Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Scrisoare deschisă către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

Scrisoare deschisă către președintele Rep. Moldova, Maia Sandu,

trimisă de prim-vicepreședintele Senatului AUR, prof. univ. dr. Sorin Ilieșiu

 

Spre știința celor peste 2000 de delegaţi din peste 40 de ţări, preşedintelui Comisiei Europene, preşedintelui Parlamentului European, şefilor de state şi de guverne care participă la congresul Partidului Popular European desfăşurat la București în 6 și 7 martie a.c.

Decideți reunirea imediată a Rep. Moldova cu Patria-Mamă, pentru a evita o catastrofă precum cea din Ucraina!

 

Refuzând Reunirea, sacrificați poporul Moldovei și viitorul copiilor!

 

Anulați interdicția lui George Simion în Rep. Moldova! Interdicția vă descalifică și vă dezonorează ca români.

Doamnă Maia Sandu, sunteți președintele statului artificial Republica Moldova, creat de Stalin în 1940 după ce a rupt Basarabia și Bucovina de nord din România, ca urmare a Pactului cu Hitler.

Rezoluția 148 adoptată de Senatul SUA în 28 iunie 1991 prezintă magistral toate argumentele de drept internațional, de ordin etnic, lingvistic, istoric și politic, necesare pentru a demonstra că reunirea românilor e îndreptățită și că reîntregirea României va fi recunoscută.

D-nă președinte, pentru ca R.Moldova „să nu repete experiența catastrofală a Ucrainei”, vă solicităm — în numele poporului român de pe ambele maluri ale Prutului —, să acționați imediat pentru reunirea R.Moldova cu Româniaconform respectivei Rezoluții a Senatului SUA. Iată fraza finală a acesteia: „Rezoluția bine cumpănită a Senatului este că Guvernul Statelor Unite trebuie: 1). să susţină dreptul la autodeterminare al poporului din Moldova și din Bucovina de nord, ocupate de Uniunea Sovietică [în 1940] /…/;  și  2). să susţină eforturile viitoare ale guvernului R.Moldova să negocize pașnic reunirea României cu R.Moldova și cu Bucovina de Nord, după cum e stabilit în Tratatul de pace de la Paris din 1920, conform normelor predominante ale dreptului internațional și Principiului 1 al Actului Final de la Helsinki”.

D-nă președinte, având în vedere războiul din Ucraina și marele pericol care amenință R.Moldovadecideți reunirea imediată cu Patria-Mamă, cu gândul la salvarea vieții cetățenilor și la viitorul copiilor!

Românii vor oricând să se reunească cu frații lor, conform Declarației solemne votate în unanimitate, la 27 Martie 2018, în Parlamentul României, la Centenarul „Unirii Basarabiei cu Mama sa România”„Parlamentul României … consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința acelor cetățeni ai R.Moldova care susțin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române și subliniem că acest act depinde de voința acestora, și declară că România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetățenilor R.Moldova, ca o expresie a voinței suverane a acestora.

Actul Unirii, votat de Sfatul Țării în 27 Martie 1918 la Chișinău, nu a fost niciodată abrogat. Iată ce au decis înaintașii noștri:  „…De azi înainte şi pentru totdeauna [Basarabia] se uneşte cu Mama sa România. Trăiască unirea Basarabiei cu România de-a pururi şi totdeauna!”

D-nă președinte, ținând cont de toate acestea, trebuie să vă salvați, prin Reunire, propriul popor! Urmați exemplul președintelui AUR George Simion, cel mai activ militant pentru Reunire!

George Simion și-a dăruit viața cauzei naționale a românilor din Basarabia și împlinirii idealului de reunire a românilor și de reîntregire a țării. Ca urmare a unor acțiuni bine gândite, organizate pe toate fronturile, în cele două state românești s-a născut o stare de spirit extrem de favorabilă reunirii R.Moldova cu Patria-Mamă. Iată câteva dintre aceste acțiuni:

În 2006 a lansat sloganul „Basarabia e România”. Sloganul a fost scris cu litere uriașe pe sute de ziduri, fiind completat cu mesajul precum „Jos hotarul de la Prut!“, „Unirea face puterea – 1918“, „Chişinău şi Bucureşti, două inimi gemene“, mesaje care s-au înrădăcinat în conştiinţa românilor.

În 2011 a înfiinţat Platforma Unionistă Acţiunea 2012 compusă din peste 30 de ONG-uri şi grupuri de iniţiativă care militează pentru reunirea R.Moldova cu România. La Chișinău, a dat tonul marșurilor dedicate zilei de 27 Martie, Ziua Unirii Basarabiei cu Româniasute de persoane jurând credință în fața ambasadei României. A condus 10.000 (!) de oameni în cadrul unui marș la Chișinău. A lansat, în R.Moldova, campaniile „10 motive pentru Unire” și „Suntem moldoveni, deci români”.

În 2011 a declarat simbolic ziua de 16 mai ca „zi de doliu național” pentru că în acea zi a anului în 1812 Imperiul Rus a anexat fraudulos Basarabia, locuită aproape exclusiv de români moldoveni băștinași. Până în 1812, în Basarabia nu au existat deloc ruși sau maloruși (ucrainieni). Timp de un secol, românii vor fi supuși unui cumplit genocid cultural, care, după 1940, a fost dublat de genocidul fizic, episodul cel mai diabolic al acestuia fiind genocidul prin înfometare din 1946-1947 la care s-au înregistrat numeroase cazuri de canibalism.

În 16 mai 2012, la 200 de ani de la răpirea Basarabiei, a organizat la Chișinău un marș cu peste 7.000 (!) de participanți.

În 2012 a propus candidaților la alegerile parlamentare din România să semneze „Pactul pentru Basarabia”. A organizat la București, la Alba Iulia și la Chișinău evenimente pentru a marca zilele naționale de 1 Decembrie sau 27 Martie.

În 2013 a organizat în Parlamentul României dezbaterea „27 Martie 1918 – Unirea Basarabiei cu România, model pentru integrarea europeană a R.Moldova” și conferința „Asumarea politică a unui calendar al unirii R.Moldova cu România. Despre importanța strategică a stabilizării frontierelor NATO și UE [!].

În 2014 a inițiat în R.Moldova campania „Vorbesc românește, sunt deci român!”, și a lansat grupul „Prietenii Unirii” (peste 100 de parlamentari), inițiativă preluată în 2017 de noua legislatură parlamentară.

În perioada 2015-2018 a organizat sute de acţiuni precum: campania „Aducem Basarabia Acasă”proiectul „Trimite o carte peste Prut!”, campania „Caravana Unirii”, campania „Fără paşaport în Basarabia”, Forumul jurnaliştilor din România şi R.Moldova, Primul Congres pentru Reîntregirea Neamului (la Iaşi). În 2016 a lansat proiectul „Unirea TV”, prin crearea a două studiouri TV în România și R.Moldova, și prin înființarea la Chișinău a unicului post unionist, 10TV.

A lansat programul „Cunoaște-ți Țara!” pentru aproape 100.000 (!) de basarabenii care n-au fost niciodată în România. A dat startul înfrățirilor între localități din România și R.Moldova, prezidând la Palatul Parlamentului, în 2016, „Conferința Reprezentanților Comunităților Locale din România și R.Moldova”, fiind perfectate 450 de acorduri de înfrăţire. La Iași, a organizat „Liga Aleșilor Locali Unioniști” din România și R.Moldova.

În 2017 a înfiinţat „Alianţa pentru Centenar”, împreună cu alte 100 de organizaţii. A organizat semnarea a peste 180 de Declarații de Unire cu România, de către primării din R.Moldova.

În 2018 a propus modificarea Constituției în vederea reîntregirii României, demarând campania „1 milion [de semnături] pentru Unire”. A organizat „Marea Adunare Centenară” de la Chișinău cu 100.000 (!) de participanți și Marșul Centenar de la Alba Iulia până la Chișinău (1300 de km).

*

D-nă președinte, în 2017 George Simion a publicat carte despre R.Moldova, intitulată simbolic Blocați în labirint”, în care vă îndeamnă să vă uniți cu Patria-Mamă:

„Faceți Unirea pentru voi! /…/ Oricine se pune în calea Unirii … este, prin definiție, un atentator la viitorul copiilor voștri. /…/ Faceți-o pentru că doar voi puteți să faceţi acest pas! /…/ Aveți dreptul istoric și moral să o faceți. /…/ Faceți-o pentru viitorul vostru…!”

„În fiecare zi, din R.Moldova pleacă peste 100 de oameni … sperând să găsească în exterior o viaţă mai bună. /…/ …Estimările ONU spun că populația R.Moldova […de peste 3.600.000 în anul 2000] va ajunge sub două milioane în anul 2050…”

„Negustorii de iluzii, care stăpânesc acest stat, vor trăi cât pot de pe urma cetățenilor lor. Până când? Până la depopularea teritoriului dintre Prut și Nistru…”/ „În momentul acesta salvarea care trebuie să vină este cea a oamenilor, nu a statului. /…/ Trebuie să oprim EXODUL!”

„Acum rămâne doar Unirea, ca soluție la tot mai instabilele situații interne și externe.”/ „Vor frauda oare clanurile inclusiv rezultatul unei posibile consultări populare privind Unirea cu România? Cu siguranță că da!”

„Singura cale a cetățenilor moldoveni de a fi parte a Uniunii Europene este Unirea R.Moldova cu România. Altă șansă nu există.”/ „Trei din patru români se declară favorabili Unirii, o arată toate sondajele de opinie realizate pe acest subiect, în România.”

„Cetățenii R.Moldova nu au fost niciodată informați cu adevărat … despre ce ar presupune procesul de Unire și au căzut pradă diferitelor dezinformări, intenționat provocate de cei care au de pierdut în urma Unirii; numărul celor care ar opta pentru Unire crește în fiecare an…”

„Unirea este avantajoasă pentru ambele entități statale. Beneficiile de ordin economic, social și politic vor fi resimțite mai cu seamă de R.Moldova.

„Nici Bruxelles-ul, nici Parisul, nici Londra sau Berlinul nu vor putea împiedica Unirea României cu R.Moldova dacă acest deziderat va exprima voința oamenilor din ambele state.”

*

D-nă președinte, ceea ce-a făcut George Simion pentru cauza națională a românilor din R.Moldova e realmente extraordinar. Nu în ultimul rând, datorită acțiunilor lui, aproape toți cetățenii activi ai R.Moldova (peste un milion), inclusiv dvs (!), ați dobândit cetățenia română.

În 2020, când ați devenit președinte, eram convins că veți anula decizia luată de dușmanii Reunirii, prin care George Simion a fost „interzis” în R.Moldova  fiind declarat „persona non grata” —și că îi veți conferi cea mai înaltă distincție pentru dăruirea lui față de cauza națională a românilor din Basarabia. N-ați anulat interdicția și nu i-ați conferit distincția binemeritată. În schimb, i-ați prelungit interdicția până în 2028, întrucât „instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în R.Moldova”. E realmente strigător la cer! Asta-i recunoștința față de cel care a făcut pentru frații lui mai mult decât ambele state românești la un loc?

L-ați „vopsit” pe cel mai bun frate al vostru în „cel mai rău dușman”, pentru „vina” de a-și dedica viața împlinirii idealului reunirii românilor și al reîntregirii țării?

Vor fi declarați „persona non grata post-mortem” și făuritorii Unirii Basarabiei cu România, și martirii care au luptat pentru Reunire în timpul comunismului și după căderea lui, precum Gh. Ghimpu, asasinat în anul 2000, testamentul lui spiritual fiind: „Ne vom salva doar revenind la românism și realizând reîntregirea neamului românesc!”?

D-nă președinte, refuzând Reunirea, sacrificați poporul Moldovei și viitorul copiilor! Dovediți că vă iubiți poporul și faceți Reunirea ACUM! Teritoriul R.Moldova și locuitorii ei trebuie să facă parte imediat din UE și din NATO, pentru a nu repeta experiența tristă a catastrofei din Ucraina”! Șansele integrării separate a R.Moldova în UE sunt de fapt nule. Dodon sau alții ca el nu vor continua politica de integrare.

În 1991, în vederea Reunirii, R.Moldova a adoptat imnul României „Deșteaptă-te române!” ca imn de stat. Dar în 1995 imnul a fost interzis de dușmanii Reunirii, din cauza versurilor pre voi vă nimiciră a soartei răutate şi oarba neunire la Prut şi la Carpaţi! Dar noi, pătrunşi la suflet de sfânta libertate, jurăm că vom da mâna, să fim pururea fraţi!”Exact asta a făcut George Simion! Trebuie să-i anulați interdicția în R.MoldovaO asemenea interdicție vă descalifică și vă dezonorează ca români. Dacă n-o veți anula, George Simion va rămâne „persona non-grata” în Basarabia …care e România…, chiar dacă va fi premierul sau președintele ei?

 

București, 6 martie 2024

Prof. univ. dr. Sorin Ilieșiu, prim-vicepreședinte al Senatului AUR, autor al Proclamației pentru reunirea Rep. Moldova cu Patria-Mamă România” (2023) și al „Raportului pentru condamnarea regimului comunist din România ca nelegitim și criminal” (2005).


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Scrisoare deschisă către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu”

  • MULTUMESC DOMNULUI CARE DIRIJEAZA ACEASTA PAGINA CA OPINIA MEA NU CONTEAZA .

  • DOAMNA MAIA SANDU A FOST LA DIGI 24 ,MODERATORUL A INTREBAT ,DOAMNA NU A RASPUNS LA INTREBAREA PUSA DACA SE UNESTE CU ROMANIA ! A RASPUS CE A DORIT ,SE VEDE CA ESTE PREGATITA IN LABORATOARELE LUI SOROS ,VREA SEFA DE STAT ! SA ASCULTE VOCEA MAJORITARA SI DACA ESTE NEVOIE SA ORGANIZEZE UN REFERENDUM ! SIGUR MULTI DINTRE CEI PRIVILEGIATI NU VOR UNIREA -O MINORITATE -STAU CU MANA INTINSA IN MAI MULTE LOCURI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *