Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Sfânta Ipocrizie a Preamăritelor Autorități

După niște săptămâni complicate și încărcate, Mamița și cu Tanti Mița (adică eu), am hotărât să-l scoatem pe micul domn Goe la loc cu verdeață, în plină zi cu Soare cald, strălucitor.
Dar, înainte de poveste, voi începe cu o paranteză; de ce au fost săptămânile complicate. Pentru că, din cauza stresului și a vremurilor pe care le trăim, patologiile s-au amplificat și reactivitatea la tratament a pacienților a scăzut. Adică, totul este mai greu și mai complicat. Ba mai mult, dacă vrei să trimiți un pacient să își facă un set de analize generale, să îi poți creiona un teren și un context, există o mare probabilitate ca medicul de familie să îl dea pe ușă afară, cu replica: „Analize generale îți trebuie ție acum? Dacă vrei, du-te la privat!”

Dacă un membru dintr-o familie este diagnosticat Covid-pozitiv, toți intră în carantină, fără o testare în prealabil. Adică, se pot testa, dacă insistă, doar în privat. Nu gratuit la stat. Ba mai mult, cel diagnosticat nu primește tratament decât în cazul în care cade din picioare de tuse. Mă sună disperat soțul doamnei și mă întreba ce să îi dea, că se simte foarte rău. Pe mine, pe stomatolog. Am insistat să caute un alt medic de familie care să îi prescrie antibiotic și analize la plămâni.

Nu mai vorbesc de controlul de la DSP, care a încurcat tot programul, venind neanunțat, deși regulile pentru noi sunt foarte stricte. De la tot ceea ce înseamnă protocoale de dezinfectare și prevenție, dotare suplimentară, pauze între pacienți. Dar ei sunt peste reguli, cum veți vedea și în ceea ce voi povesti mai departe.

Iar săptămâna ce a trecut a fost una de „pus în ramă”. De la Valul 3 al Pandemiei, care tocmai îngenunchează Sistemul de Sănătate, din cauza căruia au evacuat pacienții în plină noapte de la Spitalul Foișor, la pacienții morți, asfixiați la Spitalul Victor Babeș (pentru care nu răspunde nimeni), până la „bătălia politică” de pe Facebook, în care trotinetiștii și-au pus poalele în cap, pe modelul: „Tanti mama lui Cooosteeel! Costel m-a bătut. Mi-a luat jucăriile și mi-a lipit ciungă în cap!”. Plus toate „regulile de aur” și restricțiile aberante.

Așadar, dorind să lăsăm toate acestea în urmă și să ne luăm o pauză de la tot și toate, sâmbătă ne-am pornit la drum, în formula sus amintită. Mai ales că Iașiul tocmai a intrat în „scenariul galben”.

Ajungem la destinație, destul de devreme, tocmai pentru a savura cât mai mult din zi. Pădure, aer, câmp cu flori. Dar, în locația respectivă era deja forfotă mare. Deși ceilalți vizitatori, într-un parc de 30 hectare de pădure, se plimbau cu măști pe față, chiar dacă la soare transpirai instant, din unicele mașini care aveau voie să intre în perimetru (restul vizitatorilor parcau în afara locației) au început să curgă participanții nemascați, la un „eveniment privat”. Flori, prăjituri, torturi, sticle de vin și șampanie.

Când ne pregăteam să mergem spre terasă, pentru a mânca ceva de prânz, dăm nas în nas cu beneficiara evenimentului privat. Distinsa doamnă Cimpoeșu, medic, Șef UPU-SMURD Iași, coordonator SMURD în regiunea Nord-Est. Restul invitaților erau, desigur, colegii dumneaei. Cei care înoată prin teribilul Val 3.

Deci, noi, proștii de rând, trebuie să purtăm măști și în casă la mesele în familie, nu mai zic pe stradă. Noi, proștii de rând, nu avem voie să murim, să trăim, să ne îngropăm morții, să facem nunți sau botezuri. Noi suntem amendați, scuipați și batjocoriți. Noi suntem amenințați, arătați cu degetul, puși la zid, înfierați. Nebunia a ajuns atât de mare, încât reclamele de la televizor în care apar secvențe cu oameni bucuroși, fără mască au specificația „Filmare făcută înainte de Pandemie”.

În schimb, cei care ne amenință se distrează la evenimente private în mijlocul celor care, așa cum am mai spus, poartă mască pe un teritoriu de 30 de hectare de pădure. De unde rezultă că regulile și restricțiile sunt doar pentru fraieri, săraci și cei care nu fac parte din sistem!

Desigur, îmi puteți spune că petrecăreții, cei de la eveniment, erau vaccinați sau testați. Dar noi, cei de rând, și testați și vaccinați, tot nu avem voie la „fără mască” în aer liber! Noi nu avem dreptul la nimic! Doar ei, cei aleși, „eroii neamului” au drepturi. Restul stăm și nici să protestăm în fața Sfintei lor Ipocrizii, nu avem voie, pentru că brațul lung și sfânt al legii ne va articula măcar cu o amendă, să o simțim în buzunar pentru vreo câteva luni bune.

Mai mult, las fotografiile atașate să vorbească. Despre fără mască, despre socializare, bucurie, sărbătoare, despre tot ceea ce vă doresc și dumneavoastră. Aceștia sunt Eroii noștri! Eu zic să le urmăm exemplul!

Ave Cezar!
Ramses! Ramses!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Sfânta Ipocrizie a Preamăritelor Autorități”

  • La multi ani!
    Si spor la cozonaci!

  • La multi ani de ziua dumneavoastra onomastica!!!

  • au murit oameni arsi de vii si lucrurile au ramas ‘acolo’
    tot ce poti face e sa insufli curaj celor din jur,aratand,explicand,daca dintr-o suta mai prinde indrazneala unul,tot e bine
    si de ce sa platesti amenzi?daca individul nu poata sa vada dincolo de un proces verbal,daca nu stie ca amenzile se contesta si doar un judecator are ultimul cuvant,chiar doi,dupa caz,daca demnitatea lui nu face un minim efort,daca nu intelege si inca nu a aflat ca tot ce se intampla azi nu are fundament juridic,ce sa mai zic medical,daca nu-si mai aduce aminte ca in stare de urgenta,toate amenzile au fost date ca neconstitutionale(si intre timp,starea de drept a ramas cvasi aceeasi) …atunci acel om isi merita soarta.numai ca lasitatea si prostia lui,le decontez si eu

    • Dar UPU-SMURD e de vina pentru ce s-a intamplat in valul asta? De cand sunt ei autoritate? Acolo erau si medici de medicina de urgenta ca asta inseamna UPU. Posibil sa fiu subiectiv, dar chiar meritau sa fie paparazzati ca au fost la un fel de terasa (unde stiam ca nu trebuie masca, dar asta e zero). Pentru mine, e invers, daca preferau sa joace intr-un fel de „stan si bran”, sa-si puna masti si sa le scoata de cate ori mananca un fursec sau beau din pagarele de pe mesele alea, asta era ipocrizie, sa nu zic mai mult. Acum nu sunt tot oameni ca si noi, cu simtul penibilului, ce facem, le cerem sa nu il aiba? Cred ca dam vina pe cine nu trebuie pentru ce se intampla, ba chiar am dubii ca vinovatul e prin tara asta.

      • Am uitat sa pun semnul intrebarii dupa „dar chiar meritau sa fie paparazzati”. Nu am vrut sa fie afirmatie, ci intrebare.
        Corect: „dar chiar meritau sa fie paparazzati?”.

  • Fotografiile acestea însotite de o declaratie ar fi trebuit sa ajunga la Politie si la șefii doamnei Cimpoeșu. Daca nu ati facut acest gest, tainuind o infractiune grava… degeaba va plângeti.

    • tainuind?tu din ce film esti?

      • Esti naiv daca îti face impresia ca autoritatile se vor autisesiza fara o reclamatie din partea autoarei. Deci, nu reclama, tainuieste. Nu conteaza ca, în raport cu cititorii acestui blog, nu exista tainuire.

        • adevaratul serviciu public este acesta,sa arati,in cazul de fata ipocrizia alora dar si prostia celorlalti.
          ce s-a intamplat acolo nu este infractiune,e o contraventie,ce plangere sa faci,care oricum are un circuit inchis,pa!
          chiar si asa,daca esti atent la detalii si ai in vedere CONTEXTUL,curajul Medicului este mare,demn de toata admiratia
          iar ,oricum,esenta,adica ce vra sa zica poetul e :faceti ca ei!nu va temeti!

          • „faceti ca ei!nu va temeti!” ?!
            Ar fi fost potrivit sa completezi : „faceti ca ei!nu va temeti! si platiti amenzi!”
            Aici nu este vorba despre curaj, ci despre faptul ca, spre deosebire de multi confrati de-ai dânsei, doamna doctor nu închide ochii la greselile mai-marilor pandemiei. Apreciez si eu gestul, dar daca lucrurile se vor opri aici, la ce folos?

    • ,, Corb la corb, nu-si scoate ochii”. Daca era de la PSD, dada era ,,executie publica” afisata de ,,ciumatul” de la Cotroceni. Poate pana la viitoarele alegeri, sa dea Domnul, anticipate, in primul rand sa mai avem ce alege(ca nu prea viaza nici opozitia), si in al doilea rand sa-i dea acelasi Domn romanului, mintea de pe urma!

  • nici un freamăt,nici un vânt!ai spune că s-a întâmplat in mijlocul codrului.
    intr-o comunitate,ţară,cu stima de sine cât de cât sănatoasă,textul acesta ar fi trebuit sa işte nişte ştiri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *