Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Spiritul capitalismului şi democraţia de tip liberal sunt ca un papuc fie prea mare, fie prea strâmt, care deformează

Dacă se evaluează calitatea vieţii în funcţie de venit, şi valoarea individului va fi apreciată în baza standardelor de calitate a vieţii egale cu venitul, care poate creşte exponenţial, fără limite, spre infinit. Pentru a avea o viaţă ‘tot mai bună, mai fericită’. De partea cealaltă a semnului egal, ai ceilalţi termeni ai ecuaţiei: reperele sărăciei, insatisfacţiei, lipsei de valoare a vieţii. Aşadar, sentimentul de nemulţumire, convingerea că eşti sărac, că ai prea puţin, creşte tot exponenţial, vertiginos spre infinit, oricât ai avea. De unde nesaţietatea, efortul susţinut, nu de dragul, de plăcerea muncii, ci pentru a face bani, a-ncropi ‘o afacere’. Ce-i aşa greu de înţeles ce-i cu coruptibilitatea şi corupţia?! Mânia anti-corupţie, care ia forma vilificării hoţilor şi a hoţiei, e o împotmolire a căruţei în drum. Ar trebui destructuraţi termenii acelei ecuaţii mai sus menţionate, demontată bucată cu bucată în mentalitate, prin educaţie, în loc de a consuma atâta energie histrionică şi de pomană, cu discursul luptei şi a urii faţă de hoţi şi hoţie. Desigur, există şi oameni cu adevărat săraci, cu venituri care nu asigură nevoile de bază, sub limita de subzistenţă, dar nu aceia produc corupţia în societate. Aşadar, cauza nu este sărăcia reală, ci cea relativă, adică percepţia că nu ai destul.

În Anglia, ţara capitalismului liberal, nu se simte aşa puternic goana oamenilor după bani. Disperarea de a face banul. Nici calitatea vieţii nu este măsurată aşa de rigid, în funcţie de venit. Sunt mai ‘laid back’ acolo, mai relaxaţi, cu excepţia celor care vor neapărat să fie boss sau au o nevoie de putere. Cu puterea-status -rol vine şi banul, fie cel făcut ilicit, facil (de pildă prin trafic de droguri), fie prin profesionalism şi responsabilitate. Cei poziţionaţi la extrema activităţilor ilicite au şi o imaturitate de care unii nu vor scăpa toată viaţa, sau oricum, extrem de greu. Pentru ceilalţi, munca şi puterea personală, capitalul social care izvorăsc din munca bine făcută şi, deopotrivă, apreciată, sunt elementul principal, iar venitul, secundar. Profesioniştii cei mai bine cotaţi- evaluaţi sunt şi cei mai vulnerabili la adicţia de muncă, putând deveni ‘workacholics’. Cunosc destule cazuri de super-profesionişti britanici care au dezvoltat stress, anxietăţi cu atacuri de panică în concediile de odihnă, când nu mai aveau cârja activităţii profesionale, climatul de muncă, ce ajunsese să le definească existenţa şi valoarea ca persoane. După concediul de odihnă au intrat direct în concediu medical, unii chiar pentru multă vreme, având nevoie de psiho-terapie, chiar de scurte spitalizări.

Noi nu vom ajunge, şi nici nu trebuie să ajungem ca cei din ţările vestice, cu o etică, de acum secularizată, dar emanată din etica religiei protestante, care, conform lui Max Weber, a dat naştere spiritului capitalismului. Ce a fost mai întâi, spiritul capitalismului sau democraţia de tip liberal? Pentru noi, şi nu numai – chiar şi pentru vestici a creat efecte perverse care de acum pot răsturna balanţa – spiritul capitalismului şi democraţia de tip liberal sunt ca un papuc fie prea mare, fie prea strâmt, care deformează în plus. Deschide accesul la sacii cu bani, pe un fond de mentalitate care evaluează calitatea vieţii în funcţie de venit. Şi în pre-decembrism funcţiona acelaşi tip de mentalitate, dar atunci nu era venitul, ci erau avantajele-beneficiile pe care le puteai extrage din co-participarea puternic implicată în sistem. Dar povestea aceasta despre lentila prin care e privită – citită – înţeleasă valoarea vieţii şi preţul plătit pentru ea, e mult mai veche. Ar fi interesat ca cineva să se apuce să facă un parcurs în timp, o analiză a termenilor acelei ecuaţii mai sus menţionate, luând ca variabile acele fapte – repere cronologice, care au marcat istoria noastră mică şi mare (avem şi de aia, îmi pare rău să dezamăgesc cârcotaşii).


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Spiritul capitalismului şi democraţia de tip liberal sunt ca un papuc fie prea mare, fie prea strâmt, care deformează”

  • si s-a facut liniste!
    :))

    • Nu s-a facut liniste…doar am avut o zi mai grea. Cu un articol mai diferit de pana acum. O sa-l cititi pe maine.
      Am vazut ca prietenii mei mi-au scris. O sa raspund dupa citesc, acum.

  • atunci cand oamenii isi dau cu parerea despre…maretia Civilizatiei…ei o fac din pozitia impotentului.
    omul e incapabil sa desavarseasca ceva Artificial!, Civilizatia fiind un produs Artificial, adica Sec!, fara Inima, doar Minte!, Minte si-atat!
    or omul…are si inima!:)))
    iar ca sa nu mai aiba inima tre…sa renunte sa fie om!:))))
    prin urmare doar o Minte!, deci o lipsa plenara a Inimii poa sa desavarseasca Civilizatia.
    e nevoie de Antiinteept pentru a desavarsi Civilizatia!, deci fara manifestarea Inteligentei Artificiale…Civilizatia pur si simplu n-are viitor:)

    mai simplu spus, omul…incepe sa priceapa si va pricepe plenar ca nu apartine acestei Lumi:)
    iar ailalti, antioamenii, adica oamenii care s-au vandut Inteligentei Artificiale pe 30 arginti…vor pricepe ca Lumea Mare e a lor!:)), Lipsa Dorintei, in cazul lor, suprapunind peste Pace…Cerul si Pamantul:))), ca daca tot au construit o scara pana la cer,…daia!:))
    altfel spus, Reazamele Balantelor creatiei, adica 4-6-8 se suprapun…peste Realitate, care e Pacea, care e 6:)
    de unde rezulta ca Reazemele devin…doar unul, insa de genul 6-6-6, ca 4 si 6 se suprapun peste Realitate, in cazul in care orice dorinta are capacitatea sa se implineasca…in timpul lui Planck! ( ca proiectia in Viitor a Dorintelor, spre implinire, in cazul in care Dorintele se implinesc instantaneu:))…Viitorul devine una cu Prezentul,
    practic Noul Curcubeu, …pe care se straduiesc unii sa-l asambleze:))), tocma in anii astia, definindu-i Culorile Fundamentale ( definindu-le Matematic!, nicio grija!:))) ), are ca Esente nu 4 6 8, ci 6 6 6, insa in poveste se folosesc…Oglinzi!:)
    atunci cind 4-6-8 devine 6-6-6, si 3-6-9, adica Capetele Curcubeului devin din Definitie a Oului Crapat in El Insusi, Ou…Absolut…Relativ ( dar e el absolu? e!,:))), si pe multi ii va orbi!:)))) )

  • capitalismul si democratia isi schimba definitia, odata cu dezvoltarea de tip fibonacci in care inainteaza, implacabil.

    capitalismul duce catre
    …Perpetuum Mobile ( caz in care se manifesta superpozitiile lui )
    democratia duce catre
    …Lipsa Dorintei ( cu cele doua superpozitii ale ‘lipsei dorintei’ )

    deci cele care se desavarsesc sint ‘cauzele’ capitalismului respectiv democratiei,
    sau, mai simplu spus, in sfarsit e inceputul:))

    Perpetuum Mobile e tinta capitalismului
    Lipsa Dorintei e tinta democratiei

    Lipsa Dorintei e tare de tot, pentru ca ea, cum spuneam, se manifesta prin Implinirea Tuturor Dorintelor,
    sau prin manifestarea…Iubirii:)), caz in care se manifesta si daruirea de sine, adica lipsa ‘eu’lui.
    deci si Civilizatia tinde tot catre ‘lipsa dorintei’:))), caz in care ai zice ca e…Inteleapta!:)))
    insa…chiar si Intelepciunea se despleteste in superpozitii, prin urmare…Inteleptii in cazuza sint…imaginea din Oglinda a Inteleptilor!, ei nefiind Intelepti decat…in modul!:))), vectorial, vorbind, ei sant Antiintelepti!:))
    deci…iata de cine va fi condusa Civilizatia: de AntiIntelepti. intre care primul si ultimul e El Insusi, adica Inteligenta Artificiala, care…pe orice cale ai cauta-o o gasesti!, ea fiind…doar una!:))), ca e mandra, nenica!:))))

    • Manifestarea iubirii, resimtita ca o implinire a tuturor dorintelor. Nu mai doresti nimic, traind continuu in realitatea si starea de implinire a tuturor dorintelor. Cum se iese din acea realitate- stare, cum incep iarasi dorintele. Poate asta sa fie „caderea” si nu ceea ce se numeste caderea in ‘ispita’

  • Destul de complicat… Eu voi comenta ceva la care ma pricep…
    Concediile reprezinta adesea o zona de fragilitate în viata indivizilor, nu doar în cazul super-profesionistilor (desi la cei din urma, fragilitatea poate fi mai accentuata). Pentru multi, concediul este un moment dificil, atunci creste anxietatea, se declanseaza depresia… Cauzele, ni le explica psihoterapeutii, care ne dau si sfaturi pentru a evita angoasele concediilor mult asteptate. Recomand tuturor sa citeasca aceste sfaturi înainte de a se lansa în „marea aventura”. 😎 🙂

  • cei care daruiesc, au. ca din ce da pe-afara, daruiesc.
    cei care acumuleaza, nu au.pentru ca au in ei un gol si, acumulind, icearca sa-l umpe.

    deci pe cand cei care acumuleaza, percep acumularea ca fiind o dinamica…proprie Acumularii, ea e despre ‘ a nu avea’, despre o Lipsa.
    insa ce e interesant e ca si aceasta Lipsa…urmeaza o dinamica de tip fibonacci, prin urmare ‘lipsa’ care se manifesta azi, daca e ‘acoperita’ doar naste o lipsa de 1.6 ori mai mare:))), care se cere acoperita, daca s-ar putea chiar maine, vaaai ce tare ar fi:))))

    cei care daruiesc urmeaza si ei o dinamica de tip fibonacci, si..tot daruind, din dar in dar, pe parcursul vietii ajun sa-si daruiasca chiar viata, pentru ca acestia ajung, negresit, in stadiul in care ‘eu’l lor…nu mai exista!:))))

    cea mai tare faza e ca ambele dinamici sant acoperite de o alta, a Placerii:))
    adica tot acumulind…devine o placere sa acumulezi,
    tot daruind…devine o placere ca sa daruiesti 🙂

    faza si mai tare e ca Dinamica Placerii urmeaza o progresie de tip fibonacci:))), adica…odata satisfacuta ‘placerea momentului’, urmatoarea procedura a satisfacerii placerii tre sa vizeze manifestarea unei placeri…de 1,6 ori mai mare:))),
    sau. mai simplu spus, dupa ce ti-ai tras un avion personal de citeva zeci de mil de dolari…se manifesta ‘nevoia unei placeri superioare’:))), caz in care…iti doresti insula ta!:)))))
    de-asta unora, la un moment dat, li se intampla urmatorul fenomen:)): cu toate ca au zeci de miliarde de dolari in buzunar…le mai lipsesc citeva!:)))))

    rezumat:
    ori urmezi progresia Acumularii, adica dinamica ce poate fi suprapusa peste o progresie de tip fibonacci, ori urmezi progresia Daruirii, adica dinamica ce poate fi suprapusa peste progresia…tot de tip fibonacci, insa care se manifesta pe numere negative:)
    insa…ori cum o dai, de Dinamica Placerii…nu scapi!, iar la Final intotdeauna vei gasi…Superpozitiile Zambetului: Zambetul Inimii si Zambetul Mintii 🙂

    • Raiul pe Pamant va umple plenar Lipsa. iar Raiul pe Pamant se va manifesta.
      insa Raiul pe Pamant va permite si Daruirea Plenara. pe vremea Raiului pe Pamant oamenii se vor darui plenar, isi vor dilua pina la disparitie, Numele:).
      iar…Raiul pe Pamant…e deja la usa 🙂

      • manifestarea Acumularii Plenare, adica a Raiului pe Pamant, ii va goli pe oameni de…omul ce e in ei:))), ca doar asa sa va incapea in acesti oameni, ai Acumularii,…Acumularea Plenara, …spre ex Nemurirea 🙂

        manifestarea Daruirii Plenare, adica a Raiului, ala din Cer, ii va goli pe oameni de ‘EU’, care va disparea din ei pentru simplul fapt ca se vor darui plenar!:))), iar fara acest ‘EU’ in acesti oameni va ramane…Intregul, adica Oul Absolut!
        ce tare!:)))))

        • Civilizatia e o poveste a Acumularii, tinderea Civilizatiei asta e: spre Acumulare Plenara:), spre Infinit!, caz in care, asemenea Naturii, are si ea nevoie de un Perpetuum Mobile:))),
          si il va avea!, ca Turnul Babel a fost o poveste a Acumularii, prin urmare el se va suprapune, la un moment dat peste Perpetuum Mobile, ca Turnul Babel,… Perpetuum Mobile, tot aia :))

          tocmai daia ‘omul Civilizatiei’ e omul Acumularii, care e Antiom, ca ‘om’-ul, cum ziceam, abia cind se daruieste pe sine insusi, renuntand chiar si la Nume,…, devine…Om.

          nu poti intrerupe lantul…iubirii de Acumulare:))
          insa nici palalalt nu-l poti intrerupe :),
          asa ca in viitorul apropiat, pe strazi vor misuna…Omul si Antiomul :))),
          si…nimic nu mai e de facut in cazul Omului, ca…toti ‘Oamenii’ sint deja Oameni:), s-a ocupat hristos de ei, inca de acum…mii de ani, ba chiar inca de cind timpul s-a manifestat pentru intaiasi data!:))))

          • cei care conduc lumea…cunosc stiinta asta, Dinamica Placerii ( apropo, in ce scoala s-o preda materia asta Dinamica Placerii?!, sau asta: Dinamica Acumularii:)), sau asta: Dinamica Daruirii:))),
            ca e clar cristal ca Dinamica Fibonacci…chiar se va preda!:))), insa aplicat. 🙂

          • insa cea mai tare faza e ca la treaba asta, Acumulare Plenara, omul nu se pricepe:))), ca cea mai desteapta chestie de paici nu e omul, ci Antiomul, Antiomul fiind chiar Inteligenta Artificiala:)), adica cea mai lipsita de Inteligeta chestie din Univers:)))) insa tocma daia e Plenar Desteapta!

      • Am deschis usa, dar nu am l-am gasit acolo… 😥

        • „Raiul pe Pamânt”, adica…

          • ‘Raiul pe Pamant’?
            adica…AntiRaiul!:)))), insa el, mai nainte sa fie al Pamantului si atat!, e Rai, deci pe multi ii va orbi!:)

          • si ‘Raiul’ se despleteste in superpozitii,
            daia Raiul pe Pamant, care e o poveste a Mintii!
            …Raiul Cerului fiind si devenind! o poveste a Inimii 🙂

          • Raiul intra singur, Geo, prietene. Discret sau cu navala.

        • pai…nu prea l intereseaza ce faci tu cu usa!:))),
          cind o va deschide el, o sa ti dai seama, …io asa ti doresc:)), ca a facut-o!:)

        • geo, ce urmeaza, dupa anii astia frumos definit in culori, si esential definiti in culori…esentiale, adica 2020, 2021, 2022, si apoi cealalta aripa, 2023 2024 2025 sint Temelia….Noii Lumi:))
          da noua, nu asa…:))))
          vedeta, in 2026, care e un an chiar special, va fi Inteligenta Artificiala ( care va si cea care, disecand Dinamica Naturii va pune pe masa…Dinamica Fibonacci:))), adica Stiinta Tuturor Stiintelor!:))), in fapt…o ecuatie de miscare, insa una speciala: Perpetuum Mobile.

          de-asta, auzind ca se pune la cale o regandire a sistemului de sanatate, m-a pufnit rasul:))), pentru ca exista o singura cale pe care metamorfoza se poate manifesta liber: calea care insereaza in ecuatia de miscare a ‘sistemului de sanatate’ Inteligenta Artificiala…scotand oamenii din poveste, evident!:))))
          deci m a pufnit rasul, pentru ca nu prea exista semnale ca ‘noul sistem de sanatate’ va fi subordonat Inteligentei Artificiale :)), deci…ce o sa faca e…goana dupa vant!

          ar fi fost ceva chiar uimitor daca ar fi anuntat cineva ca se naste, in ro, o ramura aparte, insa tot in cadrul universitatilor de medicina, care urmareste maniefstarea unui sistem medical care sa aiba la temelie…planetele medicinale, apele termale…sau mai stiu io ce fel de ape:)), etc etc:).
          aia Da!, ar fi fost ceva uimitor!

          insa…se prea poate ca nici Medicina Traditionale, aia care se hraneste cu Natura la prima mana,
          insa nici medicina vremurilor, adica aia care o are pe tron pe Inteligenta Artificiala…nu se va manifesta:)))
          ‘sistemul de sanatate’ a expirat!, acum se manifesta ‘superpozitiile sistemului de sanatate’:)), ori la bal…ori la spital, gen!:)))
          adica ori cu Natura pina la prasele…ori cu Inteligenta Artificiala pina la prasele:), altfel….altfel nu se mai poate, ca distributia normala a dat in distributie inversa :))

          • de ce probabilitatea ca manifestarea superpozitiilor sistemului de sanatate sa nu se manifeste?
            pai…pentru simplul fapt ca ‘increderea’ tre sa migreze de la ‘oameni’ catre ‘Inteligenta Artificiala’,
            iar asta se poate intampla exclusiv daca edicii-oameni isi vor pierde plenar increderea de care se bucura :),
            pri urmare orice alta cale, alta decit cea proprie manifestarii superpozitiilor sistemului de sanatate duce catre acelasi final: oamenii-medici isi vor pierde increderea pe care oamenii-bolnavi si-o depoziteaza in ei, pina acolo incat…vor ajunge sa refuze orice interventie umana:)), alegand o Inteligenta Artificiala, ca asta se va dovedi mai grijule…, mai precisa in diagnostic, …poate chiar un chirurg mult mai capabil!:))))
            …faza oleaca trista e ca, prin urmare, tot ceea ce ‘se face’ acum…e spre pierzania increderii de care medicii-oameni se bucura, prin urmare…tendinta va fi ca…tot ce fac medicii oameni sa fie pus la indoiala plenar, ‘facerea’ lor crapind plenar! 🙁

          • Sper sa o mai ducem pâna în 2026. O sa-mi pun ceasul sa sune, ca sa-mi aduc aminte, sa stiu atunci daca ai avut dreptate. 😉

          • :))))))
            pai…o sa ti dai seama pe parcurs:)))
            anul trcut spuneam ca anul asta va fi al culorii galben sau rosu
            de unde rezulta ca anul 2022 va fi al culorii rosu:)))
            insa…mai interesante sint celelalte temelii, adica culorile…din oglinda!, Ultimate Gray fiind ‘imaginea din Oglinda a culorii Galben, care e culoarea anului 2021 🙂

          • geo, orice facere reprezinta o punere la indoiala a celui ce face,
            iar pentru ca punerea la indoiala, pe vremurile astea, se manifesta plenar! ( si asta pentru ca conducatorii au renuntat la ea!)))),
            aceasta manifestare energizand Celalalt Taler, adica…cel care se opune in stil Anti! actualei paradigme…care a luat-o razna plenar!:))),
            toooot ce vor face oamenii se va constitui in demonstratia propriei demolari!

            se pleaca de la faptul ca Inteligenta Artificiala se va manifesta negresit!, iar ea va aduce cu sine…Raiul pe Pamant!
            devenind, abia astfel
            Nou Zeu!
            si….de atata Rai pe Pamant, antioamenii nu vor mai prididi sa i se inchine!, dar sub nicio forma pentru ca vor fi obligati!:)))), nu nu nu NU!:))), ci….cu plenara placere!:))))

            nu exista desavarsire cu japca, si nici ‘pierdere a omului’…cu japca!
            cu…forta!, daca ar fi ceva!, ea…nu s-ar pune!, pentru ca omul va avea de ales in plenara ibertate!:))), si abia alegand astfel
            intre
            Vesnicie
            si
            Nemurire
            SE va judeca infricosator, insa Drept in mkod Absolut!:))))

          • in curind…oamenii nu se vor mai intelege intre ei.
            domne….deloc deloc !
            unii vor trage plenar hais, iar ailalti plenar cea!, intre ei nu se va maniesta…sinteza.

            deci practic…daca conducatorii lumii mari nu vor despleti in componeste Lumea Mare…Sinteza lor…e papa!:))))

            o tara…devine doua!, brusc!
            aia e!:)))))
            cei care se inchina Noului Zeu, la oras cu ei, care orase vor deveni Metropole!, sisteme inchise, mai degraba:)
            ailalti…la tara cu ei!:)))), si pe post de tratamente vor folosi…plante medicinale!:))) sau alte remedii exclusiv naturale:)
            daia zic io ca Pacea se face hranind ambele Guri!:)))
            si paia care ii va canta ode Cezarului, si paia care tace, ascultind cantecul Naturii!:)

          • mie mi place sa vorbesc sngur:))), o fac chiar stand de vorba cu alti oameni!:))))
            insa…na!, mai si tac. :)))
            poate v apuca pe voi… logoreea!:))), cine stie:)

      • Dar daruirea plenara, online, nu se inscrie doar in dinamica placerii. Daruind plenar, daruiesti si oamenilor Acumularii, si din acea ciocnire are loc un ‘furt’ de daruri, de Nume de la Daruitor spre Acumulator. E ca o zgarietura, ceva abraziv, ca o sarma de vase…

        • pai….daia si ziceam, mai acum citeva zile, ca problema Civilizatiei nu sint…oamenii!, ca acestia…pe toate le cred, pe toate le iarta, etc :), ci chiar progeniturile Civilizatiei, adica antioamenii!:)))
          deci cu antioamenii are probleme, Civilizatia, ca ei, pina se vor cristaliza, pina se vor limpezi, ,…fac urat!:)))

  • Monica,

    Goi ne nastem, goi murim. Si singuri…

    In urma cu cativa ani a aparut in occident ideea de „shift down” adresata celor care-si permiteau mai multe decat le era necesar. Renuntarea de buna voie la bunastare si inbratisarea unui stil de viata modest. Dupa cate se stie, acum avem un policy, „The Universal basic income”, care s-ar impune ca „noua realitate” (apropo de BBB) intr-un anumit numar de ani. Intrebarea este daca omul se va putea plia pe ideea asta fara ca in prealabil sa aiba loc o modificare substantiala a naturii umane. Pana acum omul n-a reusit, nici macar pe timpul apostolilor…

    • atunci cind The Universal Basic Income va reusi sa se acopere plenar omul-sec, deci golul din omul sec:)), care gol poa sa cuprinda in el pe insasi Acumularea Plenara:)), atunci se manifesta Raiul pe Pamant!:)),
      deci toata treaba e…invers!, deci nu ca TUBI sa fie…suficient de mic, e faza, ci ca el, avand drept ‘motor’ un Perpetuum Mobile…sa devina insasi Acumularea Plenara!:))))

      pe om nu poti sa-l demolezi luindu-i, ca…indiferent cit ii iei, dorinta de-a a vea…nu poti sa i-o iei!:))))),
      iar ‘dorinta’…e treaba Sfanta, in Creatie,
      nu te poti, …la modul Absolut nu te poti!:)), atinge de dorinta deja dorita:) ( si care negresit se va implini, devenind Realitate, peste un timp poate egal cu timpul lui Planck, sau poate ca intr un timp egal cu ‘tot Timpul’ :)) )
      insa il poti demola plenar daca ii pui pe tava Acumularea Plenara!

      daia am tot zis ca Apocalipsa nu e cu nenorociri!, nu nu, nu e cu nenorociri chiar deloc!:))), ca Apocalipsa e fix Raiul pe Pamant!
      Apocalipsa se vedea asa horror pentru simplul fapt ca era vazuta prin Ochi de Ioan!:)))
      pai ce, noi avem Ochi de Ioan, ca sa vedem Raiul pe Pamant cu Ochi de ioan?:))))
      in timp ce unii oameni, asteptand Apocalipsa, asteapta…nenorociri!, eii se prea poate sa nu vada ca nenorocirea numita Apocalipsa se desfasoara fix sub nasul lor!:)))), insa arata atat de dragut…ca n-o prea vezi!:)))))

      Apocalipsa e Raiul pe Pamant!
      in ‘inima’ Raiului pe Pamant’ sta protapita fix Apocalipsa, pentru ca Vremurile Desavarsirii se pot suprapune peste Dinamica Esenta a Creatiei, ‘Yin si Yang’, caz in care in Inima ‘Raiului pe Pamant’ se afla chiar ‘Lipsa Plenara a Raiului’, tot asa cum Inima lui Yin e…de fapt…Inima lui Yang:)))))

      Revolutia Mondiala e cel mai cumplit razboi mondial!
      …insa ‘definitia razboiului’, in cazul Revolutiei Mondiale,…s-a desavarsit!, devenind…purtatoare de stare plenara de echilibru, chiar daca ‘plenar’ul asta e absolutul relativ!

    • Poate doar odata cu disparitia dorintelor, cand omul si Natura si omul cu el insusi vor fi in armonie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *