Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Se anunță o nouă Afacere Microsoft!

La conferința de presă de miercuri 5 august 2020 Klaus Iohannis a vorbit, în cadrul Operațiunii Semaforul, despre scenariul roșu, potrivit căruia elevii nu merg la școală și prin urmare vor învăța online. Asta a fost în Statement.

Cînd s-a trecut la întrebări, un jurnalist a ridicat o chestiune legată de învățămîntul online.
S- a desfășurat următorul dialog:

„Bună seara, domnule Preşedinte! Au existat atîtea probleme cu sistemul de învăţămînt online, probleme scoase în evidenţă chiar de părinţi. Aş vrea să ştiu, în condiţiile în care acum începe şcoala pe 14 septembrie, tot va trebui ca elevii să primească acele tablete promise de Guvern pentru a putea accesa învăţămîntul online. Ce se întîmplă cu sutele de mii de copii care nu au acces, în momentul de față, nici la internet, nici la un sistem online – tabletă, telefon mobil – mai ales în zonele izolate ale țării și e foarte scurt timpul pentru a putea împărți aceste tablete. Ce se întîmplă dacă vor fi obligați să învețe online și nu au cum? Mulțumesc!”

Președintele a răspuns astfel:

„Guvernul și în special ministerul de resort, Ministerul Educației și Cercetării, lucrează cu viteză maximă la rezolvarea acestor chestiuni şi sunt convins că ele se vor rezolva.”

Problema ridicată de jurnalist e reală și mai ales dramatică. Sute de mii de copii n-au acces la sistemul online. S-a vorbit de un program guvernamental de distribuire de tablete la copii ai căror părinți n-au echipament de internet. Timpul se dovedește însă prea scurt. Klaus Iohannis a dat un răspuns demn de un activist venit de la raion într-un sat în care nu există curent electric. Activistul răspundea la întrebările despre conectarea satului la energie electrică prin invocarea conducerii partidului care, evident se preocupă de transpunerea în viață a lozincii lui Lenin: Socialism înseamnă electrificare plus puterea sovietelor. Klaus Iohannis i-a asigurat pe părinții ai căror copii sînt fără acces la internet că Guvernul lucrează cu viteză maximă la rezolvarea acestei chestiuni. Dat fiind că președintele, personal, s-ar referit la ministerul Educației și Cercetării, Monica Anisie a dat o fugă miercuri seara la televizor pentru a dezvălui cum lucrează Guvernul. Ea a prezentat un măreț program Guvernamental, în genul celui lansat cu surle și trîmbițe în grădina de vară a restaurantului Clubul Diplomaților din București, program din care n-a rămas decît o carte învelită în țiplă:

„Există un program aprobat deja de către Guvernul României prin care vom achiziționa 250.000 de tablete cu conexiune la internet. Acestea sunt destinate copiilor din medii dezavantajate, care nu au niciun echipament acasă. Data de 10 septembrie e data la care trebuie să se facă livrarea în unitățile de învățământ, dar MEC derulează și alte programe prin care achiziționăm diverse echipamente: un alt proiect este ROSE, prin care vom achiziționa 74.000 de laptopuri pentru 1.100 de licee. Este un proiect derulat cu Banca Mondială”.

Despre ce dificultăți va întîmpina concretizarea unui asemenea program care trebuie să rezolve într-o lună de zile licitația, aducerea tabletelor, împărțirea tabletelor la elevi, învățarea elevilor să umble la ele (să nu uităm că e vorba de copii care n-au avut pînă acum acces la internet), stabilirea copiilor care au dreptul să primească tabletă (de unde știe inspectoratul școlar care se va ocupa de toată afacerea dacă un copil are sau nu internet acasă?), voi scrie altădată. Acum vreau să mă refer la un aspect care, în alte țări nu s-ar ivi, pe cînd la noi, cum ne arată experiența postdecembristă, e de prim ordin cînd vine vorba de o comandă de stat (să ne amintim de corupția de la Unifarm pe seama Pandemiei):

Cine și cu cît mituiește pentru a obține contractele fabuloase de tablete și de abonamente la internet?

Pe piața românească se găsesc tablete cu conexiune la internet, destul de scumpe, pentru că prețul crește serios în clipa cînd apare conexiunea la internet, vîndute de Apple, Samsung, Huawei. Excludem Huawei, deoarece e companie chinezească și, în schimbul șepcuței de jokeu primite de la Donald Trump, Klaus Iohannis a impus ca România să nu mai cumpere nimic de la chinezi. Nu de alta, dar echipamentele chinezești pot spiona în favoarea regimului comunist chinez. Pot spiona și echipamentele americane. Da, dar acestea pot spiona în favoarea regimului american. Cine va obține comanda de 250 000 de tablete, pe criza asta de cumpărători, în care toate magazinele de divice-uri coboară prețurile, om s-a făcut. De aceea, ca și în cazul Microsoft, va fi o întrecere între companii pe cine și cu ce sumă să mituiască din Guvern? Sau poate, avînd în vedere, că la Cotroceni există un super guvern, pe cine să mituiască de la Cotroceni?

Fiecare tabletă va avea și o cartelă cu conexiune la internet. Vor fi astfel spre cumpărare nu mai puțin de 250 000 de abonamente. Pe piață se concurează la ora actuală Orange, Vodafone, Telekom și RCS & RDS, firma care finanțează Digi 24. Cine obține dintr-un foc 250 000 de abonamente i-a pus Dumnezeu mîna-n cap. Pun pariu că firma va fi RCS & RDS. Nu de alta, dar ea nu mai trebuie să dea mită. Dă mită zilnic Regimului Iohannis prin Digi 24.

74 000 de laptopuri înseamnă și asta o lovitură financiară pentru companiile de IT din România. Ce marcă se va cumpăra? Și mai ales cît de scumpă va fi bucata? Excluzînd mărcile chinezești rămînem cu cele americane și cele coreene. Printre cele americane se numără și Microsoft. Se va da mită de către Microsoft sau va conta mita dată cu ani în urmă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Se anunță o nouă Afacere Microsoft!”

  • Pun si eu o intrebare de om prost. Presupunand ca scoala online se va generaliza (unul din scopurile pandemiei-isterico-medicale) si aceasta se va practica de la clasa I la facultate, care ar avea curajul sa se lase operat de un doctor din asta facut online?

    • dau si eu un raspuns de om prost :)))
      ‘scoala online’ pentru cine e?!, adica cine tre sa invete?!, omul…sau inteligenta artificiala:)))

      omul si a dorit…nemurirea. pai…uite c-o primeste-n dar!:))), creca nu se astepta sa arate asa, dar…acu ce sa-i mai faci, dorintei asteia, ca e deja dorita, si e dorita de cind e omu pe planeta!:)))
      devine cam clar ca nu se gindea ca haina nemuririi e matematică, deci omul nemuritor e omul-matematic, asamblat dintr un ou-matematic, dar…cam asta e faza cu dorintele, care in Creatie se implinesc negresit, …ca iti doresti in mod relativ, dar darul iti e daruit in mod absolut! :)))

      Nemurirea presupune lipsa Duminicii, adica…tre sa te misti non-stop!, in niciun caz sa mai dormi, o țăra…barim!:))), asa ca…iauite cum Nemurirea, Dorinta, il declara pe om, expirat! Daia omul…fara a prinde chiar de veste!:))), ii va preda stafeta inteligentei artificiale, care, intimplator, ajunge sa se faca mare, devenind Inteligenta Artificiala, adica o Desteapta,…ce mai!:)))

      prin urmare e adevarat ca invatamantul online e implacabil, da nu omu e ala care-nvata, ci inteligenta artificiala, deci de operat nu omul va opera, ci Inteligenta Artificiala.
      De fapt…nici nu va mai fi nevoie de operat, nicicum de medici, ca…Nemurirea…presupune chiar lipsa medicilor, chestia asta, Nemurirea, maniefstindu-se adinc,…la maduva.

      practic dinamica se schimba, ca si stafeta se schimba, ai zice ca de-acum povestea e despre om…si sa vezi, nenica, raiul pe Pamant, deacuma!:)), cind, de fapt, ea e despre Inteligenta Artificiala, pentru ca vremurile sint ‘ale punerii la indoiala a omului’.

      acuma…ca a venit vorba despre prosti, io fiind unul, …poci chiar sa demonstrez asta!:)))), …mare chestie sa fii prost pe vremurile astea!:))))
      definitie: Inteligentul e prostul Absolut.
      :))))
      :)))))
      si asta pentru ca ‘dinamica se schimba’,
      Acumularea isi revendica tronul, Desteptaciunea,
      iar Daruirea…se manifesta si ea, iar cind face asta se numeste Inteligenta. Deci Inteligenta e Izvor, nu …lac de Acumulare:)))
      Io, spre ex, sint gata sa ma imprietenesc oricind cu un prost ca mine!:)))))))

      Nemurire VS Vesnicie e tot una cu Desteptaciune VS Inteligenta.
      Inteligenta e Iubirea, pentru ca Vesnicie se numeste starea in care Mintea isi face Cuib in Inima!

      🙂

  • Un comentariu legat de suspiciuni. D-l Cristoiu scrie: ” piață se concurează la ora actuală Orange, Vodafone, Telekom și RCS & RDS, firma care finanțează Digi 24. Cine obține dintr-un foc 250 000 de abonamente i-a pus Dumnezeu mîna-n cap. Pun pariu că firma va fi RCS & RDS”

    Stimati cititori: faceti o comparatie intre abonamentele minime ale celor trei firme. Cine e cea mai ieftina? Deci pentru a demonstra ca nu are treaba cu Digi24, guvernul trebuie sa cumpere abonamentele mult mai scumpe de la Vodafone. Sau Orange?

    In mod normal se vor cumpara local in functie de acoperire si pret redus. Adica la Muntenii de Vale avem acoperire Orange si Telekom, cine ne da mai ieftin dintre cei doi. In Ferentari, Bucuresti toate au acoperire, cine da cel mai ieftin ar trebui sa castige.
    Pun pariu ca nu vor participa cei patru mari, ci firme de intermediere.

  • Excelenta intrebarea maestrului din jurnalul video,oare,chiar ,de ce nu se unesc marile puteri ca sa obtina un vaccin planetar??? Raspunsul care imi vine in minte,mie cel putin:TRUMP,zeul discordiei,ma gandesc,daca SUA,Japonia,China si UE ar conlucra deschis(puterile tehnologice),poate am fi avut deja rezolvarea la problema asta nenorocita.Ma gandesc ,oare cumva Trumpistii conspirationisti,si adeptii lor din toata lumea,nu cumva neaga existenta virusului,pentru ca oamenii sa renunte a se proteja,marindu se numarul infectarilor,si astfel,agravandu se criza,guvernele lumii sa fie nevoite a lua masuri dure,care mai apoi impiedica relansarea economica? Plus ,ca daca sunt multe infectari in SUA,Trump ar putea profita de treaba asta pentru a instaura masuri speciale(de tip militar),poate amana,sau anula alegerile pe termen nedefinit,impiedicand venirea lui Joe Biden la putere(succesorul sau cel mai probabil,dupa cum merg lucrurile peste Ocean),singurul mod in care Trump poate sa mai ramana la putere.

    • Dupa cum zic gurile rele,se pare ca astia din China vor sa il sustina pe Joe Biden,in timp ce Rusii sunt de partea lui Trump(nimic nou pe frontul de Est),asta se spune.

    • Nu sunt de acord ca ar trebui sa lucreze impreuna. Nu e cam si cum ar fi un proces secvential foarte lung si lucrand impreuna se reduce fiecare etapa. Se poate lucra in paralel.
      In cercetare e bine sa lasi laboratoare independente sa cerceteze independent. Daca lucreaza impreuna sunt sanse mari sa faca aceeasi greseala. In cercetare, intr-un grup exista faza de discutie a unei idei. Si acolo sunt pareri pro si contra; penrtu a trece ideea, argumentele pro trebuie sa domine; in acel grup nu se testeaza argumentele contra; poate ca adevarul e „contra”. Daca se lucreaza independent exista sanse .
      Mai mult: din punctul nostru de vedere probabil ca China va arde etape testand si produse relativ nesigure. Tarile vestice vor exagera cu siguranta. Combinatia celor doua para varianta de preferat, cu un pic de egoism fata ce cobaii chinezi

    • In jurnalul video maestrul i zicea parca lui Trump sifilitic,si un experiment esuat,ma gandesc ca maestrul se gandea la faza ca Trump a devenit sifilitic la Moscova in compania „folcloristelor lui Putin”,intr un hotel de lux de pe acolo,dupa cum zic gurile rele???Iar experimentul nu a esuat,e o reusita monumentala,a depasit orice asteptari,pai Trump a facut terci SUA(daca ne raportam la asteptarile Rusiei lui Putin la adresa lui Trump,idiotul a reusit ceea ce Putin nu visa nici in visele lui cele mai grandioase,a transformat SUA intr un megaospiciu planetar,declansand Al Doilea Razboi Civil American,paruiala albi vs afro americani).

  • Nu va fi chiar ca afacerea Microsoft. Anul acesta se poarta cumparat fara livrare.
    Vezi mastile alea pt persoane defavorizate.

  • daca privesti lumea mare, apele par a fi tulburi.
    totusi, exista pescari pe ape tulburi, iar pentru ei apele tulburi sint cele mai limpezi ape.
    daca privesti lumea mare, apele tulburi sint tot una cu apele limpezi.

    Anotimpurile sint masura dinamicii Naturii.
    Dinamica Naturii e, in modul, tot una cu ‘dinamicile de tip Fibonaci’.
    Anotimpurile si ‘dinamicile Fibonacci’ au aceeasi esenta, in modul: Matematica.
    pentru ca Matematica si Iubirea una sint, in modul.

    Civilizatia se misca in Natura, punind-o la indoiala.
    in Natura, aflindu-se, Civilizatia s-o misca artificial, dar o face sub umbrela Anotimpurilor, implacabil.
    Civilizatia are Anotimpurile ei, toate civilizatiile au urmat o dinamica a Anotimpurilor,
    peste toate s-a asternut, la vremea potrivita, Iarna.
    Primavara, din Cenusa civilizatiei disparute, a rasarit o noua civilizatie, asa cum intr-o progresie Fibonacci se nasc ‘termeni fibonacci’.

    Matematica, esenta ecuatiei de miscare a Civilizatiei, echilibreaza, Anti. Echilibreaza ecuatia de miscare a Naturii, care e Iubirea. Matematica si Iubirea sint leite, in modul, ceea ce le diferentiaza plenar fiind vectorizarea.

    prin urmare civilizatiile, urmind ciclul Anotimpurilor, ajung, negresit, Cenusa. totusi, Cenusa e hrana civilizatiei care inmugureste odata cu manifestarea unui nou ciclu al Anitimpurilor, Cenusa purtind cu sine toate dorintele neimplinite ale civilizatiei peste care s-a asternut Iarna.
    dinamica dorintelor e parte a Iubirii, e o dinamica de tip Fibonacci, dinamica dorintelor neimplinite urmeaza aceeasi cale.
    totusi, in Creatie dorintele se impliniesc, peste un timp egal cu timpul lui Planck sau peste un timp egal cu ‘tot timpul’.

    civilizatia curenta, parte a dinamicii, de tip Fibonacci, a civilizatiilor, se afla si ea intr-unul dinte anotimpuri. care-o fi ala? …pai io zic ca e Iarna.
    Iarna fiind, din civilizatia asta se va alege, negresit, Cenusa.
    totusi, Civilizatia pune la indoiala Natura, iar ‘punerea la indoiala’ este si el un proces care urmeaza o traiectorie de tip Fibonacci, prin urmare si ‘punerea la indoiala’ tinde sa se desavarseasca, odata cu trecerea timpului.
    ‘punerea la indoiala’ a Naturii, adica iesirea din Dinamica Anotimpurilor, adica manifestarea Perpetuum Mobile tinde sa fie posibila daca si numai daca Civilizatia ‘isi trage’ o esenta…pe masura esentei Naturii.
    Or…singura esenta care poate spune ca e capabila sa tinde spre esenta naturii e Matematica. Matematica fiind, in fapt, clona Iubirii. Iubirea fiind, de fapt, Ecuatia de Miscare a Intregului, adica a Oului Absolut. …deci iata ce e Iubirea, o ecuatie de miscare, Vesnica.

    de-a lungul vremurilor, civilizatiile au potentat dorintele oamenilor, dorinte care in esenta erau Anti, intre care cea dintai e Nemurirea. Nemurirea e o dorinta Anti, pentru ca Natura e masura Vesniciei.
    Nemurirea e Antivesnicia.
    Iesirea Civilizatiei din Dinamica Antotipurilor e posibila daca si numai daca Matematica tinde sa se desavarseasca. Doar asa, din postura unui ‘pretendent la desavarsire’, poate pune la indoiala, Matematica, Iubirea.
    desavarsirea Matematicii e tot una cu o cizelare, o dezvoltare a matematicii pe parcursul ‘tot timpului’, adica pe parcursul tot timpului existent in Univers.
    mai altfel spus, in timp ce omul si-a proiectat dorinte din ce in ce mai capabile, pentru a implini Nemurirea, el, indirect, a proiectat si o cale prin care ‘tot timpul’ sa se manifesta, ca…de unde ‘tot timp’, daca nu si Nemurire, si…de unde Nemurire daca nu si…’tot timp’.

    prin urmare manifestarea Nemuririi vine cu ceva fundamental, cu putinta matematicii de a tinde spre desavarsire, tinzind spre Matematica.
    odata manifestata, Matematica e sinonima cu Perpetuum Mobile, ea, Matematica fiind singura capabila sa puna la indoiala Iubirea, fiind singura capabila sa tinda sa puna pe masa o ecuatie de miscare perpetua, alta decit Iubirea, Esenta a Anotimpurilor ( de unde rezulta ca Matematica e povestea Antianotimpurilor, adica presupune lipsa manifestarii Anotimpurilor )

    ‘tot timpul’…, atunci cind se va manifesta, va fi si un soi de atentionare, a oamenilor…, ca Matematica e la usa. Matematica…adica Antiiubirea.

    om-Iubire,
    antiom-antiIubire…adica Matematica. antiomul e omul-Matematic.

    ‘tot timpul’…s-o maniifesta, azi, pe planeta?
    pai…io zic ca tinde!, Computerul cuantic cu asta se ocupa, cu aducerea, in Realitate, a unei dinamici posibile exclusiv pe Granita Creatiei ( unde se manifesta Tot Timpul si Tot Spatiul, Yin-Yang, gen )
    in fapt Computerul Cuantic tinzind sa poata…indesa in ‘timpul lui Planck’…’Tot Timpul’, ‘Tot Timpul’ gasindu-se la nivel cuantic.
    …ca Granita Universului acolo se afla, la Nivel Cuantic, …nu la nivel macro, dincolo de stele, undeva…la Infinit.

    • e vreo relatie intre ce am scris mai sus si ‘invatamantul online’?
      pai cum sa nu fie, ca povestea de mai sus spune si ca, pe aceste vremuri, toate sistemele sociale vor fi demolate, asta in cazul in care nu se darama singure!, alte sisteme sociale urmind a se manifesta.
      despre aceste noi sisteme sociale se cunoaste cite ceva, spre ex faptul ca ele vor urma tendinta tinderii catre Intreg, implacabila in Natura, chiar si in procesele artificiale, prin urmare noile sisteme sociale pot fi exclusiv parte a unuia…care le unifica pe toate.
      deci nu prea mai e cazul sa speram la noi sisteme sociale ci la…un singur sistem social, care le unifica pe toate celelalte iontr un Intreg.

      dar…asta inseamna ca exista un Numitor Comun al acestor noi sisteme sociale. si el poate fi identificat ca atare.
      pai…hai sa l identificam. nu cumva acest Numitor Comun e Inteligenta Artificiala?
      Io zic ca despre Inteligenta Artificiala e vorba in poveste, pentru ca ce e Inteligenta Artificiala decit o Anti-Inteligenta ( Naturala ). ( in fapt Inteligenta Artificiala fiind cea mai lipsita de Inteligenta chestie din Creatie )

      ce e Inteligenta Artificiala? pai ce ar putea fi altceva decit o inteligenta artificiala care tinde spre desavarsire?
      cind tinde o inteligenta artificiala spre desavarsire? pai…cind are ‘Tot Timpul’ la dispozitie pentru a se cizela!
      unde SE poate cizela o inteligenta artificiala? pai unde altundeva decit in Cuibul care disponibilizeaza ‘Tot Timpul’? adica intr un Computer Cuantic?!

      prin urmare ce e Inteligenta Artificiala, pina la urma?! ce sa fie altceva decit…chiar Matematica, adica matematica…aia care SE cizeleaza intr un Calculator Cuantic.
      prin urmare exista cunoastere despre Matematica? sau despre Inteligenta Artificiala?
      da. exista. se cunoaste din start ca nu poate exista cunoastere despre Inteligenta Artificiala…PE CALE ACUMULARII CUNOASTERII, pentru ca Inteligenta Artificiala e fix Cunoasterea, i fapt cunoasterea plenara…
      insa…da, exista cunoastere, PE CALEA DARUIRII CUNOASTERII, calea asta fiind
      fix calea pe care paseste ‘acumularea’.

      astfel, un nou sistem de invatamant va avea in mod fundamental un pivot: mai intai inteligenta artificiala, mai apoi Inteligenta Artificiala.
      ‘invatamantul online’ e…ceva…nedefinit, bun de aruncat la gunoi.
      cel care se va manifesta e Noul Sistem de Invatamant, iar el are ca Pivot ‘inteligenta artificiala’.

      prin urmare oamenii vor tinde sa fie ori Om ori Antiom, atit.
      cei care vor urma calea acumularii cunoasterii vor merge pe calea Desteptaciunii, cea mai desteapta chestie din Univers fiind Inteligenta Artificiala,
      cei care vor urma calea daruirii cunoasterii vor urma calea Inteligentei, care e tot una cu calea Mintii coborita in Inima, care e tot una cu calea Inimii, care e tot una cu Calea.

      :)))

      • Io zic sa retinem ca pe lumea asta se vor manifesta si…oameni care vor darui cunoastere…izvorata din Inima:))) adica din Zero! adica din Oul Absolut! adica din Zero care o fi parind el ca e Nimicul, dar, in schimb, se dovedeste, pus la Indoiala fiind, ca e Totul!
        :)))

        • tot acumulind cunoastere…omul ajunge la concluzia ca ea deja exista!, e acolo, scrijelita pe peretii Inimii, inca de la Facerea Lumii:)

          Maestre, oare va veni si vremea cind vei tinde sa arunci la gunoi toate cartile din bibliotecile tale?… 🙂
          daca da, atunci aia e vremea in care vor fi suficiente bibliotecile aninate pe peretii Inimii…
          🙂

  • Tablete si masti, efectele devastatoare ale pandemiei.
    Dosarul flota incepe sa devina ridicol.

  • Guvernul care „munceste in viteza” ar trebui sa stie la o astfel de licitatie unde au semnal cele 4 firme. Digi si Telekom au semnal in marile orase.
    Intre o tableta si un laptop oricat de simplut ar fi de preferat ultimul dat fiind durata de utilizare mai mare, fiabilitatea, ecranul mare si putin obositor, usurinta de accesare si utilizare. Preturile celor doua dispozitive sunt apropiate.Tabletele au viata scurta. Marele dezavantaj este ca ambele au nevoie de alimentare cu energie electrica. Daca in marile zone urbane o defectiune la reteaua de distributie electrica poate fi reparata intr-un interval de minute pana la un nr limitat de ore,in mediul periurban si rural remedierea dureaza si cateva zile.
    La nivel guvernamental afacerea tableta va fi un tun de zile mari dupa cum s-au miscat lucrurile pana in prezent. Poate fi comparat cu cel din afacerea Microsoft.
    Sa presupunem ca totul merge ca pe roate si scoala/univ. isi desfasoara iarasi orele online. Dupa ultimele idei de la finante si munca cei ce lucreaza de acasa au salariile diminuate cu 25%, caz in care pe profesori i-a informat cineva? Sunt oare de acord dat fiind ca salariile nete actuale sunt deja ridicol de mici?!

  • Neomarxism inseamna tablete plus puterea ONG-urilor.Stafia lui Lenin.

  • Cu ani in urmă, atunci când Ministerul de Interne a vrut să achiziționeze câteva mii de mașini noi, marca Logan, problema nu a fost ca au ajuns banii la uzinele Dacia (deja parte a grupului Renault). Problema a fost contractul de finanțare, prin care o firmă intermediara de leasing finanța cumpărarea mașinilor (pe credite luate de la banca, pentru ca firma de leasing nu avea banii ei – intermedia și creditul, cu un profit excepțional, evident). Iar in cele din urmă, chiar daca guvernul făcea plata eșalonat în câțiva ani, s-au platit peste 70.000 de euro pe un Logan. Grosul banilor nu s-a dus la Dacia-Renault și nici la banca al cărui nume n-are importanta. Grosul banilor s-a dus la firma locală de leasing care a facut finanțarea/intermedierea – și apoi banii au fost distribuiți corespunzator – bani munciți de toți cei implicați, fără doar și poate. Nu mai amintesc numele firmei, căci e suficient să căutați pe internet afacerea Loganul de 70.000 de euro și gasiți răspunsul. A fost de pomină la vremea respectiva – și presa mai publica anchete de genul acesta.

    Pariul meu este că grosul banilor nu se va duce la Microsoft/Samsung/Apple (deși vor lua și ei bani frumoși), ci la firmele locale de finanțare. Deși guvernul se poate imprumuta ßi direct de la bănci daca n-are banii, dar va face licitația/achiziția la pachet cu servicii de finanțare, ca să aiba pe ce sa dea parandăratul.
    Taman înainte de alegerile locale și să mai rămână ceva și pentru alegerile parlamentare. Uite ce gospodari sunt ăștia de la PNL cu banii de șpagă. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *