Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Suntem la un pas de stâlpul infamiei și lapidare

15 mai, zi emblematică! Oameni cuprinși de frenezia nebună a relaxării, lume haotică și parcă scăpată dintr-o mare pușcărie. Zici că era Revelionul aseară! E normal să ne bucurăm de starea de libertate, de vederea unui chip luminos neastupat de mască, e bine să dăm drumul vieții după care am tânjit atâta timp, e minunat să ne întoarcem la normalitate. Dar parcă spectacolul a fost prea de Champions League, până și pentru o țară cu sânge latin.

Însă, nu asta e problema, veselia exacerbată, reală ce va urma să vină, ci ura ce se sădește între noi în ceea ce privește problema vaccinării. Noi oricum reușim să ne urâm pentru orice, pentru unii dintre noi este un stil de viață, ne urâm pentru o postare pe Facebook, pentru o funcție sau avansare la muncă, pentru un loc de parcare, pentru bunăstarea celui de lângă noi. Cum să nu ne urâm și pentru vaccinare? Cuprinși de complexul de inferioritate, simțim avid nevoia să demonstrăm că noi le știm pe toate, că suntem mai pricepuți decât toți ceilalți, să creăm cele mai mari teorii ale conspirației. A fi sau a nu fi vaccinat! Aceasta este marea dilemă a românilor.

Odată cu această mare relaxare, se pare că strategii noștri au calculat puțin greșit startul și vor eșua în procesul vaccinării. Dar vom vedea în scurt timp dacă nu vine iarăși un val pandemic, dacă nu ne trezim, din nou, că țipăm după paturi la ATI, că ne vedem iarăși afacerile ruinate, pentru că noi, românii, nu știm să apreciem real această relaxare.

Ura se strecoară încet în mințile noastre și ne inundă sufletele, deoarece cei vaccinați au voie la teatru, la meci, la spectacol, la nuntă…

Ura vine din educație, spun unii. Și se pare că există un sâmbure de adevăr. Suntem crescuți să ne urâm, să nu căutăm înțelegere și echilibru. Iar această ură ne-a fost inoculată, de ani de zile, de societatea în care trăim și de aceea vedem în jurul nostru atât de multe suflete schilodite.

Cred că era nevoie de un număr mai mare de populație imunizată, pentru că dacă privim dincolo de granițe vedem că relaxarea altora e mai normală. Dar noi ne relaxăm românește! Și tot românește o să ajungem să ne spargem capetele între noi, pentru că relaxarea nu ne mai dă voie să gândim și să arătăm cu degetul: Tu ești vaccinat, tu nu ești.
Suntem la un pas de stâlpul infamiei și lapidare. Acea metodă barbară despre care numai am auzit și ne-a dat fiori.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *