Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ulpia-Ianina și parfumul de stele

În afară de caniculă, mai sunt și alte subiecte pe lumea asta. Stelele spre exemplu. Doamna Ulpia-Ianina Cupșan-Morar din Petroșani chiar a scris un volum de poeme despre bolta înstelată. Titlul cărții este ,,Parfum de stele”. Alături de pictori, poeții mă preocupă în mod deosebit.

Pentru mine, cea mai frumoasă zi este una cu un vernisaj la o expoziție de pictură. După ce vorbesc doi sau trei oameni, avem și un moment poetic ori muzical. Tablourile au un farmec aparte la intersecția artelor.
Azi, despre un pictor care se prezintă singur.

-Numele meu este Ulpia-Ianina Cupșan-Morar, de profesie medic dermatolog, în prezent lucrând în sistem privat.
Primul meu dascăl a fost tatăl meu, care m-a învățat să scriu și să citesc. Am fost crescută cu basmele lui Ispirescu, cu poeziile lui Eminescu și Coșbuc, dar și cu muzica lui Chopin. Și ea plină de poezie, durere și iubire.

Am cochetat cu poezia din vremea liceului și facultății, dar în urmă cu 3 ani am întâlnit un om minunat, un artist care mi-a devenit prieten de suflet și care m-a motivat și mi-a inspirat multe poezii. A fost atunci „declicul” de care aveam nevoie să mă redescopăr.

-Cum a fost anul 2022 pentru dvs? Anul editării primei cărți cu numele dumneavoastră.
– Lansarea cărții a fost în 2022, când la îndemnul prietenilor am adunat într-un volum poeziile mele, care au fost o surpriză pentru toți, ei cunoscându-mă până atunci doar prin profesia mea sau ca prieten.

– Câte poezii sunt în primul volum?
-Primul meu volum de versuri cuprinde 147 de poezii, tema fiind preponderent iubirea.

– Ce vă doriți pentru a doua jumătate a anului 2023? Ce vă doriți pentru anii următori ?
– Îmi doresc să editez un nou volum. Nu știm ce va fi mâine, așa că, să trăim clipa prezentă, să ne facem fiecare zi frumoasă, să fim recunoscători pentru fiecare dimineață în care vedem zorile senine sau întunecate, să ne bucurăm chiar și de lucrurile mărunte, de o floare, de un tril de păsărele, de o vorbă bună, de o melodie pe care o auzim sau o purtăm în suflet.

Fără poezie și muzică lumea ar fi urâtă. Consider că este Iad sau Rai doar aici, pe Pământ, depinde de noi. Noi, prin răutățile, invidiile și egoismul nostru am făcut lumea atât de rea. Tot de noi depinde să o facem din nou bună. Sper că vom găsi în noi tăria să o facem.

Să nu uităm, să nu uitați dragi prieteni reali și virtuali că totul a început cu iubire. Iubirea lui Dumnezeu pentru creația sa, iubirea părinților noștri fără de care nu am exista.
Și așa cum a spus Vergilius în Bucolice: ”Dragostea învinge totul, iar noi ne lăsăm învinși de ea”.

– Vă rog să ne oferiți câteva versuri.

 PIANISTUL

Cu degete catifelate

Mângâie clapele pe rând,

Punându-și sufletul pe note

Întregul trup i-l simți vibrând.

Spectacolul e-o poezie,

Și-atâta generozitate,

Și grație și bucurie

În sentimentele cântate.

Din ce-a primit, el dăruiește

Și uneori i-e chipul trist,

Dar el prin muzică vorbește.

E talentatul pianist !

Concluzia?
Aștept acum cu interes viitorul volum de poeme semnat de Doamna Ulpia-Ianina Cupșan-Morar.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *