Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Rareș Bogdan intră tare în arenă: „Îl voi ataca furibund pe orice lider PNL, inclusiv pe Ludovic Orban”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a recunoscut, într-un dialog cu Ion Cristoiu, la Antena3, la emisiunea „Decisiv”, moderată de Cătălina Porumbel, că partidul nu a procedat corect racolând sute de membri PSD.
El i-a mulțumit lui Ion Cristoiu că a criticat dur într-un editorial, publicat duminică, aceste practici.

„Avem pînă acum vreo mărturie că Rareș Bogdan i-a cerut președintelui PNL de pe poziția sa de prim vicepreședinte ca partidul să renunțe imediat la chestia asta rușinoasă? N-avem. Avem vreo mărturie că Rareș Bogdan a cerut convocarea organismului de conducere colectivă al PNL pentru a discuta traseismul politic? N-avem. Avem vreo mărturie că, după eșecul de a convinge pe ceilalți lideri ai PNL să denunțe traseismul. Rareș Bogdan a demisionat din partidul care se ocupă de chestia asta rușinoasă? N-avem”, a scris Ion Cristoiu în editorial.

Rareș Bogdan a răbufnit: „Îl atenționez public pe Ludovic Orban și pe colegii mei să înceteze cu traseismul. Îi rog frumos să înceteze cu cel mai josnic trafic de persoane, trafic de sclavi, pentru că este cel mai josnic în democrația românească. Îi rog să înceteze. Echivalează cu faptul că PNL recunoaște că nu are suficienți oameni și suficient de buni pentru a guverna și este nevoie să ia de la PSD. Îi atenționez public să înceteze orice transfer, inclusiv de deputați și senatori, pentru că îi voi ataca public, inclusiv pe Ludovic Orban. M-am săturat să tac, m-am săturat ca partidul meu să fie pus în genunchi. Sunt transferuri mizerabile de oameni care nu au ce căuta în PNL. Nu știu ce le-au promis colegii mei, dar vă spun că nu au ce căuta cei de la PSD pe listele PNL. Îl voi ataca furibund pe orice lider PNL care va pune pe liste parlamentari PSD. Îi voi ataca furibund. Transferurile sunt o boală a democrației. Nu există o chestiune mai gravă pentru democrație decât traseismul politic”.

Jurnalistul Ion Cristoiu a spus că Rareș Bogdan se pregătește pentru a deveni premier, iar politicianul nu a negat.
„În următoarele săptămâni și luni se va auzi mult de mine pentru că nu voi mai putea să tac. Am tăcut mai mult decât era cazul, am încercat să fiu un soldat disciplinat. Nu va face oricine ce vrea în PNL, decât dacă își asumă criticile mele. Au făcut prea mult ce au vrut. Poate voi candida la parlamentare”, a spus europarlamentarul.

Rareș Bogdan crede că PNL nu a comunicat bine și că el se va implica, însă nu va pune piciorul acolo unde candidații sunt racolați de la PSD: „Am stat deoparte, pentru că am stat să văd în ce măsură colegii mei vor reuși să comunice ce au făcut. Voi ieși să îi ajut. Mă voi duce unde sunt liberali, nu unde sunt cei 135 de primari luați de la PSD. Nu calc acolo, ca să fie lucrurile clare. Nu pentru niciunul, nu mă duc, să fie lucrurile clare. Mă voi duce peste tot unde sunt liberali, oameni care au suferit, oameni care nu au stat în genunchi, oameni care au fost umiliţi, oameni care au fost jigniţi de către preşedinţi de Consilii Judeţene şi miniştri ai Dezvoltării sau ai Finanţelor de la PSD. Acolo unde sunt aleşi de la PSD care s-au transferat, eu nu calc, ca să fie lucrurile clare. Eu nu îmi calc pe cuvânt”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii