În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. Au furat precum cei mai rudimentari borfași, asemenea milogului scăpat în magazia cu bucate

Citesc Raportul Curții de Conturi și, din când în când, îmi dau câte-o palmă. E modul clasic de a mă asigura că nu dorm și că ceea ce citesc e real. Nu l-ați citit? Citiți-l și veți face la fel ca mine!
E incredibil cum, în plină stare de urgență, holera galbenă n-a făcut decât să redefinească repetiția lui Lenin sub îndemnul: „Furați, furați, furați!”. Fix asta au făcut: au furat precum cei mai rudimentari borfași, asemenea milogului scăpat în magazia cu bucate. Au furat porcește, ziua-n amiaza mare, fără să se ferească de nimeni și de nimic. De altfel, de ce s-ar feri? Porcuratura e cu ei, intrată în scenariul „Mircea, fă-te că lucrezi”. Serviciurile sunt cu ei, sau, mai bine spus, fură cu ei cot la cot. Se mulțumesc că ne revărsăm minutul de ură pe precarii mentali puși în față, în timp ce ei, în spate, se burdușesc de bani.

Dacă Dragnea ar fi furat de-a lungul carierei sale 1% din cât au furat ăștia în câteva luni, ar fi intrat în istorie drept „coruptul mileniului”. În cazul ăstora ce se-ntâmplă? Vă spun tot eu: nimic! Șobolanii se-acoperă unii pe alții, în timp ce masa ineptă se uită idiotic în televizoare la „Poartă masca!”.

Poartă masca, prostule! Masca aia îi aduce unui Gigel un profit de cel puțin 400%. Și ție, boule, o nouă taxă! Poartă masca, idiotule, poart-o peste tot! Și simte-te sclav, că doar asta ești. Poartă mască, fraiere! Și lasă capul jos, nu te mai uita deasupra frunții tale unde se joacă banii tăi la ruletă! Intră-n rând, slugă! Poartă mască și, pentru sigurața ta, trage-o și peste ochi! Și nu te uita, că noi, șmecherii, trebuie să furăm în liniște.

Furat – ce cuvânt urât! Furat e când Dragnea nu-l lasă pe stăpânul neamț să-ți dea credit ca să faci spitale amărâte la prețul cu care nababii din Golf au construit orașe desprinse din filmele SF. Furat e când un amărât nemâncat de trei zile se repede într-un codru de pâine și pentru asta trebuie să facă zece ani de pușcărie. Când însă stăpânul american îți spoliază miliardele de dolari contra fierului vechi nefuncțional din SUA se numește asigurarea securității. Când „ăia din partenereat” te obligă să închizi tot ca să distrugi micile afaceri locale nu-i hoție, ci grija pentru sănătatea populației.
Torționarii care decimau anticomuniștii prin pușcăriile anilor 50 șli se adresau acestora cu apelativul „banditule”. E cazul să se revină, altfel toată pulimea asta nu înțelege că bandită e ea, nu ăia care-și trag banul de-aici! Doar nu poți acuza un preacinstit tăietor de păduri că ar fi necinstit. Bandiți sunteți voi, băi bandiților! Hai, marș la muncă! La muncă sau la pușcărie că vă meritați soarta! Și să nu mai spuneți vreodată că Plăvanul sau PNL-ul fură! Nu, bă, milogilor, bandiți sunteți voi!Ei d-aia fură: ca să scape banul de ticăloșia voastră. N-ați șters-o încă la muncă?

(Sursa: Pagina Trenduri Economice – Dan Diaconu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vocea de pe Facebook. Au furat precum cei mai rudimentari borfași, asemenea milogului scăpat în magazia cu bucate”

  • Dom’le , n-avem nici o speranta : populimea e multa , se lateste , ii place , nu face legatura intre vot si ceea ce pateste . S-o pateasca ! Tragic e ca sintem in aceeasi barca si tragem scurta alaturi de ei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *