Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Victor Ponta și Robert Negoiță în lupta cu ciuma colorată

Cetățeanul sârb, Victor Ponta după demisia din PSD este omul care face și desface. Este „omul pandemiei” dacă ne luăm după aparițiile în mass-media. Nu este zi să nu apară la televizor, să se preocupe de grija noastră, să ne ofere soluții în numele partidului său în care este unic conducător, să încerce să convingă românii naivi că el ar fi o soluție. Doar că soluția lui este construcția prin dărâmarea celorlalți! Cum românilor le place bârfa iar el știe să dea din casă, joacă această carte prin care se poziționează tot timpul ca o soluție față de ceilalți „colegi” ai lui.

Dintre toți realizatorii de emisiuni pe unde participă niciunul nu a îndrăznit să-l întrebe despre procesul pierdut definitiv prin care s-a demonstrat că a plagiat. Nici despre statutul său de membru al Baroului București, loc ocupat pe baza doctoratului copiat. În rest, pe baza consilierilor din zona serviciilor,  acesta se declară PRO și cu ajutorul „specialiștilor” din mass-media erodează partidul unde a fost președinte. În afară de el, niciun alt președinte al PSD nu a căutat să-și distrugă partidul sau fostul partid.

Dacă PSD ar fi avut lideri nu ar fi discutat despre o alianță cu Victor Ponta, omul care acum un an îi destructura prin transferarea parlamentarilor de la putere în propriul partid. Ar fi căutat să învețe din greșeli și s-ar fi preocupat să facă o selecție de oameni cu principii. După ce și-a făcut grup parlamentar și a continuat să primească în special „pesediști” în propriul partid, discursul său oficial s-a bazat pe o singură idee și anume că ei, PRO, sunt un partid nou iar PSD reprezintă trecutul. În concluzie, ei sunt noi cu oameni vechi!

În ceea ce-l privește avem suficiente dovezi prin care putem trage concluzia că face un joc dublu. De la plagiat la lista lui Barroso, de la prietenia cu Sebastian Ghiță la jocurile cu Crin Antonescu sau emiterea unei OUG prin care să se poată renunța la doctorat. Sau până la dorința de a-i face pe plac președintelui turc și anume să facă o mare moschee la București sunt doar câteva dintre deciziile „iluminatului” lider PRO România.

Mai subliniem faptul că este singurul prim ministru din istorie care a acceptat să aibă o altă cetățenie. Putem întreba ale cărui stat reprezintă V. Ponta interesele în Parlament, ale Serbiei sau ale României? Sau dacă a cerut cetățenia sârbă, de ce nu candidează pe un loc la minorități? De ce nu se implică în problema suficient de spinoasă în privința vlahilor din Serbia? Acestora nu le este recunoscută limba, statul sârb nu le recunoaște drepturile și libertățile iar un fost premier, actual deputat și șef de partid, cetățean sârb preferă să fie indiferent.

La inaugurarea alianței pentru București (de fapt pentru ei) cei doi „lideri” radiau de fericire. Pentru noi, fericirea lor este tâmpă atât timp cât nu se bazează pe o logică. Printre zâmbete, Victor Ponta a declarat:

„Suntem într-o criză economică şi socială foarte asemănătoare cu cea din 2012 şi în plus avem o criză medicală fără precedent dar, mai rău ca în 2012, nu există nicio alternativă. Cred că toţi suntem prizonieri şi Bucureştiul e prizonier în bătălia «contra»; trebuie să votăm contra ciumei roşii, contra ciumei galbene care e mai rău ca ciuma roşie. (…) Ceea ce încerc împreună cu Robert şi cu oamenii care au venit în jurul Pro România şi al noului partid Bucureşti 2020, încercăm să venim cu o proiecţie pe termen mai lung”

Ce vrea să spună?

În primul rând înțelegem că-i convine „criza”. Altfel nu ar fi avut vreo șansă să se afirme ca partid politic. Este mai rău ca în 2012. Atunci a fost mai bine că a venit prim ministru. Acum nu există alternativă deoarece nu este în calcul să ajungă din nou premier.

Ideea sa cu prizonierii nu cadrează cu logica dar poate crea o anumită teamă în rândul celor mai naivi. Apoi, culmea tupeului, își cataloghează propriul partid și propriul trecut ca ciumă roșie! Apoi completează că ciuma galbenă este mai rea decât cea roșie!

Dacă ar fi făcut școala pe bune și nu prin copiat ar fi știut că în România nu a existat ciuma roșie. Ideologic, istoric se poate demonstra că PSD nu are legătură cu ciuma. Este doar o expresie construită și menținută de cei de dreapta pentru a-i asocia cu comuniștii și a-i convinge pe alegători să nu-i voteze. Probabil pe când era președinte de partid al PSD i s-o fi explicat. Dar azi, după ce ai condus „ciuma roșie” este simplu să explici cum te-ai vindecat de ciumă iar ceilalți au rămas ciumați!

Mesajul său este de a se disocia de trecut și a se prezenta ca o persoană nouă, ca un nou lider cu un nou partid! Iar alegătorilor lor le promite o „proiecție” pe termen lung!

Robert Negoiță, celălalt președinte de partid nou înființat, are multe în comun cu Victor Ponta. Făcut parlamentar de Liviu Dragnea acesta a tăcut cât a avut interes. Era o perioadă când Liviu Dragnea nu era „răul suprem”. Primar la sectorul 3 cu două mandate a considerat și el că PSD este un partid care nu mai promite și în consecință, bazându-se pe sondajele în care stă foarte bine, i s-a propus (oare de cine?) o nouă strategie politică pe care o urmează cum poate.

Și în privința educației se aseamănă foarte mult. Atât Victor Ponta cât și Robert Negoiță au doctorate plagiate! Amândoi nu au avut o problemă în a fura o diplomă chit că nu le trebuia. Dacă în privința aceasta au fost dovediți vinovați penal există vreun dubiu că este singura fărădelege a celor doi? Este drept, Victor Ponta și-a luat bacalaureatul la timp față de primarul sectorului 3 care este o dovadă că poți învăța și merge la școală la orice vârstă. Robert Negoiță se ocupă de sectorul 3. Atât pentru el cât și pentru locuitori. Mai face câteva ansamble rezidențiale pentru el ca apoi să aibă motiv să investească în zonă, să crească zona cum se spune. Astfel se implică trup și suflet pentru bucureșteni.

Câteva întrebări:

  1. Cum de au timp de alianțe când prin fișa postului ar trebui să se preocupe de rezolvarea crizei sanitare în acest moment?
  2. Cum se mai discută de o alianță PRO România cu ciuma roșie după aceste declarații?
  3. În cazul în care ciumații roși se aliază cu ei la parlamentare, se aliază și cu Robert Negoiță?
  4. În cazul în care revin într-o formulă cu PSD la parlamentare, acest joc este făcut doar pentru a o scoate pe Gabriela Firea de la primărie?
  5. De ce plagiatul celor doi nu este o temă pentru partidele de dreapta?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *