sa scrieti Chrysí Avgí……

    la ce mai trebuie cipul cand toti politicienii la tembelizor freaca in direct smartfonu?
    vine si vaccinu si gata.

    (Pleșoianu?)
    -ala care descoperise ca sustinerea candidaturii se face cu „copii xerox de foarte buna calitate” credem ca a votat „starea de urgenta” (doar a fost unanimitate cu 1 singur votant lipsa…).
    va rugam faceti o excursie in strainatate si la revenire lasati-va sperantele afara…

  • Citesc articolele dvs. si raman siderat de ticalosiile din Romania. Nu am fost si nu sunt membru de partid, nici macar cel comunist. In meseria mea am raspuns cu profesionalism; comunistii m-au respectat si m-au lasat in pace, dar noua securitate si lacheii lor de la toate partidele aparute dupa 1989, alaturi de Fundatia Soros m-au tocat in foii de vita. Asa ca, in 2004 am plecat din Romania pentru totdeauna. Privesc la televiziunile din Tara si ma cutremur ce oameni vorbesc: o limba romana distrusa, o ideologie de scelerati, chipuri desfigurate, barboase, murdare, baloase. Totul se petrece continuu, aiurea, nebuneste. Nu intelegi nimic. Pierd timpul. Poate ar trebui sa ma bucur ca Romania este o colonie si eu sunt unul dintre stapanii acestei colonii. Prosti sunt peste tot in lume, dar in Romania s-a depasit cu mult numarul admis. Tara nu are barbati. Sunt numai scursuri, lichele si dobitoci (priviti la Cazanciuc, Ciolacu, Orban, Iohanis, s.a.m.d). Despre ziaristi? Priviti la arventistul pastor Gadea, anus contra naturii, pupezele cu sau fara silicon facand comentarii agramate si lipsite de logica. Mai bine ar face centura Europei. Cu asemenea barbati este firesc sa fuga la produs. Vezi: Iohannis si ultima achizitie sexuala la „Ziua marinei”. La mare: soare, apa, consiliera, sampanie, slugi, mancare, fara pardesiu, slip cu steagul german, dezmat normal caci este german. Carmen de la Sibiu, alta hahalera, moare de holera.Sper, consiliera si-a facut analizele medicale, sa nu-l vedem pe Iohan cu sifilis, ori poate invers…

  • Brukan si cei 20 de ani pronosticati a fàcut o glumà ! 100 de ani !
    Emil Constantinescu a prevàzut suta de ani anuntînd cine la- aînvins , pe el , Presedinte al Romaniei , Presedinte ALES !
    NIci în visele-cosmar nu se anticipa !

  • Maestre, va rog mult sa fiti mai explicit. Cine boceste? Din ce am vazut, la PSD e o mare fericire. Ambasada (cu „A” mare, articulat, „THE Embassy” so to speak) i-a laudat, tfl-istii s-au linistit…ba chiar am senzatia ca acum, ca PSD-ul a primit ausweis de buna purtare si a redevenit partid frecventabil, parca si apocalipticii covidului au lasat-o ceva mai moale.
    P.S. Si ca sa nu existe emotii, la nici doua ore dupa ce incercam (fara mult succes) sa-i bag mintile in cap unui super analist, amintindu-i printre altele de guvernul tehnocrat din 2016, numai ce iese Paul Stanescu, recte proaspatul SG al PSD, sa dea asigurari prin intermediul Digi24 (cum altfel) ca daca motiunea de cenzura primeste green light de la Dumnezeu, ei vor fi copii cuminti si vor propune…pauza de suspans…tot un guvern tehnocrat.

  • daca statelor li s-ar opune satele paralele, globalizarea ar viza nu doar stalele, ci si statele paralele.

    prin urmare putem vorbi despre statele nationale cu aceeasi intensitate cu care vorbim despre statele paralele.
    si unele si altele tind sa numai existe, si unele, dar si celelalte tinzind sa se unifice.

    prin urmare statele si statele paralele sufera, sufera de unificare. dar pe cind statele, unificindu-se, redefinesc insasi Definitia statului, odata cu trecerea timpului mai putindu-se vorbi exclusiv despre existenta unui Stat, statele paralele tind sa se unifice in stil Balaur cu mai multe capete. suprapunerea Statului peste Balaur e un proces care pare a fi implacabil, pentru ca Civilizatia, asemenea Naturii, isi armonizeaza dinamicile, chiar daca Civilizatia ‘pune la indoiala’ Natura.

    faza e ca punind la indoiala Natura, Civilizatia pune la indoiala si Omul. iar ‘omul nou’ arata dupa chipul si asemanarea Balaurului, adica intre ‘oamenii noi’, adica intre altoameni, manifestindu-se o conexiune leita celei prezente in Balaur:)))
    de unde rezulta ca fiecarui om care devine altom ii va fi conectat un asistent care asistind dinamica indivizilor participa la formarea ‘ecuatiei de miscare a altoamenilor’ si care manifesta in stil Anti Iubire. ( Iubirea fiind si ea o ecuatie de miscare, dar a Intregului Absolut )

  • Parca ne aflam in 1946. Partidele incep sa dispara, iar cei care nu vor sa se alinieze, sunt „reeducati”. Vor fi si alegeri anul acesta, dar stim cu totii care va fi rezultatul.

  • Când vii cu un șef de partid care pare că are doar liceul – și ăla făcut la seral – nu poți avea pretenții de înnoire și salvare a PSD-ului într-o asemenea situație grea în care se află. Marcel Ciolacu nu trece ecranul. A făcut gafe după gafe și nu a știut să pareze loviturile adversarilor. Timiditatea rareori ascunde capacitatea. S-ar putea ca moțiunea câștigătoare să spună și lucruri adevărate, și chiar de substanță, dar nu cred că sunt emanate de gândirea lui Marcel Ciolacu. Voi vota cu PSD-ul, dar nu cu toată inima, ca până acum, ci doar cu un atriu.

  • C’est le bordel de PSD! Bordel de bordel!
    Sa ne aducem aminte si felul în care Victor Ponta sau Dragnea au câstigat presedintia PSD!

  • PSD nu a înțeles nici acum că trebuie să-și apere identitatea și demnitatea.
    Primul semnal de alarmă a fost după alegerile din 2016 când Iohannis a refuzat guvernul PSD fără să argumenteze. Apoi marea umilință când a aprobat în bătaie de joc un guvern prin SMS!!!
    În continuare comportamentul lui Iohannis, prin refuzul de a numii miniștrii apoi prin denigrarea susținută nu a fost taxat în nici un fel.
    Pesedeul a fost stors de puteri ca o lămâie pe de-o parte de Iohannis, pe de altă parte de justiție și aruncat în oprobiul public.
    PDS a fost târât, tăvlit, umilit și nu a reacționat.
    Iohannis trebuia imediat sancționat cu demiterea.
    Iar acum este exact aceeași situație, PSD tace, se complace, nu acționează.
    Nu poți căștiga o bătălie cu o armată inertă.
    Trebuia un lider de acțiune, bătăios care să scoată partidul din menghinea în care este. Din păcate Ciolacu e un tip moale care nu oferă nici o perspectivă.

    • Măi pesediștilor! Priviți la adversarii voștii peneliștii, si nu mai stați ca niște curci ploate!
      Nu au nici un om de valoare, toată puterea lor e iluzorie deoarece se bazează doar pe populism găunos și propagandă murdară.
      Eu zic să vă treziți. Ați greșit cu Congresu și cu Ciolacu dar încă nu e prea târziu.

      • De cate ori sa spun ca PSD si PNL nu sunt adversari,nu au fost niciodata,PSD si PNL sunt doua aripi ale Sistemului,care sunt intr un mare blat si se cearta de ochii fraierilor,cica lupta PSD cu PNL si invers,haida de.Ciolacu se asigura ca blatul merge mai departe,la fel si Iohanila Orban.Este vechiul USL condus de Iohannis,cu cele doua aripioare PSD PNL.De fapt Iohannis a refacut USL ul dar se mentine pentru naivi teatrul ieftin ca PNL s ar lupta cu PSD ,asta doar la televizor.In realitate impart tara si fac afaceri oneroase impreuna pe la spate in timp ce se prefac ca se cearta.PSD=PNL aceeasi mizerie.

  • „Dar luptătorii din PSD împotriva acestei predări unde au fost?”
    Specia aceasta nu mai exista . S-a vadit in faptul ca Dragnea nu a fost ajutat de „coledzi ” sa randuiasca lucrurile .
    PSD 0ul va fi votat acum doar de „statul parale ” pt a da o aparenta „democratiei „

    • Dragnea a avut rolul sa l scape pe Iohannis de binomul Coldea Kovesi,de care Iohannis a vrut sa se scape,dar nu a putut sa o faca el ca sa nu si scoale Sorosimea si UE in cap,si atunci a avut ideea sa si gaseasca maurul care sa faca treaba asta „murdara” ca sa nu si murdareasca Iohanita mainile,si a fost gasit maurul Dragnea care a facut treaba „murdara „pentru Iohanita,iar dupa aceea maurul(Dragnea) a fost aruncat.Dragnea a vrut sa cada la intelegere cu Sistemul,insa Sistemul i a dat Teapa Maxima lu Dragnea,adica l a folosit si apoi l a aruncat pe Dragnea.

  • Dacă PSD este predat de către Marcel Ciolacu Statului Paralel, atunci să voteze electoratul de stânga cu alte partide, care sunt înființate și finanțate chiar de Statul Paralel (USRPLUS, Pro România).

  • Referitor la reforma justitiei dl Ciolacu a uitat ca legiuitorul este Parlamentul Romaniei si banuiesc ca macar in comisiile de specialitate sunt numai juristi.
    In rest motiunea pare a fi doar apa de ploaie, deci nu ma mai mira ca vorbitorii de la congres au batut campii cu gratie. Sincer ma indoiesc ca membrii PSD din teritoriu se pot regasi printre randurile motiunii.

  • Statul paralel deja nu mai e paralel cu nimic, ci a rămas singur, înlocuind statul oficial. Prin alegerea și realegerea lui Iohannis, și apoi instaurarea „guvernului meu”, iar acum prin preluarea oficială a principalului partid de opoziție, statul paralel devine singurul stat. Paraleli cu acest stat nu mai sunt decât:
    – ALDE (un mic partid de opozitie), care foarte probabil nu va mai intra în parlament dupa următoarele alegeri (de unde și gestul lui Tăriceanu de a beneficia de puțină expunere acum, candidând la locale),
    – câțiva membri răzleți prin subsolurile celorlalte partide,
    – 1-2 jurnaliști, și
    – cei care se luptă prin pușcării sau tribunale.

    Susținătorii tradiționali ai PSD (majoritatea susținătorilor acestui partid) nu sunt luptători de gherilă. Ei susțin pe cel mai puternic, nu pe cel care are dreptate. Cine are puterea, automat are și dreptate: „Might makes right”, cum spun englezii/americanii, сильный всегда прав (sil’nii vsegda prav) cum spun rușii. Așadar, PSD-ul nu are cultura dizidenței, a luptei anti-sistem. Și atunci când forma opoziția în parlament, în vremea CDR-ului, tot PSD-ul trăgea sforile statului.

    Până la sfârșitul mandatului de premier al lui Adrian Năstase, PSD-ul reprezenta sistemul în România. Odată cu venirea lui Traian Băsescu și arestarea lui Năstase, PSD-ul s-a văzut nevoit să lupte cu noul sistem emergent, dar o făcea încă de pe o poziție de forță. Odată cu arestarea lui Dragnea (care va intra în istorie ca ultimul conducător „de forță” al PSD-ului), partidul a fost preluat de sistem. Puținii luptători antisistem formați de PSD în ultimii 10-15 ani (Pleșoianu?) nu au susținere largă în partid, pentru că nu au avut timpul și priceperea să își cultive acest electorat. Viitorul lor e sumbru sub noua conducere investită oficial: ori se predau sistemului, ori pleacă din partid. În afara partidului nu au unde să se ducă. ALDE? Dacă ALDE nu rămân în parlament, vor putea supraviețui politic doar în munți, la propriu, pentru că sistemul a preluat deja mass media tradițională și va prelua sau închide încet-încet și conturile de pe media socială și site-urile anti-sistem. Oricât de mogul se crede dl. Cristoiu, cât de mult va putea să amenințe dânsul cu acest blog, alături de încă 2-3 siteuri (GIP?) sistemul nou creat?

    La fel ca pe vremea când PSD-ul reprezenta sistemul, dacă nu ai pile la partid (atunci), Băneasa (acum) e greu să faci ceva în România – din punct de vedere politic, social, sau de business. Asta nu înseamnă că e mai bine acum, sau că era mai bine atunci pentru România. S-au schimbat doar actorii în scenă.

    Totuși ceva este diferit. Romantismul anilor imediat după revoluție (când opoziția chiar era reală, și vie) a fost înlocuit acum de un realism politic, în care opoziție este simulată și reglentată. Anumitor lucruri (cum ar fi sistemul, „stabilimentul”) nu le poți face opoziție. În lumea „civilizată” din vestul Europei lucrurile stau exact așa cum se conturează și în România acum. Opoziția anti-sistem există doar în subteran, și se organizează politic greu. Însă perioadele de criză socială sau economică tind să o ajute să crească. În câteva țări europene noi partide anti-sistem au început să apară, dar succesul lor e efemer și anihilat eventual de sistem (Syriza-Grecia, Podemos-Spania. Cinque Stelle – Italia, Brexit Party – UK, etc). Ca și la cazino, pe termen lung, sistemul câștigă întotdeauna.

    Bun venit și României în „lumea liberă”!

    • Asa e, nu mai exista democratie autentica in Romania. Exista doar un spectacol in care actorii mimeaza diverse roluri. Unii au roluri de guvernare, altii de opozitie. Numai cine n-a vazut falsa opozitie a PSD din ultimele 6 luni poate zice ca acest ongres e o surpriza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *