Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Următorul partid din Danemarca și inteligența artificială. Cum vor supraviețui occidentalii fără resursele rusești

Un nou partid politic din Danemarca, ale cărui politici sunt derivate în întregime din inteligența artificială (AI/IA), dorește să candideze la următoarele alegeri generale din iunie 2023. Lansat la sfârșitul lunii mai de către colectivul de artiști Computer Lars, Partidul Sintetic vrea să se adreseze celor aproximativ 15% dintre danezi care nu și-au exercitat dreptul de vot la precedentele alegeri, în 2019. Partidul consideră că aceștia nu au votat pentru că niciunul dintre partidele tradiționale nu i-a atras. Analizând toate publicațiile scrise ale partidelor marginale din Danemarca, din 1970 încoace, Inteligența Artificială a Partidului Sintetic a conceput un program care, în opinia sa, reprezintă „viziunile politice ale oamenilor obișnuiți”, cel puțin asta a transmis pentru AFP unul dintre membrii colectivului, Asker Bryld Staunaes. „Partidul pornește de la o analiză de optimizare a sistemului de vot în Danemarca”, a spus el. Danemarca are în prezent 230 de micro-partide, inclusiv Partidul Sintetic. Printre propunerile partidului se numără introducerea unui venit de bază universal de 100.000 de coroane pe lună, mai mult decât dublul salariului mediu danez. De asemenea, partidul susține adăugarea unui al 18-lea obiectiv de dezvoltare durabilă al ONU, care ar permite oamenilor și algoritmilor să coexiste mai direct decât acum”, a transmis Bryld Staunaes. Rămâne de văzut dacă partidul va avea suficientă susținere pentru a candida la scrutinul din 2023, deoarece are nevoie de 20.182 de semnături pentru a face acest lucru, iar în prezent are sub zece (teoretic doar patru), potrivit datelor electorale oficiale. Dar, dacă reușește să obțină un loc în parlament, intenționează să își folosească mandatul pentru a lega IA de activitatea desfășurată de către membrii adunării. (https://www.thelocal.dk/20220804/danish-ai-driven-political-party-eyes-parliament/?fbclid=IwAR1i7-w0VYf6MX6nFFOQgbNN2aieaMK-y4mTnXXABRhBx_LpTtOthDEqacI).

Acum, trecem la altfel de politică. Mutăm privirile înspre Occidentul (nu că Danemarca nu ar face parte din acest sistem) care se pregătește de viața fără resursele rusești, asta până se răzgândesc. La începutul lunii iulie, parlamentul federal unicameral al Republicii Federale Germania (Bundestag) a adoptat un plan de a opri apa caldă în birourile sale și de a menține temperatura aerului nu mai mare de 20 de grade în timpul iernii. În plus, proprietarii de locuințe nu vor avea voie să încălzească piscinele private cu gaz (săracii oameni bogați), potrivit planurilor guvernului, în timp ce un regulament care impune temperaturi minime în locuințele închiriate ar urma să fie suspendat astfel încât chiriașilor care doresc să economisească energie și să reducă încălzirea să li se permită acest lucru (aceștia vor fi voluntari constrânși). Pe lângă normele naționale, multe orașe germane au adoptat, de asemenea, propriile planuri de economisire a energiei. Orașul bavarez Augsburg, spre exemplu, și-a oprit fântânile, a redus intensitatea iluminării fațadelor clădirilor publice pe timp de noapte și ia în considerare oprirea unor semafoare, iar o cooperativă de locuințe din Dresda (un material referitor la noul mod de viață german prin cooperativizare https://www.goethe.de/ins/ro/ro/kul/mag/20894807.html) a ajuns pe prima pagină a ziarelor naționale atunci când a anunțat că va limita apa caldă la anumite perioade ale zilei. Cu anumite excepții, clădirile publice din Berlin nu vor avea încălzire din aprilie până la sfârșitul lunii septembrie a fiecărui an, iar în restul anului, temperaturile din încăperi vor fi limitate la maximum 20 de grade. În zone precum depozitele, spațiile tehnice și coridoarele, temperatura maximă va fi cuprinsă între 10 și 15 grade. Întreprinderile private au intrat și ele în acțiune. Vonovia, cel mai mare grup imobiliar din Germania, intenționează să limiteze temperatura în cele 350.000 de locuințe ale sale la maximum 17 grade pe timp de noapte.

Ceva extra, tot circulă zvonuri privind faptul că Adrian Chesnoiu a intrat în ancheta DNA pentru că ar fi refuzat să scoată niște cantități importante de alimente din rezervele naționale și să le ofere Germaniei. O țară atât de bogată cu oameni atât de bogați într-o lume atât de bogată (pamflet și satiră, care este părerea oamenilor: https://www.youtube.com/watch?v=lDveK6oWN5w, germanii văd că tot mai mulți pensionari mor de foame, la propriu) are nevoie de noi? De Untermensch? Occidentul „de vis” are nevoie de „coșmarul românesc”? Să vedeți pe viitor câte se vor lua din România, mai ales apă. PepsiCo, Inc. (NASDAQ: PEP) a anunțat încheierea unui acord strategic cu apa premium de izvor românească AQUA Carpatica, în baza căruia PepsiCo va deține o participație de 20% la AQUA Carpatica. Potrivit acordului, PepsiCo va avea dreptul de a distribui apa de izvor în România și în Polonia, cu oportunități de extindere pe alte piețe, inclusiv în Statele Unite.

Franța are un plan ambițios de reducere a consumului de energie cu 10% în doi ani, iar un plan guvernamental de sobrietate energetică este așteptat până în septembrie. Între timp, unele reguli au fost deja puse în aplicare, în timp ce există, de asemenea, unele recomandări oficiale. Principiul general este că schimbările vor fi obligatorii pentru clădirile guvernamentale și întreprinderi, dar voluntare pentru gospodăriile private. Guvernul a îndemnat persoanele fizice să adopte practici de economisire a energiei, prin oprirea routerelor wifi atunci când sunt în vacanță, stingerea luminilor, scoaterea din priză a aparatelor electrice atunci când nu sunt folosite și reducerea aerului condiționat. Ministrul francez al tranziției energetice, Agnes Pannier-Runacher, a îndemnat populația să mențină încălzirea la o temperatură maximă de 19C și aerul condiționat la un minim de 26C în plină vară.

Spania a introdus probabil cel mai amplu set de norme în noul său proiect de lege privind economia de energie, care intră în vigoare la data de 10 august. Clădirile publice, precum și magazinele, restaurantele, cafenelele, supermarketurile, centrele de transport și spațiile culturale trebuie:

  • Să seteze temperaturile de încălzire și răcire la limite de 19C și, respectiv, 27C;
  • Să instaleze uși care se închid automat până la 30 septembrie pentru a preveni risipa de energie, așa cum se poate întâmpla în cazul ușilor obișnuite care sunt lăsate deschise;
  • Luminile din vitrinele magazinelor trebuie să fie stinse până la ora 22:00;
  • În clădirile publice, consumul de energie va fi măsurat în fiecare cameră din fiecare clădire, temperatura nu trebuie să depășească 19C iarna și nu poate fi mai mică de 27C vara.

În Suedia, multe clădiri de apartamente și „cooperative” de locuințe suedeze au o limită maximă strictă de încălzire de 21C în interior, iar în unele clădiri radiatoarele au un limitator pentru a nu setate prea tare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Următorul partid din Danemarca și inteligența artificială. Cum vor supraviețui occidentalii fără resursele rusești”

  • nu inteleg de ce au avut nevoie de atata timp. si nu inteleg de ce l-au criticat pe ceausescu si l-au facut comunist. pai cu aceste conditii de lagar ei nu sunt neomarxisti ? si chiar credem ca aceste reguli vor fi respectate de fon der liar ,schwarz, soros si altii ? alte reguliu doar pentru prosti. partea buna este ca vor cunoaste si nemtii adevarata democratie pe care o propovaduiesc elitele conducatoare. si sa zica bogdaproste ca nu e priministru trudeau cel canadian… sau onar priministru austriac

  • Buna ziua,
    Subiectul abordat de dumneavoastra legat de IA si impactul real pe alocuri devastator asupra destinului umanitatii nu este dezbatut in Romania, lipsesc orice discutii cu personalitati din teologie, filosofi, sociologi, militari sau din orice alte medii sociale care sa discute deschis, cu cartile pe masa pana unde se va extinde controlul vietii personale, de parca suntem total rupti de evolutiile sau involutiile din UE, S.U.A., China sau mai nou Turcia si marile puteri economice din BRICS.

  • Asta e UE,Occidentul,colonialistii lumii,le-a ajuns cuțitul la os,nu au resurse,in curând se sparge UE și fiecare cu aia a masii,e mai bine,trăiești cum poți și te întinzi cat îți permiți.A trecut vremea când au jefuit țările dând la schimb mărgele și oglinzi.Acum a sosit ceasul plăților karmice pentru tot ceea ce au făcut.
    A sosit vremea ca țările care nu au resurse (exemplul Japoniei) sa își dezvolte creativitatea,sa ofere tehnologii in schimbul resurselor,țările care nu au resurse,nici minți creative,vor dispărea de pe hărți,dar fiecare tara are ceva de oferit ca e turism,agricultura,resurse, tehnologie,pana și desertul Sahara oferă câte ceva,toate astea fără FMI și alte organizații de gen create de elita mondiala pentru a subjuga lumea toată.Așteptăm noua ideologie care va schimba lumea,oricum aceasta nu va fi de tip capitalist ,care e in moarte clinica.

  • Pe vremuri in revista PIF era o expresie de bucurie: glop-glop! In sfarsit vestul va trai „epoca de aur”. Glop-glop!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *