Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Sport: Pregătiri intense în Giulești

Motto: Rapid București – tot echipa noastră ești!

Agitație teribilă în Giulești. Rapizii se pregătesc de sărbătoare deoarece pe 25 iunie, anul de grație 2020, se împlinesc 97 de ani de la constituire.

Istoria clubului începe în ziua de 25 iunie 1923, când, într-o sală a școlii primare din cartierul Grivița, lucrătorii de la Atelierele Grivița au pus bazele „Asociației Culturale și Sportive CFR”.

Se aude tot mai des Imnul Rapidului: Suntem peste tot acasă / Porțile ni se deschid / Nu-i echipa mai frumoasă / Mai iubită ca Rapid!

Refren : Rapid – Rapid/ Luptă dacă ne iubești Rapid – Rapid Haide – hai Rapid Giulești ! Versuri Adrian Păunescu, muzica Victor Socaciu.

Salutăm o donație importantă pentru muzeul giuleștean.

După cum informează pagina de Facebook a clubului, prin amabilitatea lui Ionuț Lupescu, coordonator al departamentului tehnic UEFA, o parte dintre amintirile ce i-au aparținut tatălui său, marele Nicolae Lupescu, vor ajunge la muzeul noului stadion din Giulești.

Ionuț Lupescu, fost internațional, cu 74 de selecții pentru România, a acceptat să ne ofere și un scurt interviu în care a vorbit foarte frumos despre clubul nostru și despre perioada în care tatăl său încânta publicul giuleștean.

Una dintre lojele noului stadion al Rapidului va purta numele Nicolae Lupescu, în memoria fundașului ce a câștigat primul titlu de campion al clubului nostru, în 1967, dar și cel ce a reprezentat cu succes România la Campionatul Mondial din Mexic 1970.

NICOLAE LUPESCU

  • s-a născut la 17 decembrie 1940, la București
  • a jucat la Rapid timp de 10 ani, între 1962 și 1972
  • a debutat la Rapid în meciul Rapid – Farul (4-2), la 16 septembrie 1962
  • a îmbrăcat tricoul alb-vișiniu de 244 de ori în prima ligă, înscriind 8 goluri
  • a jucat de patru ori în Cupa Campionilor Europeni, pentru Rapid
  • de la Rapid s-a transferat în Austria, la Admira Wacker Viena
  • pentru naționala României a jucat de 20 de ori, înscriind două goluri, cu Finlanda și Cehoslovacia
  • alături de Rică Răducanu, Dan Coe, Liță Dumitru și Sandu Neagu, Culae Lupescu a reprezentat Rapidul la CM din Mexic 1970.

Echipa este acum în liga secundă, dar indiferent unde va juca, Rapid ocupă un loc special în inima mea! Acesta este gândul suporterilor care vor avea din nou prilejul să se bucure, în cadrul unor momente unice.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *