Klaus Iohannis: „Din 15 mai, se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții desigur . A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea”

Sonda Perseverance ajunge pe Marte

Oamenii se uită azi la sonda Perseverance care ajunge pe Marte pentru simplul fapt că este subiectul zilei. Mâine o vor uita, așa cum le-au uitat și pe celelalte care funcționează la Marte.
Astronomii au fost cu ochii pe sondă încă de la lansare. Imaginile luate au folosit la stabilirea exactă a poziției sondei în spațiu, ceea ce a dus la rafinarea orbitei.
Eu am observat-o în două nopți, pe 31 iulie și 1 august 2020, imediat după lansare.
Iată imaginile de pe 31 iulie 2020, când Perseverance se afla la 535.000 km față de Pământ.
Sonda este punctul din centru-dreapta care se mișcă spre centru-sus.

(Text și foto: Adrian Șonka)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Retrospectiva săptămânii | Cora Muntean la Metropola Tv (14 mai 2021)
Invitații cristoiublog
Apariție editorială de excepție

„Cronica de la Salcâmu Mic” de Sabina Ivașcu. Pentru detalii apăsați pe poza de mai jos: