Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Viraj controversat: grupul Black Lives Matter în Statele Unite este implicat mai nou în organizarea unor mitinguri antisemite

Participanții la un miting din Washington DC, desfășurat pe porțiunea delimitată de Memorialul Lincoln și clădirea Capitoliului, au scandat „Moarte Israelului” respectiv „Din Gaza la Minnesota, globalizați Intifada (mișcarea de rezistență anti-Israel, n.n.)”, iar liderii săi (studenți la Universitatea Harvard) au afirmat public că mișcarea palestiniană de eliberare este „legată intrinsec” de Black Lives Matter.

Aceste informații recente alimentează suspiciunile că, sub masca luptei împotriva discriminărilor, BLM ar fi, de fapt, doar un instrument pentru împlinirea unei agende neo-marxiste, cu tot ceea implică ea-  inclusiv sprijin necondiționat acordat palestinienilor în conflictul lor cu statul Israel.

Acest fapt ar pune BLM alături de structuri precum Antifa – un grup considerat de președintele nord-american Donald Trump a fi la originea tulburărilor de stradă recente din SUA și care a fost public amenințat cu scoaterea în afara legii pentru „terorism domestic”: este de reamintit că BLM a fost în „parteneriat” cu Antifa în timpul recentelor proteste din Statele Unite – care s-au soldat cu rănirea unor polițiști, vandalizarea unor instituții publice, dar și dărîmarea unor statui.

Anterior, presa independentă europeană sau nord-americană a dezvăluit și alte poziții controversate ale unor activiști BLM: un membru fondator numit Opal Tometi  este fan afișat al dictatorului socialist venezuelean Nicolás Maduro (care are o poliție cunoscută pentru violența sa), iar un anume Shaun King a chemat la „dărâmarea statuilor” lui Iisus Hristos din biserici. Vaticanul, condus de primul papă neo-marxist din istoria sa, Francisc, nu a avut nicio reacție la acest incredibil discurs de ostilitate la adresa comunităților de creștini din America.

Potrivit presei americane, mitingul cu lozinci anti-semite din Washington DC nu a  fost singular, fiind semnalat cel puțin încă unul la New York: evenimentele s-au consumat într-un context tensionat, în care statul evreu a anunțat de curând că intenționează anexarea unei părți (o treime) din zona West Bank, aflată sub controlul Autorității Palestineine. Potrivit ziarului Times of Israel, Asociațiile conservatoare evreiești i-au cerut lui Joe Biden, un contra-candidat proeminent al lui Donald Trump din partea Partidului (cvasi-neosocialist) Democrat, să se delimiteze de radicalismul și manifestările antisemite.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Viraj controversat: grupul Black Lives Matter în Statele Unite este implicat mai nou în organizarea unor mitinguri antisemite”

  • BLM e noul comunism, cu ideologi plini de conturi în bancă. Niște săraci coordonați. E tot o sclavie dar nerecunoscută la televizor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *