Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Următorul test va fi decizia guvernului Johnson în legătură cu preluarea de către Huawei a infrastructurii 5G din Marea Britanie

Odată cu noua lege impusă de China asupra Hong Kong-ului, care conform publicației Quartz, într-un articol apărut la data de 1 iulie, criminalizează secesiunea, subversiunea puterii de stat, terorismul și implicarea forțelor străine, primul ministru Boris Johnson confirmă poziția Marii Britanii: Regatul își deschide porțile cetățenilor Hong Kong-ului care dețin British National Overseas Passport. Aceste persoane, în număr de 350,000 vor putea trăi și munci în Marea Britanie, iar după cinci ani pot cere settled status, cu posibilitatea de a obține cetățenie britanică un an mai târziu. Dominic Raab a afirmat: Regatul Unit își ține promisiunea. Ne vom îndeplini responsabilitățile față de poporul din Hong Kong.

Dar decizia premierului Johnson vine la un moment în care relațiile Marii Britanii cu China sunt extrem de tensionate. AlJazeera, într-un articol datat 8 iulie, menționează afirmațiile ambasadorului Chinei la Londra. Liu ar fi spus că deși China își dorește relații de prietenie cu Marea Britanie, s-ar putea să fie multe consecințe dacă Marea Britanie se raportează la Beijing ca la un dușman sau cu suspiciune.

Următorul test va fi decizia guvernului Johnson în legătură cu preluarea de către Huawei a infrastructurii 5G din Marea Britanie. SUA face presiuni pentru ca guvernul Johnson să refuze Huawei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Următorul test va fi decizia guvernului Johnson în legătură cu preluarea de către Huawei a infrastructurii 5G din Marea Britanie”

  • Treaba cu Hong Kong tine de bucataria interna a Chinei,de fapt in China exista 2 factiuni ale partidului comunist Chinez factiunea noua”noua garda” a presedintelui Xi Jinping,care,sub masca luptei anticoruptie si a propus eliminarea factiunii predecesorilor sai”vechea garda”,ceea ce a si reusit in mare parte a teritoriului Chinez,insa elemente ale „vechii garzi” s au refugiat in Shanghai(unde au fost si acolo matrasiti in mare parte),si,coincidenta sau nu,prin Hong Kong.De fapt guvernul Chinez vrea sa preia controlul mai puternic asupra Hong Kongului ca sa elimine elementele „vechii garzi” a Partidului,care s au oplosit prin Hong Kong,sperand ca autonomia Hong Kong i va scapa de bratul lung al”noii garzi” ,factiunea din jurul presedintelui Xi Jinping.Dar se pare ca domnul Xi vrea sa i „rada” pe cei din „vechea garda”,chiar si din Hong Kong.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *