Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Șprehăn zi doici?

Agitația unui marți din martie mi-a adus aminte de duetul Anda Călugăreanu – Toma Caragiu, un periplu  muzical al cărui link l-am așezat în bibliografie, ca pe ceva care să vă și încânte după atâta tevatură. Anda Liebchen iese din sondajul de apă de ploaie ca să-l asigure pe Toma necredinciosul că în Elveția au fost ceva timpuri de ha-ha-ha, niciun apropo la dadaism. Elveția a luat câte puțin de la alții, un puțin care a contat, și nu a mai dat înapoi, de neutră ce era! Tot în Elveția s-a hotărât și implicarea masoneriei de diasporă în evenimentele din uite cum a nins peste noi decembre. Dar nu despre precizia ceasurilor elvețiene vreau să vă vorbesc, oricum nu mi-aș permite așa ceva, ci despre niște triluri de limbă germană mai aproape de lucrurile noastre bine făcute; după patruzeci de păhărele, până și fandositul gongului de la Cotroceni a început să delireze în gând cu gloria mundi.

De ce e atât de agitat Klaus Iohannis? Pentru că a făcut tot ce i s-a ordonat din Occident, dar răsplata întârzie să apară. Cei de-o vârstă cu mine sau de pe-aproape vă aduceți probabil aminte de un banc în care un mititel aștepta, vinovat, să vadă cine îi va bate la ușă: miliția sau musafirii? Iohannis a semnalizat neliniștit Occidentului că s-a achitat de partea lui de înțelegere și că un personaj de importanța ’mnealui nu poate fi lăsat să aștepte în birjă.

În istorie, trădătorilor de neam și de țară, chiar și când au fost premiați, tot nu le-a căzut bine. Unii care încă mai sunt răsplătiți de America trăiesc cu coșmarul că adevărul le va striga ’bau!’ atunci când se vor aștepta mai puțin.

Pentru resursele naturale ale României nici nu a fost nevoie de reclamă. Ceaușescu a plătit datoriile neamului cu ele, datorii aruncate de gâtul românului ca un ham. Străinii cunoșteau calitatea produselor românești, aveau însă nevoie de nevolnici care să distrugă industria de prelucrare. Același plan a funcționat în toate țările numite, disprețuitor, lumea a treia.

Iohannis nu va primi nicio ofertă din vestul pe care l-a servit. Deși lumea aristocratică a vestului a fost înlocuită de parveniți, Iohannis, cu preferința lui ostentativă pentru lux, ar deprecia și mai mult imaginea deja disprețuită de către cetățenii occidentali a mai-marilor, niște maneliști acolo și ei: mulți bani, vacs educație și cultură.

Eu mă aștept ca pușcăriile din România să-i facă o ofertă de cazare pe care să nu o poată refuza.

Până atunci, sondajul de opinie pe care vi-l propun și sper că vi l-au propus și alții ar fi:

Sunteți de acord ca vilele familiei Iohannis să fie scoase la vânzare pentru a se plăti facturile avioanelor și croazierelor de lux de care s-a bucurat pe spinarea poporului sărăcit și nu educat? Tot din averea lor și a celor care i-au susținut să se plătească și pierderile cauzate României de afacerile păguboase cu SUA și UE și ajutorul fără noimă acordat Ucrainei. Toți cei care au trecut pe la putere și au aprobat afaceri în detrimentul României trebuie să plătească.

Bietul Iohannis, el chiar s-a bazat pe modelul Geoană! Geoană a fost instruit în America pentru a fi folosit, pe post de sperietoare de ciori, în speranța că dragostea lui va încurca niște catindați. Pe Iohannis, însă, nu-l mai votează nici curcile. A devenit inutil.

Iolarihiti!

 

 

Bibliografie:

https://www.youtube.com/watch?v=fP20BKwpkPA

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Șprehăn zi doici?”

  • Nu va fi decât un rahat cu apă rece autopropunerea neamtului Johanis nu are pedigree.Cat de idioti au putut fi românii să își pună un președinte neamt,și-a bătut joc și a sfidat o nație întreaga.Se apropie plata…

  • In astfel de situatii, dualismul sfarseste aproape intotdeauna intr-o necuviincioasa dihotomie.
    Parerea mea…

  • Un dialog din filmul Mr. Pip (il recomand): ” …- Ce-as mai putea avea de la tine, cand deja te-au avut soldatii mei?
    – Ia-mi viata!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *