În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Video. Primarii nu pot sta după bâlbele guvernului, pregătesc începerea școlilor

La Constanța, primăria a alocat, în ședință de Consiliu Local, 5 milioane de lei pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță. Amendamentul a fost propus de primarul Decebal Făgădău, care spune că a luat totul pe cont propriu deoarece „acest Guvern ne-a abandonat”.

„Din luna martie, din partea Guvernului am primit doar promisiuni, nicio măsură concretă, nu tablete, nu măști, nu proceduri, nimic. Totul a fost aruncat pe seama părinților, a dascălilor și a primarilor. Astăzi, cele 5 milioane de lei vor merge către unitățile de învățământ, pentru a deschide anul școlar, așa cum am făcut în fiecare an, în condiții cât mai bune. Asta nu însemnă că îi vom absolvi pe cei de la centru. Eu personal îi țin responsabili de fiecare copil constănțean care s-ar putea îmbolnăvi. Responsabilitatea s-a aruncat la părinți, la profesori și la primari să le rezolve pe toate ca niște supermani. Este greșit. Noi nu așteptăm nimic de la centru, noi în fiecare an am luat măsuri împreună. Vreau să le mulțumesc directorilor unităților școlare. Avem 69 de școli plus 30 de unități arondate în sistemul public și 35 de unități de învățământ în sistemul privat. An de an ne-am descurcat de unii singuri. Vreau să transmit un mesaj de încredere către cele 3 mii de cadre didactice, doamne educatoare, învățătoare, profesori: am încredere deplină în dumneavoastră și mă gândesc cum să luăm împreună cele mai bune măsuri astfel încât și dumneavoastră să fiți în siguranță, dar și copiii noștri. Am un mesaj special și pentru părinții celor peste 45 de mii de copii care merg în grădinițele, liceele și școlile constănțene. Acest Guvern ne-a abandonat. Trebuie să discutăm împreună de la egal la egal, împărtășind soluții cu dascălii. Este un an dificil. Trebuie să găsim soluții adaptate de la școală la școala, soluția este la nivel local, nu la nivel central, așa ne-au arătat cei de la București. Sunt convins că prin cele 5 milioane de lei alocate de astăzi și cele peste 32 de mii de pachete cu rechizite oferite an de an, consecvent, vom găsi împreună soluții astfel încât să fie mai bine și mai sigur pentru viitorul copiilor noștri.

Siguranța copiilor noștri, precum și protecția cadrelor didactice, reprezintă un gest de responsabilitate pe care trebuie să ni-l asumăm fiecare dintre noi.
Începând din acest moment, invit toți directorii unităților de învățământ să depună documentele necesare pentru a-și achiziționa tot ceea ce consideră esențial pentru buna desfășurare a activităților de curs”, a spus primarul.

La Constanța, anul acesta sunt aproximativ 8000 de boboci în diferite etape școlare: grupa mică, clasa pregătitoare și clasa a IX-a.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii