Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

URSS era să șteargă SUA de pe fața Pământului de prea multe ori

Orvelin Valle, un veteran al Marinei Militare Americane, a scris un articol extrem de interesant despre un eveniment care a avut loc în timpul Războiului Rece, mai precis în anul 1967. Este vorba despre submarinul sovietic K-129, care a fost deturnat de către o bandă KGB pentru a provoca un război între America și China, făcând să pară că RPC a atacat Hawaii, moment asemănător cu cel în care Japonia îi atacă pe americani la Pearl Harbor. Sovieticii au încercat să facă asta pentru a slăbi Statele Unite și China, pentru ca mai apoi să adune diferite bucăți valoroase ale ambelor state răvășite de război.

Însă, atunci când căpitanul și-a dat seama că atacul nu a fost autorizat de către guvernul sovietic, acesta le-a dat agenților KGB codurile de lansare greșite pentru rachete. Teoria este că atunci când s-a încercat lansarea cu un cod greșit, focosul s-a detonat, ceea ce a făcut ca racheta să explodeze, astfel că submarinul s-a scufundat. Nu puțini oameni consideră că le datorăm multă recunoștință sovieticilor care au sabotat atacul.

În anul 1974, Statele Unite au încercat să recupereze submarinul în cadrul unei operațiuni secrete, Proiectul Azorian. Poziția submarinului, la 5000 m sub suprafață, a fost cea mai mare adâncime de la care s-a încercat ridicarea unei nave. În ciuda eforturilor depuse, doar o parte din submarin a fost recuperată. Povestea de acoperire a fost că nava de salvare americană era angajată în exploatarea comercială de noduli de mangan. (Posibilitatea exploatării comerciale a nodulilor de mangan a generat o adevărată „goană după aur” în anii ’60-’70, dar acum sunt priviți mai mult drept capsule ale timpului ce pot oferi informații importante despre evoluția climei și schimbările ce au avut loc pe Pământ).

Un alt caz extrem de interesant este cel al lui Vasili Arhipov. La data de 27 octombrie 1962, Vasili Alexandrovici Arkhipov se afla la bordul submarinului sovietic B-59, în apropiere de Cuba, când forțele americane au început să lanseze încărcături de adâncime neletale. Deși acțiunea era menită să încurajeze submarinele sovietice să iasă la suprafață, echipajul lui B-59 nu a fost informat și, prin urmare, nu era sigur de intenția americanilor. Aceștia au crezut că sunt martorii începutului celui de-al Treilea Război Mondial. Prins în submarinul sufocant, deoarece aerul condiționat nu mai funcționa, echipajul s-a temut de moarte. Dar, fără ca forțele americane să știe, aceștia aveau în arsenal o armă specială: o torpilă nucleară de zece kilotone. Mai mult, ofițerii aveau permisiunea de a o lansa fără a aștepta aprobarea Moscovei. Doi dintre ofițerii superiori ai navei, inclusiv căpitanul (Valentin Savitsky), doreau să lanseze racheta. Potrivit unui raport al Arhivei Naționale de Securitate a SUA, Savitsky a exclamat: „O să-i aruncăm în aer acum! Vom muri, dar îi vom scufunda pe toți, nu vom deveni rușinea flotei”. Dar a existat un impediment important: toți cei trei ofițeri superiori de la bord trebuiau să fie de acord cu inițierea atacului. Drept urmare, situația din camera de control s-a desfășurat foarte diferit. Arkhipov a refuzat să aprobe lansarea torpilei și l-a liniștit pe căpitan. Torpila nu a fost lansată niciodată. Dacă ar fi fost lansată, soarta lumii ar fi fost foarte diferită. Atacul ar fi declanșat, mai mult ca sigur, un război nuclear care ar fi provocat o devastare globală, cu un număr inimaginabil de morți în rândul civililor. Vă recomand următoarea lectură: https://www.belfercenter.org/sites/default/files/legacy/files/CMC50/SavranskayaJSSNewsourcesonroleofSovietsubmarinesinCMC.pdf.

Acum, în anul 2022 (și de mai mulți ani încoace), prea mulți experți se prefac că nu observă valiza care îl însoțește pe Putin peste tot. Este vorba bineînțeles de valiza nucleară, de valiza cu butonul roșu. Pe numele său autentic Cheget, aceasta este o „servietă nucleară” și o parte a sistemului automat de comandă și control de vârf al Forțelor Nucleare Strategice (SNF) ale Rusiei, numit Kazbek (după Muntele Kazbek). A fost dezvoltat în timpul lui Iuri Andropov, la începutul anilor 1980. Valizele au fost puse în funcțiune chiar în momentul în care Mihail Gorbaciov a preluat mandatul, în martie 1985. Este conectat la sistemul special de comunicații cu numele de cod Kavkaz (după Munții Caucaz), care sprijină comunicarea între înalții oficiali guvernamentali în timp ce aceștia iau decizia de a folosi arme nucleare și, la rândul său, este conectat la Kazbek, care cuprinde toate persoanele și agențiile implicate în comanda și controlul Forțelor Nucleare Strategice. Președintele rus are un cheget la îndemână în orice moment. De obicei se presupune, deoarece nu se știe cu certitudine, că acele cheițe nucleare sunt eliberate și ministrului apărării și șefului Statului Major General. Statul Major General primește semnalul și inițiază lovitura prin transmiterea codurilor de autorizare către complexele de lansare a rachetelor nucleare sau prin lansarea de la distanță a unor ICBM-uri individuale. Apropo, la data de 25 ianuarie 1995, în incidentul cu rachetele norvegiene, chegetul a fost activat drept răspuns la o rachetă Brant XII (care sună/de sondare/de cercetare) greșit identificată, lansată de către oamenii de știință norvegieni și americani. A fost singura dată cunoscută când o servietă nucleară a fost activată în pregătirea unui atac nuclear, adică a unui război total.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „URSS era să șteargă SUA de pe fața Pământului de prea multe ori”

  • Din ce s-a scris, rezultă că în toate cazurile de pornire a unui război nuclear global, care ar duce la distrugerea omenirii, labilitatea a fost generată de ruși. Ei sunt într-o înșelare că sunt creștini ortodocși, ei au o educație ideologică de mândrie naționalistă amestecată cu o pseudo-ortodoxie eretică idioată, ajungând la „binecuvântarea” războiului criminal, amestecata cu cultul vițelului Ball=masina/nava de război !
    Deci, punctul slab în posibilitatea distrugerii omenirii pare a fi Gog.

  • Din pacate vad ca nu se mentioneaza in acest articol despre Stanislav Petrov, omul care in 1983 a salvat lumea pentru ca „nu a facut nimic”.
    Omenirea se joaca de prea multe ori cu focul (nuclear) si este numai o chestiune de timp (scurt) pana ne vom frige de tot. :mrgreen:

  • Da si SUA ar fi sters la randul ei URSS de pe fata pamantului.Bai laudatorii Moscovei,scrieti aici de parca numai rusii ar avea arme nucleare ,de parca numai URSS si Federatia Rusa ar dispune de asemenea arme.Pai URSS s ar fi sters pe ea de pe fata pamantului odata cu raderea SUA,pai de aia exista MDA (Mutual Distruction Assured).Pai si SUA are tot atatea arme nucleare cat are Rusia,si daca pleaca un atac nuclear de la rusi se declanseaza automat atacul nuclear de la americani.Adica s ar fi ras toti cu totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *