Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Starea de alertă, blat între PSD și PNL și balet între Parlament și Guvern

Deputatul Pro România, Cătălin Nechifor, susține că, în prelungirea stării de alertă, a fost un blat între PNL și PSD.

„Astăzi au venit cu o găselniță de zile mari, au trimis Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă spre informare Parlamentului, evitând în felul ăsta un vot în legislativ dar și scutirea PSD-ului de a vota pentru prelungire, în contextul în care iar se răzgândeau, ținând cont de faptul că inițial au afirmat că nu votează.

Sigur, legislația e un pic ambiguă, tocmai de aceea, dacă n-ar fi fost parte a unui blat politic PNL PSD, în acest moment ședința de plen a Camerei Deputaților trebuia obligatoriu suspendată și toată lumea trebuia pusă la muncă pentru elaborarea unui proiect de lege care să clarifice această situație de prelungire a stării de alertă. Mâine ar trebui declanșată procedura de urgență pentru adoptare, Senatul urmând să dea vot maine seară, iar Camera Deputaților vineri, așa încât, spre după-amiază, președintele să poată promulga legea, urmând publicarea în Monitorul Oficial și intrarea în vigoare”, a explicat deputatul.

Nechifor ridiculizează jocul schimbului de scrisori între Guvern și Parlament: „Președinții Camerei și Senatului, Marcel Ciolacu, președinte și al PSD, respectiv Robert Cazanciuc, tot din partea PSD, trimit o scrisoare lui Orban, pe care îl roagă să explice ce a avut în minte pe acest subiect. Până pleacă scrisoarea, până ajunge poștașul, până citesc cei din aparatul de lucru al guvernului, până formulează răspunsul (au termen o lună), până vine poștașul la parlament, până fac ei ședință, vor trece evident cele 30 de zile la care se referă starea de alertă, așa încât toate prevederile gândite de liberali în pauzele de șpriț și trabuc își vor face efectul”.

Parlamentarul adaugă că „această bătaie de joc” este inacceptabilă deoarece e vorba de o decizie extrem de importantă care nu poate fi lăsată doar la latitudinea guvernului și cere președintelui Camerei Deputaţilor și al PSD să clarifice de îndată „această formă de balet pe care o practică în raport cu puterea liberală de la Cotroceni și Guvern”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Starea de alertă, blat între PSD și PNL și balet între Parlament și Guvern”

  • Pai de se vede de pe luna ca PSD si PNL au blat,plus ca PSD eii daca se opuneau,iesea presa iohanista sa zica:”criminalii,lasa oamenii sa moara de Covid,ca si la Colectiv,ca sa apere interesele unor patroni bogatani ,sacrifica sanatea si viata oamenilor,criminalii”asa ar urla propaganda.Asa PSD le lasa mana libera la liberali,si dupa toamna,cand impactul economic va lovi crunt,pe cine vor cauta milioanele de nemultumiti saraciti de criza sa le dea cu ciomagu n freza? Pe liberali ❗ Si au gasit o chichita in asa fel incat PSD sa nu si manjeasca mainile votand ordonanta lui Orban,dar aproband intr un fel tacit prelungirea starii de urgenta.Existand de fapt,probabil de cel putin 10-20 de ori mai multe infectari decat numarul prezentat oficial,se pot scoate infectari pe banda rulanta”din camara” ,pentru ca,cei care nu sunt convinsi de necesitatea masurilor „dure” sa se gandeasca mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *