Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Semper fidelis. Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu expun la Galeria Romană

Galeria Romană și Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță un eveniment care va avea loc peste câteva zile: expoziția personală de pictură și desen ,,SEMPER FIDELIS”, cu lucrări semnate de Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu.

Vernisajul va avea loc marți, 1 august 2023, la ora 19:00.

Demersul artistic va fi prezentat de Mariana Dragu, istoric de artă.

Cristina Georgescu (născută în 1964 în București) este membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, membru al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România în al doilea mandat. Este licențiată UNARTE – Universitatea Națională de Artă Bucureşti în 2001, secţia Conservarea și Restaurarea Operei de Artā (clasa prof.univ. Dan Mohanu). Cristina Georgescu lucrează ca restaurator în cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București.

Claudiu Victor Gheorghiu (născut în 1967 în București) este membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România și este totodată consilier media şi al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România (ales din 2015). Este licenţiat în istorie sub îndrumarea prof. univ. Ligia Bârzu, specializarea ,,Istorie antică universală” în 1998, Universitatea din Bucureşti. Remarcat de maestrul Paul Gherasim (1925-2016), fondatorul şi unul dintre inițiatorii grupului ,,Prolog”, cel care va deveni din 2004 mentorul şi îndrumătorul său. Din noiembrie 2022 artistul este prezent în portofoliul Galeriei Romană. În 2019 Claudiu Victor Gheorghiu a participat la expozițiile din cadrul Galeriei, astfel: în martie, în cadrul expoziției de grup ,,5 ani împreună” şi în august, în cadrul expoziției de grup ,,Expoziție de August”. Claudiu Victor Gheorghiu este și jurnalist cultural independent.

Cristina Georgescu şi Claudiu Victor Gheorghiu au participat de-a lungul anilor la numeroase expoziții naționale și internaționale, iar în septembrie 2019 au avut prima expoziție personală împreună, denumită ,,Interferențe”, la galeriile Sabion din București.

Cei doi artiști expozanți au participat cu lucrări selectate la SNAC – Salonul Național de Artă Contemporană, cel mai important eveniment anual organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, după cum urmează: Cristina Mariana Georgescu la SNAC 2020, 2021, 2022, la secțiunea artă religioasă,  respectiv Claudiu Victor Gheorghiu la SNAC Centenar 2018 la secțiunea arte decorative, SNAC 2020, 2021, 2022, la secțiunea artă religioasă.

Expoziția de pictură și desen ,,SEMPER FIDELIS” de la Galeria Romană poate fi vizitată începând cu 1 august până pe 21 august 2023.

Program de vizitare Galeria Romană, Bulevardul Lascăr Catargiu nr.1, București, sector 1: luni-vineri: 10:00-18:00; sâmbătă: 10:00-15:00.

Parteneri media: Catena pentru artă, Evenimentul Zilei, Senso TV, Intell News, Modernism, Agenția de carte, Ultima Oră, Curatorial.ro, Empower Artists, TVR 1, TVR Cultural, Propagarta, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Nine O’Clock, Asti Arthotel, Ceaşca de cultură.

Expoziția va fi itinerantă în a doua parte a lunii octombrie 2023 și va putea fi regăsită pe simezele galeriilor ,,Ion Andreescu” din Buzău.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *