Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

UE nu ne-a dat 3,1 miliarde de euro. Ne-a dat voie să cheltuim 3,1 miliarde de euro din banii noștri

1. Ședința de Guvern de miercuri, 15 aprilie 2020, a fost transmisă în direct de televiziunile de știri. A fost o ședință de Guvern doar cu numele. În realitate, televiziunile de știri, parte integrantă a Presei Miluite, au transmis în direct o suită de scenete înscrise într-un vodevil. Miniștrii s-au ridicat pe rînd în picioare pentru: a) a raporta realizări mărețe sub măreața conducere a lui Ludovic Orban. b) să-și arate supușenia față de premier.

Din aceste puncte de vedere, vodevilul a avut drept fir principal Cultul personalității lui Ludovic Orban. Ședința a fost pusă la cale pentru ca, prin intermediul televiziunilor de știri, românii să vadă ce Bei drept, sever, cinstit, corect, deștept și mai ales luminos e Ludovic Orban.

Momentul de miercuri e unul dintre punctele în care a ajuns o practică inițiată, dacă nu mă înșel, pe vremea lui Victor Ponta. Tradițional în postdecembrism ședințele de Guvern s-au ținut departe de ochiul camerelor de vederi. Lucru explicabil. Ședințele Executivului sînt ședințe de lucru. Orice moment de publicitate mediatică afectează această atmosferă. Miniștrii, în frunte cu premierul, vor fi mai atenți la cum să apară la televizor decît la discuția de lucru din ședință. De regulă, după ședințele de guvern se organiza o conferință de presă, ținută de purtătorul de cuvînt al Guvernului. Dacă la ședință s-au decis măsuri importante într-un domeniu, ministrul domeniului respectiv venea și vorbea la conferința de presă. Avantajul pentru opinia publică al formulei era indiscutabil. Întrebările ziariștilor erau cele ale cetățenilor. Purtătorul de cuvînt și invitatul sau invitații dădeau socoteală opiniei publice în legătură cu măsurile decise. Victor Ponta a inițiat formula transmiterii în direct a unei părți de început a ședinței de guvern. Nu era o ședință a Executivului, ci un exercițiu de autoritate al premierului. Miniștrii erau scoși la tablă și mîngîiați pe cap sau urecheați, după interesele premierului. Din cîte se vede, miercuri, 15 aprilie 2020, în practica scenetelor despre cum lucrează premierul și Guvernul a survenit un salt. Acum se transmite de către televiziuni toată ședința care nu mai e ședință ci vodevil despre cît de bun e premierul.

2. La ședința de Guvern televizată de miercuri, 15 aprilie 2020, Florin Cîțu a declarat următoarele:

„Nu Comisia Europeană ne-a dat 3,1 miliarde euro, noi dăm, ei doar ne lasă să o facem. (…) Cele 3,1 miliarde nu sînt de la Comisie, ci din buget. Comisia doar ne trece cu vederea că e ajutor de stat. De dat, nu ne dă nimic. (…)
O clarificare, cele 3,1 miliarde euro de care s-a vorbit sunt de fapt bani pe care noi îi dăm. Comisia Europeană a aprobat doar schema noastră.”

După declanșarea Crizei de Coronavirus am folosit pentru Presa trecută cu arme și bagaje de partea regimului Klaus Iohannis în schimbul unor finanțări în curs de derulare sau promise prin negustorii secrete termenul de Miluită. L-am luat de la porecla dată de Alexandru N. Lahovari Opoziției din vremea lungii Guvernări Ion C. Brătianu, dintre anii 1876 şi 1888, pentru că trăia din Mila Guvernului. La fel e și cu presa noastră mai ales cea întruchipată de trusturi cu mari cheltuieli de producție, devenită trompeta regimului Iohannis în schimbul Miluirii financiare din partea Guvernului.

Tot trompetă a regimului e însă și Presa Diviziei presă, despre care am vorbit înainte de Coronavirus, cînd site-uri și televiziuni se afirmaseră drept colaboratoare de nădejde ale Binomului SRI-DNA. Tainul e luat de Divizia Presă din altă parte decît din Victoria, din pădurile din marginea Bucureștilor. Iată cum își îndeplinește misiunile de luptă site-ul Ziare.com, condus de cunoscuta luptătoare Ioana Ene Dogiu. Într-una din edițiile anterioare apare spînzurat la loc de frunte titlul:
România primește 3,3 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru susținerea IMM-urilor afectate de criză.

Evident prin România se înțelege regimul Klaus Iohannis. Titlul e menit a trîmbița o uriașă victorie a lui Klaus Iohannis. Ca urmare a prețuirii de care se bucură el la Bruxelles, Comisia Europeană a făcut cadou României nu mai puțin de 3,3 miliarde euro. Românul care nu trece nimic prin creierul lui minim sare în sus de bucurie.
România lui Klaus Iohannis a obținut pe de-a moca miliardele de euro refuzate Italiei.

Citind știrea, mai ales după ce ai aflat cum stă tărășenia și din alte surse, descoperi că România a primit dreptul de a cheltui din fonduri proprii pentru IMM-uri, la cererea sa, 3,3 miliarde de euro. Așadar, nu e vorba de banii lor, ci de banii noștri, pentru care am primit acceptul să-i cheltuim în condițiile Coronavirus. Titlul trebuia să fie:
Comisia Europeană a aprobat măsurile guvernului României de sprijinire a IMM-urilor în valoare de 3,3 miliarde de euro.

Zicerile lui Florin Cîțu la ședința de guvern de miercuri, 15 aprilie 2020, confirmă această realitate:
UE nu ne-a dat nimic.
UE ne-a dat permisiunea să cheltuim noi suma respectivă la ajutoare de stat pînă la Criză interzise de regulile de la Bruxelles.
Mare e Grădina lui Dumnezeu în lumea cazărmilor din presa militarizată!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

42 comentarii pentru articolul „UE nu ne-a dat 3,1 miliarde de euro. Ne-a dat voie să cheltuim 3,1 miliarde de euro din banii noștri”

  • @ Gabi Serban
    (ca sa nu te mai obosesti sa-ti cauti raspunsul printre postarile de mai jos)
    .
    Gabi, nu fi atât de suparat!
    O sa ma tin de promisiune si o sa-ti fac o vizita când o sa-mi iau concediul, doar ca, din cauza crizei covidului, nu-ti pot preciza data. Noi, medicii, suntem în linia întâi în acest razboi nesuferit, le salvam viata si unora ca tine, nici nu conteaza ca sunt niste sociopati incurabili.
    Tu, stai linistit, cred ca o sa ne vedem prin septembrie. Abia astept.

    • 😎
      Poate-l iei și pe Emil Zmau la întâllnire. 😉 😆 😛

      • Désolé, „consultatiile medicale” nu se fac cu martori. Emil Zmau poate sa-l întâlneasca separat pe tembel, daca vrea.

  • Asta mi-a provocat amuzamentul. Mi-a amintit de programele umoristice de la Mondenii în care erau ridiculizați Băsescu și Joc. La un moment dat, supusul premier Boc îi cerea șefului de stat: „Domnule președinte, dați-mi voie să mă trag de păr, ca să sufăr împreună cu dumneavoastră!” Așa și aici: „coana Europa” (vorba lui Dinescu) ne-a dat voie să ne tragem de păr și să îi mulțumim din inimă pentru permisiunea acordată.

  • @
    civilizatia asta e obligata sa se miste…natural ( de la asta se porneste cu orice analiza! ),
    deci orice varianta care implica un numar de decese care iese din dinamici naturale e imposibil.

    Cunoasterea despre omenire, care s-a obtinut in conditii de stres, deci e substantiala,
    foloseste la altceva, la proiectarea Viitorului.
    or Viitorul…care conteaza e Marea Revolutie.

    :)))am auzit ca astia s-au apucat sa-i dea un nume crizei:)),
    pai…io zic ca cel mai potrivit nume asta e: Marea Revolutie:)))

    am si motivatie!:))))
    razboiul mondial s-a desavarsit in revolutie mondiala, dar faza e ca o alta revolutie mondiala…nu mai exista!:))) asta e ultima!
    adica aceasta civilizatie a avut:
    -un razboi mondial ( ca alea doua…e de fapt doar unul! )
    -o revolutie mondiala.
    atit!
    gata!:)))), ca odata desavarsita, civilizatia se misca…gratios!, pace, gen!:))))

    deci decit sa-i zici revolutie mondiala…ii zici mai bine Marea Revolutie, ca alta n-o sa mai fie!
    vine pacea peste noi si ne inunda definitiv!:))))

    • Simti nevoia de socializare, nu-i asa? Cand recitesti ce scrii si te pui in pielea celui care citeste, cum iti suna?
      Ti se pare ca traim momente fun?

      • 😆 Nu cred ca recitește. Nu are timp de atâta scriitura. 😀

      • tutunul si alcoolul omoara cam 10.000 000 de oameni…in fiecare an.
        virusul asta a omorit cam 144.000 de oameni, momentan.

        deci anul trecut au murit 10.000.000 de oameni din cauza tutunului si alcoolului.
        ăăă…ai idee de ce virusului i s-a declarat razboi, dar tutunului si alcoolului, nu?

        in ultimii 30 de ani au murit cam 300.000.000 de oameni din cauza tutunului si alcoolului.

        144.000 VS 300.000.000
        de unde rezulta ca 144.000 e mai mare decit 300.000.000
        cum sa fie, domne, mai mare?!:))))

      • ce traim e vremea revolutiei mondiale. adica a…fostului razboi mondial.
        cu toate astea…toata lumea se gindeste cum ca intr o luna…doua …trei…iesim din criza!:)
        cum sa iesim, domne, din criza, daca noi ne adincim intr o revolutie cum alta n-a mai fost pe planeta asta?!
        bine, unii zic ca vom iesi din criza virusului si vom intra in criza economica.
        …pai… cum ramane cu razboiul mondial, adica cu revolutia mondiala, ca noi asta traim.
        cind vad ca toti fug de ea, hranindu-se cu optimism inexistent, …ma apuca risul!:)))
        iarta-ma!

      • razboiul mondial clasic e expirat. gata!, poate fi aruncat la gunoi!
        cu toate astea,…unii se incapatineaza sa cumpere arme clasice! :)))

        o rezerva de 8 milioane de tone de griu e aur curat. cu toate astea rezervele sint dimensionate pina la urmatoarea recolta. ei, uite, aici mi-a pierit zambetul.

      • bineinteles ca revolutia mondiala era implacabila, ca temelia lumii trebuia demolata si reconstruita alta, capabila.
        dar…ea, pina acum 3…4 luni nu presupunea si o suferinta a oamenilor. ba chiar era imposibila. asta rezulta din dinamica civilizatiilor.

        insa…intre timp s-a intimplat ceva…unic: conducatorii statelor lumii au reactionat disproportionat in fata virusului, pe de o parte,’
        iar pe de ailalta parte omenirea si-a manifestat fricile.

        virusul a iesit din joc, s-a transformat intr o nonactiune, iar omenirea si conducatorii ei au ramas in offside. sint singurii raspunzatori pentru situatia in care civilizatia e.

        deci acum 4 luni omenirea era protejata in mod natural de ‘suferinta’,
        iar acum e fix cauza care va permite si manifestarea suferintei.

        deci in mod absolut!, cu Universul pe post de Arbitru, omenirea nu avea cum sa treaca prin suferinta, cu toate ca revolutia mondiala era implacabila, insa intre timp a facut doua chestii plenare:
        -si-a manifestat fricile, impletind cu ele un balaur mondial
        -conducatorii au reactionat plenar disproportionat

        ( daca se va calcula influentele statistice ale virusului asupra deceselor pe perioada uni ciclu ( al Anotimpurilor ), in fapt un an, se va observa ca influenta tinde catre zero. treaba e clara-cristal. dinamicile s-au pastrat in manifestari care pot fi asimilate cu ale Naturii. ( mai simplu spus, in general toti mortii pusi in carca virusului urmau sa moara in ciclul curent , tot din dinamica civilizatiilor rezulta treaba asta )

        chestiile astea ii permit ‘revolutiei mondiale’ sa depresurizeze transferind presiune pe oameni.
        asta, acum 4 luni…era ceva imposibil.

      • …de fapt e cam asa:
        conducatorii, in general,
        au actionat disproportionat si in cazul crizei virusului
        dar si in fata revolutiei mondiale ( caz in care o desconsidera…)

  • Acest experiment planetar are mai multe avantaje:

    – poti sa masori reducerea amprentei de carbon dupa 1-2 luni de inactivitate globala

    – poti sa masori reducerea activitatii economice prin inactivarea cererii celor 4 miliarde de oameni care sunt arestati la domiciliu (cheltuielile lor de subzistenta pe durata sederii la domiciliu fiind oarecum fixe si inelastice si usor de estimat)

    – poti sa masori intensitatea fricii sociale induse prin mijloacele media si toleranta unei mari mase de oameni la frustrare

    – poti calibra mijloacele de urmarire in masa.. daca ai 90% din popor retinut la domiciliu, iti poti calibra sistemele pe cei care inca circula

    – poti urmari foarte atent traficul de internet a celor 90% din oameni care stau acasa – ce obiceiuri au, la cat pornesc calculatorul, ce site-uri acceseaza, ce comanda pe net, etc.

    – poti afla prin mijloace de urmarire globala multe alte lucruri…

    Tragand o linie sub toate cele de mai sus.. poti calcula CAT TE COSTA in economie, daca in loc de 7 miliarde de consumatori, ai da shut-down definitiv (eutanasiere controlata) la 4 miliarde de oameni si ai ramane numai cu 3 miliarde de consumatori in economie. Pe baza imputurilor recoltate in aceste zile, supercalculatoarele pot face diverse simulari.

    Atat virusul cat si vaccinarea e un bun prilej sa reglezi niste cifre…Think about it!

  • Dle Cristoiu ce credeti președintele isi duce la bun sfârșit mandatul?

  • Joiannus Sparanghelus a descoperit misterul pătrunderii și răspândirii masive a Coronavirusului in țărișoara noastră !?!
    Principalul vinovat e, bineînțeles, PSD-ul, care a lăsat sistemul medical fără apărare în fața tentaculelor Covid 19!
    La ieșirea de la ora 2 p m n-a făcut altceva decât să se văicărească, ca (!!!) o babă de pe banca de la linie, cum că cineva a îndrăznit să pună la îndoială constituționalitatea unor măsuri luate prin ordonanțe mili/velitare !
    Ba, mai mult, și-au permis să emită și o hotărâre în parlament !
    Deci nu decretul in sine, privind prelungirea stării de urgență, ci … metodologia de aplicare, defectuoasă!!!
    Bineinteles, că acest afront n-a putut fi înghițit de către actualii păpușari ai puterii, mai ales că nu s-a făcut nici o referire la măsurile care ar trebui luate în vederea repornirii motorului economiei!!!
    Concluzia acestei hotărâri de astăzi este că guvernul trebuie sa dea, pt a intra în legalitate și constituționalitate, o ordonanță de urgență prin care sa se clarifice situația legata de prelungirea stării de urgență, după care poa’ să dea acele ordonanțe militare, dar care nu trebuie să cuprindă niște restrângeri ilegale de drepturi și libertăți !
    Și mai e ceva!
    Sasu’ să nu creadă că Dzeu ne-a cerut să fim proști, ci doar buni, blânzi și înțelegători, vorba părintelui Steinhardt!!!

    • 😎 🙂

      • Bine, dar bunatatea, blândetea și întelegerea unui popor, îndreptata catre conducatorii care nu-l servesc așa cum se cuvine, cum se numește? Eu cred totuși ca se numește prostie.

  • Maître
    Cum dvs aveti mai mult timp liber, mai ales acum de Pasti,
    as dori sa va reamintesc ca Ertugrul se continua cu seria Kurulus Osman,
    eu astept episodul 18 de doua saptamani si as vrea sa va mai propun un film care nu poate fi vizionat in cinematografe sau la tv,
    este doar istorie.
    http://www.tv.khudisquad.org/episode/kurulus-osman-with-english-subtitles-episode-18-season-1
    https://kayifamily.com/category/kurulus-osman/
    https://www.youtube.com/watch?v=2KcHGl930zo

  • alcoolul a omorit, deci deja a facut-o!, cam 90.000.000 de oameni,
    in ultimii 30 de ani, doar!
    deci…cam 5 Romanii au disparut din populatia lumii, omorita de alcool.
    acest genocid ar trebui luat in seama, si…poate mai incolo, dar azi!, il interzice cineva pe planeta asta, ca sa nu mai moara si alti oameni.

    tutunul a omorit, deja a facut-o!, cam 210.000.000 de oameni,
    in ultimii 30 de ani, doar!,
    deci…cam 10 Romanii au disparut din populatia planetei, omorita de tutun.
    acest genocid ar trebui luat in seama, si…poate mai incolo, dar tot azi!, poate odata cu interzicerea alcoolului pe planeta, interzice cineva si tutunul,
    ca sa nu mai moara oameni.

    deci sa retinem!,
    doar!, deci doar! in ultimii 30 de ani,
    cam 300.000.000 de oameni au murit din cauza tutunului si alcoolului,
    deci ar fi chiar culmea ca alcoolul si tutunul sa nu fie interzise pina mai pe seara.

    ( anual mor cam 3.000.000 de oameni din cauza alcoolului si cam 7.000.000 de oameni din cauza tutunului.
    deci in timp ce noi numaram mortii rezultati din criza virusului, pesemne ca nu vor fi mai mult de 10.000.000,
    alti 10.000.000 de oameni mor din cauza alcoolului si tutunului.
    de unde rezulta ca pina diseara sigur o sa fie interzis alcoolul pe planeta, …de tutun nici numai zic, ca pasta creca o sa l interzica si mai repede.
    bravo! )

    • ar fi chiar culmea ca mortii din cauza virusului sa fie mai putini decit mortii din cauza alcoolului, sau ca mortii din cauza tunului !

  • Am aflat ca, în tari ca Japonia, Noua Zeelanda, Singapore, Thailanda, Filipine, Bulgaria, Grecia, parlamentarii îsi reduc salariile sau si le doneaza în întregime Fondurilor care ajuta lupta împotriva pandemiei.
    Am mai aflat ca la noi, doar Victor Viorel Ponta a venit cu o propunere în acest sens: sa se confiste banii din Pilonul 2 de Pensii pentru acelasi scop. Inteligent baiat. Si mare patriot.

    • A face parte din indiferent care ciuma nu este problema mea, toti politicienii si toti papastiosii de la tv,
      AU INTERESE SI E PROSTI,
      dar sa sti ca ciuma rosie vorbeste acuma, ciuma galbena face, IN PREZENT.
      Si galbeni e prosti.

    • Si galbenii e foarte prosti…

      • Daaaaaaaaaaaaa ??? Am înteles tot, fetelor! Si, daca stau bine sa ma gândesc, Marea Neagra este albastra.

      • Simpatizantilor ciumelor, prostilor care nu stiti sa furati, cum va spune doamna aia cu stilul.
        Nu este periculos ponta care are douazeci si ceva de pacalici in parlament,
        este periculos ciolacu, are majoritate in parlament si care vrea ca eu sa iau amenda daca nu fac vaccinul antigripal, produs de amicii lui mafioti,
        este periculos orban si hohuficusul, care au facut starile de urgenta si secretizeaza contractele facute, sunteti la butoane cu totii, lasati-ne cu prostii vostri,
        la mine in sat, sunt doua proaste pnl-iste sef.
        Am iesit la cumparaturi si obosesc dupa trei sute de metri, ma inbolnavesc eu, pentru ca ati fost voi prosti si
        ati cumparat materialele sanitare dupa trump,
        am fost intr-o banca care a blocat automatul pentru plata facturilor, prostii de la brd.
        Merkel deschide scolile in mai, eu daca merg in padure iau amenda ca raspandesc coronavirusul…
        Astazi intr-un magazin mi-a vandut un pui stricat, nu imi pierd timpul
        sa le spun ca mi-au vandut un pui stricat, nu mai intru in magazinul acela deloc, fac asta de mult,
        la fel este si la vot…
        Un client multumit aduce sase noi clienti in magazin, un client nemultumit pleaca cu zece clienti din magazin,
        spun unii mai destepti ca voi si care sunt negustori de mii de ani.

      • Ba-s 3 , că și baba Geo , zisă pe aici Ghio rlanca , e proastă de numa nu-mpunge . Bașca securistă , băsistă și johanistă .
        Ălelalte 2 , sau 2 în 1 , sînt tolerabile , eu n-am văzut secătură mai infectă ca Ghio rlanca asta .

        • Eu nu mi-am pirdut timpul sa aleg intre o proasta si un ficus, dar daca acuma era Adrian Nastase sef peste ciuma rosie, fiti convinsi ca si ciuma galbena era mai perfomanta.
          Simpatizantilor ciumelor, nu am votat niciodata ciuma rosie, nu voi mai vota ciuma galbena si parazitii de pe langa ea, nu voi vota niciodata usr, cum poti tu ca partid sa pastrezi sef, pe unul pe care proasta l-a spulbertat la alegeri, ce sa spunem de pacalicii lui ponta sau pacalicii lui tariceanu.
          Eu o propun pe Frau Merkel in functia de premier al romaniei, este viitor somer, stie limba germana, propun sa ii dublam
          salariul pe care il are in Germania.
          Fiti convinsi ca este mai eficienta decat toti pacalicii de pana acuma, iar ficusul, fiti convinsi ca ia pozitia de drepti …

        • Gabi, nu fi atât de suparat!
          O sa ma tin de promisiune si o sa-ti fac o vizita când o sa-mi iau concediul, doar ca, din cauza crizei covidului, nu-ti pot preciza data. Noi, medicii, suntem în linia întâi în acest razboi nesuferit, le salvam viata si unora ca tine, nici nu conteaza ca sunt niste sociopati incurabili.
          Tu, stai linistit, cred ca o sa ne vedem prin septembrie. Abia astept.

        • Prefer un independent ciumelor.

  • Maître informatia asta este publica si detaliata de cateva zile, dar aveti dreptate sa o readuceti in primplan, am o ruda care a focut scoala acolo unde ati facut-o si dvs maître,
    sunteti o vulpe batrana care repetand informatia, aceasta ajunge la mai multe persoane,
    o minciuna spusa o data ramane minciuna, o minciuna spusa de un milion de ori devine adevar…
    Ciuma galbena face asta nu pentru cei care se informeaza, o face pentru cei care nu se informeaza, o face pentru prostii din satul sarac plin cu prosti, numit romania,
    am copiat-o pe doamna aia cu stilul…
    Este cineva apropiat mie, stiti cum mi-a zis, atunci cand esti aici zic ca fac ca tine, cand pleci fac ca mine, eu stiu ca la noi,
    tu gandesti altfel,
    satul este plin de prosti maître.
    Mie imi vine sa VOMIT cand vad politicienii si slugile lor bine platite la televizor,
    toti mint si cel mai mult ma enerveaza arafat,
    vreu sa ma explic, in tara orbilor chiorul este imparat,
    minciuna perfecta este adevarul spus pe jumatate, se vede din ozn-ul meu ca arafat tace si isi protejeaza functia,
    stiti la statul in fund si degeaba sunt salarii maricele si pensii speciale, unii au amantele angajate in biroul alaturat,
    ei sunt cocosatul care ia nevasta si banii stapanului in Dickens,
    v-am copiat maître.

  • Aceasta criza va aduce cu sine ura fata de capitalism si „democratie liberala” in forma pura.
    Din partea poporului asuprit. Senzatii de scarba pura si revolta fata de sistem. Tot mai multi romani inteleg ca nu sunt beneficiari ci victime ale sistemului ticalosit capitalist, iluzia bunastarii fiind ca mai mananca si ei cate o ciorba calda in vremurile bune.

    Sunt curios cat vor mai putea tine oamenii in case, pe banii lor, si care va fi reactia acestora odata ce vor iesi in strada.
    Atunci nu va mai merge vrajeala cu „propanganda Rusiei”… lumea va fi revoltata de foame si pentru calcarea in picioare a unor libertati.

  • Prima afirmatie a min.finantelor cu care sunt de acord…
    UE ne da de regula doar „directive” la discutarea carora europarlamentarii nostri bine platiti stau cu capul plecat si nu le particularizeaza conditiilor concrete din Romania.

  • Unificarea Dinamicilor
    UE a avut nevoie de hrana. Ca inca nu s-a inventat dezvoltarea fara hrana. Si si-a facut rost de hrana folosind un principiu simplu, natural: diferentele de potential.
    Cita vreme diferentele de potential au fost consistente ele generau ‘miscare’, deci viata, pe masura.
    De-asta UE a avut nevoie in permanenta sa se extinda, pentru ca odata cu trecerea timpului se estompau diferentele de potential in sanul UE si, deci, erau necesari membrii noi, pe care sa-i pape, folosind tot diferentele de potential.

    Povestea din interiorul UE e si povestea din afara ei.
    Si ‘lumea mare’ tot pe diferente de potential isi defineste ‘miscarea’, viata.

    faza e ca in mod natural, odata cu trecerea timpului, diferentele de potential s-au estompat, si in interiorul UE dar si in lumea mare, spre ex China ajungind dint-o oaza de mana de lucru ieftina un colos mondial, etc…

    de-asta si isi schimba Lumea Mare, temeliile, pentru ca…Baltea!
    adica diferentele de potential, singurele generatoare de viata in Civilizatie pina s-o descoperi Perpetuum Mobile,…nu mai existau! potentialele se cam echilibrasera, or fara valuri…de unde oxigenare, deci Baltirea aia era improprie vietii.

    faza era clara inca de cind s-a pomenit prima data cuvintul brexit. ‘punerea la indoiala’ s-a manifestat brusc!, UE n-a rezistat testului, arbitru e Universul, deci nu e de joaca, UE trebuia sa se comporte ca un Intreg, n-a fost in stare, ramasa fara un…memru e ca si cum a ramas fara o mana. deci fix din momentul cind brexitul a rdevenit realitate, UE si-a schimbat brusc definitia, devenind: HandicapataUE.

    i se va cere in continuare, in mod absolut i se va cere!, sa-si dovedeasca putinta de a se manifesta ca un Intreg.
    prin urmare handicapata fiind, tre sa se redefineasca intr un Intreg, din temelii, redefinindu-si ‘mebrul’ lipsa, dregindu-si handicapul.
    pai da:))), dar concomitent trebuie sa-si redefineasca si ‘diferentele de potential’, ca fara ele…va muri sigur. –
    faza e ca aceste diferente de potential se cer redefinite si in intreaga lume si in sanul UE:)), prin urmare…in mod programatic! UE nu va sustine Echilibrul, ci Dezechilibrul! si in afara dar si in interiorul UE.
    criza virusului dar mai ales toate celelalte crize care ii urmeaza si care vor darama toate sistemele sociale sint taman bune de folosit pentru a redefini din temelii lumea mare prin generarea unor sisteme de vase comunicante capabile sa sustina ‘miscarea’ si la nivel mondial, dar si in sanul oricarei entitati care se vrea a fi un Intreg, prin urmare si in UE.

    practic mai inainte ca sa aiba loc o noua ‘Asamblare in Intreg’, va fi necesara o Dezmembrare in tot ce se numea Intreg, dar ‘pus la indoiala’ fiind, a picat testul.

    deci momentat in UE nu e despre mai multa UE, ci despre mai multa Dezmembrare…
    dupa o vreme se va limpezi si Noul Fel in care se vor Asambla ‘piesele’ intr o Nopua Imagine, a Noii Lumi. dar pina sa se Asambleze, de Dezmembreaza…

    prin urmare datca in UE momentat este despre mai putina UE, de unde sa scoti, nenica, ajutor fundamental?! daca el s-ar manifesta, Civilizatia, prin reprezentantul ei UE ar lucra impotriva propriilor interese!, care vizeaza definirea unor Diferente de Potential, nu a echilibrarii, ca echilibrul genereaza Baltire, nu miscare.

    e adevarat ca in curind Lumea Mare va fi energizata de un Perpetuum Mobile, dar…pina una alta, sint necesare diferente plenare ! de potential, ca abia prin manifestarea unor astfel de diferente poate fi catalizata exprimarea Unitara…in Lumea Mare.
    deci… nu echilibrind se ajunge la Inificare, ci dezechilibrind plenar!, abia astfel, adica plenar!, diferentele de potential vor lucra pentru Unificare.

    deci…pe vremurile astea in principiu…fiecare tara traieste pe propriile picioare.
    e…lasata! sa traiasca pe propriile picioare.
    cum globalizarea a redefinit picioarele statelor, acestea fiind astazi din lut, diferentele de potential uriase care se vor manifesta in curind vor aspira toata…’viata’ statelor intr o dinamica mondiala care se va Unifca…de la sine!, adica…de cit sa mori, tu, satule, mai bine…traiesti viata…altei ecuatii de miscare.

    • io, unul, am observat o schimbare fundamentala de abordare in articolele lui ied.
      in general pe ziarecom citesti si…sta mintea-n loc!, dupaia.
      nu stii daca visezi sau esti aievea…cind citesti :)))

      totusi, am remarcat…tot cu o sedere in loc a mintii:))), ca Opiniile lui ied, deci doar despre ale dinsei vorbesc:)), arata, mai nou, cu totul altfel decit cu ceva vreme in urma…
      a cui divizie e si ce treaba are,…daia nu mai pot,
      dar…am remarcat chiar cu placere aceasta schimbare in opiniile doamnei Ioana E.D,
      prin urmare va anunt si pe dumneavoastra, maestre, ca ea exista!:)))))
      adica….mie asa mi se pare, ca e!:)))) si…sa se retina!, m-am si bucurat, observind asta!:))))

  • Este adevarat ca tovarasul Ivan Ivanici a fost decorat si i s-a dat o Volga?
    Da, intr-adevar este vorba despre tovarasul Ivan Ivanici, dar nu a fost decorat ci retrogradat si nu i s-a dat o Volga ci i s-a luat si bicicleta!

  • Maestre, o cheamă Dogioiu???

    • O mai cheamă și Gh Răcaru . Și mai are un nume . Sau mai multe , după cerințele OZU de la Secu .

    • Ba-s 3 , că și baba Geo , zisă pe aici Ghio rlanca , e proastă de numa nu-mpunge . Bașca securistă , băsistă și johanistă .

      • Gabi, nu fi atât de suparat!
        O sa ma tin de promisiune si o sa-ti fac o vizita când o sa-mi iau concediul, doar ca, din cauza crizei covidului, nu-ti pot preciza data. Noi, medicii, suntem în linia întâi în acest razboi nesuferit, le salvam viata si unora ca tine, nici nu conteaza ca sunt niste sociopati incurabili.
        Tu, stai linistit, cred ca o sa ne vedem prin septembrie. Abia astept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *