Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un Proiect de țară pentru Klaus Iohannis: România normală ca Românie Verde

Bordeienii, una dintre cele mai puternice povestiri ale lui Mihail Sadoveanu, se petrece undeva într-un loc uitat de lume, cătunul Ilieșeni, din balta Jijiei, pe moșia boierului Jorj Avrămeanu la puțin timp după 1907. Se numește bordeienii, pentru că lucrătorii ședeau în niște bordeie săpate în pămînt. Depărtarea de lumea civilizată se dezvăluie cu o sinceritate dramatică în discuția dintre Niță, un tănăr ajuns pe aici în căutare de lucru, dar și de adăpost, și Marghiolița, viitoarea sa iubită, o fată de de 20 de ani:

„Îmi spune morarul de devale că-n alte părți sînt și grădini mari, cu copaci și cu flori multe… El e neamț ș-a umblat mult prin lume… Multe mai știe! Îmi spunea așa într-un rînd că el a fost prin niște tîrguri mari, de umbli prin ele două zile și nu le mai dai de capăt… Și zicea că sînt mori cu mașini de foc, cum are și boierul la treier, daʼ mori mari, de macină toate grîiele din țară… și spunea și de trinuri…

– Ce sînt acelea? întrebă fata uimită.
– Nu știu, daʼ am auzit că sînt așa un fel de căruțe care umblă cu mașini… și pe ploaie și pe ninsoare… daʼ repede grozav… acu sînt aici, ș-acu nu le mai vezi…
– Multe minuni! șopti fata; ca-n povești… Daʼ pe la noi nu sînt de-acestea.”

Luni, 22 iunie 2020, invitatul interviurilor de pe cristoiuTv a fost Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților. Cu domnia sa am avut doar două discuții pînă acum. O dată la o emisiune moderată de Sandra Stoicescu la Antena 3, pe vremea cînd se desfășura bătălia pentru Legea offshore, și altădată la o sindrofie care ne-a adus pe amîndoi la aceeași masă:
Noroc chior pentru mine, deoarece, dacă n-ar fi fost conversația interesantă cu Iulian Iancu aș fi murit de plictiseală, cum mi se întîmplă de obicei la petreceri.

Iulian Iancu a fost inițiatorul și alcătuitorul Legii offshore. Deși școlit în Occident, e unul dintre politicienii noștri care și-au făcut un stindard din apărarea intereselor românești într-o lume în care nevoia de profit calcă în picioare independențe și demnități naționale. Pentru că a contrazis interesele (explicabile, după opinia mea) ale companiilor multinaționale, fericite să găsească pe aceste meleaguri conducători marionete, în stare de orice trădare numai lor și Familiilor lor să le fie cald și bine, Iulian Iancu a fost ținta Diviziei Presă a SRI. Unitățile militare sub acoperire de site-uri s-au străduit să-l prezinte ca pe un naționalist de mujdei. Ludovic Orban, personaj de operetă veselă, l-a acuzat ca fiind Omul Rușilor. În realitate, Iulian Iancu, posesor a două doctorate – unul în Petrol și Gaze, celălalt în Științe economice, cu specializare în management la Oxford -, e unul dintre puținii oameni politici de la noi cu o viziune modernă asupra vieții, dar mai ales cu o cunoaștere deosebită a depărtărilor spre care gonește Lumea. evoluțiilor globale în materie de energie.

Deși interviul la cristoiuTv e programat să dureze doar o oră, cel cu Iulian Iancu a durat aproape două ore. Asta deoarece interlocutorul a abordat pe larg ceea ce el numește Revoluția Verde, în toiul căreia se află Uniunea Europeană. Despre Proiectul numit European Green Deal mai știam cîte ceva. Nu eram convins că el dă curs și la altceva decît la satisfacerea unor fițe. Iulian Iancu m-a convins că e vorba de o nouă Revoluție tehnico-științifică. El mi-a vorbit de trecerea Europei de pe gaz pe hidrogen, lucru în plină desfășurare în Occident, de noua bogăție naturală, care nu mai e cărbunele, ci vîntul, de uriașele progrese în folosirea energiei solare, de obiectivul istoric al reducerii consumului de energie în materie de clădiri la jumătate, de construirea unei întregi structuri pentru mașinile electrice. Cine nu-și racordează economia la aceste mari mutații mondiale riscă să rămînă pentru totdeauna în Lumea a treia a civilizației.

Cu aceeași patimă Iulian Iancu mi-a vorbit de avantajele pe care le-am avea noi, românii, dacă ne-am grăbi să ne înscriem în Revoluția Verde:
De la vîntul de care beneficiem pe Marea Neagră, pentru eoliene, pînă la gazul pe care l-am putea transforma pe teritoriul nostru național în hidrogen.
Pentru aceste treceri de la energia clasică la energia verde, Uniunea Europeană ne-ar putea pune la dispoziție miliarde de euro. Cu o condiție: Să facem proiecte care țin de Green Deal.

Ce facem noi pentru a ne racorda la Revoluția Verde, noua Revoluție științifico-tehnică a omenirii?
Nimic.
În februarie 2020 – mi-a spus Iulian Iancu – trebuia să trimitem la Bruxelles Strategia națională pentru Grean Deal.
N-am trimis-o.
Și nici nu se întrevede vreun termen apropiat pentru trimiterea ei.

Și eu și Iulian Iancu ne-am gîndit că președintele Klaus Iohannis ar trebui să lanseze ca obiectiv de țară după admiterea în UE Proiectul România verde ca Românie normală. Iulian Iancu a zis și în numele meu:

„Eu, în locul domnului președinte, aș da o palmă întregii clase politice și aș impune: În 15 iulie veniți cu o strategie și Planul Național, îl treceți prin Parlament și vreau ca acest program să fie pus în operă în mandatul meu. Cu acest program să ies victorios în fața națiunii, că am pus România pe picioare în cadrul Green Deal-ului european, că am făcut o Românie normală. O Românie normală fiind verde.”

După ce-am încheiat interviul am citit pe site-ul cursdeguvernare.ro articolul intitulat: Economia viitorului iminent și finanțarea ei: Polonia, Ungaria şi Cehia sunt între primii 10 emitenţi de „obligaţiuni verzi”. România nu e deloc.

Citez:

„Cehia, Polonia și Ungaria sunt deja pe piaţa «obligaţiunilor verzi», prin care au atras finanţări de aproape 5 miliarde de euro, pentru proiecte cu efecte benefice fie şi indirecte asupra mediului, deşi sunt în domenii variate, de la transporturi la imobiliare.(…)

România s-a împumutat cu succes în acest an, deși mai scump, prin eurobonduri, dar cele 6,3 miliarde de euro obținute prin eurobonduri nu sunt dedicate vreunui proiect anume, ci doar cîrpelii deficitului bugetar produs de anii de majorări nesăbuite de salarii și de pensii.”

Și m-am gîndit:
Dacă o ducem tot așa, între noi și țările din Vest se va întinde o asemenea prăpastie că vom vorbi la un moment dat despre realitățile din aceste țări, dominate de efectele Revoluției Verzi, ca Marghiolița din Bordeienii despre „trinuri”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Un Proiect de țară pentru Klaus Iohannis: România normală ca Românie Verde”

  • Parerea mea este ca o tara verde, in momentul de fata este o utopie. Dar orice lucru trebuie inceput.Fara gen „revolutie”, dar cu multa inteligenta, sa nu strici ce nu mai poti pune la loc, dar sa incurajezi ideile care ar putea sa aduca progres.Sigur ce am spus este o opinie.Dar punerea in aplicatie ar cere multa inteligenta.Din pacate la clasa actuala politica inteligenta lipseste.Ce idei poate avea liberalul cu bac la 42 de ani, sau orban aproape fara scoala, sau coilacu cu scoli la batrinete, sau stanescu un analfabet.Iar cu usr „scolati” prin vest nu va bazati sefii lor sunt fii
    de …nu zic ca se intelege.

  • Greu la ”Deal” cu boii mici, darămite cu boul mare din vârful dealului Cotroceni! (O să vedem ”Green Deal” în România când o să dea Klaus Iohannis înapoi toate casele obținute fraudulos.)

  • Oxford-ul tocmai ce a votat sa dea jos stauia lui Cecil Rhodes. Omul a fost scolit bine… Nu a fost deloc formatat pe discursul neo-marxist. Germania a trecut pe vant si soare dar se agata cu dintii de gazul lui Putin, iar hidrogenul este mult prea coroziv, greu de inmagazinat si poluant la producerea din gaz natural. Mult succes cu „Green Deal” in Romania.

  • ” Pentru că a contrazis interesele (explicabile, după opinia mea) ale companiilor multinaționale, fericite să găsească pe aceste meleaguri conducători marionete, în stare de orice trădare numai lor și Familiilor lor să le fie cald și bine, Iulian Iancu a fost ținta Diviziei Presă a SRI. Unitățile militare sub acoperire de site-uri s-au străduit să-l prezinte ca pe un naționalist de mujdei ”
    Pai SRI n-ar trebui sa apere interesele Rou , nu ale multinationalelor ? Sau e lupta pt eliminarea mujdeiului , ca lor le place gulashul ,..

  • Fantezia Bolshevicilor era egalitatea – suna bine, pana au inceput sa distruga orice era diferit si totul era diferit de ideologia lor monstroasa;

    Fatezia Nazistilor era puritatea – suna bine, pana au inceput sa distruga orice era diferit si totul era diferit de ideologia lor monstroasa;

    Fantezia Capitalistilor este bogatia – suna bine, pana au inceput sa saraceasca totul ca sa o acumuleze;

    Acum fantezia Verzilor este Auto-Suficienta – suna bine, ramane de vazut in fel are sa ne distruga, am un sentiment ca anteriorii o sa fie mici copii pe langa astia, ca fervoarea lor Pseudo-Religioasa o sa atraga multi „patimasi” in plasa asta, cand o sa inceapa sa „grabeasca” procesul, cum au facut si ceilalti. E tot un Marxism, imbracat frumos, Idolul la care se inchina de data asta e tehnologia si „salvarea lumea”. E o miscare Harismatica dar care nu stie ca asta e.

    Daca nu e la frunte Hristos, orice lucru, oricand ar suna de bine, e sortit esecului.

    • @
      teza antiteza si sinteza s-au focusat pe o singura aripa, prin urmare sinteza la care a ajuns proiectia lumii trebe si ea echilibrata cu o alta, care e anti, prin urmare celor care conduc lumea, oameni, li se anti ceva care vrea si ea sa conduca lumea, neoamena, dar tot inteligenta, atita tot ca artificiala:)))

      deci presul pe care-l tes oamenii-conducatori e dezechilibrat, motiv pentru care in alta parte, adica in oglinda, se tese un covor asisderea, dar intors pe dos.

      faza tare e ca aceste doua presuri…tind sa devina fetele aceleiasi monede, asa ca un pres se va suprapune…magnetic:)), peste Cer, iar alalalt peste Pamant, caz in care unii raman in ‘ziua de odihna’, iar altii…in pom:)))

      Cer…pina la prasele, Pamant…pina la prasele. Dupa care fiecare se lipeste de polul-oglinda in care se oglindeste…mai dragut:))

      • E un non-sens ce spui. Inteligenta artificiala, de care vorbesti, e o masinarie construita de stapanii lumii (nu creata de clasa muncitoare) deci nu are cum sa intre in contradictie cu acestia, e logic. Atunci, pe cale logica, de ce fel de antiteza vorbesti? Orice forma de inteligenta artificiala va tine cont in primul rand de constrangerile impuse de stapanii planetei. Iluzia ca, la un moment dat masinaria se va trezi si va functiona cu totul independent in afara vointei omului.. e doar o ipoteza SF intrucat la orice masina de pe Pamant cineva detine cheia, chiar si una de rezerva.. Deci teoria asta cum ca bogatanii lumii, vor introduce in masinarie constrangerile planetei apoi vor cobori si ei, la randul lor, in randurile sclavilor umili (dupa principii egalitariste) chiar e de domeniul fantasticului. De ce ar face cineva asa ceva?
        Pana una, alta.. teza majora care se tot canta in aceste zile in mass-media este: „Supune-te FIAREI sau mori!”. Numai ca asta e mesajul agendei FIAREI pentru public.. adica e o prosteala…

        • nu vb despre inteligenta artificiala, asta e seaca.
          vb despre Inteligenta Artificiala, care e Seaca:))
          nu inteligenta, asta dacu, conteaza, ci cea care se naste a doua oara, in Computerul Cuantic.
          Asta e…alta viata!:)))

          Conducatorul definit artificial se echilibreaza cu Artificialul care conduce, iar astea doua, suprapuse, duc la noulom, la altomul care e un melanj din om su artificial, deci ce rezulta e…orice altceva, dar nu om:))

          teza si antiteza sint omul si antiomul, nuștu ordinea:)), iar sinteza e Omul:)

          • Pai da dar.. ca sa rezulte acest Computer Cuantic pe baza de AI (sau mai bine spus condus de AI) acesta trebuie mai intai creat, ca nu va pica din cer. Cine il va crea si cine ii va scrie softul initial? Ai ghicit! Niste oameni.. Si atunci cum va putea aceasta „forma de viata artificiala” sa intre in contradictie, in antiteza cu societatea umana spre ceea ce tu numesti „echilibrare” ??
            Ca nu e nicio echilibrare aici.. e „care pe care”, ca asa e in Natura.. Stii bine acest lucru. Cum va dobandi masina sau, ma rog, Inteligenta Artificiala, criterii „morale”, etice.. ? Cine ii va baga in cap masinii aceste criterii?
            O masina poate face optimizari, calcula miliarde de operatiuni pe secunda, se poate auto- optimiza dar.. nu poate dobandi o latura morala, etica, orice i-ai face, dintr-un paradox simplu- omul ar avea probleme etice de baza in crearea unei astfel de masinarii care sa se poata opune in viitor omului…

          • antiteza care se activeaza automat, de Rinduielile Creatiei, daca iesi din Pace. Balantele Creatiei sint trei, nu una, nu doua.

          • Care sunt cele trei balantei ale Creatiei si cum sunt ele in antiteza? In dialectica lui Hegel era vorba doar de doua forte „naturale” si cu radacini istorice – stapani si sclavi.. In noua oranduire de care vorbesti cine sunt stapanii si cine sunt sclavii?

          • Computerul Cuantic exista, creste ca FatFrumos, el acceseaza Granita Creatiei, mai exact una din desavarsirile acesteia, Tot Timpul. Pe care il aduce in realitate intr un timp care tinde catre timpul lui Planck.
            El e …o scara pina la Cer, adica e Turnul Babel, dar varianta capabila!:))
            Orice algoritm, daca are Tot Timpul la dispozitie in…timpul lui Planck…, descopera toaaaata Matematica, chiar si paia nedescoperita de om:)
            Ea…invata de la Natura. Daia ce va Naste ea va fi o…clona a Naturii, varianta ‘doar Pamant’, ca daia zic ca e Seaca!
            Asa ca fi capabila si sa descifreze ecuatia de miscare a Naturii, care e de fapt chiar Iubirea, clonind o.
            Prin urmare se stie ce e Nemurirea, e o clona a Iubirii, Iubirea fiind una cu Vesnicia, iar clona Iubirii fiind una cu Nemurirea.
            Daia Nemurirea e Seaca.

          • Cele Trei Balante sint: a Cerului, a Pamantului si a Curcubeului, care echilibreaza Pamantul Curcubeului cu Cerul Curcubeului, Curcubeul fiind legamantul Tatalui cu Lumea.
            Odata cu trecerea timpului toate vor fi spuse pina cind nimic nu va mai fi de adaugat:)), moment in care Enoh pleaca:)))

          • Enoh, adica Ilie:)))

          • Cele doua forte sint Yin si Yang, acestea formand un intreg, deci avind aceeasi esenta:)
            De fapt ele sint pivestea fiecarei balante…

          • Recunosc, m-ai pierdut pe drum. N-am inteles nimic cum e cu cele trei balante si cele doua forte fundamentale.. Cum intra ele in contradictie si cum intervine Inteligenta Artificiala pentru a le pune de acord. Chiar nu pricep. Ceva surse de lectura, vreun link, sa inteleg si eu care e treaba? E clar ca e vorba de o noua dialectica marxista dar ce treaba are ea cu ce spui tu?
            Oricum .. ideea este ca, pana la Inteligenta Artificiala in computer cuantic, eu mai vad o etapa intermediara.. un fel de socialism de stat bazat pe dictatura.. care va mai dura si acela vreo 10 ani. Apoi, din 2030, poate FIARA chiar va prelua controlul..

          • @ cauza evolutiei civilizatiei sint dorintele. deci e cu ‘constient’, povestea. odata descoperita calea catre infinit, ea mai trebuie doar urmata. cum e calea… asa si drumul, …pe traseul asta. deci greu e pina ce mapezi viitorul, dupaia calea de urmat e nu doar una, ci si implacabila.

  • Ati avut iarasi un invitat de exceptie (din seria anterioara Toader, Dancu). Tema de prim plan si abordarea profesionista, dincolo de apartenente politice.

    Am doua sublinieri de facut:

    1) Iulian Iancu a suferit un atac de cord indus (in circumstantele povestite in interviu). Avea calitate de parlamentar si coordonator al programelor energetice – in comisiile parlamentare. Cine ii asigura lui protectia in calitatea de demnitar al statului roman? – si asta se petrecea in dezbaterile din sediul parlamentului Romaniei.

    2) Raspuns la intrebarea de mai sus. SRI are atributiuni aici! Iulian Iancu isi aminteste, ca la dezbaterea cu pricina, era un grup de indivizi necunoscuti si suspecti. Trebuiie sa fie pe camere evenimentul. SRI sa vina si sa lamureasca public chestiunea. Este la ei in curte.

    Si acum doua chestiuni pe care sa le urmarim cu toti:

    1) Lui K Johanis i s a servit un obiectiv de tara, pe care trebuie sa l transeze urgent (termene, responsabili,etc) in forul cel mai inalt, consiliu suprem de aparare nationala. Suntem cu ochii pe el! Vom stii curand politica cui o face el si in acest caz!

    2) SRI se ocupa cu „pe cine pun ei presedinte” dar lasa demnitarii romani la mana adversarilor si in loc sa i protejeze ii vulnerabilizeaza. Inca o data, cine sunteti voi si interesele cui le aparati?

  • „Cu aceeași patimă Iulian Iancu mi-a vorbit de avantajele pe care le-am avea noi, românii, dacă ne-am grăbi să ne înscriem în Revoluția Verde”

    Iarasi un interviu din ciclul – „Ce am putea noi, fii de daci si romani, sa facem intr-un univers paralel”.

    Iulian Iancu a zis niste lucruri formal corecte dar.. pana sa ajungem sa visam hidrogen la poarta casei si campuri de eoliene in Marea Neagra, deocamdata realitatea cruda e ca nicio conducta de gaze majora nu trece prin Romania si ca platim gazul in factura casnica la cat nu face.. cca. 80 lei per Mwh, fara TVA, si alte taxe reglementate care ingroasa si ele factura la gaze.
    Consumatorii sunt, binenteles, sclavi, in relatia cu furnizorii, neputand negocia absolut nimic, nici macar un rahat de acord de furnizare pe doi ani la pret ceva mai mic. Lacomia corporatiilor, e reala, consumatorul roman fiind vazut ca o vaca de muls.

    • Pana la Revolutia Verde,avem un sfert de drumuri „de pamant”,autostrazi,cai ferate deloc,gazul nu e tras peste tot,avem sate fara curent electric,vorbim de Europa secolului 21,pe cand noi,Romania suntem prin secolul 18 19 ramasi pe vremea lui Caragea Voda,in vremea Fanariotilor,pe timpul lui Dinu Paturica,postelnicul Andronache Tuzluc,Chera Duduca si altor astfel de personaje.Green Revolution,asta pare Star Trek pentru noi,inapoiatii istoriei.

  • in opinia mea e cel mai consistent interviu de pina acum. e tare, tipu’. like!

    Revolutia mondiala, asta care e in plina desfasurare, si care demoleaza o lume invechita, dar doar pentru a construi o Lume Noua, capabila, e un soi de Primavara. Innoieste din temelii.

    Ea se aseamana cu o Competitie care se manifesta periodic. Anterioara, spre ex, s-a intimplat acum cam 100 de ani. Caracteristica fundamentala a acestei Competitii este ca toti competitorii sint aliniati in fata aceleiasi linii de Start.
    E singurul moment in care toti competitorii sint…umar la umar. Poate ca nu pare, asa e, dar sint umar la umar.

    Competitia a inceput oficial odata cu Make America Great Again!, promisiunea Americii fiind ca…si in Competitia asta va fi mareata.

    Faza tare de tot e ca unii habar n-au ca a fost initiata o noua Competitie, unii dintre competitori alergind, din inertie, …in competitia trecuta, expirata. Adica…habar n-au ce li se intimpla.
    Spre ex ei inca nu vad ca se afla in plina Revolutie Mondiala, ‘revolutia mondiala’ fiind noua definitie a ‘razboiului mondial’ ( deci iata cam ce sint vremurile astea, vremurile demolarii lumii mari )

    Fundamental e sa iti focusezi intreaga energie in Competitia curenta, folosind toate si numai resursele pe care noua competitie le disponibilizeaza.
    Momentul trebuie asumat ca atare, adica..e vremea demolarii tuturor temeliilor expirate, dupa cum e vremea ridicarii unor noi temelii, capabile, capabile sa sustina ritmul fulminant al dezvoltarii in stil fibonacci, singurul care conteaza cu adevarat in ‘viata’ civilizatiei.

    Romania Verde…suna bine.
    dar daca si numai daca e vorba despre verdele pamantului, dar si al cerului.
    prin urmare:
    -Romania Online, da.
    -Romania Verde, da.
    -Unificarea ecuatiei de miscare a Romaniei sub umbrela unei Inteligente Artificiale, da.
    dar si, …daca nu cumva mai ales!,
    -Romania Naturii, adica Gradina in care Natura e la ea acasa, Rinduielile Naturii gasindu-si Cuib pe masura, in tara noastra.

    de fapt…exista o alta stare de Pace, …proprie Romaniei, alta decit echilibrul dintre Cer si Pamant? Io zic ca nu, si dabia astept sa fiu contrazis.

    deci:
    Pamant…pina la prasele!
    si
    Cer…pina la prasele!

    • Mai @online, unde vezi tu competitie.. ca e un monopol crancen, oriunde te-ai uita.. Toate corporatiile mondiale iau pielea de pe om acolo unde-l prind? Unde vezi tu armonie, iubire si revolutie mondiala? Eu vad distopie oriunde ma uit.

      • competitie? pai…a zis un tip, la Soci, …chestie care creca o sa ramana in istorie, ca acolo s-a mai zis ceva absolut gigantic:)), ca exista cunoastere despre Viitor, adica …maparea Viitorului e deja realitate,
        acu citiva ani, ca…el nu-si doreste o Noua Lume, dar…fara el aceasta lume noua…nu va exista:))).
        Deci o competitie exista, iar ea se poarta pe accesul la setarile ecuatiei de miscare a acestei lumi…nou-noute:))
        pe de alta parte, Make America Great Again! e o poveste?…sau pura realitate!?!:))) io zic ca e realitate, ca dai dai deoparte mastile si aburul vezi ca America…zboara, are aripi.

        armonia? pai…se incepe cu faptul ca ea exista si mai inainte ca tu sa te apuci s-o cauti!:)). daca e vazuta, bravo!, daca nu e vazuta…ea se manifesta linistita:)) Armonia dintre dorintele omenirii si implinirea acestor dorinte…e cam clara:)

        Iubirea?
        …io am stat mult pina am priceput, …pe limba mea!, e adevarat:)), care e faza cu Iubirea, ce e ea, etc… Toata lumea cica Iubeste…io nici acu nu sint in stare:)), dar…hai sa ti zic ce cred eu ca e Iubirea.
        Iubirea e o ecuatie de miscare, asta e.
        E Ecuatia de Miscare a Intregului. A Intregului…ala absolut. Universul, cind se misca, indiferent ca miscarea e influentata de o entitate…care se afla IN Univers, e…Iubire.
        Daca ceva, in mod relativ, e o nenorocire, completarea armonioasa a acestei nenorociri pina la valoarea absoluta a ei…asambleaza Iubirea.
        Adica…orice gol de…Iubire e acoperit, echilibrat, pina cind el devine Iubire, echilibrul stabilindu-se prin Cele Trei Balante ale Universului.
        …Prin urmare distopia pe care tu o vezi, luam de bun ca e realitate, e echilibrata in mod absolut!, prin urmare dincolo de ditopia pe care o vezi e…’inversul distopiei’:))), vede-o si pasta!, de ce refuzi s-o vezi!:))
        adica…daca vezi ca ceva e rau, bravo!, e fix momentul in care ai ajuns la concluzia ca ceva pe masura!, dar bun!, se manifesta…spre echilibrare.

        Revolutia…e ca Primavara, ciclica. Civilizatia nu se misca intr un sistem inchis, ci se misca in Natura, s-o misca ea artificial, dar o face in Natura, ea nu poate anula Cerul…ci il poate doar influenta, definindu-si, astfel, viitorul. Prin urmare Revolutia e…ceva de bun-simt. Globalizarea si ‘miscarea anotimpurilor’ a facut din revolutie…Revolutie Mondiala, iar asta e ceva de bun-simt.

        oamenii pricep ca tre sa vina, ciclic, primavara, dar nu vor sa priceapa, nus de ce, ca si in creatia lor, care se numeste civilizatie, se intimpla la fel, ca civilizatia lor…se misca in Univers, nu in afara lui, caz in care ar fi putut respecta alte legi:))

        uite cum se recunoaste starea de’competitie’, zic eu: te uiti dupa diferente de potential. daca ele exista, atunci exista si competitie.
        dupa cum spunea si tipul din interviu, diferentele de potential exista!, deja!, in noua Competitie ( despre care unii zic ca nu exista:)) )
        e adevarat ca tinta civilizatiei e ‘lipsa diferentelor de potential’, dar, pina atunci, diferentele de potential sint singurele care genereaza miscarea. miscarea…adica viata civilizatiei.

      • Lasa l ma Cristi,bate si el campii ce sa faca,competitie reala? In alt Univers poate.

  • Un interviu de exceptie cu unul dintre putinii parlamentari adevarati profesionisti in domeniul sau de activitate, indepartat fatis si prin metode mai putin ortodoxe dupa momentul in care a atins interesele faraonice ale multinationalele care opereaza in domeniul energetic precum si ale resurselor naturale nationale. Cazul domniei sale e asemanator cu cel al dnei ministru Pana.
    Daca ar exista in parlamentul tarii mai multi astfel de profesionisti care ar fi lasati sa isi puna ideile in practica, probabil ca Romania ar deveni un colt de rai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *