Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Tablourile semnate Agneta Cismașu au ajuns în Germania, Austria și China

-Vă rog să vă prezentați pentru început.

-Sunt artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala din Cluj.

 Expun permanent împreună cu colegii și în țară și în străinătate.

– Când a fost întâlnirea dvs cu pictura?

–Din copilărie, în familia mea au fost mai mulți artiști plastici. Am pictat de mică copilă, am crescut într-o familie în care se picta. Nu au fost așa de renumiți, era mătușa mea, apoi tatăl meu se ocupa cu ceramica.

–Ce ne mai puteți spune despre dvs?

–Am urmat Universitatea de Artă și Design din Cluj – Napoca. Am terminat tapiseria. Am lucrat artă decorativă, de mulți ani lucrez doar pictură.

-Care sunt tehnicile preferate?

 – Lucrez în ulei, apoi acrilic.

–Care sunt temele preferate ?

–Mai mult partea interioară a omului. M-am concentrat asupra călătoriilor mele interioare și căutărilor. Este o cale de cunoaștere, de descoperire a peisajelor interioare. Am avut multe teme cu Graalul sau pod peste abis, cum poți trece peste prăpastia interioară ca să poți ajunge în partea opusă, la lumină.

–Dimensiunile preferate ?

–Pictez pe tot felul de dimensiuni, cele mai noi sunt de 1,5m pe 1 m, 1,20  pe 1m, am și 70 x90 cm și mai mici. Personal, însă prefer lucrările de mai mari dimensiuni.

-În ce țări ați avut tablouri expuse?

–În Germania, Austria, China…Am avut o expoziție personală de pictură la Dresda. După articolele apărute în  presă după această frumoasă experiență, am fost invitată de Institutul Cultural Român din Berlin să expun și acolo. În China am avut lucrări împreună cu un grup de pictori din Stuttgart.

–Continuă pasiunea artei în familia dvs la o nouă generație?

–Da, am doi copii care și ei au făcut artele plastice. Andreea Ioana Cișmașu și Cristian Cișmașu. Andreea Ioana a urmat arta fotografică, dar face și pictură, iar Cristian design.

–Cu alte cuvinte, o adevărată familie de artiști.

–Aici este numai o parte din familia artiștilor.

– Ce așteptați acum de la anul 2024?

-Sper să continui această călătorie și interior și exterior, acestea nu pot merge separat. Pot să vă spun mai amănunțit că mă interesează și materia, diferite materiale am lucrat și cu tehnică mixtă. Am urmărit, în mod special, să văd cum se poate cu o cunoaștere spirituală să putem transforma și materia, să fie ceva frumos și creativ. Vreau să putem susține cultura. Prin pictura mea doresc să ofer o parte profundă și frumoasă lumii în care trăim. Asta deoarece noi trăim în banalitate și trebuie să o transformăm.

-Mulțumesc. Felicitări!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *