Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Tată și fiică expun, pentru prima dată, tablourile împreună

Doi pictori din generații diferite, dar provenind din familia Mihali, au posibilitatea să expună pentru prima dată tablourile lor de valoare. Este vorba despre o expoziție care mai cuprinde lucrări semnate de artiști din Finlanda, Germania, Austria, Italia și țara noastră.  Expoziția ,,Crâmpeie din România” este găzduită de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în Galeria Cellarium de la Palatul Reduta, din Cluj-Napoca.  Organizatorul expoziției deschisă până la 10 septembrie 2023 este Mariana Frum. Poate să fie vizitată de  miercuri până duminică, între orele 10 și 18.

Să ne reamintim cine sunt cei doi pictori din familia Mihali.

Gavriliță Mihali este artist liber profesionist, cu atestat tip A Gradul I Solist Acordeon, membru al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor România – UCIMR.
Nicoară Timiș, pe vremea când era directorul Casei de Creație Baia Mare, scria despre el așa: „Este un pictor de valoare și multe din picturile sale împodobesc numeroase case, nu numai în țară sau din Europa, ci și din America. Este o mândrie pentru noi că avem oameni așa de talentați, dăruiți de bunul Dumnezeu și cu harul muzicii, dar și cu cel al artelor plastice, al picturii”.

Talentul său nativ de excepție s-a manifestat de la o vârstă fragedă, de numai 12 ani, ca apoi la 17 ani picturile sale să împodobească Altarul Bisericii Ortodoxe din Jurești, județul Timiș, iar la 20 de ani Biserica Penticostală Borșa (Repedea). Mărturie evidentă a talentului sau artistic, a dragostei unui frate pentru sora lui este la capela este înmormântată cea care a fost marea interpretă de muzică populară din Maramureș, Titiana Mihali. Picturile lui abordează o varietate de teme, reproduceri, peisaje, portrete, naturi statice, interioare, icoane pe sticla cu foita de aur și multe altele. În prezent, este membru al Asociației Artiștilor Plastici București.

Trecem acum la fata sa, Monica Mihali. Face parte din Asociația Artiștilor Plastici București. Este inginer proiectant în domeniul instalațiilor electrice. În afară de ultimele noutăți în domeniul ingineriei electrice (breaslă în care a primit un important premiu decernat la Sesiunea Cercurilor Științifice), a rămas tributară primei iubiri, adică arta armoniilor cromatice. Primul maestru i-a fost chiar tatăl de la care a moștenit harul picturii, acel har minunat prin care reușește mereu să confere emoții și stări sufletești unei pânze prin cărbune, acuarela, pastel, culori în ulei sau acrilice. La 10 ani primește primul premiu, ca o recunoaștere a talentului, în cadrul concursului Tinere Speranțe, pentru o lucrare în cărbune. Mereu între două lumi – știință și arta, pictura modernă și cea clasică, Monica urmează diferite cursuri de pictură sub îndrumarea profesorului Adrian Negrea. Are o mare pasiune pentru arta sacră. Chiar în aceste zile participă și la o expoziție de icoane de la București.

Monica Mihali a participat la numeroase expoziții în țară, iar lucrările ei sunt vândute atât în România, cât și în străinătate. Picturile ei abordează o varietate de teme, ca reproduceri, peisaje, portrete, naturi statice, interioare și altele, toate realizate în diferite tehnici de pictură.

După atâtea cuvinte să vedem și niște imagini.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *