Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Teoria constipației

Nu știu cum o fi prin alte țări, dar la noi pare că jumătate dintre reclame promovează soluții pentru un tranzit intestinal sănătos. Cum asta nu se întâmplă de ieri, devine clar că leacurile respective sunt la mare căutare. Pe de altă parte, s-ar zice că n-au prea mare efect dacă rezistă atâta vreme pe primele locuri ale leacurilor savurate de pariorii pe cefe și mici. Și totuși, există un argument mult mai puternic pentru concluzia că stăm prost cu dirijarea traficului de sub ombilic. Și asta nu se mai întâmplă doar la noi. Cohorte de politicieni și vedete din întreaga grădină planetară țin să ne arate în fiecare clip care circulă pe net că li s-au defectat semafoarele inghinale. Exact, e vorba despre declarațiile tălâmbe care de ani buni curg ca la festivalul mondial, chit că unii lideri globaloizi s-au mai schimbat și au mai dispărut și ceva vedete. Ca un făcut, cei care le iau locul, fie ei cancelari, prim-miniștri, șefi ai planetei ori moguli ai spațiului virtual, suferă de aceleași ambuteiaje ventrale ca și predecesorii. Iar simptomele sunt clare chiar și la rarele excepții care suplinesc despriponirea neuronilor cu o acreală soră cu spleenul unui demiurg retrogradat la biroul de numărat păcatele becisnicilor.

Cine nu vede legătura să se imagineze pe sine în brațele unei greve peristaltice. Carnea atârnă, lingurica înțeapă, încălzirea globală urcă până-n vârful urechilor, orice mișcare mai bruscă se lasă cu vertij și alarmă de debordare și lumea plutește în chin și ceață. Ei, în condițiile astea cum să se mai înțeleagă creierul de sus cu cel de jos? Nu știu ce zic cercetătorii, dar e clar că-și recheamă ambasadorii pe bandă rulantă. Ăl de sus îi zice să termine cu seronotoninele strepezite, ăl de jos îi răspunde obraznic („Hai, ia să te văd cum mai legi tu două cuvinte!”), barosanul trece la scatoalce cu cortizol, ăla micu’ devine și mai obraznic (de curând l-a făcut pe șeful lumii să spună „Trăiască regina!” și pe adjuncta lui să cugete că a sosit momentul să facă toată ziua ce face toată ziua) și tot așa. Până nu se-ntâmplă minunea… adio noimă! Nu trebuie să se mire nimeni dacă prizonierul războiului provocat de o banală sincopă duodenală scoate pe gură ce nu intră noaptea-n sat. Lucrul cel mai grav e că oamenii ăștia continuă să activeze, să-și „facă datoria”, iar masele de manevră înghit pe nemestecate toate producțiile derivate. Începi să te întrebi care e boala secolului de fapt și dacă nu cumva nefericiții afectați au comandat miliarde de doze din leacul greșit.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *