Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Tăcerea suspectă a PNL în cazul protestelor fermierilor și transportatorilor

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu a remarcat tăcerea suspectă a PNL față de protestul fermierilor și transportatorilor, acțiune în desfășurare.

„Deși protestul este împotriva guvernului PNL-PSD, și a regimului Klaus Iohannis, PNL nu spune nimic. Lasă impresia, nu că e în opoziție, că nu zice nimic. Nici nu spune că „suntem solidari cu fermierii și transportatorii și convocăm o ședință a coaliției, să găsim o soluție”. Sau să spună „noi nu suntem de acord cu aceste proteste”. Nu suflă un cuvânt, nici măcar pe Facebook.

Sigur că principala țintă este premierul, ministrul Transporturilor, care este al PSD, și ministrul Agriculturii, care este al PSD. Așa ceva nu se face, totuși guvernul acesta nu este al lui Ciolacu. Teoretic, protestul vizează și PNL. Era normal ca PNL, care este guvernul, să reacționeze. Să fie de acord cu protestele și să se înfoaie la PSD, să dea un ultimatum.

Eu cred că, e o ipoteză, că ori e pusă la cale de PNL, ori convine PNL, dar nu este corect. Dacă vor face așa până la alegeri, eu zic că mai bine să se rupă”, a explicat jurnalistul. El a adăugat că s-au mai întâlnit situații de alianțe la guvernare în care „partidele profită de poziție pentru a-și administra pumni în cap reciproc”.

În stilu-i caracteristic, Ion Cristoiu i-a luat în zeflemea pe liberali și a spus că PNL poate s-a mutat pe planeta Marte.

În continuare, jurnalistul a salutat faptul că europarlamentarul Dacian Cioloș a explicat, într-un interviu, că agricultorilor români li se face o mare nedreptate. „Când a fost povestea cu Acordul (Schengen-nota red), Dacian Cioloș i-a bătut la scor pe toți așa-zișii naționaliști. A pus punctul pe i și a spus calm că Acordul ne transformă în cetățeni de mâna a doua (…) Acum a venit protestul fermierilor. Spre deosebire de PNL, de Nicolae Ciucă, președintele partidului care face parte din guvern, domnul Cioloș a luat poziție”, a afirmat Cristoiu.

Redăm în continuare declarația lui Dacian Cioloș. Sursa, aici

Întrebare: Sunt multe nemulțumiri formulate în bună măsură nestructurat de fermieri. Cea mai mare este legată de faptul că i-au doborât măsurile luate pentru ajutorarea agriculturii ucrainene.

Dacian Cioloș: Dincolo de nevoia de a-i ajuta pe ucraineni, certă și pe care o susțin 100%, modul în care s-a făcut lucrul acesta a fost o greșeală și din partea Comisiei Europene.

Se putea foarte bine lăsa acces liber cerealelor ucrainene pe piața europeană, fără cote, dar să se controleze totuși cantitățile care intră, ca să știm unde se duc ele.

În anumite părți din UE, Spania, Italia, Portugalia, unele țări nordice, e nevoie de aceste cereale în hrana animalelor. Dar țările din vecinătatea Ucrainei sunt și ele producătoare de cereale, iar această situație le creează perturbări pe piață.

Nici azi nu înțeleg de ce CE n-a acceptat să introducă acest sistem de monitorizare a cantităților, ca să poată interveni, să oprească sau să canalizeze mai bine cerealele care ar fi trebuit doar să tranziteze România și Polonia.

Din acest punct de vedere, agricultorii noștri au dreptate. Și nici măcar nu e vorba de compensări. Oricâți bani ai da, nu pot să compensezi o pierdere odată creată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *