Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Sindromul „Proasta cu bani a Europei” lovește din nou: ministrul de Externe Aurescu, zis „Trabuc”, vrea să bage 100000 euro în „societatea civilă” din Belarus, în timp ce șeful său, Orban, se lamentează că nu-s bani pentru securizarea anului școlar din România

Sindromul „România, proasta cu bani a Europei” lovește din nou: de data asta, prin ministrul de Externe Bogdan Aurescu, zis „Trabuc”, care are bani pentru „societatea civilă” și „presa independentă” din Belarus, în timp ce președintele Iohannis și premierul Orban nu găsesc fonduri pentru copiii și profesorii români.

Ministrul Aurescu, un roboțel multilateralist, deja cunoscut pentru obediența în relațiile cu Cluburile cvasi-aristocratice globaliste ce mânuiesc la Bruxelles dar care se arată un leu curajos în Moldova sau Găgăuzia, ar vrea să dea 100000 euro pentru „societatea civilă” și „presa independentă” din Belarus: fapt insuficient explicat, care sună dubios și obscur, pe banii românilor.

Nu se înțelege cine îi dă dreptul lui Aurescu

…să bage banul contribuabilului români în aventuri care frizează discret o agendă globalist- internaționalistă. Nu știe  nimeni cu certitudine ce este în Belarus: dacă e o „Revoluție portocalie”, atunci acolo ar putea să cotizeze financiar cluburile globaliste care susțin din spate fenomenul protestelor. Dacă e cu adevărat o revoluție populară, atunci va ieși tot poporul belarus în stradă, nu doar „activiștii”. Pînă una-alta, gestul lui Aurescu este periculos fiindcă inițiativa lui este un amestec fățiș în treburile interne ale unui stat independent, iar belarușii nu sunt eventual o națiune de rangul doi- așa cum ar sugera această inițiativă a MAE român, cu cel mai slab ministru de Externe din 1990 încoace.

Nu în ultimul rând, nu există o investigație internațională

…care să certifice falsificarea rezultatelor electorale din Belarus, așa cum acuză Opoziția politică belarusă, iar tema este construită, în general, pe supoziții și pe multe lozinci: la urma urmei, anii când Ion Iliescu câștiga în România la urna de vot, cu sprijinul bizonului român și cu scoruri zdrobitoare, nu sunt foarte departe. Probabil, multilareralistul de salon Aurescu, ar putea înțelege simplu că 100000 euro este o sumă ce poate fi folosită pentru începerea noului an școlar din România, cu un Guvern și o Președinție care se lamentează public că nu sunt fonduri suficiente pentru profesorii și elevii români, și pentru menținerea lor în siguranță.

Inițiativa lui Bogdan Aurescu apare însă ca un tic nervos

… al neo-marxismului, care de regulă ignoră drepturile unor ”naționali” în favoarea unor „internaționali”: „proasta cu bani a Europei” România, ar trebui să dea bani unor entități misterioase („societatea civilă”, „presa independentă” din Belarus, insuficient explicate de ministrul Trabuc), în timp ce presa independentă din România este pe sponci. În acest context, jurnalista independentă și activista civică Iosefina Pascal a postat o replică acidă pentru Bogdan Aurescu.

„#ȘîEu trăiesc într-o dictatură sud-americană, în care clanurile, politicul și miliția sunt pe o mână și terorizează populația. Într-o dictatură chineză, în care statul te încarcerează „pentru binele tău și al sănătății publice”, în care este încălcată Constituția și sunt interzise adunările publice, pe care tu, sanchi, le protejezi în Belarus.
#ȘîEu reprezint societatea civilă și jurnalismul independent și nu a venit niciun minister de externe din nicio țară să-mi ofere „ajutor” pentru a lupta împotriva acestor abuzuri și încălcări grave ale drepturilor omului. O fac pe banii mei și pe timpul meu.
Moare lumea de foame, au ajuns corporatiștii să se angajeze la FLOREA la primărie și să ceară ajutor social, din cauza crizei economice în care guvernul tău ne-a băgat.”

(https://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii