Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Valeriu Marin, pictorul antistres

Dau drumul la radio ca tot omul care vrea să știe ce mai este prin lumea noastră. Privesc la televizor, ori pe ecranul telefonului o sursă de știri. Observ, ca și dumneavoastră, că toate mă agită. Trăim, din păcate,  într-o lume zbuciumată. Ca să mă liniștesc, privesc, spre exemplu un tablou semnat de pictorul Valeriu Marin, o lucrare care stă chiar deasupra biroului meu de lucru. Să fie mereu la îndemână. Imediat mă calmez și mă apuc să scriu noi și noi articole și cărți. Iată un dialog lămuritor cu acest artist.

-Pentru ce faceți preponderent peisaje, cu păduri, arbori, poieni, etc?

-În primul rând, acestea sunt tablourile care mă calmează, nu îmi place să pictez ceva mult prea complicat, nici să obțin forme urâte. Îmi place să pictez ceva frumos, care să îmi dea o stare de liniște. Eu fac peisaje și din când în când flori. Nu am talentul de a face personaje, portrete. Nici nu am încercat și nici nu vreau să mă apuc în curând.

-Am văzut și un palmier la malul unei ape. Cam din ce zonă vine?

 -Păi pictez peisaje de pe toată planeta.

-Cu alte cuvinte sunteți un pictor internațional…

-Internațional și intergalactic.

-Așteptăm atunci tablouri cu peisaje de pe alte planete.

-În curând, în curând facem. Deocamdată fac păduri, lacuri, apusuri și răsărituri de soare.

-Unul dintre aceste tablouri stă acum chiar deasupra capului meu. Un peisaj cu mulți munți și brazi superbi. Așa cum vă calmează pe dvs, mă calmează și pe mine și nu fac articole ,,nervoase”.

-Păi asta este. Eu m-am apucat să pictez antistres. Prin pictură am reușit să mă calmez să îmi revin. Pentru asta fac pictură antistres.

-Chiar recent am scris un articol despre un alt pictor, care făcea o remarcă. Pictura calmează nu numai pe artist, dar și pe cel care privește, care admiră tabloul. Astfel și cel ce admiră pictura ajunge la o stare de liniște. Credeți că este adevărat așa ceva?

-Sută la sută. Acesta este și scopul meu când pictez. Privitorul va avea o stare de bine când se uită la o lucrare a mea. Acesta este scopul meu, să aduc privitorul într-o stare pozitivă.

-Ce tehnică folosiți pentru pictură?

-Lucrez doar ulei pe pânză, am încercat acrilic, nu îmi place, fac doar ulei pe pânză, nu pe carton, nu pe hârtie, pe nimic altceva.

-Dimensiunea preferată?

-Dimensiunea optimă aleasă de mine, care se potrivește în orice cameră, cea mai vandabilă dimensiune este 50/40 cm.

-Ultima întrebare acum. Ce proiecte artistice aveți pentru perioada următoare? La finalul 2023 și în anul viitor.

-Fac o expoziție personală sau două. O să fac un site mai complex unde voi prezenta cum pictez, ce pictez, o parte din tablourile mele.

-Vă doresc să se îndeplinească. Așteptăm cu nerăbdare expoziția, dar și acest site. Să ne vedem sănătoși pe curând! Mulțumesc pentru acest dialog.

-Și eu mulțumesc, să ne vedem sănătoși!

Să privim și niște tablouri acum.

hdr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *