Următorul test va fi decizia guvernului Johnson în legătură cu preluarea de către Huawei a infrastructurii 5G din Marea Britanie

Odată cu noua lege impusă de China asupra Hong Kong-ului, care conform publicației Quartz, într-un articol apărut la data de 1 iulie, criminalizează secesiunea, subversiunea puterii de stat, terorismul și implicarea forțelor străine, primul ministru Boris Johnson confirmă poziția Marii Britanii: Regatul își deschide porțile cetățenilor Hong Kong-ului care dețin British National Overseas Passport. Aceste persoane, în număr de 350,000 vor putea trăi și munci în Marea Britanie, iar după cinci ani pot cere settled status, cu posibilitatea de a obține cetățenie britanică un an mai târziu. Dominic Raab a afirmat: Regatul Unit își ține promisiunea. Ne vom îndeplini responsabilitățile față de poporul din Hong Kong.

Dar decizia premierului Johnson vine la un moment în care relațiile Marii Britanii cu China sunt extrem de tensionate. AlJazeera, într-un articol datat 8 iulie, menționează afirmațiile ambasadorului Chinei la Londra. Liu ar fi spus că deși China își dorește relații de prietenie cu Marea Britanie, s-ar putea să fie multe consecințe dacă Marea Britanie se raportează la Beijing ca la un dușman sau cu suspiciune.

Următorul test va fi decizia guvernului Johnson în legătură cu preluarea de către Huawei a infrastructurii 5G din Marea Britanie. SUA face presiuni pentru ca guvernul Johnson să refuze Huawei.

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Următorul test va fi decizia guvernului Johnson în legătură cu preluarea de către Huawei a infrastructurii 5G din Marea Britanie”

📹 Videoblitz 📹
Loading