Ucraina de azi este Ungaria care ne-a răpit Ardealul în 1940

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Ucraina de azi este Ungaria care ne-a răpit Ardealul în 1940”

  • @Adriana; D.Toba are dreptate ca drona este de fabricatie americana ptr UA (tip Phoenix Ghost). Personal cred ca a fost
    controlata de ucrainieni, dar au avut ghinion…..a plouat inainte de bombardamentul rusesc. Au ratat incendiul/ efectele
    luminoase ar fi fost „convingatoare”.
    @Dl.Cristoiu; ucrainienii au pus pe net pozele si filmarea cand au facut acuzatiile. Ce s-a intamplat ulterior a fost politica
    „partenerului strategic”. Slugile fac ce se cere…sa nu ne miram de ce se va mai intampla….
    La razboi nu exista mila nici fata de aliati. Exista doar supravietuire. De aici si atitudinea ucrainienilor.
    Si la Crevedia doua persoane au filmat cauza exploziei; cateva cadre, ptr ca nu erau idioti sa astepte sa se parleasca…..
    Naționala Israelului, păzită ostentativ, la București, cu mitraliera de agenții Mossad; nici evreii n-au incredere in fortele
    de securitate romanesti. La noi jandarmii au placerea sa-i bata doar pe cei lipsiti de aparare. As fi curios daca s-ar intalni
    cu unul care are macar un AKM, cartuse destule si…este hotarat…

    • Ha, ha, apropo de curiozitatea dvs, s-ar mari intempestiv ratia de hartie igienica si izmene maro/kaki. Prin OU/HG. Fara licitatie!

  • Orice razboi e o tragedie. Dar…, intotdeauna exista un dar.
    1. Toti producatorii si comerciantii de armament, hartie igienica si izmene maro isi vad profiturile crescand pana la cer.
    2. Procentajul prostilor scade brutal si rapid.
    Asadar si prin urmare, toti anticomunistii si anti-orcii feroci sunt invitati cu drag pe front in prima linie sa le rupa rusilor fashul, masinile de spalat si cazmalele/lopetile. Trotinetele sunt acceptate in transee, calculatoarele nu sunt necesare. World of tanks, Call of duty si Arma 3 se joaca live. Exista doar un mic inconvenient, nu exista buton pentru „Game Replay” sau „Game reset”. Aux armes citoyens!

  • Ungaria nu ne-a rapit nimic. Noi am dat moka, fara sa cracnim ca sa nu suparam licuricii vremii. Cum am dat si Basarabia si nordul Bucovinei. De Cadrilater nici nu mai zic. Noroc cu Stalin ca ne-a dat nordul Ardealului inapoi. Daca era dupa „aliati”, vedeam ciuciu Ardealul. Atentie: Istoria se repeta.

  • Deturnarea atenției opiniei publice dacă mai exista așa ceva,cu drona,cu incendiul ,cu Arafat,cu tot felul de știri halucinante exacerbate intenționat de MASS media,in tot acest timp ne pregătesc noi scenarii covid,noi tactici și strategii sa ne închidă in case sa ne vaccineze,vor mai pune botul romanii la așa ceva ?,asta e întrebarea ce se naște.
    Va dați seama unde am ajuns ,polițistul vinde droguri,medicul lasa sa nască in strada sau mai halucinant operează hernia in loc de sarcina,drogații fac legea pe șosele,ce stat mai e asta ,ce Tara am devenit? Asta nu mai e Tara și nici stat,e Cadavrul viu.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Eu nu pricep ce vor astia care se-agita pe subiectu’ cu drona cazuta intre copaci.

    Amintiti-va ca la Belgrad in 1999 americanii au reusit „performanta” sa bombardeze fix ambasada Chinei si tot n-a izbucnit un raboi mondial pe motivul asta. Daca din „greseala” rusii ar trimite o racheta direct in ambasada SUA din Bucuresti, ar fi altceva. Da’ sa-ti doresti razboi pentru o drona cazuta aiurea intre tufisurile Romaniei, e de-a dreptu’ schizofrenie.

  • finalitatea dinamicii din ucr sta in raspunsul la aceasta intrebare: exista sau nu exista nazisti pacolo?!
    unii s au jurat ca da, altii s au jurat ca nu
    si unii si ceilalti vor afla raspunsul, iar el va fi fara echivoc
    chiar si ‘pacea din ucr’ se afla sub potentialul acestui raspuns

  • Bun proverbul românesc „dacă te bagi în troacă te mănâncî porcii” cam asta se întâmplă acum – Ucraina își bate joc de noi, ne-a umplut de zoaie.
    Am spus de la început că nu e treaba României să ajute, fiindcă Ucraina nu este în UE și în NATO deci conflictele ei teritoriale cu Rusia nu ne privesc.
    *
    Flux publică astăzi un comentariu în care se spune că drona găsită nu este a ucraineană, nici rusească, ci este americană probabil a unei unități cu baza în Babadag sau Kogălniceanu sau Borcea.
    Comentariul e scris de Daniela Tobă fost purtător de cuvânt al STS. Foarte interesant. Pe mine m-a convins.
    *
    Pentru cine nu are timp să citească tot aricolul din Flux iată doar două argumente:

    ” a cui e drona? Ştim că ruşii operează în Ismail cu drone mari. Drona HESA Shahed 136 / Geran-2, cea invocată în declaraţiile ucrainenilor că ar fi căzut la noi, e ditamai dronoaia: are aproape 4 metri în lungime, 3 metri in deschiderea aripilor, 200 de kile fără încărcătură şi vreo 250 kile cu încărcătura explozivă. Dacă o astfel de dronă ar fi picat întreagă la locul cu pricina, crengile arborilor de acolo, destul de apropiate unele de celelalte, unele chiar foarte apropiate, ar fi fost praf. De asemenea, urmele căderii ar fi mult mai consistente decît o biată gropiţă. De asemenea, s-ar fi văzut pe copaci urmele impactului, că totuşi vorbim de un sfert de tonă de metal venită cu viteză”.

    „Singura variantă care mai rămîne e o dronă controlată de pe teritoriul nostru. Fie pentru supraveghere, fie pentru exerciţiu în condiţii semi-reale de conflict, alte variante nu văd. Probabil au fost executate de către americani misiuni operative în zonă, date fiind atacurile ruşilor, mai ales în acea noapte, iar drona li s-a defectat, dar la fel de probabil este că vreunul dintre militarii ucraineni antrenaţi la Borcea a fost adus în zonă pentru exerciţii de pilotaj drone Phoenix Ghost şi operatorul neîndemînatic a buşit-o. Aici gama de posibilităţi e destul de generoasă şi nu există elemente de care să mă pot agăţa în privinţa detaliilor. Nici nu cred că ar conta prea mult în ecuaţia generală. Din tot ceea ce am expus în cea mai lungă postare pe care am scris-o vreodată, opinia mea este că drona aparţine americanilor”.

    In concluzie armata română a fost informată de americani că a bușit drona în acea zonă, deci știa și Iohannis și de aia a spus în prima declarație că nu a căzut nici o dronă trimisă din exterior.
    Dovadă e, spune Daniela Tobă:
    „Armia noastră sosită la faţa locului nu a avut nici un interes în a face cercetare riguroasă la faţa locului, ci doar în a recupera bucăţile care ar fi putut să indice ce tip de dronă este, de aceea i-a durut în pix de şuruburi şi bucăţele nesemnificative de metale şi plastice şi alte asemenea”.

  • Ne pregătesc sa ne bage in razboi

  • ucrainenii vor sa i bata pe rusi, caz in care rusii vor pierde razboiul.
    e de bun-simt ca dorinta lor sa fie respectata. probabil ca razboiul va mai dura, insa chiar si asa dorinta lor trebuie respectata, prin urmare e de bun-simt ca razboiul sa continue cita vreme dorinta se manifesta.

    in orice caz e nevoie de o Noua Lume pentru ca in ucr sa se manifeste o noua stare ( acum e stare de razboi, iar Lumea inca nu s a innoit )

  • Interesul Romaniei este o Ucraina cat mai mica si daca se poate fara iesire la Marea Neagra .
    Ni se impune participarea la o coalitie care e impotriva intereselor noastre nationale.

    • interesul nostru e acoperit de interesul altora, pina una alta. io, spre ex, n am nimic impotriva, pina una alta.

  • S-a cam săturat lumea de aroganța și obrăznicia ucrainenilor! Îi ajuți de intri în deficit bugetar național, ne aglomerează și deteriorează drumurile și porturile, ne distrug delta și ei se fac că nu văd! Posibil să fi căzut o dronă dar te poți aștepta la pagube colaterale dat fiind vecinătatea și nu este motiv de a intra într-un război.
    Nu era cazul că cei 3 generali să stea sluj în fața unui neica nimeni de la A3. Mă îngrijorează slugărnicia PSD și a marelui turist față de actorașul nepoțel. Dacă ajungem la alegeri de coaliția de guvernământ se va alege doar amintirea unei guvernări haotice.

  • Bună dimineața
    Domnul Iohannis a fost făcut de râs ca să nu mai ceară nicio funcție europeană, după terminarea mandatului de prezidente. Nu mai are credibilitate. S-a dus după fentă.

    • Nu va suparati, exista vreun politruc pe la brucsal care sa aibe credibilitate? Sau cunosteti vreun politruc prin Komisia Oiropeana care sa fi fost ales/votat? Ha ha, ce-mi plac glumele mele!

  • Romania could be at war with Russia on Monday. US/Ukraine/Romania’s naval exercise in the Black Sea.
    Emil Cosman on YouTube.

    • Ma uit si eu la Cosman si nu stiu ce sa zic da’ am sentimente amestecate despre bajet. Nu vreau sa spun mai multe, e doar o chestie de stomac. Ca vom intra in razboi, da, fara doar si poate. Sa vedem daca anul asta sau urmatorul. Oricum, in SUA, deci si la noi, nasul meu nesimtit imi spune ca nu vom avea alegeri. Acum, daca va fi p(l)andemie sau razboi (sau amandoua), numai Aghiuta stie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *