Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Urăsc trădarea, iubesc trădătorii – hitul verii la PNL

Senatoarea Roxana Pațurcă, dată afară din PSD deoarece nu a fost prezentă la votul moțiunii de cenzură, a devenit o mândră urmașă a Brătienilor. Ea s-a înscris imediat în PNL, iar liberalii spun că achiziția este una bună, care se negociază de doi ani. „E un parlamentar foarte bun, cu care ne-am înțeles mereu bine, decizia de a o lua la PNL era luată mai demult”, a spus senatorul Daniel Fenechiu.  Pațurcă, al cărei soț este primar liberal (comuna Borcea, județul Călărași), a fost foc și pară pe guvern până în ultima clipă a vieții ei de PSD-istă, chiar dacă o curtau liberalii de doi ani. Dovadă stau postările ei de pe Facebook:

13 august 2020

PSD rămâne alături de pensionari și susține majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie.

Deși PNL se opune cu toată forța politică majorării pensiilor, PSD rămâne același partid care este aproape de oameni și aproape de toți românii care își fac sau și-au făcut datoria față de țară.

Astfel, am inițiat cea mai amplă acțiune de apărare a drepturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. Suntem acum în măsură să prezentăm public o petiție semnată de peste 800.000 de pensionari din întreaga țară care s-au alăturat demersului nostru cu întreaga lor speranță. Nu putem să-i dezamăgim.

Nu cerem altceva în această petiție decât ca Guvernul României să respecte legea și să aplice majorarea pensiilor cu 40% de la 1 Septembrie. Nu acceptăm și nu vom accepta în cadrul negocierilor politice amputarea drepturilor câștigate de pensionari, iar tertipuri precum cel prin care li se promite pensionarilor majorarea pensiilor cu 40%, dar această majorare să se întindă pe o perioadă de câțiva ani, nu sunt acceptabile.

PNL nu are voie să spună că ”nu sunt bani de pensii” atât timp cât au găsit bani pentru tunurile financiare date în timpul pandemiei sau atât timp cât au găsit bani pentru plata la suprapreț a măștilor și dezinfectanților.

PNL nu are voie să spună că ”nu sunt bani de pensii” atât timp cât au bani pentru clientela politică și au bani pentru a promite primarilor din cadrul tuturor partidelor fonduri nelimitate pentru comunele lor dacă vor trece la PNL.

Nu pensionarii sunt cei care trebuie să deconteze afacerile PNL și tunurile financiare ale politicienilor liberali. Pensionarii sunt cea mai asuprită categorie socială, dar o categorie care și-a făcut datoria față de societate și față de țară. Din acest motiv PSD va face scut în jurul acestora în Parlament și le va apăra drepturile câștigate prin lege.

Aceasta este promisiunea pe care o facem tuturor pensionarilor și aceasta este promisiunea pe care eu, în calitate de senator de Călărași, o fac pensionarilor călărășeni!

17 iunie 2020

Sute de mii de contracte de muncă au încetat definitiv, dar Orban susține că e salvatorul locurilor de muncă.

La acest moment sunt sute de mii de contracte de muncă încetate definitiv. Sute de mii de români și-au pierdut locul de muncă, sute de mii de români nu mai au ce pune pe masă familiei. Absența măsurilor de relansare, atitudinea iresponabilă a liberalilor care continuă să creadă că închizând populația în case au salvat economia, eșecul Guvernului în a gestiona criza sanitară și cea economică, toate acestea fac ca indicatorii economici să scadă de la lună la lună.

Cu toate acestea, Ludovic Orban susține că a apărat locurile de muncă ale românilor și că este salvatorul lor. Ridicolul în care se afundă premierul României este cu atât mai mare cu cât mult lăudatul program IMM Invest a eșuat lamentabil, ceea ce va duce la alte zeci de mii de falimente și la alte zeci de mii de locuri de muncă pierdute.

Minciunile lui Orban au trecut de mult granița declarațiilor politice și frizează absurdul. Suntem într-o situație atât de gravă încât Ministerul Muncii a încetat să mai publice datele privind desființarea contractelor de muncă din data de 28 Mai, când se consemnau oficial 429.585 de contracte de muncă încetate definitiv. Din 28 mai și până acum nu s-a mai comunicat deloc numărul contractelor încetate definitiv, după ce în 7 zile, în intervalul 21-28 mai, se înregistraseră nu mai puțin de 31.777 de contracte desființate.

Guvernul liberal continuă să țină închise restaurantele, unde lucrează sute de mii de români. Deși au fost avertizați că acest fapt va duce la pierderea locurilor de muncă și la falimente ale zecilor de mii de afaceri, liberalii nu au ținut cont de niciun sfat. Pentru ei, prelungirea cât mai mult a stării de alertă reprezintă oportunități în plus de a-și angaja rudele pe posturi ministeriale, fără concurs, și de a achiziționa la prețuri umflate milioane de măști neconforme și produse sanitare care nu ajung să fie folosite niciodată.

Ca de obicei, PSD va sancționa comportamentul anti-național al PNL în Parlament, acolo unde starea de alertă va fi prelungită cu nu mai mult de 15 zile, cu condiții pe care le vom impune astfel încât românii să fie în siguranță, dar în același timp să putem salva cât se mai poate salva din economia românească.

Președinte executiv PSD Călărași

Senator Roxana Natalia Pațurcă

11 mai 2020

Guvernarea PNL a distrus în 6 luni toate lucrurile bune făcute în ultimii trei ani de PSD pentru oameni și economie. Unul dintre cei mai vinovați pentru acest dezastru este ministrul Finanțelor Forin Cîțu, împotriva căruia PSD a depus o moțiune simplă pentru a determina înlocuirea sa. Dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Cîțu are loc astăzi în Parlament, începând cu ora 17.30.

Datele dezastrului guvernării PNL pentru care ministrul Finanțelor Florin Cîțu trebuie să fie înlocuit pot fi rezumate în următoarele 9 puncte:

  1. Politica financiară dezastruoasă promovată de ministrul de Finanțe a generat scăderea dramatică a PIB-ul României; cu 6% estimează Comisia Europeană că va scădea PIB până la finalul acestui an și cu 9% anticipează Consiliul Fiscal, adică de cinci ori mai mare decât prognoza Guvernul PNL
  2. Crearea unui deficit bugetar uriaș: 9% din PIB apreciază Comisia Europeană, 10% evaluează Consiliul Fiscal.
  3. Contractarea unor împrumuturi într-un ritm fără precedent la costuri din ce în ce mai mari. 58 de miliarde de lei în 6 luni! Adică peste 12 miliarde de euro, cea mai mare parte fiind împrumuturi luate din ianuarie și până acum. Mai mult, împrumuturile nu se regăsesc în investiții, dar nici nu sunt justificate în vreun fel de Guvernul PNL. Tot ce știm este că România a făcut plăți care nu erau urgente: achitarea rachetelor americane încă din 2019, deși termenul de plată era 2020 sau achitarea datoriei către frații Micula, deși în instanță s-a demonstrat că statul român avea dreptate.
  4. Creșterea datoriei publice la un nivel fără precedent. Comisia Europeană estimează că datoria publică a României va ajunge în acest an la 46,2% din PIB! Inadmisibil!
  5. Investiții străine în scădere abruptă – minus 70% în primele 2 luni ale anului, adică înainte ca pandemia de Covid-19 să ajungă în România.
  6. Șomaj în creștere accelerată. Peste 320.000 de mii de oameni au rămas deja fără locuri de muncă. Peste 900.000 sunt în șomaj tehnic. Comisia Europeană anticipează o creștere cu 66% a ratei șomajului în 2020 – 6,5% față de 3,9% în 2019, cât o lăsase guvernarea PSD.
  7. Retrogradarea ratingului de țară de către agențiile internaționale, România scăzând astfel ca stabilitate din punctul de vedere al investitorilor internaționali.
  8. Lipsa de măsuri eficiente a guvernului PNL ca răspuns la criza COVID a produs închiderea a zeci de mii de firme și a afectat peste un milion de angajați.
  9. România a alocat printre cele mai puține resurse din Europa, ca pondere în PIB, pentru sprijinirea economiei. Totalul măsurilor luate de cabinetul Orban abia dacă se ridică la 3,5% din PIB, față de 6,5% Serbia, 11,7 Bulgaria, 18% Ungaria, ca să ne rezumăm doar la țările vecine României.

Toate aceste motive fac ca ministrul Cîțu să fie unul dintre miniștrii care trebuie să fie înlăturați din funcția pe care o îndeplinesc și acest lucru cât mai curând cu putință.

PSD va continua să își facă datoria față de români în Parlament, acolo unde, alături de celelalte forțe care ni s-au alăturat, putem impune măsuri care să repare răul făcut de liberali.

7 mai 2020

Atât au considerat actualii guvernanți că merită România, ultimul loc!

Mai grav este că nici pentru viitor nu există vreun plan.

Auzim tot timpul “vom face”, “vom analiza”, “vom decide” dar până acum singurul rezultat este că avem peste 1 milion de șomeri.

13 martie 2020

Din păcate, țara este guvernată de la domiciliu de către PNL

Observăm în aceste zile o adâncire a crizei politice, care se petrece indiferent de câte laude de fațadă ar adresa președintele Iohannis liberalilor.

După gestul iresponsabil de ieri, când Florin Cîțu, realizând că este pe cale să fie votat în Parlament, și-a depus mandatul, bătându-și joc nu numai de noi, parlamentarii, ci mai ales de românii care așteptau un guvern stabil care să guverneze țara în aceste momente dificile.

Numărul tot mai mare de îmbolnăviri necesită măsuri ferme de contracarare a răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, iar modalitatea în care cei de la PNL, împreună cu președintele Iohannis, aleg să se comporte, denotă faptul că sunt mai interesați de supraviețuirea politică decât de supraviețuirea compatrioților lor.

Prelungirea stării de instabilitate politică, cumulată astăzi cu gestul premierului interimar de a se auto-izola la Vila Lac, face ca, atât la figurat, cât și la propriu, țara să fie guvernată de la domiciliu.

În acest condiții, cu un număr de 73 de persoane confirmate ca fiind infectate la ora scrierii acestui mesaj și cu mii de persoane aflate în carantină sau în auto-izolare, România are mai multă nevoie ca oricând de stabilitate politică și de un guvern responsabil.

Fac apel la membrii PNL să dea dovadă de maturitate și să lase deoparte jocul politic și joaca de-a guvernarea.

În aceeași măsură, fac apel la toți cetățenii călărășeni să respecte recomandările autorităților medicale și să adopte un comportament care să nu pună în pericol sănătatea lor sau a celor dragi.

Președinte executiv al PSD Călărași

Senator Roxana-Natalia Pațurcă

Reamintim că prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a promis, după ce a fost criticat de Ion Cristoiu, că se va bate cu tot partidul, inclusiv cu Ludovic Orban, dacă se va mai face un singur transfer de la PSD la PNL. Puteți urmări aici declarația integrală a lui Rareș Bogdan făcută duminică, 30 august 2020.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii