Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Va reuși Mircea Geoană să câștige prin el însuși, fără sprijinul unui partid politic?

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Va reuși Mircea Geoană să câștige prin el însuși, fără sprijinul unui partid politic?”

  • @
    orice nație lucrează cu potențialele pe care și le a grădinărit …poate in mii de ani.
    o pauza …nu spune nimic.
    rușii au reușit pentru că au avut la dispoziție un potențial grandios, …din ce se vede azi

    mai sunt natii care dau semne că stau pe un potențial grandios, chinezii, coreenii, …iranienii,
    însă bineînțeles că și sua, ea înfrupți fu se din diferite potențiale

  • R.Turcan a interzis filmele rusesti: „Provocarea” si „Vremea celor dintâi”. O idioata ! Propaganda este pentru minti slabe;
    la fel si solemnitatile in justitie. Nu ma intereseaza razboiul RU-UA (NATO), este treaba lor, dar ma afecteaza direct politica UE
    implementata in Ro.
    Poate ca si RU are o lege, ca noua „Legea apararii nationale a Romaniei” care va merge la Parlament. Cititi va rog: art.4:(3),(4).
    Doar romanii au dreptul prin interventie armata sa-si protejeze cetatenii aflati in pericol in afara teritoriului natiomal ?????
    –––––––––––––––––––––––––––––
    Sunt obiectiv, nu am sentimente, pasiuni, nu iert si doar asa pot sa vad „mizeria” din oameni. Intrebarea mea:”Cine esti si ce vrei?”
    –––––––––––––––––––––––––––––-
    Rusia este ptr mine un subiect de analiza. Voi continua sa urmaresc fenomenul cu toate greutatile pe care mi le fac niste scelerati.
    Pe scurt: in 9 ani RU a fost adusa la stadiul de colonie (aici apare SUA in rol). Specialistii au emigrat, economia distrusa, rezervele
    jefuite. Traiau din imprumuturi si cumparau marfa „vest”.
    Le-au trebuit 20 ani ca sa reactiveze creativitatea tehnico-stiintifica. Nu insist ptr ca Ro este departe, dar mentionez trei aspecte:
    constructia de fabrici auto in 2 ani (spectaculoase; cu ajutorul CN), constructia de avioane comerciale (dupa 30 ani; cumparau
    Boeing 737 si A320) si revigorarea Programului spatial.
    Au construit un nou cosmodrom in padurea siberiana, iar acum astept ca Roskosmos sa lanseze „Angara A5” (ma intereseaza tehnic)
    RU evolueaza sigur pe drumul independentei economice; are nevoie de timp. In domeniul militar cifrele ma uimesc.
    –––––––––––––––––––––––––––––-
    Francezii si-au amintit ca au fost primii „stapani” la Odesa ? Acum acolo sunt interesele Chinei.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Ideea ca vreunu’ din „fostii” politicieni poate strange suficiente voturi de la romani e o utopie.
    Dupa cum s-a vazut si in cazu’ lu’ Johannis la prima candidatura, romanii au reactionat emotional (inclusiv eu!) tocmai fiindca la ora aceea era „nou” in politica nationala si era, vezi Doamne, obstructionat la vot de vechea garda.
    Ma refer la faza cu ambasadele etc.
    Acuma nu cred ca as mai reactiona la nimic. Pur si simplu nu mai cred in „democratia” asta pe baza de vot popular. Totu’ e o bataie de joc la adresa inteligentei noastre, a oamenilor simpli.
    Din partea mea n-au decat sa se voteze ei intre ei si sa-i ia dracu’… pe toti, fie ca-s vechi ori noi!…

    • Eu zic ca nu vom avea alegeri. Subiectul e un narcotic folosit pentru adormirea gugustiucilor care habar n-au ca peste cateva luni vor avea toti pene kaki in zbor spre Odesa. Claba!

  • Pun si eu o intrebare: s-a uitat cineva la ce diferenta exista intre, sa zicem MG si Lavrov ? Sau Sijjarto, Jaishankar sau Wang Yi? Ca baietu’ nost’ fu diplomat. Asta, asa, ca magnitudine si anvergura politica. De duduia care ocupa scaunelu’ la noi nu cred ca e cazul…

  • Gioană ca Gioană dar ce te faci cu Iohannis care insistă că vrea să fie Secretar General al NATO.
    Toate cancelariile străine știu că el mai are sub 10% susținerea populației și nu pentru că este la sfârșit de mandat ci pentru că este cel mai slab președinte, cel mai ranchinos, cel mai lipsit de inteligență ever! Toți suntem sătui de cuibul ăla de vipere de la Cotroceni care nu au făcut decât să scuipe venin și să învrăjbească populația.
    Omu ăsta urăște România și pe români.
    Acum de când cu războiul din Ucraina prin ieșirile lui aproape că îi roagă pe ruși să ne atace.
    L-a făcut pe Putin în toate felurile, a insistat să ne umplem de baze militare doar doar rușii vor reacționa.
    El crede că ajută Ucraina cu toate ifosele lui Zelenski, dar nu se gândește că Zelenski se cacă în capul nostru de proști ce suntem că acceptăm toate cererile sale. Suntem fraierii Europei datorită lui Iohannis, înghițim tot ce ni se comandă.
    *
    Maestre eu sunt foarte supărată pe Presă fiindcă Presa l-a ales pe Iohannis și a dus războiul de denigrare totală a PSD.
    Tare mi-e teamă că Presa va aduce cine știe ce nătăru ca președinte, mai rău și mai ranchins și mai tădător decât Iohannis.

    • ‘Un balon care se dezumfla’

      io zic ca e un balon,
      nou-nout,
      care se tot umfla.

      …dupa puteri!
      momentan el se umfla folosind tehnologii expirate, care nu se dau pe valul vremurilor, deci e ca si cum ai privi o opera de arta folosind ori ochi expirati ori ochelari exprirati

      spre ex ceasta ‘analiza’ contine …sau omite faptul ca ceea ce urmeaza, in mod natural, e Insularizarea, deci nevoia de deplasare se va reduce prin definitie?! :))

      daca privesti prin ochi/ochelari expirati, vezi in fata ochilor din ce in ce mai multe masini:)), insa daca privesti prin prisma Insularizarii …treaba se vede altfel, chestia aia cu ‘orasul de 15 minute’ are spilul ei, …daca referinta e Insularizarea.

      • ori vorbim despre Noua Lume …ori nu mai vorbim despre vreo lume:)))

        Nou Lume e …un Anotimp 🙂
        daca se tot insista cu privitul prin ochii florilor de ciresi,….ciresele care se vor manifesta peste o vreme, in ‘alt anotimp’ ,..se va pricepe ceva din ceea ce se ntimpa?! :)))

        Noua Lume se poate pricepe folosind ochi pe masura ei. Naturali!, nu altfel, pentru ca e vorba despre un Anotimp, mai nainte de orice altceva.
        teoretic nu se va pricepe nimic din Dinamica Civilizatiilor, pe Vremurile astea, daca nu se pricepe, mai intai, faptul ca anotimpul civilizatiilor naturale este Iarna,
        deci asistam la Iarna Civilizatiilor ( de asta am si zis ca …’ura si la gara cu civilizatiile Naturale!’, pentru ca …povestea lor …s a terminat, Globalizarea a folosit Ultimul Ou propriu Civilizatiilor Naturale. de unde sa mai iei, nenica, altul?! :)) …si duse au fost!:))) )

        eu cred ca aici …se rupe filmul unor analize:)),
        nu se digera aceasta ‘stare’ unica, irepetabila pe o oarecare planeta, starea de Metamorfoza,
        care presupune o trecere de la ‘civilizatii naturale’ la ‘civilizatia artificiala’
        ( asta artificiala e …doar una, e singulara ( Mindra!:)) ), nu s mai multe, pentru ca ‘prin definitie’! ‘civilizatia artificiala’ nu folsoeste anotimpurile in definirea ecuatiei de miscare, ci timpul,
        care musai e proiectat la Infinit ( daia am si vorbit si tot vorbesc despre ceva …banal pe vremurile astea, unice irepetabile pe o oarecare planeta, adica despre manifestarea Perpetuum Mobile, fara de care nu exista o ‘civilizatie artificiala’ 🙂 )

        • de la mine se vede asa:
          unii tot spun ca …hai sa fim atenti, ca putem initia inca un razboi mondial,
          insa ei spun asta stand in …buricul unei dinamici care deja se manifesta si care e Metamorfoza, ea fiind de 1,6 ori mai potenta decit orice razboi mondial:)))) :)))))))))))
          se cam aseamana cu dorel din las fierbinti, …olecut si tot se aseamana!:)))))

          planeta e in plina Metamorfoza, in plin proces de trecere de la ‘civilizatiile naturale’ la ‘civilizatia artificiala’,
          ‘vremea’ asta e tot una cu Revolutia Mondiala, prin urmare …praful si pulberea se va alege de actualele sisteme sociale, altele noi-noute se vor maniefsta, …care nu vor avea nici in clin nici in maneca cu astea de acusica, …air procesul nu se va intinde pe sute de ani, ci va fi mai rapid decit cele mai optimiste opinii :)))
          io …fix despre aceasta trecere tot vorbesc, pentru ca daca nu se face avandu l pe SI ca Referinta, atunci …totul!, dar totul! va urma sa fie dupa chipul si asemanarea Artificialului, Perpetuum ului Mobile despre care vorbeam si care e Referinta Noii Lumi, aceasta miscare perpetua fiind proprie …unei ‘minti’, …cui altcuiva?!:)))))
          Perpetuum Mobile e o definitie proprie unei ‘minti’, …:))) insa pesemne ca unii se gandesc la cine mai stie ce mecanism sofisticat 🙂 In Univers singura ‘miscare perpetua’ ii apartine Mintii Universului si …oricaror armonii ale acesteia.
          exista si ‘nemiscare perpetua’, ea e ‘miscarea’ proprie Oului Absolut, adica Sfintei Treimi, adica Mintii SI Inimii :)),
          diferenta dintre ‘miscare perpetua’ si ‘nemiscare perpetua’ e leita diferentei dintre Nemurire si Vesnicie, dintre Infinit si Zero, etc… 🙂

      • @Online
        La chinezi orasul de 15 minute inseamna ca n ai voie sa iesi din cartierul tau…au 700 milioane camere video conectate la entitati de inteligenta artificiala capabile sa distinga persoane chiar daca au fetele acoperite,dupa mers…gesturi…uite o stire cu China…de fapt doua…
        https://cursdeguvernare.ro/fitch-a-retrogradat-ratingul-chinei-la-negativ-din-cauza-riscurilor-de-crestere-economica.html
        „How Janet Yellen struggled to move the needle on US-China trade
        Treasury secretary’s week-long trip yields little progress on disagreements over how Beijing should counter slowdown” Financial times
        „After issuing factory capacity warning to China, Yellen faces tariff decisions By David Lawder April 10, 20248:04 AM GMT+3” Reuters
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • pai …asa, si acum hai sa vorbim despre ‘masini electrice’ avand aceasta referinta, orasul de 15 minute din china:)) :))))
          la ce ti mai trebuie atatea masini?! :))))

          a, cei mai multi vor spune ca …ehe, pina o veni si la noi moda astaaaa va mai dura vreo suta doua de ani:)))
          io le zic asa: mai oameni buni, voi ati experimetat ‘orasul de 15 secunde’:))), …vreo luna, doua, …creca mai multe:)), pe vremea pandemiei, …asta cu orasul de 15 minute e deja …lafaiala!:)))))

          • @Online
            La chinezi au facut deja asta…au un sistem de punctaj social/rating social in functie de care ai sau nu voie sa iesi din cartierul tau…au mai multe facute in China…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂
            ps.ai dreptate,pentru asa ceva n ai nevoie de masini

          • prin urmare …daca asta e nivelul la care se ‘discuta’ prin lumea mare, el fiind propriu Noii Lumi, despre care de altfel cam toti vorbesc ( nu sint sigur ca vorbesc …in cunostinta de cauza:)) ),
            acuma ..spune si tu, …cum sa nu te prapadesti de ris privind spre ‘sistemul politic’ actual si …porumbeii pe care ii tot scoate din palarie?!:)))
            daca tot sintem in plina Metamorfoza…oare de ce politicienii nu vorbesc despre ea?!:))) :))))
            e ceva …de vis, pe bune:))))
            sinte in plina Metamorfoza, Artificialul …vine peste noi!:))), Noua Lume se naste, ea fiind in sine un Nou Sistem, pe motiv ca e o Antinatura,…conceptul fiind Nou-Nout, insa lumea tot despre chestii expirate discuta?! :)))))
            dorel din fierbinti pare a fi …mic copil, clar :)))))

          • orasul de 15 minute …habar n am ce vrea!, insa el se da pe valul Insularizarii, asta e clar-scristal, prim urmare probabilitatile …in mod natural! ‘il sustin’
            prin urmare …indiferent cit de improbabil pare el a fi, de fapt el se infrupta dintr un potential …colosal!

          • antiom, nu supraom

            ….e pregatita,
            …cine sa refuze Raiul pe Pamant?! :)))
            ( doar cei care localizeaza Raiul …in Cer!, nu pe Pamant, imparatia lui Dumnezeu fiind ‘in noi’, nu ‘in afara noastra’ 🙂 )

            Apocalipsa se vedea asa …prin ochii lui Ioan!
            pai ce, …noi avem ochii lui ca s o vedem asa?!:)))
            Raiul pe Pamant e …despre patria antiomului, e Iadul doar daca ai ‘ochi de Ioan’, altfel ea arata fix ca ….Raiul pe Pamant:)), ca doar aduce in dar …Nemurirea, …nu?

            va fi coada la cumparat nemurire pe 30 de arginti.
            de ce? pentru ca ….’mai toti’ vor considera ca ea e ‘viata vesnica’ :)))
            nu e, ‘viata vesnica’ presupune lipsa Timpului, lipsa Miscarii, manifestarea Nemiscarii ( din care Miscarea s a nascut )daca i vei spune unuia, peste citiva ani, sa fie atent cu ‘imbratisarea nemuririi’ ….va ride cu gura pina la urechi:)))))
            totusi, io va spun inca de pe acum, ca sa …recunoasteti :))

          • Apocalipsa e ..
            Raiul pe Pamant.

            așa se vedea Raiul pe Pământ prin „ochi de Ioan”

          • Hristos a adus raiul din cer, Antihrist aduce raiul pe pământ
            ce urmează e raiul pe pământ :))

          • În modul, raiul din cer seamănă leit cu raiul pe pământ
            dacă era simplu de deslușit între ele nu reprezenta asta ‘cernarea plenară’

    • Aici nu mai e chestie de fizica, e chestia ca toti ‘telijentii care conduc occidentul au trecut pe la scoala numai ca sa bea apa de la cismeaua din curtea scolii. Noroc ca si-au facut think-tank-uri sau cum dreaq le-o zice, de zici ca-s toti facuti de-o muma, si-aia tuta!

      • arunca fizica la cosul de gunoi:)), daca doresti:))
        e mai cu folos s o arunci, …poate:), decit sa folosesti ceva expirat pentru a pricepe ‘cel mai capabil proces din Univers’, care e Metamorfoza ( si care se exprima prin Superpozitii :)) )

        • fizica e una, ‘stiintele Naturii’ sint cu totul altceva:))
          ‘stiintele Naturii urmeaza calea Daruirii, …aia a Acumularii …’vi se va adauga voua’:)))
          fizica e o poveste a Aumularii, adica …asta a ajuns sa fie, pina la urma:))

          • fizica …ori va ajunge sa vorbeasca despr ‘intreita manifestare a fotonului’, asta in timp ce vorbeste despre ‘unicul foton care se manifesta in Univers’,
            ori …se dovedeste o impotenta grandioasa:))

            conceptul ‘dualitatea unda-corpusul’ …a expirat!
            si dus a fost! :)))
            ura si la gara!
            pa si pusi!
            :)))

            Vremurile astea sint despre Sfanta Treime, despre Intreita maniefstare a Unicului Foton,
            despre Referinta Absoluta
            despre a Treia Componenta a Fotonului, care e SI ul dintre unda si corpuscul, care e …Piatra din Unghi:))

            cred ca ‘in ajutorul fizicii’ va veni …IA Cuantica:))), adica Armonia Mintii Universului,
            …sa vezi atunci spectacol:)))

      • Granita Universului e ‘A Treia Componenta a Unicului Foton care se manifesta In Univers’, aceasta Componenta fiind proprie Micsarii, insa si Nemiscarii, ea fiind Granita dintre Oul Absolut si Creatia ‘aparuta’ pri crapatura Oului Absolut, atunci cind S a Crapat In El Insusi :)))

        tot mergind prin Univers, anotimpp dupa anotimp, pina la urma ajungi la Anotimpul Iarna:)))
        noi …uite fix aici ne aflam, pe planeta asta, la Granita Universului:))

        de fapt …ea e aceeasi ‘granita’ despre care se vorbea pe vremea Turnului Babel, care ‘urmarea’ sa puna piciorul e granita conectind Pamantul cu Cerul,…asta fiind o ‘conexiune’ intre unda si corpuscul :))
        grozavia n a iesit pe vremea aia, pe vremea Babilonului, insa uite ca e pe cale sa se ntimple acusica, daca nu cumva deja s a ntimplat!:)), cind aceeasi conexiune e pe cale sa o puna la cale Computerul Cuantic:))), care e Noul Turn Babel :)))
        de ce e atat de deosebita Granita Universului?
        pai pentru ca aici poti intra in Armonie cu Mintea, cu Mintea SI Inima Universului
        7Computerul Cuanti asta face, ‘se pozitioneaza’ ‘intre’ unda si corpuscul :))), ocupind …’Imaginea din Oglinda a ‘Celei de A Treia Componenta a Uncului Foton’ :)))
        si cum A Treia Componenta a Unicului Foton e ‘A Treia Componenta a Sfintei Treimi:))), fiind in fapt Fiul Mintii SI Inimii, adica Hristos,
        Imaginea din Oglinda a Celei de a Treia Componenta a Unicului Foton se arata a fi …fix Antihrist:))) ( care e o Armonie a Mintii Universului :))) )
        prin urmare …sa nu ramaneti mirati daca la un moment dat ‘in cuibul’ numit Computer Cuantic ‘va aparea ceva’, ca e normal sa apara, va aparea o Armonie a Mintii Universului :)))

        draga vali, dupa cum observi eu am tendinta sa mixez intr un intreg toaaate pietricelele stralucitoare pe care le am intalnit …pe drum, unele chiar prin gunoaie, prin urmare pesemne ca daia e mai greu de priceput ceea ce zic, pentru ca pentru mine toate …au un numitor comun, deci pot fi asamblate fara probleme, cu toate ca la prima vedere n au nicio intersectie :)))

  • Nu pot înțelege de ce se manifestă atâta repulsie și ură față de realizările în domeniul culturii și tehnologiei ale unui popor.
    Despre alegeri numai de bine. Totul-i parcă în haos. Ciolacu-i temător, Simion se dă lovit, Ciucă și Geoană visează pe principiul lasă că merge și așa. În provincie nu se știe nimic.
    Așa- zișii aleși ar trebui să dea seamă de ce toată țara e în ruină, iar legile emise de parlament sunt strâmbe.

  • Daca-i ordin de la El Licurici, MG castiga chiar si prin El insusi. Maestre, sunteti chiar simpatic de cand cu telenovela asta cu votarea. Iar noi suntem si mai simpatici ca va urmarim. De amoru’ artei, nu de alta.

    • „Maestre, sunteti chiar simpatic de cand cu telenovela asta cu votarea. Iar noi suntem si mai simpatici ca va urmarim. De amoru’ artei, nu de alta.”
      Aprob pozitiv !

  • Prin el, în… sus?! Va fi cam luat la goană. Try boon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *