Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Umilirea Schengen: când și cine a rupt șira spinării românilor?

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Umilirea Schengen: când și cine a rupt șira spinării românilor?”

  • cu Pitagora …si nu numai

    exista ‘ciclul anotimpurilor’
    primavara trecuta e leita primaverii care urmeaza, mai altfel spus in fiecare primavara rasare o zicere de tip Pitagora.
    bineinteles ca rasare pentru prima data! :)) …in ciclul anotimpurilor la care ne referim, insa …’Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare.’ ( de asta nici nu prea pricep citeodata de ce altii nu pricep ce zic io, ..pentru ca ceea ce spun a mai fost spus, ba a mai fost si repetat,…o hoo :)) )

    • deci altul inaintea lui Pitagora a mai povestit despre notoria teorema, dupa cum se prea poate ca cu totul altul inaintea acestuia sa mai fi povestit fix despre ea :)),
      si tot asa 🙂

      • de fapt mai cu seama zicerile ‘geniale’ nu sint ‘proprietatea’ celor care …le zic:)), prin urmare cele ma pure premii Nobel sint despre Daruire, despre Inteligenta, despre ‘genialitatea care e Apa Izvorului Daruitor’, despre Creatie, …despre ‘intrarea’ in Armonie cu Oul Absolut 🙂

  • Cei din Kosovo incepand cu 01.01.2024 au obtinut Schengen aerian, fara nici o condiție. Bravo România, Kosovo este o tara mai sigura si mai corecta. Asta ca nu este membră UE. Felicitari UE, un exemplu bun inainte de alegeri.

  • romanii au demnitate
    atita tot ca au invatat cum vine asta …stind in genunchi in fata Cerului

    deci …nu cind romanul sta in picioare, sa luati aminte,
    ci …cind in vedeti ca se duce spre pozitia lui de echilibru,
    in genunchi

  • Iarasi plangeti de mila palestinienilor ??!!!! Dar, iarasi, IGNORATI ca cei care au inceput masacrul au fost cei din Hamas in 7 oct, cand au macelarit 1500 de oameni nevinovati, civili, nu militari, au violat si macelarit femei, au omorat copii. Au omorat chiar musulmani beduini, cetateni ai StatuluiIsrael, au luat ostatici chiar fete musulmane, de a trebuit ca familiile lor sa apara public si sa condamne Hamasul pt ca acestea sa fie eliberate. Si veniti acum sa plangeti de mila palestinienilor ucisi in Gaza???? Nu Israelul e de vina pentru acei morti ci Hamas. Nici macar nu aveti curajul sa atacati / criticati Hamasul, o tineti langa-balanga cu teza ca Statul Israel se lupta cu Hamas organizatie, cum spuneti dvs? „e adevarat, organizatie terorista”…..Pai ce sa faca? Sa va ceara dvs voie inainte? Toata lumea stie ca toti mortii palestinieni sunt in responsabilitatea Hamas, nu a Israelului. Din acest motiv, nu se agita nici statele arabe, Egiptul a securizat frontiera cu Gaza sa nu intre nici un palestinian…pentru ca stiu ca altfel. deschid usa teroristilor palestinieni, mascati ca „”amarati locuitori” din Gaza. …..Si va mai minunati inca ca sunteti facut antisemit????? Pai nu sunteti???? Priviti-va in oglinda!

    • ‘ca cei care au inceput masacrul au fost cei din Hamas in 7 oct, cand au macelarit 1500 de oameni nevinovati, civili, nu militari, au violat si macelarit femei, au omorat copii.’

      @
      la aceasta ‘zicere’ v a raspuns Obama, cind a zis, intr un caz leit, in ucr, ca ‘a existat ceva mai inainte’, deci ‘inceputul’ e altul decit cel pe care l ati propus, dupa cum ‘inceputul’ in ucr a fost, cf lui Obama, altul decit cel vaturat in lung si n lat.
      acuma daca insusi Obama v a raspuns, ce i drept indirect, io zic sa i luati in calcul raspunsul…

    • ‘teroristilor palestinieni, mascati ca „”amarati locuitori” din Gaza’

      deci dvs spuneti ca ‘mascatii’, adica palestinienii, …adica vro doua milioane de oameni, tre sa moara, toti ?!, ca asa e …drept?
      sigur nu v a tremurat mana cind ati scris o asa grozavie?!

      pai io am citit ca din cele citeva zeci de mii de morti …oficial doar vro opt mii au fost ‘razboinici hamas’, deci restul au fost civili.
      or …despre militari se stie ca daca merg la razboi pot muri, chiar toti!, insa despre civili …parca se stia altceva, cel putin pina ati apucat dvs sa scrietii grozaviile de mai sus.

      bineinteles ca autorii masacrului din 7 oct tre sa plateasca, cum anume sa plateasca pina la urma e treaba poporului care a suferit asta!,
      si aici nu e absolut nimic de discutat!,
      teroristii tre sa plateasca!,
      cu virf si indesat, daca cei care au suferit doresc asta!

      problema e cu civilii… daca nici asta nu e problema atunci …vi se pare de bun-simt ca problema sa fie barim copii care au murit?

      chiar nu vi se pare ca exista o problema in faptul ca pacolo au murit vreo opt mii de teroristi, militari hamas, iar restul civili ? pai pina si americanilor li s a parut ca e o problema cu civilii, cam doua milioane, care sufera, nu gluma…

      • de fapt …absolut toti, dar absolut toti sint de acord cu faptul ca in gaza civilii sufera si mor, si sufera din greu,
        pentru simplul motiv ca toti, dar absolut toti de pe planeta asta, inclusiv Israelul,
        …mai putin dvs din cite se vede!,
        sint de acord ca …au nevoie de gramezile de tiruri cu mancare, apa si medicamente care sint lasate sa intre n gaza, din cind in cind.

        • deci tuturor de pe planeta asta le pasa, mai mult sau mai putin, de faptul ca civilii din gaza sufera, inclusiv israelienilor ( care permit intrarea tirurilor cu ajutoare )
          …mai putin dumnevoastra, care chiar nu va pasa.

          sa stiti ca nu cred ca e vreo suparare in faptul ca sinteti singura de pe planeta asta careia nu i pasa ca in gaza mor civili.

  • 2024 va fi anul in care previziunile, …mai putin asta :)), se vor materializa cu erori mari sau nu se vor materializa.

    cea care va modifica in mod fundamental ecuatiile de miscare care definesc astazi previziunile, proiectele, va fi Natura,
    care ‘se va darui pe sine’ in mod vizibil ca urmare a prezentei Artificialului pe planeta, pe care doar asa o mai Echilibra, prin ‘daruire de sine’

    deci …inainte de orice …ochii pe Natura.
    ea e ‘actorul fundamental’ in Metamorfoza.

    • miscarea ei fiind una Non, evident, insa prin chiar natura Artificialului aceasta miscare devine un catalizator al Artificializarii, prin urmare vom asista la o dinamica de tip bulgare de zapada

      • ‘lumea mare’ va intra intr un Vartej din care se poate iesi …doar pe partea ailalta, adica prin manifestarea Antinaturii

  • Teorema nu teoria lui Pitagora…☺
    Avem o clasă politică lipsită de credibilitate și demnitate. Tot ce funcționa în România a fost distrus de slugile occidentului (agenturile străine – N.Ceaușescu). S-au înstrăinat până și resursele strategice deși era neconstituțional. Serviciile secrete românești chiar nu au atras atenția?!
    Televiziunile sunt în degringoladă deci nu are rost să le dăm nicio atenție. Nici programele de revelion nu mai sunt ce erau.

  • averea nepretuita a unui neam este …’cei mai buni dintre noi’.
    la ce e buna o armata, daca e atat de bleaga incat e incapabila sa i protejeze?!
    daca ‘smantana’ nu ramane acasa, cum sa mai scoti untul dintr un neam?!
    nu sira spinarii ne a fost rupta, ci putinta de a fi un intreg.

    cui ii pasa care e treaba cu un conducator de stat, daca ‘ce se cere’ e un conducator de neam?!

    statul e …sec. n are seva. natia e …vie, ea se ocupa de Intreg,…cu tot cu stat!

    ceea ce face diferenta intr o conducere e referinta. si cita vreme ea nu e Intregul, …prin definitie nu face doua parale. Intregul se gradinareste …gradinarind generatiile nenascute inca si ingrijindu te de cele mai deosebite seminte. un neam isi poarta singur de grija, dincolo de generatii, daca e gradinarit si! dincolo de timp. la soroc …pur si simplu ti se nasc in neam oameni ‘pe masura vremurilor’. dar daca tu nu gradinaresti un Intreg, cum sa beneficiezi de darurile ultradeosebite pe care doar un Intreg e in stare sa le disponibilizeze?

    inainte de 89 eram un intreg. dupaia tinta a fost ca …nu cumva sa mai ajungem intr o astfel de stare, proprie intregului.becul care se aprinde in bord si te anunta ca cineva se preocupa cu intregul e grija fata de ‘smantana’. intre timp …jegul, care si el se aduna undeva pe suprafata apei, atunci cind bate vantul, a fost definit ca fiind .noua smantana’

    o natie ‘traieste’ din armonii.

    • Statul are ca referinta Pluralul Acumularii, iar el e despre Zero care e Nimicul.

      Natia are ca Referinta Pluralul Daruirii. iar el e despre ‘cinci paini si doi pesti’, caz in care natia e despre Zero care e Oul Absolut, despre Zero care e Totul SI Nimicul

      statul pesemne ca are nevoie de un sef al statului. spre fundamentala diferenta o natie are nevoie de un ‘cioban’ care are si darul de a fi baci.
      cine mai vrea pe vremurile astea sa fie condus de un cioban …sa ridice doua deste :)) :)))

      • doar un cioban poate conduce o natie
        atunci cind o natie isi alege conducatorul …ce rezulta e un cioban prin definitie

        • ciobanul isi ia fluierul si cinta. cintecul e Referinta. dupa care oile se aduna n jurul referintei. deci nu e despre cioban, ci despre cintec. daca doua oi se aduna, atunci aia e turma si alta nu e. insa a fost si un cintec care a adunat si ultima oaie pierduta. fiecare cintec …dupa puterile ciobanului. insa tot despre ‘a intra in armonie’, despre cintec, e.

    • atunci cind statele dispar, diluindu se in altele mai adinci, atunci cind, prin urmare, ‘lumea mare’ devine un mare stat,
      ‘lumea mare’ devine ‘un soi de intreg’, insa el e despre Antinaturaprin definitie, pentru ca in momentul ala pe planeta nu mai exista neamuri, natii, seva.

  • Si uite asa dragi tovarasi ajungem din nou la vorbele voievodului STEFAN cel MARE si SFANT niciodata sa nu credeti in minciunile celor din VEST.

  • lumea de azi aduce cistig si pe crestere si pe scadere

    exista pandemie care e masurata prin contagiozitatea bolii, insa exista si pandemii care sint masurate prin lipsa contagiunii, in fapt ea fiind cea care defineste pandemia

    in lume se manifesta o pandemie de lipsa de ‘bun-simt’. reactiile fata de ce se ntampla in gaza definesc o pandemie de lipsa de bun-simt. majoritatea oamenilor, institutiilor, guvernelor, statelor, sint bolnave, molima le a cuprins cu toate bratele.
    si …’negativul’ unei pandemii …tot o pandemie e si din ea e extrasa ‘cunoastere’. despre indivizi, grupuri de oameni, popoare, institutii, guverne, state, etc…

    de citiva ani in urma unor stimuli extrem de potenti .lumea mare’ e scanata adinc. la ce o folosi atita ‘cunoastere’ acumulata intr un timp atit de scurt…ramane de vazut. io cred ca vom afla in curind.

  • dupa 89 au fost distruse cuiburile in care neamul isi gradinarea generatiile.
    inainte de 89cei mai buni erau aspirati in diverse institutii, in productie, in cercetare, …in ministere, …in servicii, etc.
    odata ce aceste cuiburi au fost distruse …cum sa mai gradinaresti?!

    o natie, oricare ar fi ea, e un soi de intreg. ea isi gradinareste dorinte si acelea devin temelie pentru cei care se nasc in natia aia. daca reusesti sa pastrezi in viata acest intreg beneficiezi de tot felul de armonii, caz in care unu si cu inca unu face mai mult decit doi.

    daca inainte de 89 natia era gradinarita in stil dumnezeu …dupa puteri, dupa 89 a fost gradinarita in stil ‘dracul gol’, tot dupa puteri.

    daca dracii nu va plac, atunci intoarceti va la radacina. daca va plac, …succes tuturor!

  • inainte sa intram in schengen un picut …indeplineam toate cerintele pentru a intra.
    acum, dupa ce am intrat un picut, tocma ne am pricopsit cu cinci conditii pentru a intra.
    deci pina acum era vina ue ca nu intram, de acum e doar vina noastra.
    tare. e tare …pur si simplu.

  • ‘revolutia ingerilor cazuti’ a reusit, ‘dumnezeul’ numit ceausescu a fost detronat, ba chiar si impuscat, dupa care ‘ingerii cazuti’ s au cocotat pe tron, devenind ei dumnezei.

    dumnezei fiind, insa proveniti din ingeri cazuti, au venit cu propriul ‘adevar’, evident pe dos decit cel al dumnezeului dinaintea lor

    acuma …daca referinta e un baston, ‘drept’ esti daca ai pozitia bastonasului, clar.
    daca referinta noastra e cea proprie ingerilor cazuti, cum sa ni sa para altfel decit drept, strimbul ?!
    daia ni se si pare faza cu schengenul ca e una dreapta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *